2. el Motor Devir işlemleri
Reklamlar
-
12 Ağustos 2013, 12:38
MBHoro adlı üyeden alıntı
sen yenisin galiba , noter satışı yapıldığında eski sigorta 10 gün geçerli sonrasında düşüyor. Bu sürede senin yeniden yaptırma zorunluluğun var. Forumda ilgili konular mevcut arayabilirsin.
evet yeniyim ilk defa motor alıcam ilgilendiğin için teşekkürler biraz araştırayım
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
Reklamlar
-
12 Ağustos 2013, 12:43
TutkuluAcemi adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yarın motor almayı düşünüyorum umarım çok sigorta masrafı çıkarmazlar 660cc makine alacağım. Arkadaşım 125 cc sıfır scooter aldı çinli 256 tl en az sigorta parası istemişler bu nedir ya?
Bende 125cc commuter için 215 TL gibi bişey ödemiştim. İkamet ettiğin şehirden, ilçeden, mahalleden, tut kaç yıldır ehliyetin olduğuna, kaç yıldır üzerine kayıtlı motosikletin olduğuna, yaşının kaç olduğuna, geçmişteki kazalarına,
sigortayı yapan firmanın sigortalılarının yaptığı anlık kazalara, senin o anki şansına ... ... kadar birsürü etken oluyor fiyatlarda.
Mesela 20 firmadan fiyat al ve 1 saat sonra tekrar fiyat al ne kadar değişken olabileceğini göreceksin
MT-03 mü alıyoruzz Hayır, bilelim diye şeyettirdiydim
rambomert adlı üyeden alıntı
ben 2.el alıcam acaba ilk sahibi yaptırmışsa benim yaptırmama gerek varmı
Malesef var :/
Zaten ilk sahibi geri kalan günlerinin parasını iade alacak, yani senin veya motosikletin için ödediği sigorta kalmayacak.
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
12 Ağustos 2013, 13:00
noter satışı yapıldığında eski sigorta 10 gün geçerli sonrasında düşüyor
Bu bilgi %100 doğru mu ? Bi kaç güne motor alcam , eğer doğru ise sigorta araştırması için zamanım olur.En basitinden motoru 100 km uzakta satıcıdan alacağım ama kendi muhitimde yaptırmak isterim sigortayı.
-
12 Ağustos 2013, 13:02
-
12 Ağustos 2013, 13:08
evet doğrudur.
Öncelikle teşekkürler , aklıma takılan bir nokta daha var.Satıcının aynı gün poliçesini iptal ettirip prim iadesini alarak sigorta şirketi ile ilişiğini kesmesi durumunda ne olur ? Bu durumda bir kaza olması durumunda kim, hangi sigorta şirketi muhatap alınır ?
-
12 Ağustos 2013, 13:12
realbyshadow adlı üyeden alıntı
Öncelikle teşekkürler , aklıma takılan bir nokta daha var.Satıcının aynı gün poliçesini iptal ettirip prim iadesini alarak sigorta şirketi ile ilişiğini kesmesi durumunda ne olur ? Bu durumda bir kaza olması durumunda kim, hangi sigorta şirketi muhatap alınır ?
poliçe satış yapıldığı gün iptal edilse bile bitiş tarihi satıştan 10 gün ilerisi oluyor otomatik olarak.
yani 10 gün boyunca daha o sigorta geçerli
-
Merhaba ben motorumu satın aldım noter işlemlerini yaptırdım ancak plakayı başka bi şehirde çıkarmak istiyorum 2013 fiyatları ne kadardır? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
-
güncel bilgileri aktarayım. bu gün bu işlemi yaptım. eğer plakanız aynı kalacaksa, iki tarafın kimliği ve ruhsat yeterli. ayrıca araçla alakalı borç da olmamalı. sıra olmazsa 10 dakikalık bir iş var ve 101 lira ücreti var. eğer plaka değişecekse 195 lira demişti sanırım veznedeki görevli. imzalar atılıyor, ruhsatın ikinci kağıdı alınıp yerine trafik tescile gitmesi gereken kağıtlar veriliyor. motorun sigortası (bu aşamaları yaşamadım, duyduklarımı aktarıyorum) 10 veya 15 gün daha geçerli. o süre içinde sigortayı yaptırıp trafik tescilden ruhsatın ikinci sayfasını almalısınız. muayene geçerli ancak sigorta 10 gün daha geçerli. yenilenmesi gerekiyor. sigorta için de eğer önceden araç kullanmış biriyseniz çok fazla değil. (2012 model 100lük cub için). ama benim gibi ilk defa üzerine araç alacak biriyseniz 200 lira dolaylarında ücret sözkonusu. şehirden şehire ve ruhsat sahibine göre değişiyor bu ücret.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)