Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyetle ilgili soru.

REKLAM ALANI
    Proud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar bugün a2 ehliyete kursuna yazıldım 300 liraya ve 100-100 taksitli, ama adam direksiyon eğitimi vermiyoruz,motosikleti direksiyon sınavı yerinde öğrenirsin dedi. Sizin sürücü kurslarıdamı aynıydı yoksa motosikletle motosiklet binmeyi öğrettilermi ? Zaten sürücü kurslarının bazısı motosiklet kullanmayı bilmeyeni almıyordu, bazısıda motosiklet kullanmayı bilmeyenden biraz daha fazla para alıyordu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    selim995 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 Honda CBR 600RR
    Motosiklet Dersi ?

Ben kursta öyle birşey görmedim duymadım . Paramı verdim saten derslerinede gitmedim sınav zaman girdim sınava kazandım direksiyon sınavınada sabah 9 da çagırdılar gittim 2 ögretmen geldi şurdan bi dön gel dediler döndüm geldim tamamdır dediler bu kadar

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Kardeşim bzm kide aynıydı böyle bir başlık senin gibi bende açmıştım bu kadar basitmi nedir bu saçmalık diye ama zamanla alışıosun sal gitsin
    Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    kardeşim saçmalıktan başka bişey değil. biraz mantığını kullan. hiç açmana bile gerek kalmazdı bu konuyu.

sürücü kursu'na ne diye yazılıyoruz ? Trafik kurallarını, motosiklet motoru hakkında bilgileri ve motosiklet sürmeyi öğrenmen için yazılmıyo muyuz? yani sürücü kursunun amacı bu. Motosiklet binmeyi öğretmiyorum, sınav yerınde ogrenırsın ıste.. diyen birini derhal şikayet etmen lazım ilgili yerlere benim fikrimce. ben olsam boyle yapardım ustune adamı azarlardım. Motosiklet kullanmayı bilmeyeni almamak da ne demek ? daha neler duyucaz yarabbim. adam bilmiyo ki sana gelip sorusturuyo.

Neyse, eğer biliyosan kullanmayı motosikleti, git kaydol ehliyetını al. şıpadak diye verirler zaten ehliyeti hiç merak etme. kullanmayı bılen ıcın iyidir. 300/3 de yapmıs tamamdır. hadi bakalım hayırlısı olsun senın ıcın
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

esparo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Iron 883 / 2014
    ben motor kullanmayı bile bilmiyordum (vitesli) 2 saat önce çağırdılar kursun motorunu (mondial cg ) verdiler, bilenler bilmeyenlere anlatsın dediler zaten 3 kişiydik :D
    öğrenmek denmez ama en azından ilerden dönüp gelmeyi ,2.vitese takmayı çözmüştüm (geçecek kadar)

selim995 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 Honda CBR 600RR
    Motosikletin üzerine düşmüyorlar pek sallıyorlar Hangi ilçedesin konyanın

Alıntı ugrgnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim saçmalıktan başka bişey değil. biraz mantığını kullan. hiç açmana bile gerek kalmazdı bu konuyu.

sürücü kursu'na ne diye yazılıyoruz ? Trafik kurallarını, motosiklet motoru hakkında bilgileri ve motosiklet sürmeyi öğrenmen için yazılmıyo muyuz? yani sürücü kursunun amacı bu. Motosiklet binmeyi öğretmiyorum, sınav yerınde ogrenırsın ıste.. diyen birini derhal şikayet etmen lazım ilgili yerlere benim fikrimce. ben olsam boyle yapardım ustune adamı azarlardım. Motosiklet kullanmayı bilmeyeni almamak da ne demek ? daha neler duyucaz yarabbim. adam bilmiyo ki sana gelip sorusturuyo.

Neyse, eğer biliyosan kullanmayı motosikleti, git kaydol ehliyetını al. şıpadak diye verirler zaten ehliyeti hiç merak etme. kullanmayı bılen ıcın iyidir. 300/3 de yapmıs tamamdır. hadi bakalım hayırlısı olsun senın ıcın
    Haklısın. Ehliyetsiz motor sürmekte istemiyorum ama direksiyon sınavında ne yapacaz hayırlısı. Zaten motor sürmeyi bilsem endişelenmezdim ama motor sürmeyi bilmiyorum. Zorla ehliyetsiz motor sürmeye teşvik ediyolar yani.. Nasıl işse bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı ugrgnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Belli ki senin ehliyetin yok. Almayı deneseydin anlatılan olayı aynen yaşardın. Bunun olmamam ihtimali %5 bile değildir. İstanbul'da olması gerektiği gibi eğitim veren sadece Gelişim sürücü kursunu biliyorum mesela.

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    3 ay önce yazıldım 250 liraya 2 saatlik eğitim veriyolar,tabi adam 350den kapıyı açtı bende dedim komşuyuz şurda biraz indirim yap dedim 300 olur dedi.250 var oluyosa vereyim olmaz dersen canın saolsun dedim.oldu

özet:pazarlık sünnettir

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Sistem en başından felaket ki.Motosiklet ehliyetine yazılıyorsunuz sizi araba ehliyetine yazılanlarla aynı sınıfa sokuyorlar.Ayrı bir motosiklet motoru dersi yok.Yazılı sınavı geçtikten sonra sabahın köründe 50 tane herif toplaşıyor 2 tane de gözetmen başlarında,attırıyorlar 3-5 tur tamam,haydi yallah.
    Ben yazılı sınavı geçtikten sonra sabah 8 de çağrıldım,debriyaj nerede onu bile tam bilmiyordum adam oturttu beni dedi bu böyle şu şöyle.Hiç bir şekilde ayrıntılı bir anlatım-özel ders-ilgi söz konusu değildi. Benden istedikleri para da 1000 tl. ( Çift ehliyet ) 150 verdim bitti gitti çok bile.

Alıntı Kiraz'' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sistem en başından felaket ki.Motosiklet ehliyetine yazılıyorsunuz sizi araba ehliyetine yazılanlarla aynı sınıfa sokuyorlar.Ayrı bir motosiklet motoru dersi yok.Yazılı sınavı geçtikten sonra sabahın köründe 50 tane herif toplaşıyor 2 tane de gözetmen başlarında,attırıyorlar 3-5 tur tamam,haydi yallah.
    Ben yazılı sınavı geçtikten sonra sabah 8 de çağrıldım,debriyaj nerede onu bile tam bilmiyordum adam oturttu beni dedi bu böyle şu şöyle.Hiç bir şekilde ayrıntılı bir anlatım-özel ders-ilgi söz konusu değildi. Benden istedikleri para da 1000 tl. ( Çift ehliyet ) 150 verdim bitti gitti çok bile.
    Sonrada bu kazalar neden bu kadar çok oluyor diyolar değilmi Baştan savma iş yaparlarsa kazalarda artar kavgalarda.. Bu Türkiyenin herşeyi saçma,direksiyon eğitimi vermeyipte 5 dakika motor üstünde tutup tamam artık yollar senin istediğini ez istediğine çarp demeleri şaşırtmadı yani.

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Alıntı Proud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonrada bu kazalar neden bu kadar çok oluyor diyolar değilmi Baştan savma iş yaparlarsa kazalarda artar kavgalarda.. Bu Türkiyenin herşeyi saçma,direksiyon eğitimi vermeyipte 5 dakika motor üstünde tutup tamam artık yollar senin istediğini ez istediğine çarp demeleri şaşırtmadı yani.
    Aynen öyle Bence motosikletli görenler yolu derhal boşaltmalı ne malum dünün çıktısı olmayacağı? Bana ehliyet verdiler 2. günü kaza yaptım çünkü ÖZEL KURSUM bana dönerken gereken debriyaj-gaz özenini öğretmedi,dönüş yapmanın inceliklerini öğretmedi ya da ön freni sıkmanın ne demek olduğunu söylemedi ?

just4techno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper, Sym Fiddle 3
    Bende b ehliyetini aldım aynı kursa gittim a2 için 350 dediler dedim bişeyler yapın b yi burdan aldık 300 e bağladım bende.Ama debriyajlı motosiklet öğretceklerini söylediler bakalım nolucak 1 martta dersler başlıyormuş. Derslere girmicem hocadan sınav da çıkabileceklerle ilgili özet istedim ona çalışıcam, hemde 10 tane soru için

Motosikleti
    CB125 ACE
    Uygulamalı sınava girmeden önce sınav giriş belgesine 10 saat sürüş eğitimi aldım diye imza atıyoruz. Demek ki yasal olarak böyle bir zorunlulukları var. Fakat biz de sadece 10 dk kullandık motora alışma adına.

DünküÇocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 25 2019
    bnde oyle bir yer arıoyorum egitim ders fln almadan uygun fiyata yazılacagım kurs istanbul da bilen varmı b sınf ehliyetim var bu sekilde kullanıyorum motoru ama a2 almam gerek

serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    bende gecen geçen sınava girdim firmaların bir çoğu bu şekilde çalışıyor direksiyon dersi vermiyor motosiklet için diğer araçlar için veriliyor genelde ama motosiklet için genelde sürücü kursları eğitim vermiyor benim aldığım sürücü kursu da buşekildeydi ve araştırdığım bütün sürücü kursları da bilmiryorsanız yazılma yın diyorlar

Alıntı Proud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bugün a2 ehliyete kursuna yazıldım 300 liraya ve 100-100 taksitli, ama adam direksiyon eğitimi vermiyoruz,motosikleti direksiyon sınavı yerinde öğrenirsin dedi. Sizin sürücü kurslarıdamı aynıydı yoksa motosikletle motosiklet binmeyi öğrettilermi ? Zaten sürücü kurslarının bazısı motosiklet kullanmayı bilmeyeni almıyordu, bazısıda motosiklet kullanmayı bilmeyenden biraz daha fazla para alıyordu.

Motosikleti
    zealsun zs125-2
    valla kardeş ben yazıldım 125 liraya, ne eğitime gittim ne direksiyon eğitimine gittim. sınav saat 9da şurda ol dediler. bende gittim 4 dubanın arasından döndük geldik tamamdır. ama bi bayan arkadaşım aynı kursa yazılmıştı, aynı fiyata, ona 6-7 kere direksiyon eğitimi verdikten sonra sınava soktular. seninkide bi acaipmiş

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belli ki senin ehliyetin yok. Almayı deneseydin anlatılan olayı aynen yaşardın. Bunun olmamam ihtimali %5 bile değildir. İstanbul'da olması gerektiği gibi eğitim veren sadece Gelişim sürücü kursunu biliyorum mesela.
    evet ehliyetim yok fakat 1 yıllık scooter tecrubem var. Denge, dikkat ve sürüş konusunda herseyı geregıyle yapmayı bılıyorum. Sadece Vites problemım var o da sorun degıl. Vitesli motosiklet dıreksıyon sınavında dırek gecerım, ogretmelerıne gerek yok. Ben de olsam, benim de işim mukemmel gitmese ki mukemmel gitmez sürücü kursundan ne bekleyeblırsın ? kurs asamasını gecer sınavda ogretırdım. zor bişey degil yamaha ybr tarzı motosikletleri ogrenmek.

Benim demeye calıstıgım ve sızın anlamama ugruna caba verdıgınız sey, Bu işin anlattıgım gıbı olması gerektıgıdır. Bu iş böyle olur ve böyle yurur. sınavdan 15 dakıka once ogretmekle, altına hıc motosıklet ve bısıklet almamıs bı ınsan ıcın bı halt olmaz. ertesı gun unutur o adam onu.

-aynı yere cıkıyo dedıklerımız fakat dedıgım gıbı anlamama ugruna verdıgın caba..

Alıntı arachdede adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla kardeş ben yazıldım 125 liraya, ne eğitime gittim ne direksiyon eğitimine gittim. sınav saat 9da şurda ol dediler. bende gittim 4 dubanın arasından döndük geldik tamamdır. ama bi bayan arkadaşım aynı kursa yazılmıştı, aynı fiyata, ona 6-7 kere direksiyon eğitimi verdikten sonra sınava soktular. seninkide bi acaipmiş
    Keşke ben de oyle bı surucu kursu bulabılsem bulundugum bolgede. Bi kitap verseler trafik ve motor konulu, sınava gırer notumu alır gecerim Zor bısey degıl ehlıyet. Bikaç çalısmayla halledlir ki Direksiyon sınavı da benı zorlamaz. aah ah. keske 125tl verıp yazılabılsem. 300tl vericem sanırım 3 taksıt
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)