Para biriktiriyorum, daha 400 lira oldu. Nasıl hızlandırabilirim bu motor alma işini ? Bıktım usandım ya kaç senedir bi alamadım şu motoru !
Para biriktiriyorum, daha 400 lira oldu. Nasıl hızlandırabilirim bu motor alma işini ? Bıktım usandım ya kaç senedir bi alamadım şu motoru !
Topiç Açmayım Buraya yazayım
5Bin nakitim var 10 bine Kadar motor almayı planlıyorum Er6 Serisi Ve ya Sıfır 250 lik bişey Alacağım yanlız şöyle bir sıkıntım var Kalan 5 bini Taksitle ödeyeceğim Kredi kartı olmadan EVKUR (EVYIK ) Demeyin sakın 5 liralık malı 10 liraya veriyor vede İstediğim modeller yok Nasıl çıkacam bu işin içinden ?
her ay misal 500 tl 12 taksitle felan yani Ödeyeceğim bir yer lazım Tanıdığınız bir yer varmı, Merisinde böyle bir yer bilen varmı acaba ?
Sado
Merhaba...
Ben Honda fizy kullanıcısıyım.Motorum kendimin değil iş motoru fakat bende kalıyor.Bende kendime motor almak istiyorum.
Alacağım motor Kymco super 8 125.Aldığım maaş asgari ücret yani : 774 TL
150 TL Sigara parası.24 TL benzin parası.Geriye kalan 600 TL motor almak için biriktirdiğim para....
Şuanda 1.400 TL nakitim var.Ehliyet sınavına girdim ehliyeti nisan sonu veya mayıs gibi alacağım.Ehliyeti alır almaz alacağım motoru taksit ile almaya karar verdim.
Sende bu şekilde yapabilirsin.Motorun parasını biriktirmek uzun zaman alır hele ki asgari ücretle çalışıyorsan.Bu yüzden en ideal yol taksit ile almaktır.
Eğer her ay kenara atabileceğin miktarda paran olacaksa ( Maaş vs. ) o zaman taksit ile almanı tavsiye ederim.
Keyifli forumlar...
çalışmayı denesen?
A2 ehliyetin varsa kuyelik yapsan?
ayakkabı boyasan?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Çalışmıyorsan motoru hangi parayla almayı düşünüyorsun
Ya ailende para vardır ailen sana motor alır ya da senin paran vardır kendi paranla alırsın.Eğer bunların ikiside olmuyorsa çalışıp para biriktirip motor almak durumundasın.
Ama sana şunu söyliyim sana istediğin motoru babanın alması farklı senin bir yerde çalışıp biriktirip alman çok farklı.Çoğu insan bunun değerini anlamını bilmez.Ama bunu yaptıktan sonra anlarsın ne demek istediğimi.Okuyorsan part okumuyorsan full time işlere girmeni tavsiye ederim.Her iş yeri adam arıyor ( Dominoz pizza mutfakçı ve motorcu , Mc donald's mutfakçı ve nıtırcy , kebapçılar motorcu vs. vs. )
Ben nasıl para biriktireceğimden önce, ben nasıl para kazanmalıyım onu düşünmelisin.
Bunu düşünmezsen daha uzun süre motosiklet alamazsın.
Alsan da binemezsin.
Binsen de tadına varamazsın.
Motosikleti alınca bitiyor mu sanıyorsun iş?
Bunun koruması var, vergisi var, sigortası var, bakımı var, benzini var.
Onu geçtim önce ehliyeti var.
Ehliyeti almadın cezası var, çevirmesi var.
Yani benim sana tavsiye edeceğim şudur arkadaşım.
Anca 400 biriktirmek yerine ayda 4000 nasıl kazanırım bunu düşünmelisin.
Bir binaya temel atmadan 12 kat çıkmaya çalışmamalısın.
Bir şekilde çıksan da o bina yıkılır.
Önce eğitim, sonra iş, sonra motor, otomobil herneyse.
İyi forumlar.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
önce kaskını eldivenini al motor en son iş ehliyet kask eldiven dizlik bunları hazır et sonra çalış baktın çalışamıyosun okula gitmek zorundasın sana bi taktik veriyorum bunu burda kimse yapmaz
internetten kasa sistemi iddaa diye araştır...
bi siteye 100tl hesap açıyosun, sonra banko bi maça oynuyosun kazanıyosun biz 2 ortak 850tl ye geldimizde 200tl kaybetme acısıyla kırılma noktasına geldi olay
istersen daha detaylı yazarım şimdi abilerim kızacak eminim.
haram paraymış iddaymış orası sana kalmış bu para ile alınan motordan ne hayır gelir orasını sen düşün ama buda bi altarnatif yani haberin olsun (git kumar oyna demiyorum yanlış anlamayın)
bide ailenin rızası varmı bak bizimkiler yokuşa sürüyo işi para biriktirsem bile onlara veriyorum bi bildikleri vardır elbet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Bu sıralar forumda Beypazarlı rüzgarı esiyor etkisinde kalanlarda var. Bir artarnatif daha var ama biraz sıkıntı en para.com da birikim yap
ilkten bi iş bul dedikleri gibi kaskını montunu ehliyetini al. Sonra motoru alırsın . Paran olmadan zaten binemezsın motora evden doldurdugun suyla çalışmaz motor mis gibi litresi 4.50 civarındakı benzını koycan ;)
Bisikletim dahil herşeyimi kendi paramla çalışarak aldım. Allah kuluna yardım edermiş fakat, kulundan öncelikle harekete geçmesini beklermiş. Oturduğu yerde başarıya ulaşabilen tek canlı tavuktur Ailende para yoksa, çalışıp kazanacaksın alacaksın istediğin motosikleti, başka çaren yok.
Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
okuyor musun? okuyorsan okul saatlerın dısında part time bi iş, garsonluk veya en kotu ıhtımal eşe dosta haber sal klimacısı var borucusu var bı yerde cıraklık yap.evden eve naklıyat yapan yerlerde işçiye ihtiyaç oluyor.zaten 2 3 saat çalısıyosun oyle işlerde.yük taşıyosun yoruluyorsun fakat işin çabuk bitiyor.ben bunları yapmıştım.ama tatilde.
eger okumuyorsan bi işe gir, herhangi bir işe. çünkü okulun olmadıgından part time değil full time calısacaksın.dolayısıyla işveren sana daimi eleman gözüyle bakacak.sigortan olur maaşın,haftalıgın veya yevmiyen olur.
ama okuyorsan ve de bu işleri yapacaksan dikkatli olman gerek. uykusuz olursun, yorgun olursun. okulu da aksatabilirsin bu defa motor sevdan yuzunden ileriye dönük planlarını alt üst edersin. aldıgın motosikletinde kazandıgın paranın da kıymetı kalmaz. iyi düşün
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
İstersen İnternettende Para Kazabilirsin Araştır Biraz .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)