Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlkokul mezunları a2 ehliyet alabiliyormu ?

REKLAM ALANI
    Proud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar merhaba, ben şuan açıktan lise okuyorum ve yarın gidip a2 ehliyet kursuna yazılmayı düşünüyorum ama şunu sormak istiyorum, ilkokul mevzunları ehliyet alabiliyormu ? Sanırım artık ortaokul diye birşey yok, 8'e kadar okuyup diploma alanlar ilkokul mevzunu gözüküyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    abi senelerdir ilk okul mezunlarına ehliyet verilmeyecek deniliyor ama hala çıkmadı bu yılda çıkacağını tahmin etmiyorum yazılırsın rahat rahat da alırsın

Alıntı serdar37100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi senelerdir ilk okul mezunlarına ehliyet verilmeyecek deniliyor ama hala çıkmadı bu yılda çıkacağını tahmin etmiyorum yazılırsın rahat rahat da alırsın
    Yani ilkokul dedikleri 1 den 5'e kadar okuyanlardanmı bahsediyorlar acaba ? Ben 8 e kadar okuyup mezun oldum, ortaokul mezunumuyum, ilkokul mezunumuyum ben şuanda ?

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Alırsın. daha öyle bi kanun yok.
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Eğer tekrar değiştirilmediyse hayır ilkokul mezunları ehliyet alamıyor ama sen ilkokul mezunu değilsin, 8 yıllık ilköğretim mezunusun. İlkokuldan kast edilen şey 5 yıllık eğitim oluyor.

Motosikleti
    2011 c8 Crypton & 2013 xmax250
    2012 Eylül ayında B sınıfı alan biliyorum...En yakın sürücü kursuna bi danış...

Tamam arkadaşlar, sağolun.

memduhb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM WOLF 250 (2014 mavi)
    [QUOTE=Proud;2942653]Arkadaşlar merhaba, ben şuan açıktan lise okuyorum ve yarın gidip a2 ehliyet kursuna yazılmayı düşünüyorum ama şunu sormak istiyorum, ilkokul mevzunları ehliyet alabiliyormu ? Sanırım artık ortaokul diye birşey yok, 8'e kadar okuyup diploma alanlar ilkokul mevzunu gözüküyor.[/QUOTE

hacam bende ilkokul mezunuyum ve a2 ehlıyete yazıldım istediğin ehliyeti alabılırsın sıkıntı yok ehliyet alıcaksan acele et bu doneme hala kayıt alıyolar sanırım ben bu döneme kayıt oldum ehlıyetımı almam mayısın sonunu bulacak. bilgine

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    1995 yılından önceki ilkokul mezunlarına ehliyet var bilginize
    serdar37100 bunu beğendi.
    HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......

Motosikleti
    -
    İlkokul kavramı artık kalktı.İlköğretim kavramı kullanılıyor.
    İlköğretim mezunusun bende ilköğretim mezunuyum.İstersen motor ehliyetide araba ehliyetlide alabilirsin.
    Fakat meclise sunulan bir kanunda ehliyet almak için en az lise mezunu olman gerekmekte.Fakat bu kanun mecliste onayda görmedi redde edilmedi.
    Sıkıntı yok rahatça alabilirsin.

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Alıntı Proud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani ilkokul dedikleri 1 den 5'e kadar okuyanlardanmı bahsediyorlar acaba ? Ben 8 e kadar okuyup mezun oldum, ortaokul mezunumuyum, ilkokul mezunumuyum ben şuanda ?
    1995 yılından önce ilk okul mezun olanlar alabiliyor ondan sonrası ilk öğretim olarak geçiyor orta ve ilk okul yanı 8 yıl mecburi eğitim
    gemi adamı belgesi çıkarmak da bu şekilde 95 öncesi ilk okul mezunları alabiliyor sonrası alamıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    1'den 5 e kadar okuyan ilkokul
    5'ten 8 e kadar okuyan ortaokul
    8'den 12'ye kadar okuyan lise mezunu
    12'den 14 veya 16 ya kadar okuyan üniversite mezunu

bunu merak ediyosun heralde

Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Alıntı emrb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1'den 5 e kadar okuyan ilkokul
    5'ten 8 e kadar okuyan ortaokul
    8'den 12'ye kadar okuyan lise mezunu
    12'den 14 veya 16 ya kadar okuyan üniversite mezunu

bunu merak ediyosun heralde
    milli eğitim bakanlığı daha öncesinde bazı sertifikalarda ilk okul kısıtlaması yaptı fakat 1995 yılı öncesi mezun olanları kapsam dışı bıraktı bunu izah etmeye çalıştım ilk okul sonrasında 95 yılından sonrası için ilk öğretim olarak kabul gördü yani 95 den sonra 5 yıl okuyanlar ehliyet alma şansı olmuyor.
    ben buşekilde hatırlıyorum stcw belgesi işi yaptığımda biz evrakları bu şekilde alıyorduk.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)