Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikletim de sorun var :(

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Uzatmadan hemen konuya gireyim,motosiklet kullanırken vites değişimin de çok sorun yaşıyorum.Motor zorlanıyor ve sarsıntı oluyor. İkincisi de son 2 haftadır sanki arkaya teneke bağlamışım gibi çat pat sesler gelmesi.En sonunda bugün servise gittim,adam yağı bitmiş olabilir biz bir gene bakarız felan dedi,daha 1 ay önce ön komple değişirken motoru kontrol etmemiş demek ki Servisi değiştireceğim konusu malum ama sorun ne olabilir,deneyim ve bilgi sahibi forum sakinleri bana yardımcı olabilir mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SARAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 YAMAHA CRYPTON T110
    mondial ise normal de genelde iyi servis bulmak zor

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Biraz daha açabillirmisin
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Debriyaj sorunu olabilir.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

haojin2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2006/Lada Samara 1500i 2001
    Bebriyaj balatası ya da yağdan olabilir.
    Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    viteste problem yaşıyorsan depriyajın ayarsız eksozdan cat pat sesi gazı kapadığında motorun kompresöre binip yavaşlaması esnasında geliyorsa normaldir

Motosikleti
    Alıntı SARAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial ise normal de genelde iyi servis bulmak zor
    Aynen öyle! 1 ay önce ön komple değişmişti,gidonu çevirirken ses geliyordu,orasını kurcala burasını kurcala sonuç gidon arasından çıkan 5 cm veton çivisi.
    İsteyerek olmamıştır gerçi.

Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz daha açabillirmisin
    Şimdi çok normal bir şekilde vites 2 de gidiyorum yolda diyelim vitesi 3 e geçirirken baya kaba bir ses geliyor motordan bir ileri geri sarsılıyorum biraz yavaslıyorum normal seyire dönüyor gene.Küçültürken bu daha da feci. Agresif veya hatalı kullandığımı düşünmüyorum çünkü benden önceki sahibi bile bunu dile getirdi,viteste sorun olduguna ve motordan değişik bir ses geldiğine.

Ses olayına da gelirsek ben gazladım diyelim,gazlarken ve yavaşlarken çat pat çat pat mobilet gibi arka tekerin oradan ses geliyor.Bir defa kitlendi hatta,ışıklarda hem de
    Acaba devir konusunda mı hata yapıyorum dedim ama yok 2 haftadır geliyor bu ses daha önce yoktu

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj sorunu olabilir.
    Diyorsunuz? İçim hiç rahat değil komple bakım istiyorum

Alıntı haojin2005 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bebriyaj balatası ya da yağdan olabilir.
    Evet,balatalar da aklıma takılmıyor değil

Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    viteste problem yaşıyorsan depriyajın ayarsız eksozdan cat pat sesi gazı kapadığında motorun kompresöre binip yavaşlaması esnasında geliyorsa normaldir
    Debriyaj ayarsız olabilir mi,olabilir servisçi ayarı ile oynamıştı çok yumuşadığı için. Ses normal mi yani?

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    ses normal o ses benim aracta veya motorda ekzoz olunca cok hosuma gider.. pat pat pat yapar.. debrajın tam ayırmıyor olabilir yagdan olabilir.. Kac yag var ?
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Motosikleti
    Çok yakında...
    Motorunun yağına kendinde bakabilirsin aslında eksilmişmi diye. Eğer yağ tam ise debriyaj ayarında bir sorun olabilir Ama arka tekerinden gelen seslere bir şey diyemiyeceğim

Bir ustaya baktırman gerekiyor galiba . Sonucunu burayada yazarsan seviniriz.
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Yağsız kalıp bi kaç dişliyi kırmış olabilirsiniz yağını kontrol ettikten sonra eğer az ise vites dişlilerine gerçekten iyi bir ustaya baktırmak lazım ama öyle bir usta bulmak en baş sorunuz.Kolay gelsin

Motosikleti
    Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ses normal o ses benim aracta veya motorda ekzoz olunca cok hosuma gider.. pat pat pat yapar.. debrajın tam ayırmıyor olabilir yagdan olabilir.. Kac yag var ?
    Benim hiç hoşuma gitmiyor çok fazla rahatsız oluyorum Yağını kontrol edeceğim bugün

Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunun yağına kendinde bakabilirsin aslında eksilmişmi diye. Eğer yağ tam ise debriyaj ayarında bir sorun olabilir Ama arka tekerinden gelen seslere bir şey diyemiyeceğim

Bir ustaya baktırman gerekiyor galiba . Sonucunu burayada yazarsan seviniriz.
    Bugün yakınlardaki başka bir servise götüreceğim motorumu,bir daha mondial servisine asla gitmem

Alıntı babaduru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağsız kalıp bi kaç dişliyi kırmış olabilirsiniz yağını kontrol ettikten sonra eğer az ise vites dişlilerine gerçekten iyi bir ustaya baktırmak lazım ama öyle bir usta bulmak en baş sorunuz.Kolay gelsin
    Haklısınız en büyük sorunum motordan anlayan,sadece para gözetmeyen bir USTA bulabilmek.. Umarım bilmeden motora fazla zarar vermemişimdir. Bugün öğreneceğim :(

Motosikleti
    Bugün nihayet motorumu Honda servisine götürme şansını yakaladım.İnanın aradaki farkı size nasıl anlatsam bilemiyorum.Mondial servisinde gördüğüm muamele ile bugün gördüğüm muamele arasında dağlar kadar fark var.El elden üstünmüş gerçekten,uzatmadan hemen anlatayım.

İçeri girdim,başladım anlatmaya "vites değiştirirken sorun yaşıyorum bir de arkadan ses geliyor,sanırım yağında sorun varmış bir bakıverseniz" dedim. Adam işini yarıda bırakıp,motorumu şöyle bir inceledi baştan aşağıya,çalıştırdı,bir iki yerine baktı,sonra da bir kaç uyarıda bulundu bana,buna dikkat et şuna dikkat et bunu böyle yapma gibi.Ardından rölanti ayarının çok yüksek olduğunu söyledi.3.000 devirden 1500 devire indirdi. Viteste sorun olup olmadığına baktı,bir tur atıp geldi viteste bir sorun görmediğini söyledi,debriyajı kontrol etti,yetmedi zinciri kontrol etti. "Artçı alıyor musun?" dedi,bazen aldığımı söyledim,artçı alımında zincir gevşeyebiliyormuş ses bundan kaynaklanıyor dedi onu da düzeltti Allah razı olsunn Sonra içeri gitti elinde zincir yağıyla geldi zinciri,sehpayı yağladı bir güzel.- Oldukça sıkıntı yaşıyordum bu konuda sertliğinden dolayı. Tam her şey bitti derken sinyal vermeyen bir öküzün çarpıp yamulttugu arka artçı pedalımı gördü ve onu da düzeltti.
    Yağına baktı,yağının yeterli olduğunu söyledi.motoru dışarı çıkarttı ve beni arkasına alıp vites değişimi hakkında çok faydalı bir ders verdi ışıklara yaklaşırken şöyle yap böyle yap,durucaksan böyle değiştir gibi.. Benden 1000 tl isteyen kurs bile bu kadar ilgi göstermedi ! Her şey düzelmiş mutlu bir şekilde ayrıldım üstelik benden hiç bir ücrette almadı. Çok memnun kaldım,Allah bir değil bin kere razı olsun.

Siz siz olun motorunuzu emin ellere teslim edin,para tuzağı iş yerlerine,işe yaramaz elleri cebinde yaparız ederiz diyenlerden uzak durun
    cesur509 bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    şehir içinde son vites 3000 devir aralığında giderim...
    sizin rölanti 3000 devirde imiş...
    vites geçişleriniz o yüzden takıntılı oluyormuş...aynı gazı bırakmadan vites değiştirmek gibi...
    böyle böyle öğreneceksiniz...
    neyse hayırlı olsun... güle güle kullanın....
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Kiraz abla hadi gözün aydın.. Ondan herkez diyor ya markaya deyil servise para veriyoruz diye Japon ve cin farklarını gördün deyilmi
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Olayın çözülmesi güzel
    Motorcuların böyle ufak tefek şeyleri kendileri yapabiliyor olması lazım aslında, rölanti ayarı, zincir yağlama ve gerginlik ayarı filan hem de zevkli uğraşmak.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

Motosikleti
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şehir içinde son vites 3000 devir aralığında giderim...
    sizin rölanti 3000 devirde imiş...
    vites geçişleriniz o yüzden takıntılı oluyormuş...aynı gazı bırakmadan vites değiştirmek gibi...
    böyle böyle öğreneceksiniz...
    neyse hayırlı olsun... güle güle kullanın....
    Aynen öyle ama yapılan ayardan sonra gene motoru stop ettirme olayı başladı bende ben alışmışım tabi yüksek devirde 5 sn basıp oyalanıp ardından gaz vermeye,neyse buna da alışıcaz artık

Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kiraz abla hadi gözün aydın.. Ondan herkez diyor ya markaya deyil servise para veriyoruz diye Japon ve cin farklarını gördün deyilmi
    Hemde nasıl anlamak,hakikaten doğru bir söz bu dediğiniz servis olayı çok mühim,amanın dikkat

Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olayın çözülmesi güzel
    Motorcuların böyle ufak tefek şeyleri kendileri yapabiliyor olması lazım aslında, rölanti ayarı, zincir yağlama ve gerginlik ayarı filan hem de zevkli uğraşmak.
    Haklısınız,yapabilmeli ama ben şimdilik istisnayım,henüz 1 aydır motosiklet kullanıyorum,her şeyi yeni yeni öğreniyorum

Motosikleti
    Çok yakında...
    İyi ve paragöz olmayan bir usta bulduğuna çok sevindim Ayrıca motorunun rölanti devri yüksek olduğu için vites değiştirmelerindeki aksaklığın nedenide belli oldu.

Kazasız belasız sürüşler dilerim
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Teşekkür Ederim

Motosikleti
    Kawasaki ER-6F (2011) - Yamaha Cygnus L (2015)
    Merhaba. Öncelikle konuyu yeni farkettim; aracınızın sorununun halledildiğine sevindim ayrıca. Geçen hafta siyah cbr 125 siparişi verdim onun teslimini bekliyorum. Eğer denk geldiyseniz sizden öğreneceğim geldiğini. Bu arada Balıkesir'de bayan motorcu olduğunu bilmek güzel; hele ülkemiz trafiği şartlarında kullanıyorsunuz cesaretinizden dolayı tebrik ederim.
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı BlackBaron adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba. Öncelikle konuyu yeni farkettim; aracınızın sorununun halledildiğine sevindim ayrıca. Geçen hafta siyah cbr 125 siparişi verdim onun teslimini bekliyorum. Eğer denk geldiyseniz sizden öğreneceğim geldiğini. Bu arada Balıkesir'de bayan motorcu olduğunu bilmek güzel; hele ülkemiz trafiği şartlarında kullanıyorsunuz cesaretinizden dolayı tebrik ederim.
    Teşekkür ederim Denk gelirsem söyleyeyim demek isterim ama ben merkezde değilim
    BlackBaron bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)