cümleten hayırlı günler arkadaşlar , öncelikle küçüklerimin gözlerinden büyüklerimin ellerinden öperek konuya dalıyorum tamamen makara amaçlı olup her türlü geyiğe açık bir konudur
amacımız bir yandan neşelenirken diğer yandanda güzel mesajlar verebiyorsak ne mutludur , bu akşam elimdeki hurdalıktan aldığım scooterin gösterge panosuyla uğraşırken istem dışı tamir edeyim onarayım ,modifikasyona uğratayım derken kendi kendime bir şeyler gelişti, çaresizlikten sonra aklıma şeytanlık geldi ama ne olduğunu anlatmaktan ziyade resimlerle anlatmaya çalışayım
100 km den sonra yanabilirsiniz dikatli olun !
işin özü şu orjinal gösterge paneli (honda) biraz tuzluca geldi bana elimdeki başka bir motorun gösterge panelini uydurmaya çalıştım , uydurdumda ama ramzey gösterge panelinin yağ gösterge kısmı yoktu , onun için ramzey gösterge panelini açarak yağ gösterge ışığını takacaktım ama açarken gösterge ibreleri gevrek simit gibi çıtır çıtır kırıldı, çok kaliteli olduğu ve zamanla güneşten kuruduğu için sanırım sonrasına gelelim işte bulduğum çözüm
bu arada pratik bazı bilgiler vereyim özellikle plastik aksamları zamanla güneşten ve dış etkenlerden rengi atmış plastik kaplamaları ilk günkü gibi taze ve tertemiz bir görünüşe geri kazandırabilirsiniz , örneğin plastik (siyah) renkli aksamlar zamanla grileşip pis bir görüntü oluşturur.
bunun için yapmanız gerekn sıcak hava tabancası ile kaplamanın dış yüzünü ısıtmaktır ama çok ısıtıp eritmek değil aşağıdaki resimde eski ve yeni halini görüp ona göre hareket edin , ufak bir dalgalanma olsada eskisinden çok çok daha iyi olduğunu seöyleyebilirim
çamurluğun üst kısmı sıcak hava tabancasıyla ısıtılmış tarafı alt kısmı eski hali
videosu da var ama yükletiğimde buradan paylaşırım .
önemli bir bilgi daha kırılmış plastik granajları içeriden estetik nasıl yapıştıracağınıza dair , gerekli malzemeler pürmüz , hoparlör önlerindeki metal ince ızgaralar ve sac makası pense vs.
videoları müsait zamanda yükleyeceğim şimdilik bu kadar kendinize iyi bakın görüşmek üzre