Kask Sertifikaları&Malzemeleri
Reklamlar
-
Arkadaşlar bildiğiniz gibi fuar yaklaşıyor. Fuardan artçı kaskı olarak bir jet kask almayı planlıyorum. Model&tasarım açısından sıkıntı yok ama hangi kaskın daha güvenli olup olmadığını bilemiyorum. http://sharp.direct.gov.uk/ sitesinde birçok model ve hatta markanın testi de bulunmamakta. Daha önce forumda onlarca başlığı açılan "x markası mı y markası mı" diye tek tek sormanın da bir sonu yok. Dolayısıyla benim ve birçok insanın bu kararsızlığına karşı; kasklara verilen sertifikaların hangilerinin daha geçerli olduğunu ve hangi malzemenin daha dayanıklı olduğunu belirlemenin bu konuya köklü bir çözüm getireceğini düşünüyorum. Nette veya forumda yeterli ve kesin bir bilgiye erişemedim. Sonuç olarak kask sertifikaları ve malzemeleri konusunda önerilerinizi, bilgilerinizi, karşılaştırmalarınızı bekliyorum?
Reklamlar
-
AGV GP Tech Full face
AGV S-4 Full face
AGV Stealth Full face
AGV T2 Full face
Arai GP5X
Shoei Qwest
Shoei X Spirit II
Shark RSR2 Carbon
Shark RSR2
BMW System 5
Bu kaskları güvenle kullanabilirsin
SHARP Ulaştırma Bakanlığı İngiltere'de mevcut motosiklet kask güvenlik performansı gerçek bir fark bulundu sonra, 2007 yılında ortaya çıktı. Tüm kasklar asgari güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde olmasına rağmen, araştırma motosikletliler kendilerine sunulan en güvenli kask ise 50 yaşamlarına her yıl kaydedilmiş olabilir gösterdi. SHARP burada olmasının nedeni de budur. SHARP, dünya çapında geçerli standartlara en iyi bit almak çıtayı yükseltiyor -. daha titiz ve hedeflenen test sürecinde motosiklet kask koyarak basit bir beş yıldızlı puanlama sistemi sayesinde, SHARP UK motosiklet kask farklı güvenlik performanslarını ortaya koyarak, bağımsız ve objektif tavsiyelerde motosikletçiler sağlar.
-
serdar37100 adlı üyeden alıntı
AGV GP Tech Full face
AGV S-4 Full face
AGV Stealth Full face
AGV T2 Full face
Arai GP5X
Shoei Qwest
Shoei X Spirit II
Shark RSR2 Carbon
Shark RSR2
BMW System 5
.
teşekkürler ama ben modelden ziyade malzeme ve sertifika çeşitlerini sormuştum.
-
Kask seçerken bilmeniz gereken şey, minimum güvenlik standartlarını karşılamasıdır. Kaskın bu özelliklere sahip olup
olmadıgını, içinde ya da dışında yer alan
onay belgesi etiketinden (DOT, Snell, ECE gibi) anlayabilirsiniz. Etiket, kaskın güvenlik
testlerinden geçtigini gösterir. Bu organizasyonlar, kaskları asagıdaki testlerden geçirirler:
Darbe – kaskın darbe emme kapasitesi
Penetrasyon – kaskın rüzgara karsı direnci
Sabitleme – kayısın esnemeden ve kopmadan baglı kalması
Görüs açısı – kask, her iki yönden en az 105 derecelik görüs açısı saglamalı (pekçok insan her
iki taraftan yalnızca 90 derecelik görüs açısı kullanır)
-
sharp elbette bir kıstas, ama 5 yıldız alan LS2 FF350 çok mu iyi? bu yüzden ben sharp a güvenmiyorum. tamamen ticari. alacak olsam arai, shoei, shark, scorpion, agv, nolan den şaşmam.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
Benim kişisel görüşüm sadece kaskta değil markadan ziyade her zaman ürünün hammaddesidir.Ses ve iç malzeme kalitesi çok başka olaylar ancak dış sağlamlık isteniyorsa sıralama belli önce termoplastik kabuk geliyor en zayıf olan bu,ardından birkaç çeşidi olan fiber,fiberglas ve karbon karıştırılan sınıflar mevcut en kaliteli iste süperspor araçlarda ana kasa maddesi olarak kullanılan carbonfiber geliyor tabi bunların ne oranda kullanıldığı önemli ve ulaşması zor veriler.Örnek teşkil etmek gerekirse AGV nin termoplastik kabuklu kask parasına başka markalar fiberglas,fiber veya karbonfiber kask satabiliyor aradaki fark markanın adı olması iç malzeme ve vizör kalitesinin daha iyi olabilmesi ve elbetteki ses yalıtımı ancak dediğim gibi ucuz veya pahalı diye iyi olacak diye bir kaide yok denemek gerekli.
-
Okadar baktım hiç cross kaskı yok. Cross kaskları için başka bir site var mı ?
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
sharp elbette bir kıstas, ama 5 yıldız alan LS2 FF350 çok mu iyi? bu yüzden ben sharp a güvenmiyorum. tamamen ticari. alacak olsam arai, shoei, shark, scorpion, agv, nolan den şaşmam.
siz nereye güveniyosunuz peki varmı bildiğiniz yer yoksa parası en yüksek hangisi ise o mal kalitedir mantığı ile mi alıyorsunuz
-
Mehmet Turan adlı üyeden alıntı
Okadar baktım hiç cross kaskı yok. Cross kaskları için başka bir site var mı ?
Öyle bi site bulabilirseniz bana da haber verin lütfen. Zaten model olarakta çok kask yok. Neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayamıyoruz.
undefined
-
Para varsa Arai' den şaşmam, yoksa sharp testleri ortada. Bakıp uygun olanı alın. Yanlız her kask her kafa yapısına uygun değil, iyi araştırıp kafa yapınıza uygun olanı alın.
-
serdar37100 adlı üyeden alıntı
siz nereye güveniyosunuz peki varmı bildiğiniz yer yoksa parası en yüksek hangisi ise o mal kalitedir mantığı ile mi alıyorsunuz
SHARP testinin tek yaptığı ECE'de belirtilen darbe noktalarına, yine ECE'deki gibi 7.5 m/s hızla vurmak yerine 8.5 m/s hızla vurmak. Çinli kask üreticisi gidip de bu darbe noktalarını güçlendirip geri kalan yerleri es geçebilir. DOT ve SNELL de böyle değil, tas şeklinde bir bölgenin tamamının başarılı olması lazım. ECE'de yan darbe noktaları biraz daha aşağıda, bu da ECE'nin avantajı gerçi.
Kask seçerken sharp puanına bakarım ama tek kıstas kabul etmem. Sırf bu puana bakıp aldığım Nitro Aikido ufak bir düşmemde feci baş ağrısı yapmıştı. Geçenlerde tekrar kullanmayacağım için kaskı parçaladım, tek parça olması gereken EPS dört parça ve bantlarla tutturmuşlar, yapıştırıcıyla dış kabuğa yapıştırmışlar. Bu kadar kalitesiz çıkacağını düşünmemiştim, üstelik 5 yıldız almış.
SNELL'e daha çok güvenirim, hem maks. darbe seviyeleri en düşük standart, hem de bahsettiğiniz bütün kıstasları test ediyor. Ayrıca her üretimden rastgele testlerle sürekli kaskları kontrol ediyor, kalitesiz kask çıkarsa sertifikayı iptal edebiliyorlar. Shoei qwest kullanıyorum bu yüzden , ama düşük bütçe seçmem gerekse yine snell sertifikalı alırdım, sharp'ta 3-4 bile alsa.
-
standartlarla ilgili giriş bilgileri wikide var. http://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_helmet#Laws_and_standards
kullanıcı olarak en büyük sorun arada kaldığınız iki kaskın farklı testlere girmiş olması.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)