Motosikletten Alınan Vergiler
Reklamlar
-
Bugün ufak bir araştırma yaptım. benim 2010 model 125cc CUB'u satmam için 90 lira muayne ücreti 40 lira da vergi yatırmam gerekiyor. Zaten ekonomi olsun diye kullanılan ve trafiği rahatlatan bu araçlardan bu kadar vergi ve harç alınması çok yanlış gibime geliyor. Avrupada durum nasıl acaba bilen var mı ?
Reklamlar
-
40 lira vergi hiçbişey değil bence. otomobil vergilerinden haberiniz var mı ?
yoksa bakabilirsiniz.. https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...ge=IVD_HSP_MTV
Think Nothing! Just Twist The Wrist
-
Motosikleti alacak adam ikna olmuşsa muayene yaptırmadan da satabilirsin.
-
Otomobil vergileri ve artık zorunlu trafik sigortalari akillara zarar.
Otomobile gore motosiklet vergileri nispeten daha hazmedilebilir düzeyde
Fakat söylediginiz konuda haklisiniz.
Trafigi rahatlatan, yakit sarfiyati daha az olan,
cevreyi daha az kirleten bir tasittan daha az vergi alinmasi lazim.
Devletin motosiklet kullanimini arttirmak icin bir tesvik-özendirme politikasi olsa iyi olacak ama
Güzel Türkiyem'de malesef teşvik sadece futbol maçlarinda şike niyetine oluyor
-
Akıllı bir sistem ve onu yönetenler vergi ve harçları toplumu kanalize etmek yönlendirmek tabiri caizse terbiye etmek için kullanır.
Sigara tüketimini azaltmak için vergisini arttırmak gibi.
Ancak gözü dönmüş ceberrut bir sistem ve onun yöneticileri, bir eroinmanın eroin krizindeki gibi davranıp tuttuğundan vergi haraç alırlar.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
muaynesi geçmiş aracın satışı verilmiyor diye biliyorum ama yanlış mıyım=?
-
fastturkish adlı üyeden alıntı
muaynesi geçmiş aracın satışı verilmiyor diye biliyorum ama yanlış mıyım=?
Daha geçen hafta muayenesi 2009 da biten atıl durumdaki 91 model otomobilimi babama sattım (bedelsiz gibi (1000 TL) devrettim), o da bugün gidip ruhsatını aldı.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Sırf bu vergi olayına karşı olduğum için hep 100 cc altı kullanıyorum.
-
-
Muayene için neden ücret ödüyoruz ki?
Muayene ne için var?
Motorun sağı solu düzgün çalışıyor mu, farı sinyali yanıyor mu vs. Yani araçta trafiği ve can sağlığını tehlikeye atacak bir durum varmı, bu kontrol ediliyor değil mi?
Ee, neden bunun kontolü için benden para alıyorlar arkadaş?
Çok saçma diyeceğim ama saçma olmayan ne var ki?...
-
bence de muayne için ücret alınması saçma. Ayrıca Muaynesi geçmiş vergisi yatmamış aracın noter satışı ve ruhsat plaka işlemlerinde problem yoksa direk satıyorum motoru bu bilgi kesin midir arkadaşlar?
-
fastturkish adlı üyeden alıntı
...vergisi yatmamış...
Muayene tamam da, vergisi yatmamış aracın satışı yapılamaz.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
vergi borcunun yatırılıp yatırılmadığına bakılıyor. ayrıca ceza varsa oda ödenecek, üzerinde haciz ipotek gibi tedbir kararlarıda bulunmayacak.
-
haczi cezası falan yok, yani muaynesi olmasa bile vergisini yatırırsam, trafikten ruhsatı plakayı falan devredebilirim o halde?
-
muayene yapan firma özel bir firma olduğu için e orası da cami gölgesi olmadığı için para veriyoruz. devlet cüzi bir miktara yapmalı mıydı evet ama köprüyü satan zihniyete nasıl anlatacaksınız ki bunu?
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler