Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

YAMAHA YBR YAKIT TASARRUFU İÇİN

REKLAM ALANI
    burkanyavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    merhabahlar 2. el yamaha ybr aldım:motosikletimde yakıt tasarrufu için neler yapmalıyım şuanda motorum 10 tl lik benzinle 60 km yol yapıyor hava filtresini değiştirdim pek bi fark olmadı gibi dahada arttı sanki başka ne yapabilirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hayat2teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 250
    öncelikle hava ve subap ayarı yaptır ya da yapabiliyorsan sen yap.. sonrasında karbüratör temizliği, lastik havalarını üzerinde yazan değerden farklı yapma

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı burkanyavuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabahlar 2. el yamaha ybr aldım:motosikletimde yakıt tasarrufu için neler yapmalıyım şuanda motorum 10 tl lik benzinle 60 km yol yapıyor hava filtresini değiştirdim pek bi fark olmadı gibi dahada arttı sanki başka ne yapabilirim
    sürüş seklini değiştir uygun devirde uygun vites..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Alıntı hayat2teker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle hava ve subap ayarı yaptır ya da yapabiliyorsan sen yap.. sonrasında karbüratör temizliği, lastik havalarını üzerinde yazan değerden farklı yapma
    ZATEN SUBABLARDAN SES GELİYOR BÖYLE ŞIKIR ŞIKIR

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sürüş seklini değiştir uygun devirde uygun vites..
    DÜŞÜK DEVİRDE KULLANSAMDA ÇOK YAKARMI BEN GENELDE DÜŞÜK DEVİRLERDE KULLANIYORUM ÇOK YAKMASIN DİYE

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    ZATEN SUBABLARDAN SES GELİYOR BÖYLE ŞIKIR ŞIKIR
    supapları heryerde ayarlatma. motorunun ömrü ve yakıt ekonomisi için sentil çakısı ile emme 0.10, eksoz 0.10 veya 0.12 olacak şekilde ayarlat. ybr kolay supap ayarı kaçırmaz, ayrıca üst kapağı küçüktür bu yüzden SUPAP SESİ DUYMAN NORMAL. Yani ayarlarda bir kaçıklık muhtemelen yoktur.

zincirini 1000 km. de bir gaz yağı ile güzelce temizle ve her 300 km de bir zincir spreyi ile yağla, gerektiğinde gerdir. Arka tekerlek hizasına çok dikkat et. lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas. bir de 7500 devirin üstüne çok çıkmazsan yakmaz koklar.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    lpg taktır ancak o zaman gerçek tasarruf yapmış olursun
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas.
    Bukadar farklı hava basılırmı hakkaten Bende artçılı artçısız farketmez 33psi yazıyor.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    supapları heryerde ayarlatma. motorunun ömrü ve yakıt ekonomisi için sentil çakısı ile emme 0.10, eksoz 0.10 veya 0.12 olacak şekilde ayarlat. ybr kolay supap ayarı kaçırmaz, ayrıca üst kapağı küçüktür bu yüzden SUPAP SESİ DUYMAN NORMAL. Yani ayarlarda bir kaçıklık muhtemelen yoktur.

zincirini 1000 km. de bir gaz yağı ile güzelce temizle ve her 300 km de bir zincir spreyi ile yağla, gerektiğinde gerdir. Arka tekerlek hizasına çok dikkat et. lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas. bir de 7500 devirin üstüne çok çıkmazsan yakmaz koklar.
    HOCAM BİRDE BU LASTİK BASINCINI BENZİN İSTASYONLARINDAKİ CİHAZA GÖREMİ 25-30 AYARLANCAK?

haojin2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2006/Lada Samara 1500i 2001
    HOCAM BİRDE BU LASTİK BASINCINI BENZİN İSTASYONLARINDAKİ CİHAZA GÖREMİ 25-30 AYARLANCAK?
    Ben ön 29 arka 30-31 basıyorum.
    Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)