YAMAHA YBR YAKIT TASARRUFU İÇİN
Reklamlar
-
merhabahlar 2. el yamaha ybr aldım:motosikletimde yakıt tasarrufu için neler yapmalıyım şuanda motorum 10 tl lik benzinle 60 km yol yapıyor hava filtresini değiştirdim pek bi fark olmadı gibi dahada arttı sanki başka ne yapabilirim
Reklamlar
-
öncelikle hava ve subap ayarı yaptır ya da yapabiliyorsan sen yap.. sonrasında karbüratör temizliği, lastik havalarını üzerinde yazan değerden farklı yapma
-
burkanyavuz adlı üyeden alıntı
merhabahlar 2. el yamaha ybr aldım:motosikletimde yakıt tasarrufu için neler yapmalıyım şuanda motorum 10 tl lik benzinle 60 km yol yapıyor hava filtresini değiştirdim pek bi fark olmadı gibi dahada arttı sanki başka ne yapabilirim
sürüş seklini değiştir uygun devirde uygun vites..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
hayat2teker adlı üyeden alıntı
öncelikle hava ve subap ayarı yaptır ya da yapabiliyorsan sen yap.. sonrasında karbüratör temizliği, lastik havalarını üzerinde yazan değerden farklı yapma
ZATEN SUBABLARDAN SES GELİYOR BÖYLE ŞIKIR ŞIKIR
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
sedat_57 adlı üyeden alıntı
sürüş seklini değiştir uygun devirde uygun vites..
DÜŞÜK DEVİRDE KULLANSAMDA ÇOK YAKARMI BEN GENELDE DÜŞÜK DEVİRLERDE KULLANIYORUM ÇOK YAKMASIN DİYE
-
ZATEN SUBABLARDAN SES GELİYOR BÖYLE ŞIKIR ŞIKIR
supapları heryerde ayarlatma. motorunun ömrü ve yakıt ekonomisi için sentil çakısı ile emme 0.10, eksoz 0.10 veya 0.12 olacak şekilde ayarlat. ybr kolay supap ayarı kaçırmaz, ayrıca üst kapağı küçüktür bu yüzden SUPAP SESİ DUYMAN NORMAL. Yani ayarlarda bir kaçıklık muhtemelen yoktur.
zincirini 1000 km. de bir gaz yağı ile güzelce temizle ve her 300 km de bir zincir spreyi ile yağla, gerektiğinde gerdir. Arka tekerlek hizasına çok dikkat et. lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas. bir de 7500 devirin üstüne çok çıkmazsan yakmaz koklar.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
lpg taktır ancak o zaman gerçek tasarruf yapmış olursun
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
Lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas.
Bukadar farklı hava basılırmı hakkaten Bende artçılı artçısız farketmez 33psi yazıyor.
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
supapları heryerde ayarlatma. motorunun ömrü ve yakıt ekonomisi için sentil çakısı ile emme 0.10, eksoz 0.10 veya 0.12 olacak şekilde ayarlat. ybr kolay supap ayarı kaçırmaz, ayrıca üst kapağı küçüktür bu yüzden SUPAP SESİ DUYMAN NORMAL. Yani ayarlarda bir kaçıklık muhtemelen yoktur.
zincirini 1000 km. de bir gaz yağı ile güzelce temizle ve her 300 km de bir zincir spreyi ile yağla, gerektiğinde gerdir. Arka tekerlek hizasına çok dikkat et. lastik basıncı ön 25, arka tek kişide 30 iki kişide 40 olacak şekilde hava bas. bir de 7500 devirin üstüne çok çıkmazsan yakmaz koklar.
HOCAM BİRDE BU LASTİK BASINCINI BENZİN İSTASYONLARINDAKİ CİHAZA GÖREMİ 25-30 AYARLANCAK?
-
HOCAM BİRDE BU LASTİK BASINCINI BENZİN İSTASYONLARINDAKİ CİHAZA GÖREMİ 25-30 AYARLANCAK?
Ben ön 29 arka 30-31 basıyorum.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)