Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ötv ile yetkili satıcıların eline geçen fırsat..

REKLAM ALANI
    Fuente - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 250
    Selamlar,

Tanışma topiğinde ehliyet için nisan ayında sınawagireceğimi ve enduro almayı planladığımı belirtmiştim, geçen hafta perşembe günü fuara giderek alacağım motora tam anlamıyla karar verdim (Honda CBR 125)... ama o ne? ötv olayı cuma günü birden ortalık karıştırdı..

Sınaw dolayısıyla fuara tekrar pazar günü gittim motoru almak için.. ama türkiye'de sigaraya zam geldiği gün şerefsiz bakkalların sigaraları saklamaları gibi piyasada motor yok.. fuarda yetkili satıcıları ile yaptıgım görüşmelerde 2 firma hariç hepsi satışlarını durdurmuş durumda! Diğer 2 firma da ellerinde sadece turuncu renk olduğunu ve yarın öğleye kadar geilrsem bana satabileceklerini söylediler..

bugün istoç'ta olan özen motor'a gittim... motorun sirkeci'deki mağazada oldugunu yüzüme bakmayarak ilgi'nin "İ" si olmadan söyledi o kadar... ben de çektim gittim.. Diğer firma ise sanırım koşuyolu tarafında olan MotoTal.. Mototal'da çalıştığım firmadan bi abimin arkadası ile irtibata geçtim, ellerinde 2 tane turuncu oldugunu söylediler.. Ödemeyi NAKİT yapacağım için işlemlerin hemen başlamasını istedim.. Trafikte olduğumdan havale için hesap numarasını cep tel'e mesajla göndereceklerdi ama yarım saat içinde motorların satılmış olduğunu ve bu akşam gümrükten çekecekleri mallar içinde olmasının ihtimal olduğunu söylediler.. Herşey yarın belli olacak, umudum pek kalmadı ama yine de kısmet..

Allah kimseyi fırsatçıların eline düşürmesin.. Sadece ehliyetimi alarak trafiğe çıkmak için beklemedeydim bilseydim böyle terbiyesizliklerle karşılaşacağımı alır garajda bekletirdim..

Ayıp ayıp...
    And remember! Respect is everythink!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    millet şimdiden zulalamaya başlamıştır motorları.
    May the Force be with McLaren Mercedes

mahmuto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ötv zam mı ile gelen fiyat farkı direk devletin kasasına gideceğinden hiç sanmıyorum ki motoru saklayıp zamdan sonra satış yapmak istesinler. tabii bizim esanafın ne halt edeceği belli olmaz genede.

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Şansınıza küs keşke motoru alıp sonra ehliyet alsaydınız.Bu Ötv olayı raydan çıkmaya başladı...Satıcılara da bakın nasıl iki günde değiştiler siz de farkettiniz mi?Bizim paragöz bayilerimiz böyledir işte size az bile yapmışlar.

yukselmotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    triumph 900
    arkadaşlar bende bayiyim ve ben satışıma aynı şekilde devam ediyorum çünkü bana göre hiç bir şey yok.çünkü bu bir vergi artışı fiyat zammı değil.bu para tamamıyla devletin kasasına girecektir.bilgilerinize sunulmuştur.saygılar...

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    şimdi arkaşalar bu ötv zammı bütün firmalara zam yapma fırsatı da verecek.. normalde %13 gibi bir zam yapmaları gerekirken fırsattan istifade hepsi basacak %20 zammı.. sonra ötv nin arkasına sığınacaklar.. fuar da bitti zaten artık zam yapma zamanı.. şu ötv işi onaylanmadan motorunuzu alın bence..

kiss_of_death_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondialcıyız sonuna kadar - RS 151
    Onların amacı %22 öteve ödemeniz gerekiyor deyip %8 lik öteveyi ödemek.Böyle satın alan bizler %22 ötv ödediğimizi sanıcaz.Onlar bu işi 200 ytl gibi bir karla kapatacaklar...

Yarın bende alıcam motor bu işin peşindeyim.Başka firmalar aracılıyla bu durumu araştıcam.Ne ödenmesi gerekiyorsa onu ödeyeceğim.Saygılar

Cronos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Cbf 150 :) Kığmızı ossun 3 fazlası ossun
    OTV sacma sapan bişey..Hele hele motosikletlere de OTV uygulaması bambaska bi sacmalık..Ve Asıl heLe heLE!! % 8 olan Sacmalıgın 250cc ye kadar %22, 250 den sonrakiler için de %37 ye cıkması bizi cileden cıkardı...Bu sekilde Giderek ne yapmaya calısıyolar anlamıyorum..Hayır.... Butce acıgı tamamda % 8 den % 22 ye %37 ye, gibi 4 - 5 kat vergi olayı neden ?

Motor fiyatı + OTV = Otv li fiyat <-- Birde bunun %18 kdv si alınıyor..Yani OTV nin de KDV sini almak gibi bi sacmalık ortaya cıkıyor.Cıldırmamak elde degil.
    İzma da ne olaki?

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    sen bizim tüccarları bilmezsin... balık ucuzlayacak diye tonlarca fazla balığı çöpe dökerler, millet inek eti yiyemeyecek diye tavuğa zam yaparlar. deli dana olduğunda tüm avrupa'da tavuk fiyatları düştü, bizde yükseldi. bizimkiler adam kazıklama peşinde, sürüm mantığı sıfır.
    May the Force be with McLaren Mercedes

gcc_ondr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 2006-gara ilan
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı
    şimdi arkaşalar bu ötv zammı bütün firmalara zam yapma fırsatı da verecek.. normalde %13 gibi bir zam yapmaları gerekirken fırsattan istifade hepsi basacak %20 zammı.. sonra ötv nin arkasına sığınacaklar.. fuar da bitti zaten artık zam yapma zamanı.. şu ötv işi onaylanmadan motorunuzu alın bence..
    yapsınlar bakalım hocam, geçen yılki satış tirajlarını yakalayabilecekler mi, bana sorarsanız bir süre böyle gider ama dediğim gibi bi süre gider sadece, satışlar azaldımı da mecburen indirime gidilir, vergi artışını alıcı ve satıcı arasında paylaşır,250 cc ye kadar satış fiyatı üzerinden %13 artış varsa bunun bi miktarı indirim olarak alıcıya yansır, mecbur böyle olması lazım, satışlar açısından yoksa bi mok satamazlar ki geçen yıl onca motor satıpta, bu sene de böyle satalım az satalım mantığına gireceklerini hiç sanmıyorum...
    hay ötv'sinde...

bir gün gelecek, gelecekte gelecek...B RH+

Motosikleti
    CBF 250
    Madem yetkili satıcıları herhangi bir kârı yok adam niye fuar'da yüzüme pişkince (öküz öküz bakarak) satışları durdurduk dedi anlamadım..

Jetix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya T-19 "06"
    Arkadaşlar bu ÖTV zammında satıcıların cebine giren kuruş para yok sizden alıyor o farkı direk devlete gidiyor.....Satıcılarda memnun degil bu işten..........

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Bencede durum yanlış anlamadan kaynaklanıyo gibi. Bu şirketler öyle 3-5 motordan biraz fazla kar edelim diye böyle bi duruma düşçek şirketler değil bence. Ayrıca jetix'in de dediği gibi bütün firmalarda bu olaydan şikayetçi.

Fuarda satışları durdurmaları muhtemelen olayın netlik kazanmasını beklemek amacıyladır diye düşünüyorum.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Motosikleti
    CBF 250
    netlik? madem devlete gidiyor extralar, çıkarları yok.. peki neyi bekliyorlar?...
    ha bugün satmış a yarın.. ilginç walla anlayamadım bi türlü...

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Mesela adam 10 milyar diye sattı motoru, sonra alım işlemi sırasında kanun yürürlüğe girdi, fiyat 13 milyara çıktı, müşteriyle böyle bi durumda kalmak istemiyolar gayet açık bence. ( o 3 milyar işte devlete giden adam yine 10 milyarını alcak )
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Forumdan Uzaklaştırıldı Thai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar netlikle falan alakası yok, satıcılar ellerindeki motorları satıyorlar, OTV'nin TBMM'de onaylanması sadece şu aşamada pazarlık şansımızı çok düşürdü. Gerçekten çoğu bayide motor kalmadı. Gümrükten bugün ve yarın çekilecek motorları bile satmışlar.
    Ama gün gelir devran döner, o satıcılar önümüzdeki sene motorları kime satacaklar acaba.
    Bence şu anda beğendiğiniz (bulabildiğiniz) motoru alın yada 2 ay bekleyin, nasıl olsa fiyatlarını düşürecekler. Nitekim ÖTV zammından sonra satışları bayağı düşecek ve bu sefer ithalatçılar indirim kampanya falan yapmaya başlayacaklar.
    Zaten inanılmaz kar ediyorlar ASYA 150T modelinin 236$ olduğunu biliyor muydunuz. Tabi gümrük vergisi falan filan haric...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler