İlk olan güzeldir...ilk motorun verdiği heyecan göze yüreğe verdiği o seyr-ü sefa başkadır bilirim...ama bizim gencler neden modifiyeyle görsel eklentileri ayıramaz..iki kuru kafa veya the doctor stikırı yapıştırdığın da ya da jantı mor veya pembeye boyadığında modifiye yaptığını iddia eder veya sanar...
Ne kadar görsel iğrençlik varsa bunların adı modifiyedir ve o kadar irreti şeylerdir ki bu hilkat-ı garibeler Anadolumuzun adeta birer kültürü olmuşdur...
Ahududu ödülleri gibi motosiklet federasyonunun da en çirkin motoru seçmek için bir yarışma yapması ne hoş mizansen olur değil mi...
Bu motorları gördükce asyalı olduğuma dair hiç bir şüphem kalmıyor...başarılı olanlar da var tabi ki ama o başarılı olanlarıın taklitleri orjinali bozuyor...
Örneğin jantı turuncuya boyatma olayı beni ayar ediyor..siyah olmayan motorlarda sırıtmasına rağmen ilanlarda görüyorum sınırları zorlayan boya...gidon değişimi...sele derisi rengi gibi yüzlerce permütasyon deniyorlar...ve o boyalı badanalı motorlaruna emek sarfettiklerini iddia ederek ederinin iki katı fiyat yazıyorlar...
Kendisine has dokusu ve kültürüyle canım memleketim diyorum...