Surekli motor freni kullanarak durmak ?
Reklamlar
-
kompresör freni dediğiniz motor freni yani gazı bırakınca debriyajıda sıkmayınca motor kendi kendine yavaşlamaya başlıyor vites düşürürseniz debriyajı yavaşça bırakırsanız arka fren yapmış gibi hızlıca yavaşlarsınız debriyajı bir anda bırakırsanızda tekerlek kitlenir düz yolda sıkıntı olmaz ama virajda bu durum oluşursa düşersiniz..
şimdi hal böyleyken hiç böyle bişeyden şanzıman dağıtan görmedim ama vites küçültmeden gazı bırakınca bir zararı olucağını düşünmüyorum kaldıki diğer şekildede çok aşırıya kaçmadıkça (yüksek devir, tekerlek kitleme) yine zarar olmayacağı kanısındayım niye diye sorarsanız gazı açarkende aynı etkiyi + yönde uyguluyoruz şanzımana gazı bırakınca yada vites düşürünce aynı etkinin tersi şanzımana geliyor yani anlatabildimmi bilmiyorum ama gaz vermiş gibi yine yük biniyor şanzımana e bu makinelerde bunun için tasarlandı zaten..
benim yorlamam bu kadar
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
"Hurafe land" (Hurafe-istan) oldu gene.
Slmlr
Brkn
-
4 silindir makinalarda işe yarayabilir ama yapmayın kardeşim herşeyinize zarar belki 1 vites fazla küçülttünüz aniden debriyajı bıraktınız zinciri dişliyi şanzımanı baskı balatayı yer bitirir o süratteki kuvvetle birde motor haddinden fazla devir cevirecek buda bi zarar sen en iyisi sık debriyajı motorun yükünü kaldır tekerleklerden istediğin gibi frenle acıma üç kuruşluk balataya ha normal yolda süratli giderken tabili debriyajı sıkıp frenleme kapat gazı o yavaşlar zaten
-
valla kime inanak bilemedim
[B]King is back baby!King is back![/B]
-
herşey uygun hız uygun vites seçimi ile alakalı. sen 100 kmh hız 5.vites te giderken duracağım diye debiriyajı sıkıp 2.vitese inip kompresör yaparsan tabiki zararı var.sıralı vites küçülterek yapılan kompresörün hiç bir zararı olmaz.tek silindir 4 silindir hiç farketmez her türlü kompresör yapılabilir.hatta kompresör iyidir panik frende + frenleme sağlar, motorun kontrolünü kaybetmezsin.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çok müthiş bilgilerin arasında hatırlatmak istediğim konu;
vites küçültürken gaz verilmezse, blok ister 1 silindir, ister 12 silindir olsun, motosikletin şanzımanına kötülük ediliyor demektir.
Maalesef çoğunlukla fren yapmak, özellikle de ön fren kullanmak bilinmeyince bu tür icatlar oluyor.
Lütfen baştaki fren yapma kısmını izleyiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=7zqrIyYtFiw
Acil durumda fren kullanmak yerine kompresyonla uğraşmak, yangın çıkmış evden çıkmak için kapıya koşmak yerine itfaiyeye email atmak gibi:
Teorik olarak kurtulma ihtimali var fakat işe yaramıyorsa tecrübenizi paylaşamayabilirsiniz.
Slmlr,
Brkn
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)