Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Virajlarda ağırlaşma

Motovento
    REKLAM ALANI
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Debriyaj teli, fren teli, jigle teli, gaz teli vb. teller gidonuna kablo bağı ile bağlanır hani. Bazı aklıselim ustalar baglarken gidonun sağa sola hareket edeceğini hesaplamaz, gergin bir şekilde bağlarlar. Kablolar gidonun rahat dönmesine izin vermiyor olabilir.
    Böyle basit bir sorun geldi aklıma niyeyse.
    Bir de gidon bağlantı somununu çok sıkmış da olabilirler. Başkada birşey gelmiyor aklıma.
    Ahmanamra bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Benzeri bir olay ZX6 da başıma geldi,deli gibi gazlayıp duruyordum sonra mahalle arasına girdiğimde dönüşlerde döndüremiyordum motoru kafayı yiyecek gibiydim bunalıma girecektim taa ki sahilde bi arkadaşım ''la olum arka lastiğin inik ölcen'' diyene kadar :S petrole gidip hava bastım düzeldi. arka lastik patlakmış :S sonra o motor o şekilde antalyaya gitti yolda hava basa basa :S
    Ahmanamra bunu beğendi.
    Karadeniz - Giresun.

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Benimde başıma geldi motoru ilk almışım acemiliğin dibiyim döncem gidon dönmüyor kitlendi sonra durdum elle motora yön verdim mahalle bakkalından bi pas çözücü bi makina yağı buldum gidon kendine geldi :D Gidon rulmanlarında sıkıntı büyük tehlike .
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı Wazaa.35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sen bi benzinliğe git ve ön 30 arka 32 olarak hava bas bakalım büyük ihtimal geçicek yoksa dediğim gibi gidon bilyalarına baktır boşluk olabilir çünkü düz konumda giderken çekme yapmıyorsa başka sorunu olmamalı kontra tekniğine gelince arkadaş 40 km üstüne çıkınca zaten gidonu kontra tekniğine göre kullanır gidonu aynı yöne çeviremez.
    Motora bindiğim gibi gideceğim benzinliğe ... Teşekkürler.
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj teli, fren teli, jigle teli, gaz teli vb. teller gidonuna kablo bağı ile bağlanır hani. Bazı aklıselim ustalar baglarken gidonun sağa sola hareket edeceğini hesaplamaz, gergin bir şekilde bağlarlar. Kablolar gidonun rahat dönmesine izin vermiyor olabilir.
    Böyle basit bir sorun geldi aklıma niyeyse.
    Bir de gidon bağlantı somununu çok sıkmış da olabilirler. Başkada birşey gelmiyor aklıma.
    Benimde aklıma geldi , fakat tamirden geldiği ilk zamanlarda yoktu , sonradan nüksettiği için böyle olduğunu düşünmüyorum pek, y,nede kontrol edeceğim. Teşekkürler

Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzeri bir olay ZX6 da başıma geldi,deli gibi gazlayıp duruyordum sonra mahalle arasına girdiğimde dönüşlerde döndüremiyordum motoru kafayı yiyecek gibiydim bunalıma girecektim taa ki sahilde bi arkadaşım ''la olum arka lastiğin inik ölcen'' diyene kadar :S petrole gidip hava bastım düzeldi. arka lastik patlakmış :S sonra o motor o şekilde antalyaya gitti yolda hava basa basa :S
    Sanırım bu lastikten dolayı çünkü lastik inmişti ... Biraz şişirince daha hafiflemişti, Motora bininceen yakın benzinliğe gideceğim bu gidişle Teşekkür ederim.
    Alıntı Ahmanamra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimde başıma geldi motoru ilk almışım acemiliğin dibiyim döncem gidon dönmüyor kitlendi sonra durdum elle motora yön verdim mahalle bakkalından bi pas çözücü bi makina yağı buldum gidon kendine geldi :D Gidon rulmanlarında sıkıntı büyük tehlike .
    Peki teşekkürler , ozaman bir pas sökücü arayayım komşulardan nede olsa komşu komşunun külüne muhtaçtır Teşekkürler.
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)