Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Virajlarda ağırlaşma

REKLAM ALANI
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Merhabalar.

Öncelikle teknik bilgim çok kötü baştan söyliyeyim Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır Yavaş yavaş öğrenmeye gayret ediyorum.

Motorla kaza yapmıştım , bu forumdada yazmıstım belki biliyorsunuzdur , sonra tamirden geldi, yaklaşık 600 kilometre sorunsuz sürdükten sonra garip bir problem çıktı problem şudur;

Virajlarda ve özellikle 40 km nin üzerindeki hızlarda direksiyon ağırlaşıyor yani ; mesela viraja giriyorum hafif yatırıyorum direksiyon ağırlaşmaya başlıyor motoru daha çok yatırmaya başlıyorum ,

Bir çukura giriyor mesela motor direksiyon yine kafasına göre gitmek istiyor ,

Düz yolda 40-50 km üzeri hızdayken sağa sola ani direksiyon çeviremiyorum anva hafif çevirerek ve yatırarak döndürüyorum..

Düz giderken sıkıntı yok bıraksam bile kendi kendine düz gidiyor yani özellikle virajlarda ve kendim döndürmek istediğimde çıkıyor bu sorun ortaya...

Motoru orta sehpaya aldığımda direksiyon çok rahat dönüyor sağa ve sola yani bu olay motor ilerlerken oluyor sadece...

Motorum mondial 150 mash (scooter) tir.

Eğer gerekiyorsa resim çekip yükleyebilirim .

Teşekkür ederim...
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    Ciddimisin bu problem motosikletlerde milyonda bir gözüken bir problem inşallah en kısa sürede çözüme ulaşırsın
    Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT

Motosikleti
    Alıntı aksoyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ciddimisin bu problem motosikletlerde milyonda bir gözüken bir problem inşallah en kısa sürede çözüme ulaşırsın

Dalga geçiyorsunuz fakat motorumun önceki ve sonraki halini anlamayacak kadar salak bir insan değilim farkı ayırt edebiliyorum ..
    ugrgnr ve tr100a bunu beğendiler.

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    ben arkadan bı araca vurmustum gecenlerde ve on masayı komple degıstım. acayıp fark ettı. degısmeden once kullanırken cok agırmıs meger ve motor sola cekıyodu hatta bu yuzden bı kaza yapıyodum koy yolunda kamyonun bırıne onden gırcektım. ön maşayı degıstıler ve hıcbi sorun kalmadı bılyaları yagı herseyı tamam oldu ve acayıp rahat su an dıreksıyon.
    senın kazanı bılmıyorum ama eger onden darbe aldıysa motor bence senın sorunla benımkı aynı. on masaya bı baktır bılyaları falan. ya bı motorcuya gotursen usta iyiyse hemen anlar zaten. benım 125lık scooterın komple masası 130tl tuttu.
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

Motosikleti
    Alıntı ugrgnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben arkadan bı araca vurmustum gecenlerde ve on masayı komple degıstım. acayıp fark ettı. degısmeden once kullanırken cok agırmıs meger ve motor sola cekıyodu hatta bu yuzden bı kaza yapıyodum koy yolunda kamyonun bırıne onden gırcektım. ön maşayı degıstıler ve hıcbi sorun kalmadı bılyaları yagı herseyı tamam oldu ve acayıp rahat su an dıreksıyon.
    senın kazanı bılmıyorum ama eger onden darbe aldıysa motor bence senın sorunla benımkı aynı. on masaya bı baktır bılyaları falan. ya bı motorcuya gotursen usta iyiyse hemen anlar zaten. benım 125lık scooterın komple masası 130tl tuttu.

hah işte teşekkürler , niye hemen dalga geçme boyutuna girerler anlamıyorum .. Tekrar teşekkür ederim , tavsiyelerinizi değerlendireceğim.
    ugrgnr ve feliçita bunu beğendiler.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Bir ustaya motorun ön takımını göstermenizi öneririm.Gidonda da sıkıntı olabilir.Gidonu 50-60 km hızla giderken bir bırakmayı bir deneyin.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    henüz yok
    abi genelde deediyin frenleme esnasında olur bildiyim kadarıyla
    hem ağırlaşmaz kitlenir ama bu başka sorun galiba kaza esnasında bir sıkıntı çıkmış belli eskisiyle yenisi bir olmaz tabi bunu bir ustaya sor malum forumda usta çok az var herkez kulaktan dolma bilgiler verir

yağlamalısın pulu çok sıknışlar falan derler sen bir ustaya danış hatta ver 2 tur atsın anlar saten

Motosikleti
    Alıntı alikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi genelde deediyin frenleme esnasında olur bildiyim kadarıyla
    hem ağırlaşmaz kitlenir ama bu başka sorun galiba kaza esnasında bir sıkıntı çıkmış belli eskisiyle yenisi bir olmaz tabi bunu bir ustaya sor malum forumda usta çok az var herkez kulaktan dolma bilgiler verir

yağlamalısın pulu çok sıknışlar falan derler sen bir ustaya danış hatta ver 2 tur atsın anlar saten
    Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ustaya motorun ön takımını göstermenizi öneririm.Gidonda da sıkıntı olabilir.Gidonu 50-60 km hızla giderken bir bırakmayı bir deneyin.
    Peki , teşekkür ederim tekrardan.

puser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 & GT650
    virajı dönerken gidonu çevirip öyle dönmeye çalışıyorsunuz. yani araba kullanır gibi gidonu viraj istikametine doğru mu çeviriyorsunuz. eğer öyle ise sürücünün motosiklet dengesine ulaştığı noktadan sonra (yaklaşık 15km/s ve üzerindeki hızlarda) kontra müdahalesi haricinde gidona kuvvet uygulamaması ve yönlendirme yapmaması gerekir. gidonu kendi haline bırakın, istediği gibi serbestçe hareket etsin. elleriniz iki uca konmuş kuşlar gibi sadece üzerinde dursun bir de öyle deneyin.
    Ahmanamra bunu beğendi.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    belirli bir hızda giderken ellerinizi bırakınca sağa sola çekme yapıyorsa ya şasi eğiktir ya da gidon yamuktur. tabi bunu ön amortisörlerin önden bakınca düzgün göründüğünü ve sağa ve sola dönüşlerde farklı gidon tavırları ile karşılaşmadığınız varsayarak söylüyorum.

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Bende bir süre yuki ve motoran scooter kullanmıştım anlatmak istediğini sanırım anladım düşük hızda olsa bile sokak girişlerinde dönerken gidon yeterince dönmüyor o yüzden daha çok yatma yada daha düşük hızda dönmek gerekiyordu.Ama arkadaşımın honda scooterını kullandığım o sorunu hiç yaşamamıştım

Wazaa.35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnnova 125 (7.000km) 07
    Kardeşim scooterda lastik havası bu duruma sebep olur dediğine göre düz yolda ve motosiklet durur halde problem gözükmüyorsa lastik havalarını kontrol etmeni öneririm çünkü daha önce benimde başıma gelen bir sorun birde ön freni sıkıp motosikleti ileri geri oynat bakalım maşada veya gidon bilyelerinde boşluk varmı

Motosikleti
    Alıntı Wazaa.35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim scooterda lastik havası bu duruma sebep olur dediğine göre düz yolda ve motosiklet durur halde problem gözükmüyorsa lastik havalarını kontrol etmeni öneririm çünkü daha önce benimde başıma gelen bir sorun birde ön freni sıkıp motosikleti ileri geri oynat bakalım maşada veya gidon bilyelerinde boşluk varmı

Galiba sıkıntı burada... bu olay gerçekleştiği günden heryere baktım lastik aklıma gelmedi , neyse 2-3 gün sonra lastiğe baktım lastik yarıya kadar inmişti havası , kendi pompamla şişirdim tekrar ama göz kararı, şimdi sorun biraz daha hahifledi, söylediğiniz gibi galiba havayla alakalı ... en iyisi ölçülere göre hava basayım ... teşekkür ederim

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Dostum anlattığına göre bana çağrışım yapan şey kontra değilde viraja doğru direksiyonu çevirmeye çalışıyorsunda ağarlaşıyor dönmüyor gibi düşündürdü. Tabiki böyle bi ihtimal yoktur ama öyle anladım ben yanlış anladıysam affola ama o şekilde bir uygulama yapıyorsan gayet normal sende biliyorsundur zaten. Ama yok ben kontra uyguluyorum tabiki ama motor yatmıyor falan diyorsan arkadaşlarında dediği gibi maşaya gidona ve şaseye baktır.
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

Motosikleti
    Alıntı aranel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bir süre yuki ve motoran scooter kullanmıştım anlatmak istediğini sanırım anladım düşük hızda olsa bile sokak girişlerinde dönerken gidon yeterince dönmüyor o yüzden daha çok yatma yada daha düşük hızda dönmek gerekiyordu.Ama arkadaşımın honda scooterını kullandığım o sorunu hiç yaşamamıştım
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belirli bir hızda giderken ellerinizi bırakınca sağa sola çekme yapıyorsa ya şasi eğiktir ya da gidon yamuktur. tabi bunu ön amortisörlerin önden bakınca düzgün göründüğünü ve sağa ve sola dönüşlerde farklı gidon tavırları ile karşılaşmadığınız varsayarak söylüyorum.
    Alıntı puser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    virajı dönerken gidonu çevirip öyle dönmeye çalışıyorsunuz. yani araba kullanır gibi gidonu viraj istikametine doğru mu çeviriyorsunuz. eğer öyle ise sürücünün motosiklet dengesine ulaştığı noktadan sonra (yaklaşık 15km/s ve üzerindeki hızlarda) kontra müdahalesi haricinde gidona kuvvet uygulamaması ve yönlendirme yapmaması gerekir. gidonu kendi haline bırakın, istediği gibi serbestçe hareket etsin. elleriniz iki uca konmuş kuşlar gibi sadece üzerinde dursun bir de öyle deneyin.
    Sizlerede teşekkür ederim , herkezin yorumunu göz önünde bulunduracağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

Alıntı Ahmanamra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum anlattığına göre bana çağrışım yapan şey kontra değilde viraja doğru direksiyonu çevirmeye çalışıyorsunda ağarlaşıyor dönmüyor gibi düşündürdü. Tabiki böyle bi ihtimal yoktur ama öyle anladım ben yanlış anladıysam affola ama o şekilde bir uygulama yapıyorsan gayet normal sende biliyorsundur zaten. Ama yok ben kontra uyguluyorum tabiki ama motor yatmıyor falan diyorsan arkadaşlarında dediği gibi maşaya gidona ve şaseye baktır.
    Virajlarda o yöne çevirmek değilde. Mesela düz giderken 40 kmh ile ani gidonu sağa sola çevirmedede ağırlaştı , eskiden rahat dönerdi s harfini çizerdim rahat fakat şimdi ağır olduğu için hafif yatırarak döndürüyorum gidonu çevirmekten ziyade.

Teşekkür ederim ayrıca vakit ayırdığınız için.

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Anladım ustam sen onu bi baktır ozaman . Kıvırma hareketinide aynı şartlarda yapamıyorum diyorsun yani. Çözersen sorunu burda yazda neden yapar bilelim bizde. Kolay gelsin .
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

Motosikleti
    Alıntı Ahmanamra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım ustam sen onu bi baktır ozaman . Kıvırma hareketinide aynı şartlarda yapamıyorum diyorsun yani. Çözersen sorunu burda yazda neden yapar bilelim bizde. Kolay gelsin .
    Evet aynen öyle. Çözdüğümde mutlaka yazarım. Hergün başka birşey çıkıyor motosiklette vallaha bıktım
    Ahmanamra bunu beğendi.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Kontra tekniğini baştan sona okumanı boş bir alanda çalışmanı tavsiye ederim zira,
    tam kontra vereceğin zaman öbür elinle de itekliyorsun gibi geldi bana...
    ANGARAJ

Motosikleti
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kontra tekniğini baştan sona okumanı boş bir alanda çalışmanı tavsiye ederim zira,
    tam kontra vereceğin zaman öbür elinle de itekliyorsun gibi geldi bana...
    Yok problem şurda galiba açıklayamamışım tam olarak , 40 km ile giderken S harfi çizmek istediğimde yapamıyorum , eskiden yapabiliyordum gidon sağa sola rahat dönüyordu artık ağırlaştı S yi çizmem için yatırmam gerekiyor , yani sıkıntı orada sağa sola çevirmelerde gidon eskisi gibi değil , bi farklılık oluştu ,

Wazaa.35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnnova 125 (7.000km) 07
    Dostum sen bi benzinliğe git ve ön 30 arka 32 olarak hava bas bakalım büyük ihtimal geçicek yoksa dediğim gibi gidon bilyalarına baktır boşluk olabilir çünkü düz konumda giderken çekme yapmıyorsa başka sorunu olmamalı kontra tekniğine gelince arkadaş 40 km üstüne çıkınca zaten gidonu kontra tekniğine göre kullanır gidonu aynı yöne çeviremez.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)