Motoru sabah vites boştayken çalıştırıp 1 e attığımda motor ileri atlayp stop ediyor
-
Motor 150 mc-x roadracer.
Reklamlar
-
ısınınca sorun düzeliyor mu? bence düzeliyor olması gerek,çözümü ise ısınana kadar beklemen ki öyle yapman gerek.
-
Serk21 adlı üyeden alıntı
ısınınca sorun düzeliyor mu? bence düzeliyor olması gerek,çözümü ise ısınana kadar beklemen ki öyle yapman gerek.
Aynen dediğin gibi...
-
Serk21 adlı üyeden alıntı
evet ısınınca geçiyor.bi sorun yok yani dimi ? balatalarda,debriyajlarda ?
-
debriyaj ayarından olabilir,siz vitesi attığınızda tam kavrayamadığı için debriyajı bırakmadan kalkmaya çalışıyordur
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
tam ayırmıyor olabilir debriyaj e motor soğukken de stop etmeye meyillidir zaten biraz tutsa stop eder, belki debriyaj teli kopmaya başlamıştır ondan ayıramıyordur, ayrıca motor ısınmadan da kullanmamalısın zaten, kullanmamalısın yanlış oldu ısıtıp kullanmalısın yada düşük devir kullanmalısıın ısınana kadar hem motorunun ömrü uzar hem sorun ortadan kalkar gibi görünüyor
-
yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir
yarın buradan sonucu yazarsan sevinirim
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Sorun acemilik de o da geçer.
-
Sevgili Kardeşim ,
Muhtemelen motor yağında problem var. El kitabında yazan özelliklerde motor yağı ile değiştirmelisin...
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
cenkito adlı üyeden alıntı
yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir
yağlamak için mi bu hareket
-
eyvallah abilerim.ilgilendiğiniz için teşekkürler.yazdıklarınızı dikkate alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------
tamam yazarım.ben vites boştayken biraz ileri geri yapıyordum ama demek 1.viteste yapmak gerekiyormuş
-
dostum bu sorunun önüne geçebilmek için motor orta sehbadayken yere indirmeden 1 e atacaksın 5 saniye elin debrajda bekle ve sonra boşa at tekrar 1 e attığında sorunun düzeldiğini göreceksin ben bu şekilde kullanıyorum
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
sedici adlı üyeden alıntı
tam ayırmıyor olabilir debriyaj e motor soğukken de stop etmeye meyillidir zaten biraz tutsa stop eder, belki debriyaj teli kopmaya başlamıştır ondan ayıramıyordur, ayrıca motor ısınmadan da kullanmamalısın zaten, kullanmamalısın yanlış oldu ısıtıp kullanmalısın yada düşük devir kullanmalısıın ısınana kadar hem motorunun ömrü uzar hem sorun ortadan kalkar gibi görünüyor
zaten genelde düşük devir kullanırım. 4000 i nadir geçerim. genelde 3000-3500...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
astorojna adlı üyeden alıntı
dostum bu sorunun önüne geçebilmek için motor orta sehbadayken yere indirmeden 1 e atacaksın 5 saniye elin debrajda bekle ve sonra boşa at tekrar 1 e attığında sorunun düzeldiğini göreceksin ben bu şekilde kullanıyorum
bunuda deniyeceğim.teşekkürler
-
Benim de sabahları ve akşamları 1. vitese attığımda bir ileri atılma oluyor ama hiç motor durmadı şimdiye kadar.
-
aynı sorun benim motorumda da vardı.
Sorun yok sadece sağ taraftaki şanzumana giden debriyaj telinin ayarını yapman yeterli. Biraz daha geri çekeceksin teli. Bitti gitti.
-
yine bakıyorum bazı proflar abuk subuk yorumlar atmışlar..
adamım kullandıgın motosiklette
yani küçük hacimli motosikletlerin sistemleri basit oldugu için yaglama tam iyi olmuyor
motoru çalıştırdıgın da boştayken debriyaj kolunu 5-6 kez sık sık bırak büyük ölcüde sorunun düzelir..
benim motosikletimi 1 hafta çalıştırmıyım 1 e aldıgım anda 2-3 metre öne gidiyor :D
-
Sorun yok, normal
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
cenkito ya aynen katılıyorum ve denemeni öneririm kesinlikle faydası oluyor çünki aynısını bende uyguluyorum böyle öne doğru atmasının nedeni ise soğuk havadan oluyor
-
Bir kaç zaman sonra da motor bloğunu eline alıp tamirciye git.
Motosikletli Kaplumbağa...
-
motoru çalıştırdıgında 15-20 sn debriyaja basılı tut...ki balatalar ayrılsın ve aralarına yağ dolsun...
o zaman vitese attıgında hem tak demez hemde ileri atlamaz...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)