Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Hep beraber iki zamanlı motora modifiye edel

REKLAM ALANI
    0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Scooter ların aktarmasındaki mekanik yapıyı bilmiyorum ama cvt lerde olsun otomatik lerde olsun (tiptronikler hariç) normal debriyaj sistemine göre kayıp daha fazladır bu yüzden otomatik araçların performansları manuel olanlarından hem daha düşüktür hemde yakıtları fazladır bu genel olan ve bilinen bir şeydir her neyse belkide ben yanılıyorumdur.

Yarın varyatörü sipariş vereceğim nasipse ayrıca sanayiye gidip marş motoru ve volant dişlisi alacağım motoru marşlıya çevirecem şimdiki öncelikli proje bu.
    5 yaşındaki Rizeli bir çocuğun,dolmuşta annesine söylediği gibidir belkide hayat ;

"Hem vuriysun, hem ağlama diysun.."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Hayırlı olsun, sipariş ederken adama krank mili ölçülerini söylemeyi de unutmayın, çap ve uzunluk. Bide o alet varyatör değil otomatik kavrama sadece

Siparişi verdim hayırlı olsun go kart namına ilk adımı attım gerisi süratle gelir umarım Biraz dağınık ilerliyoruz bir ondan bir bundan alıyoruz aa neticede hepsi alınacak sonuçta.Motoru marşlıya çevirdikten sonra kare profil alıp go kartın şasesini yapmaya başlicam.Bendeki motorun krank çıkışı öyle lanet ki hem kısa hem konik hemde kamalı o yüzden şanzımanın bağlantısını mecbur ya kendim yapacağım yada sanayide yaptıracağım konik olmasaydı direk ölçüleri söyler hazır şekilde elime ulaşır takardım ama şu durumda sağlıklı ölçü veremicem için (koniklik yüzünden) kendi başımın çaresine bakacağım.
    5 yaşındaki Rizeli bir çocuğun,dolmuşta annesine söylediği gibidir belkide hayat ;

Motosikleti
    Motoru marsliya cevirmeye gerek yok bence, oraya harcayacaginiz para ve zamani diger konulara aktarin, aldiginiz otomatik debriyaji uydurmaktan cok daha fazla ugrastirir

Motosikleti
    henüz yok
    bencede marşlı yapmana gerek yok o tip motorlar tek çekmede alır

iskeleti merak ediyorum alınca bi foto daha koyarsın abi ortaya ne çıkacakk merak içerisindeyim

Arkadaşlar omuriliğimde sorun var üst üste kol atınca geceleri ağrı çekiyorum e rahatta durmuyorum canım sıkıldıkça çalıştırıp duruyorum.Ayrıca soğuk iken çalıştırmak istediğimde bayağı uğraştırıyor bir kere çalışınca sorun yok ama tek kolda alıyor.O yüzden marş sistemini yapmalıyım motorun şarj çıkışı olduğu için birazda sıcak bakıyorum bu konuya küçük bir akü ve marş sistemi iyi olacak bence.İskelet konusuna gelirsek iskeleti kendim yapacağım elimde bir sürü kare profil demir var biraz paslı maslılar ama bir adet avuç taşlama ve tel ile çiçek olurlar

Yapacağım go kart buggy kıvamında olmayacak aşağıdaki örnek nasıl bir şey yapmak istediğimi gayet net açıklar sanırım ;

Sağını solunu bu şekilde kapatmicam tabi ama şekil olarak şase yapısı olarak böyle bir şey yapacağım o yüzden scooter jant ve lastiği düşünüyorum ayrıca bu büyüklükte olmayacak tabiki.Go kart için ilk başta profosyonel bir şey yapmicağım demiştim ama çok derme çatma bir şeyde yapmicam.Yaylada babannemin evi var her hafta sonu cumadan çıkar pazartesi sabahı inerim aracı oraya çıkarıp yaylada gezip tozmayı düşünüyorum çok zevkli olacağından eminim.

Şaseyi yapmaya başladığımda adım adım paylaşacağım sizlerle ya yeni bir konu açarım yada bu konudan devam ederim.

Motosikleti
    henüz yok
    peki abi nasıl istersen bu arada geçmiş olsun ben maliyeti açısından gerek yok demiştim ama sağlık durumun belli en iyisi elden maşlı senin için

iskeleti yaparken dediyin gibi paylaşırsan sevinirim e ilerde bizde bişeyler yaparız örnek olması bakımından
    jantları scooterden çıkma alırsın ama amartisör sistemi seni zorlamazmı

bu arada o motor seni yaylaya çıkartır hatta yanına 2 arkadaş bile alabilirsin

aracın arkasında motor olcagı için öne ufak bir hazne yapmalısın abi hiç yoktan bi çanta falan koymalık kapaklı biey olabilir malum

sizin oranın insanları çok cömert yolda gören ya eve davet eder yada erzak olarak bir kaç bişey verir

Teşekkür ederim evet haklısın herkes bir şeyler yedirme ikram etme derdinde o yüzden bizim buralarda misafirliğe pek gidilmemeli "karnım tok" tabiri literatürde yok tok olsan bile yiceksin bir şeyler heheeh (işin espirisi tabi) Yaptığım her şeyi paylaşacağım adım adım hepsini fotolayıp paylaşacağım tabi.Amörtisör konusunu bende düşünüyorum ama mutlaka bir şey uydururum sanıyorum jawa ların yaylı amörtisör sistemlerini kestirmiştim gözüme ama bakalım ne olur belki daha iyi bir alternatif bulurum önerilere açığım tabi.

Ayrıca açık konuşmak gerekirse ben motorun gücünden endişe ediyordum yaylada rakım mevzusuda var rakım dan ötürü motor gücünde düşme olabilir ama turbo besleme olacağı için bunu tölere eder sanıyorum.Öncelikle şu profilleri temizliyeyim bu gün yarın şase şekil olarak yavaş yavaş belirmeye başlar.

Ön suspansiyon sistemini aşağıdaki örnek gibi yapmayı düşünüyorum (aynı sistemin daha minyon yapıda olanı) ;

Arka içinde alttaki sistem yeterli olur sanıyorum ;

Zaten buggy olmayacağı için çok esnemesine gerek yok darbeleri titreşimleri alacak kadar bir süspansiyon sistemi yeter herhalde.

Motosikleti
    henüz yok
    bunlar süper olur hemde :D

abi merak etme o motor seni yolda brakmazz

yapman gereken tek şey basıcaksın gaza o kadar :D

bu arada tok olsan ne fayda o yemekleri görünce insan acıkıyor zaten

yardım etmeyi isterdim ama başka şehirdeyim
    bu işi gerçekten çok seviyorum

Bu arada direksiyon kutusu olarak opelin eski kutusunu kullanacağım kramayer sistem olacak yani böylece kolları daha az yoran ve daha hassas direksiyon hamlelerine imkan veren bir sistem olur.Sonuçta 100 - 150 km yapmicak tabi ama daha konforlu ve zevkli olur diye düşünüyorum hem böylece elimdeki kutuyu değerlendirmiş olurum.

Motosikleti
    henüz yok
    güzel olur abi dreksiyonla koltuk arası mesafeyi iyi ayarlamalısın ne çok geride olmalı nede çok ileride 2 side sıkıntı yaratır konfor acısından diyorum

bu arada iskeleti yaparken dikkat et abi malum kaynak falan yapıcaksın kesilikle maske kullan

bizde okulda yapıyoruz sonra geceleri uyuyamıyorum gözüm ağrıyo 15 kişi bi kaynak makinesi başında sadece 2 tane baske var sıkıntı çıkıyo sen dikkat et

Motosikleti
    Bence direksiyon kutusunu boşver, atvlerdeki gibi bir sistem yap motosiklet gidonundan veya gidon yerine direksiyon bağla dişli kutusuna gerek yok cidden. Arazide süreceksen tur mesafesi kısa direksiyon daha zevkli.

Az önce depoyu karıştırıyordum aracın yapımında kullanabileceğim bir şey varmı diye çok güzel bir şey buldum.Bizim pederin eski dükkanından kalma nissanın bir modeline ait Z rot ;

Hemen hemen tüm hareketli parçalarda bu rot ları kullanabilirim aslında özellikle ön suspansiyon sisteminde çok işime yarayacaklar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence direksiyon kutusunu boşver, atvlerdeki gibi bir sistem yap motosiklet gidonundan veya gidon yerine direksiyon bağla dişli kutusuna gerek yok cidden. Arazide süreceksen tur mesafesi kısa direksiyon daha zevkli.
    Arazide kullanacağım çoğunlukla ama engebeli parkurlu değil bizim oralar alabildiğince düm düz ova düz yolda gitmekten farksız sürat bile yapılır yapacağımda

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

Kaynak torna tesfiye meslektir sorun yok alışkın ve tecrübeliyiz

Motosikleti
    henüz yok
    evet rizenin oralar hep ova hele bide sis çöktümmü aman dikat et yağmur sonrası çimen kaygan olur frenleme mesafesi çok önemli

Motosikleti
    Alıntı 0M42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hemen hemen tüm hareketli parçalarda bu rot ları kullanabilirim aslında özellikle ön suspansiyon sisteminde çok işime yarayacaklar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Arazide kullanacağım çoğunlukla ama engebeli parkurlu değil bizim oralar alabildiğince düm düz ova düz yolda gitmekten farksız sürat bile yapılır yapacağımda

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

Kaynak torna tesfiye meslektir sorun yok alışkın ve tecrübeliyiz
    Sürat yapmak istiyorsun da o motor sürat yapacakmı bakalım, aracı olabildiğince basit tut demem ağırlığın düşük olması aracın olabildiğince fazla hız yapması içindir. 100 kiloluk 4 tekerli bir araç yaparsan o motorla yapacağın hız düz yolda maksimum 35km olur

Turboyu işe katmadın sen Turbonun etkisi büyük olacaktır bu arada 1.3 multijet turbomuz garajda rafta bekliyor yarın fotolarını eklerim.Turbo için küçük bir yağ pompası ve yağ radyatörü lazım.Radyatörü bulmak sorun değil de pompayı araştıracağız biraz.Sürat konusuda şöyle 50 km civarı bir sürat bana yeter artar bile daha fazlası gereksiz ve tehlikeli olur zaten.

Bu arada bu tek silindir dört zamanlılarda yağ filtresi yokmu ?

Motosikleti
    Hevesini kırmak istemem ama turbo takma işini unut bence ya eti budu nedir o motorun çıkaracağı egzoz gazı turboyu çevirmeye bile yetmez 7 bin devirden sonra belki turbo ufak ufak devreye girer diyecektim ama o kadar devir bile çevirmiyoki.

Turbodan turboya fark var dediğin bir yerde doğru eğer uygun turbo kullanmazsan turboyu dolduramazsan bir işe yaramaz olanıda alır götürür.Aslında çok özel turbolar var ;

Ancak çok pahalılar.Ayrıca turbo sadece motoru güçlendiren değil aynı zamanda karakteristiğinide değiştiren bir sistem o yüzden etkisi tartışılmaz bence.

Bu arada bakın ne buldum ;

http://www.ecotrons.com/Small_Engine_EFI_PNP_kit.html

Bu gün iyi bir mikuni alayım desen bu paraya veriyorlar hemen hemen.

Motosikleti
    Turboyla uğraşacağına katana 9hp 270cc motor alırsın, en kral turbodan iyi uçurur aracını. https://www.katanashop.com.tr/index....product_id=151

Güzelliği orada işte uğraşıp yapmak bu iş zevk işidir neticede bana uğraşıp bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışmak yük gelmez mesela.

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)