Aile içi çatışma aile babaları bi içeri gelirmisiniz
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Süper Moderatör
Ailenin ihtiyacı var ise hepsini de isteyebilirler, bundan normal ne olabilir ki?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Saçma gelecek ama ailenizin içişlerine karışmak bize düşmez diye düşünüyorum.
-
---- vazgeçtim----- bize ne -----
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
aile işleri walla arkadaş ne desek boşşş
-
-
ailenin iç işine karışmıyosunuz abi bana akıl veriyosunuz yardım ediyosunuz ailemin ihtiyacı var denmez onların amacı beni buyruk altında tutmak bi nevi vergi işte yoksa pek bi ihtiyacları yok efendim su parası efendim elektirik doğalgaz amaçları bana bişeyler öğretmek
ama hayallerimin peşinden koşucam şuan onlara kuruş vermeyi düşünmüyorum
(paragöz bir insan gibi görünüyomuyum bilmiyorum ama kesinlikle öle deyilim)
neymiş hayat pahalıymış neymiş efendim ilerde baba olcakmışım ev gecindircekmişim falan fıstık çikolata
siz çocunuzdan böle birşey istermiydiniz yada babanıza annenize bu şartlar altında para verirmiydiniz gecen yaz böle bişey yoktu nereden çıktı anlamadım
motor almayım diyemi yapıyolar
-
Benim Görüşüm Ailenin seni bu yaşta hayata alıştırmak Azla yetinmeyi Öğretmeye Çalıştıklarını Anladım Senin Bu Söylediklerin. Paranı Dikkatli Fuzili yerlere harcama gerektiğinde harca ben zannediyorumki senden alacakları parayı yine sana harcayacaklardır.
Y@K@M02... 4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHUNU TAŞIR... Faswind200R
-
alikan adlı üyeden alıntı
ailenin iç işine karışmıyosunuz abi bana akıl veriyosunuz yardım ediyosunuz ailemin ihtiyacı var denmez onların amacı beni buyruk altında tutmak bi nevi vergi işte yoksa pek bi ihtiyacları yok efendim su parası efendim elektirik doğalgaz amaçları bana bişeyler öğretmek
neymiş hayat pahalıymış neymiş efendim ilerde baba olcakmışım ev gecindircekmişim falan fıstık çikolata
siz çocunuzdan böle birşey istermiydiniz yada babanıza annenize bu şartlar altında para verirmiydiniz gecen yaz böle bişey yoktu nereden çıktı anlamadım
bu konudan bahsedecektim ama...sanırım nasihatlere kapalısın
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
baba değilim ama oğul olarak, yada sana bi abi/kardeş olarak fikrimi yazayım, ailemin ihtiyacı olsa motorumu satmaktan çekineceğimi yada gocunacağımı sanmıyorum, motoru tabiki seviyoruz ama aile mi önemli motor mu ha ailenin ihtiyacı olmayabilir sana sırf yokuş olsun diye yada denemek için paranın yarısını istiyor da olabilirler. eğer bu bir yokuş ise bile paranın yarısını verip hayallerini erteleyip ilerde motorunu yine alabilirsin kararlılığını onlara göstermiş olursun, süre biraz uzar o kadar... dediğim gibi para geçinmeniz için gerekliyse motoru zaten boşver olması gereken odur... bir de yaş mevzusu var tabi yaşın tutuyor mu ehliyetin var mı vs
-
parayı bana harcayacakları kesin gidip gezecek halleri yok öle şey yapcak insanlar deyiller ama
benim istedim şekilde deyil neyse siz böle bir istekte bulunurmuydunuz????
yada ailenize kazandınız paranın yarısını verirmiydiniz???
-
-
ben tek başıma gittim motora aldım çalıştıgım parayla
marmarayı kazandım
para lazım oldu gittim sattım cbfi
kaydımı yaptırdım..
sonra bir yaz daha calıştım gittim ybr aldım..
para olmadıgı zamanda yardım ettim aileme
oldugu zamanda yardım ettim..
bunlar dogal şeyler..
para var veya yok..
durumunuz cok iyiyse baban yine de para istiyorsa o zaman ayrı..
-
ya ihtiyaçları var yada yok, sana yada elektriğe suya doğalgaza kullanacaklar farketmez.. her halukarda seni büyütüp okutup bu yaşa getiren ailenden üç kuruş parayı esirgemen yanlış öyle diyim ben sana. (kendileri çalışmayıp çocukları köle gibi kullanan tipler var o tarz sorunlu aileler istisnadır)
-
motosiklet sevdam gençlik yıllarımdan beri var, ilk motorumu 2005'te alıcaktım ama ailemin ihtiyacı olduğu için bir hayali yaşamak için 2008'e kadar beklemek zorunda kaldım.doğumundan ölümüne kadar sahip olacağın tek şey ailendir, bu yüzden önceliğin ailen olmalı ve hayallerini 2. plana koymalısın...ama diyorsan benim kazanacağım 3-5 kuruşun aileme fuzuli bir harcamadan başka yararı olmaz o zaman düşünüp karar vermelisin..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
alikan adlı üyeden alıntı
bu satırlardan sonra bişey dememize gerek yok aslında..
ama kusura bakma diyerek ( ama baksanda umurumda olmayarak) yazmadan da edemeyeceğim bir cümlem var...
sen büyüyünce sakın ama sakın ha EVLENME...
zavallı kıza, olursa çocuklara zehir edersin hayatı..hayallerim var benim,onları yaşayacağım diye...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
kardeşim bunun bana göre bir nedeni olabilir.. sana motosikleti alabilirsin demelerine rağmen bunu istememeleri hem seni kırmamış oluyolar hemde zorluk katmış oluyolar.. paranın yarısını isteyince biliyolarki motor alamıycaksın işte durum bu bana göre
-
hepinizin deyerli yorumları için teşekür ediyorum öncelikle her türlü yoruma acıgım nasiyat işine gelince abicim özelden yazarsan sevinirim çünkü insanların içinde nasiyat almayı hiç sevmiyorum
samet abicim evlenmek te başlı başına bir hayal deyilmidir ?
ailem işi yokuşa vuruyor sadece
okula başladıgımdan beri tek hayalim okula motor ile gdip gelmek
ama oyunu kurallara göre oynuycam sonunda kazanan ben olurum ailem hayatta ki tek varlıgım paranın lafı olmaz ama ben kendimi onların yerine koyuyorumda
şart koşmaları bence yanlış hele birde 2. secenek sunuyorlar neymiş ayaklarım üstünde dura biliyosan ayrı bir eve çıkarmışım bu daha zor ya
hem ben onlarla her şeyi paylaşırım sonuçta canlarım kanlarım onlar benim
ama niye şart koşuyolar senet öder gibi her ay paranın yarısı ?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Belki gelecekte istediğin motosikleti alabilecek güce sahip olacaksın. Belki de onlarca motosikletin olacak. Ama ailen bi tane. Dost,arkadaş bunlar bi yere kadar. Sana birşey olsa koşa koşa gidecek olan annen,baban. Gerisi yalan. O yüzden kıçıkırık bi motosiklet için onları üzme. Onların gönlünü hoş tut.
-
bak güzel kardeşim,önceki yorumlara hiç bakmadım ama sana bi iki şey söyleme ihtiyacı duydum...aynı durumdayız bende ailemle birlikte yaşıyorum ve 24 yaşındayım 4 senedir de çalışıyorum aldığım ilerisi için birikim yapmaya çalışıyorum ufaktan...
neyse,şuan babam evi kendisi geçindirebildiği için eve para vermeme gerek kalmıyor ama yeri geldiğinde babama k.kartı borcu olsun eve alınan eşyalarda olsun yardımım olmuştur bunları neden söylüyorum eğer ailemin durumu sıkışık olsaydı eşşek gibi benimde eve katkıda bulunmam gerekirdi unutmaki seni büyütüp bu yaşa getiren anne baban onlara olan borcunu bütün aldığın maaşı versen ödiyemezsin...
evet motosiklet benimde herşeyim motosiklet deyince içimdeki mutluluğu tarif edemem ama bu farklıdır önce ailen gelmesi lazım inanki sen babanın destekcisi ol,herzaman motor alırsın,ama anne ve babana olan hakkını hiçbirzaman ödeyemezsin...
sonuç olarak genç bi insanın ailesi hakkında böyle bi soru sorması yanlış,örnek vereyim evlenip çoçuk yapıp o çocuğu büyütme görevinden kaçan baba ile ailesine karşı bu düşüncelerde olan bi insan aynı kefededir bence...
yanlış anlama kardeşim ağır bi örnek verdim ama inanki hayatta herkesten önce anne ve babanın gönlünü al yoksa hiçbir işinde başarı arama..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)