İyi geceler arkadaşm...
sene ...1991....İlk kez motosiklet almak istedim. Tabi ailem izin vermedi..ki o zamanlar bu kadar çok motor da yoktu.
Baktılar olmuyor. Üniversiteyi kazan alalım dediler. Meslek lisesindeydim. Çalıştım...Kütahya Dumlupınar Ü. Mak. Tek. Öğrt. bölümünü kazandım..
Dediler ki...Orada olmaz. Ankara olsaydı...tamamdı....azmettim. Ankara Gazi ü. Mak. bölümüne yatay geçiş yaptım..
Baktılar kaçış yok...
Pazara gittik. Hiç unutmuyorum. 1994...beyaz bir MZ 301....Pazarlık filan...1.300.000TL ye anlaştık...Pazartesi gidip alacağız.
Pazartesi günü babamın işi çıktı. Halledemedik yani....Akşamna eve gelirken bir motor kazası görüyor Babam...Eve geldi. Ya ben...ya motor dedi...
Gerçekten üzülmüştüm. Senin düşüncelerine sahip oluyor insan. Haksızlık yapıldığına inanıyor. Onların gayesi kendime hakim olamayıp gaza gelmem..yarışmam filan...dolayısıyla.... onları üzmemdi. Oysa ki kendimden öylesine emindim ki....beni anlamadıklarını düşünüyordum. Ben aklı başında azimli ve dükkatli kullanacaktım motoru. Gaza gelmeyecektim. Hızdan v.s. kaçacaktım. Evet...yapacaktım bunları....ama bütün hayallerim o gün toprağa gömüldü...Benim için motor sevdası bitmişti...
Sene 2005...Tam 11 yıl sonra yani...O zamanlar Adana'da öğretmenim. Hiç aklımda yokken bir asya 125T scooter sahibi oldum. Evden okula gidip geliyordum. Küçük birşey...ne kadar zararlı olabilir di ki...Bırak zararı...benzin park gibi sorunlarım bir anda kaldırmıştı.
2007...zealsun gy 125
2009...jawa 350 ts kırmızı
2011...jawa 350 ts beyaz
2012....mondial 150 zat ve halen kullanıyorum...
bu güne kadar motora binmemem için önüme konulan tüm engelleri aşmıştım. işte....kendime güveniyordum...ben bir öğretmen...bir baba..bir aile reisi idim...gaza gelmezdim....
inanın öyle değil...kaç defa kaza atlattım. baba olmanız....kendinize güvenmeniz...öğretmen olmanız....iyi bir eğitim filan hikaye....eninde sonunda egolarınıza yenieceksiniz....yeniliyorsunuz da....birkaç kaza yaptım elbete...ufak sıyrıklarla atlattım. kiminde gaza gelme...kimide dikkatsiz ve tedbirsizlik...
okuldan her motorla çıkan öğrencim olduğunda durdurup konuşuyorum. sorumluluk sahibi olmadan binmeyin bu makineye diye...sorumluluk sahibi olduğunuzda daha az riskiniz oluyor en azından. ailen senin için belirli bir düzen alışkanlığı edinmen için böyle bir uygulama yapmış olabilir. onlar anlamaya ve hatta hak vermeye çalışırsan...o zaman onların da seni anlamasını sağlayabilirsin....