Benim bile kafam karisti...
Reklamlar
-
Yahu benim bile kafam karisti..
Söyle bir durum düsünün..
---------- Post added at 02:42 ---------- Previous post was at 02:36 ----------
Olmadi sormak istedigim...
Lütfen bu konuyu silin..
Yarin aksam yine denerim...
Konu aslinda cok kolay..
Yurdumda cok gecerli olmasada burada soldan önce sag herzaman gecerlidir...
Simdi burada mavi arac geri geri geliyor..
Ve yol hakki kimindir????
Mavi aracin girdigi yolu cikmaz yol olarak düsünün...
Dönme imkani olmadigi icin mecburen geri geri geliyor..
YOL HAKKI KIMIN?
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Reklamlar
-
Konuyu okumadım ama önce şunu yazayım.
Sonunda doğru düzgün bir konu gördüm.
Ne iyi oldu da yine böyle bir konu açtın.
-------
Ama sonra olmadı bu silin demişsin.
Vallahi birşey anlamadım.
-
Kural olarak yol hakkı kimin bilmiyorum ama kırmızı aracı kullanıyor olsam mavi araca yol verirdim. Çünkü,
1) Sağa döneceksem, mavi araç geri geri geldiği için dönemem.
2) Sola döneceksem, gelen trafiği mavi araç yüzünden göremediğim için yine dönemem.
-
sağı solu boş verin adamın görüşü kısıtlı olduğundan zaten yola çıkmaya kalkarsan dünya masraf çıkar. ama arkadaşın sorusunu trafik kuralları içinde cevaplamaya kalkarsam afalladığımı fark ettim sanırım kara kaplı kitabı açıp göz atmak gerekecek.
-
-
Mavi aracın girdiği yol çıkmaz yol ise o zaman ana yol olmuyor... o zaman ana yolda hangi arac varsa yol hakkı onundur , ancak arkadaşlarında dediği gibi kaza olmaması sıkıntı yaşanmaması adına mavi araca yol verilmelidir bencede...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
-
Mavi araç koşulların kendisi için uygun olduğu zamanı beklemek zorunda. Yani o noktadaki tüm araçların gelip geçmesini ve sıranın kendisine gelmesini bekleyecek.
Ayrıca, geri vites manevra içindir, trafikte seyir halinde olunmaması gerekir. Sadece bu durum bile kendisine bir hak vermiyor olsa gerek.
-
yol gidiş gelişe müsaitse mavı aracın kural ihlali olduğu kesin. karşı şeride geçip düz gitmesi lazım. olsası kazada mavi araç suçludur yani. öncelik olarak der isek, önceliklik bir durum yok bence, kırmızı araç löp diye yola çıkıp mavi aracı bekletir paşa paşa, o yol sola doğru değil, sağa doğru çünkü.
ha yol tek yön ise mavi aracın geçiş üstünlüğü olması lazım. ister düz gitsin ister yan.
bence böyle yani:D
-
Mavi araç dolamış, kendini şaşırmış hocam Kırmızının manevrasına izin verip sonrasın da manevrasını yapması gerekmektedir diye düşünüyorum..
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
ben başlığa takıldım ''benim bile'' bu nasıl bi enaniyet ki böyle? karışık bi durum herkes afallıyabilir senin ne özelliğin var yol tesisatçısı mısın kaldırım mühendisi mi nedir yani
-
O değil de basında çıkan haberlere göre mavi aracın sürücüsü bayan mış
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
mavi aracın sürücüsü bayansa kırmızı geriye takıp tam gaz kaçmalı tek kural bu neyse konuyu pertlemeyelim,
trafikte hantal olan atik olana yol verir bu bir kural, mantık yürütüyorum geri gelen araba düz giden arabadan hantal kalır yol hakkı kırmızı aracın olmalı... mavi zaten yanlış yere girmiş, istisnai bir durum söz konusu trafiği bekleyip müsait olduğunda manevrasını yapmalı, kural olarak girdiği sokakta ilerleyip ilerden dönmesi gerekli ama çıkmaz sokak yazmışsınız sokak içinde manevra yapabilecekse dönüp kavşağa düz yaklaşmasıdır asıl doğru olan...
-
Motosiklet Eğitmeni
Simdi kafa karisikligi olacak, o yüzden önce buranin kurallarini biraz açmak gerekiyor.
Türkiye'de sagdan gelene yol verme âdeti yok ama bu her yerde geçerli bir durum degil.
Avrupanin bir çok yerinde,
eger aksine bir isaret yoksa yol hakki sagdan gelenindir.
Siz ister ana yolda olun, ister tali yolda bu degismez.
Remzi'nin astigi resimde baska bir isaret olmadigindan yol hakki mavi aracindir.
Bir de yanlis seritte oldugunu düsünen arkadaslar için de bir kural hatirlatmasi yapayim.
Geri geri giderken serit degistirilmez.
Yani hangi seritteyseniz, o seritte kalmak zorundasiniz.
Fakat bir baska kural daha var.
Ana arterlerde, park etmek disinda geri geri gitmek yasaktir.
Yani mavi araç ana yola geri geri çikamaz.
Bu kural digerlerini geçersiz kiliyor.
Sözün kisasi,
Mavi araç durup, kirmiziya yol vermek zorunda.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Kocaeli İl Temsilcisi
türkiyede kesinlikle vicdan meselesi -durumu
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
Tek yönlü yolda geri geri gitmek kurallara aykiri.
Eger orasi cikmaz sokak ise cift yönlu olmak zorunda.
-
tomass adlı üyeden alıntı
Tek yönlü yolda geri geri gitmek kurallara aykiri.
Eger orasi cikmaz sokak ise cift yönlu olmak zorunda.
Ama burası Türkiye hem tek yönlü hemde çıkmaz sokaksa!!...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
-
tek yön ise mavı arac hatalı. lakın cıkmaz sokak ıse cıkmaz sokaklar arkadasların dedıgı gıbı cıft yon olarak planlanır ve burası turkıye dıyen arkadasın dedıgıne gore mavı aracın sagı ve solundakı kaldırımlar park etmıs aracla dolu olacagı ıcın arac sahıpleri insin yazı tura atsınn
-
Halil Karamanoğlu adlı üyeden alıntı
ben başlığa takıldım ''benim bile'' bu nasıl bi enaniyet ki böyle? karışık bi durum herkes afallıyabilir senin ne özelliğin var yol tesisatçısı mısın kaldırım mühendisi mi nedir yani
Mesleği itibariyle öyle diyor.
-
Motosiklet Eğitmeni
Remzi dostum kalp krizi geçirmis.
Benimde bugûn haberim oldu.Durumu iyi merak etmeyin.
Bugün görüstuk ise bile baslamis.
Ulemn dünya bir gün,
o da bugün.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Remzi'ye geçmiş olsun. Var bi cenabetlik bu 2013 te mi ocakta mı bilemedim.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)