Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bakım-Temizlik Hakkında

REKLAM ALANI
    sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sizin sorular cevaplanmış nasıl olsa başka başlık açmayalım, bu ürünleri kullanan yada temizlikte başka ürün tavsiye edecek olan var mı?

http://www.feyizoglu.com/Motosiklet-...l_45770.html#0
    http://www.feyizoglu.com/Hizli-Cila_45772.html#0

ya da meguiars hızlı yüzey temizleyici gibi bir seçeneğimiz var
    Ninja

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    İşten çıkar çıkmaz servise gittim.Aynalar oynuyordu ustaya söyledim sıkıverdi.Öndeki o cıyk cıyk ses,dediğiniz gibi balatalarından geliyormuş.Motora bir baktı ''eehh böyle pisken normal '' der gibi.. Ben tabi yerin dibine girdim. Servise ilk yolladığımda tamir ederken de farketmiş ama ona yapabileceğin bir şey yok dedi toz her türlü girer,ben temizlesem 100 km sonra gene başlar dedi.
    Bilmeyenlerin bilgisine olsun.

Temizlik için oto süngeri-oto şampuanı-micrafiber bez aldım. Hafif ılık suyla sabah temizleyeceğim.O sticker artıklarını çıkarana kadar. Sonra çizikler için pasta sipariş ettim,geldiğinde bir de pasta uygularım. Bu arada koruma demiri taktırıcam yarın,çok önemli!

Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor ısınınca beyaz dumanlar yükselir. WD40 aynı zamanda yağlayıcıdır. Eğer motor bloğu üzerindeki yağ ve kir kalıntılarını temizlemek istiyorsan disk/balata spreyi kullanabilirsin.
    Benim motor bloğu çamur içinde Temizlemek için bu dediğiniz disk/balata dahilinde başka ne yapabilirim? Ilık su tutsam bir şey olur mu ?
    İlk motorunuz da mr olduğu için bilirsiniz az,çok?

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çamursa sıradan bir temizlik yeterli gelir. Suyun ılık olması şart değil, ıslak ve köpüklü bir sünger iş görür.
    Kiraz'' bunu beğendi.
    www.motorumla.net

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Kiraz'' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşten çıkar çıkmaz servise gittim.Aynalar oynuyordu ustaya söyledim sıkıverdi.Öndeki o cıyk cıyk ses,dediğiniz gibi balatalarından geliyormuş.Motora bir baktı ''eehh böyle pisken normal '' der gibi.. Ben tabi yerin dibine girdim. Servise ilk yolladığımda tamir ederken de farketmiş ama ona yapabileceğin bir şey yok dedi toz her türlü girer,ben temizlesem 100 km sonra gene başlar dedi.
    Bilmeyenlerin bilgisine olsun.

Temizlik için oto süngeri-oto şampuanı-micrafiber bez aldım. Hafif ılık suyla sabah temizleyeceğim.O sticker artıklarını çıkarana kadar. Sonra çizikler için pasta sipariş ettim,geldiğinde bir de pasta uygularım. Bu arada koruma demiri taktırıcam yarın,çok önemli!

Benim motor bloğu çamur içinde Temizlemek için bu dediğiniz disk/balata dahilinde başka ne yapabilirim? Ilık su tutsam bir şey olur mu ?
    İlk motorunuz da mr olduğu için bilirsiniz az,çok?
    Benzincide basınçlı suyla sabunlu köpüklü yıkat sonra çalıştırmadan önce 5 dakka bekle o arada motoru kurularsın bir bezle. Sonra jikleyi çek bolca gazla çalıştır işlem tamam.
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Çamursa sıradan bir temizlik yeterli gelir. Suyun ılık olması şart değil, ıslak ve köpüklü bir sünger iş görür.
    Sadece çamur var o zaman malzemelerim yeterli Teşekkür ederim

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzincide basınçlı suyla sabunlu köpüklü yıkat sonra çalıştırmadan önce 5 dakka bekle o arada motoru kurularsın bir bezle. Sonra jikleyi çek bolca gazla çalıştır işlem tamam.
    Motoru depoda yıkamayı düşünüyordum,benzinci hiç aklıma gelmemişti doğrusu.. Sahiden tertemiz temizlik! Çoook teşekkür ederimmm!

+ Jigle konusunda bilgim 0'ra yakın. Soğuk havalarda falan kullanıldığını duymuştum.Jigleye hiç ellemedim aldığımdan beri.Çok zahmet olucak ama kısa bir bilgi alabilir miyim jigle konusnda? Yıkarken,uzun süre bırakırken veya başka hangi durumlarda ne konuma getirmem gerek bu mereti??

Motosikleti
    Motoru yıkarken karbüratöre su kaçabiliyo yıkamadan sonra kolay çalıştığına inanıyorum jikle ile o yüzden hep çekerim jikleyi. Zaten nedense hiç jikle çekmeden çalışmayan motorum olmadı soğukken jiklesiz çalışmıyor.

Motosikleti
    ''Jikle, hava koşulları ya da diğer engeller nedeniyle çalışmayan motorlarda, hava girişini kısarak hava yakıt karışım oranını değiştirmeye yarar. Çalışmakta zorlanan motora hareket vermeden önce, jikle çekilir ve ardından motor çalıştırılır. Motor çalıştıktan sonra, kararlı bir çalışmaya ulaştığına emin olunduğunda jikle, kapalı konuma getirilerek hava yakıt karışım oranı normale çevrilir.''

Şimdi siz motoru yıkarken jigle açık olursa daha sağlıklı mı olur diyorsunuz?

Yıkamacıdaki basınçlı su zararlıdır ve sıkıntı yapabilir. Bujine su kaçabilir, sonra uğraştırır seni bir sürü. Ayrıca egzozun üzerindeki mat boyayı kaldırabilir yakından tutulursa. Gösterge panelin su alabilir, aynı şekilde farında su alabilir. En güzeli köpüklü sünger ve sevgiyle kirleri çıkartmak.
    Kiraz'' bunu beğendi.
    www.motorumla.net

Motosikleti
    Yıkamacıdaki basınçlı su zararlıdır ve sıkıntı yapabilir. Bujine su kaçabilir, sonra uğraştırır seni bir sürü. Ayrıca egzozun üzerindeki mat boyayı kaldırabilir yakından tutulursa. Gösterge panelin su alabilir, aynı şekilde farında su alabilir. En güzeli köpüklü sünger ve sevgiyle kirleri çıkartmak.
    İlla uğraşacağım yani Tamam,yavaş yavaş yediğim haltı düzelteceğim ne yapalım.

Motosikleti
    Ben motorla çamura çok girdiğim için öyle fırçayla süngerle temizlenmiyor motor doğrusu. Basınçlı su anca temizliyo.

İlla uğraşacağım yani Tamam,yavaş yavaş yediğim haltı düzelteceğim ne yapalım.
    Uğraş tabii, o seni gezdiriyor bir sürü. Yemek yediğin tabağı yıkamak gibi.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motorla çamura çok girdiğim için öyle fırçayla süngerle temizlenmiyor motor doğrusu. Basınçlı su anca temizliyo.
    Basınçlı suyu sen tutuyorsan pek sorun değil de, yıkamacı tutuyorsa riskli. Adamlar bilmiyorlar zarar verebileceklerini.
    Kiraz'' bunu beğendi.
    www.motorumla.net

Motosikleti
    Uğraş tabii, o seni gezdiriyor bir sürü. Yemek yediğin tabağı yıkamak gibi.
    Haklısınız.

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı sedici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizin sorular cevaplanmış nasıl olsa başka başlık açmayalım, bu ürünleri kullanan yada temizlikte başka ürün tavsiye edecek olan var mı?

http://www.feyizoglu.com/Motosiklet-...l_45770.html#0
    http://www.feyizoglu.com/Hizli-Cila_45772.html#0

ya da meguiars hızlı yüzey temizleyici gibi bir seçeneğimiz var
    Kullanmadım ama aşağıda linkini paylaştığım ürün yorumlarını bir oku istersen sonra sen karar ver

http://www.hepsiburada.com/liste/aut...oryId=20035761

http://www.hepsiburada.com/liste/son...oryId=20035738

http://www.hepsiburada.com/liste/elw...oryId=20035738
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ufak bir ipucu.
    Eğer depoda taş çarpması , yan yatma vs. gibi nedenlerden küçük boya atması var ise oraya depo ile aynı renkte bildiğiniz oje sürerek kapatabilirsiniz. En azından içine su alıp boyanın atmasını , deponun çürümesini engelleyecektir.
    DarkKnight, Kiraz'', cesur509 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

puser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 & GT650
    Sanırım böyle sorarsam daha pratik olucak

2)Benden önceki sahibinin adını yazan stickerı çıkardım.Yapışkanı kaldı,tamamiyle çıkaramadım,ne yapabilirim?

nivea kırem : araştırıken google'ın aracılığıyla bayanlara ait bir forumda buz dolabı üzerindeki etiket izlerini yoketmek için kullandıklarını okumuştum. kremin içerisindeki etken madde boyayı da incelttiği için tavsiye etmiyorum.

wd 40: bu da silerken kullanılan bezin üzerinde boyanın renginde leke bırakıyor. yani boya için sakıncalı.

beyaz renkli sert silgi : beni başarıya götüren yöntem. işe yarıyor ama uğraştırıcı. sabır ve özen gerektiyor.

gaz yağı : yapısı itibariyle boyaya zarar vermediği iddia ediliyor. zor bulunduğu için deneyemedim. bulabilirseniz deneyin derim.

oto marketlerdeki reçine çözücüler : araştırıp denenmiş bir iyisini bulmak kaydıyla kullanılabilir. ben denemedim. oto forumlarda başa bela çam ağacının kurumuş reçinelerini ve etiket, bant izlerini yok etmek için kullanıp memnun kaldıklarını okumuştum.
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı puser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nivea kırem : araştırıken google'ın aracılığıyla bayanlara ait bir forumda buz dolabı üzerindeki etiket izlerini yoketmek için kullandıklarını okumuştum. kremin içerisindeki etken madde boyayı da incelttiği için tavsiye etmiyorum.

wd 40: bu da silerken kullanılan bezin üzerinde boyanın renginde leke bırakıyor. yani boya için sakıncalı.

beyaz renkli sert silgi : beni başarıya götüren yöntem. işe yarıyor ama uğraştırıcı. sabır ve özen gerektiyor.

gaz yağı : yapısı itibariyle boyaya zarar vermediği iddia ediliyor. zor bulunduğu için deneyemedim. bulabilirseniz deneyin derim.

oto marketlerdeki reçine çözücüler : araştırıp denenmiş bir iyisini bulmak kaydıyla kullanılabilir. ben denemedim. oto forumlarda başa bela çam ağacının kurumuş reçinelerini ve etiket, bant izlerini yok etmek için kullanıp memnun kaldıklarını okumuştum.
    Motorumu bugün yıkadım,tertemiz yaptım sticker izleri için sıcak su ve kuru bezle yoğun bakım yapıcam üzerine başka sticker yapıştırıcam Çıkartınca boş kalıcak çünkü orası.

geriye bir tek pasta işlemi kaldı

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Sticker için sıcak su biraz uğraştırıyor en güzeli saç kurutma makinası ama onu da motorun olduğu yere uzatabilmek kullanabilmek mesele. Sıcak su ile eski tank padi çıkarmam baya bir zamanımı almıştı.
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sticker için sıcak su biraz uğraştırıyor en güzeli saç kurutma makinası ama onu da motorun olduğu yere uzatabilmek kullanabilmek mesele. Sıcak su ile eski tank padi çıkarmam baya bir zamanımı almıştı.
    Belki biraz yumuşatır diye düşünmüştüm Yaahu özel bir sprey yapsalar ya şöyle sıkıp çıkartıversek yok illa uğraşıcaz

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Belki biraz yumuşatır diye düşünmüştüm Yaahu özel bir sprey yapsalar ya şöyle sıkıp çıkartıversek yok illa uğraşıcaz
    Bahsettiğin gibi isim stickerı ise çok uğraştırmaz sıcak su da iş görür ,sadece biraz daha fazla zaman alıyor .

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)