15 yasındayım ve tvs apache almayı düşünüyorum fazla tecrübem yok . apache almalımıyım yoksa almassam mı veya baska motor ?
Evet kullanırsın
Hayır kullanamassın
Baska motora bak kardesm
15 yasındayım ve tvs apache almayı düşünüyorum fazla tecrübem yok . apache almalımıyım yoksa almassam mı veya baska motor ?
Bence ilk ehliyetini al sonra motor al , ama trafiğe kapalı alanda kullanıcam diyorsan evdende izin varsa al tabi.
BUYUR BURDAN YAK hadi gelde anlat sil baştan
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
Ehliyetinizi Almadan Bu Forumda Onay Vericek Birini Tanımıyorum Daha
Y@K@M02... 4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHUNU TAŞIR... Faswind200R
kullanırsın ama hangi koşullarda hangi şartlar altında
kardeş kullanırsın kullanmak mesele deil ama ehliyetin olmadan ceza yersen cok para kaza yapsan ehlıyetın olmadığı için sen haksız olursun tecrübe ister yani öğrenirsin kullanırsın ama bunlar lazım bende ehliyet yok geçen yaz kucuk bi mobilet aldım onla biraz acemılıgımi attim 1aya kadar ehliyet alabılcem ondan sonra yaza motor almayı dusunuyorum sende kucuk bi mobiletle sokak aralarında sürmeye baslıyabilirsin
ne desem boş...
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
vaybe 15 yaşında,5 bin tl ye maal olacak makinayı alsammı almasammı diyo,be o yaşta kalın teker bisiklek almıştım 12 taksitle
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
12 yaşımdan beri şehir içinde motor sürüyorum 100cc ile başlamıştım.Motor konusunda kendime güveniyordum, ailemde güveniyordu.Şuan 17 yaşımdayım ehliyetimi aldım motorumu yükselttim şimdiye kadar hiçbir kazam olmadı Allaha şükür.Kardeşım kendine güveniyorsan motor konusunda al ne diyim :D full koruma gez ama.Ceza durumunda yapacak bişey yok benım ımkanım vardı biniyordum kaçmayı filan deneme sakın kendine iyi bak
ohoooooaaaaa. yahu yöneticiler birşey yapın artık 15 yaş istilası - ehliyetsiz apachi kullananların istilası oldu forumda son 1-2 haftadır...
"men dakka dukka"
Bi bitmediniz hammına...
Ben de 18 yaşındayım 20 yıldır YBR kullanıyorum... Artık Hayabusha alsam olur mu abiii
15 yaşında çocuğun bisitlet sürme çağında iken TVS diye ısrar etmesi depresyonda olmasından dolayı olabilir mi?
Genç kardeşim ben dahil bu sitedeki üyelerin %80 i motosiklet kullanmaya senin yaşlarında yada daha erken başlamıştır bakma sen milletin ahkam kestiğine ehliyet al v.s diye
KULLANMAYA KULLANIRSIN ama ilk önce hayırlısı ile ehliyetini alsan sonrada kaskını montunu dizliğini v.s yani korumalarını alsan sonra kullanmaya başlasan senin için çok daha hayırlı olur
Bizim zamanımızda A2 ehliyet çok yaygın değildi o zamanlar henüz plaka ruhsat takmaya adapte etmeye çalışıyorlardı motosiklet sürücülerine kask koruma zaten hak getire o materyalleri taa 25 yaşımdan sonra tanıdım
Ama şimdi durum farklı ehliyetin olmadan yakalandığın an çok ama çok ağır cezalar var, kaldiki ehliyetin olmadan bi kazaya karıştınmı heleki bu kaza ölümlü yada yaralanmalı olursa vayy haline direkt suçlusun eğer ölüm olursa DİREKT KATİLSİN
Koruma olayına gelince genç yaşta motosiklet süreceksin haliyle acemi olacaksın kullanmayı düşündüğün motosiklet güçlü bi motosiklet hiç tecrübesi olmayan bi sürücünün yapacağı hataları affetmeyebilir birde koruman olmazsa ÖLÜRSÜN ölmezsen bile sakat kalır SÜRÜNÜRSÜN
Tüm bunlara rağmen hala kullanırım diyosan buyur kullan derim sana
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
irisindir,beceriklisindir,azimlisindir..
kullanabilir durumdasındır..
ama işin gerçeği kullan ma ma lısın dır..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Kullanmaya kullanırsın ama sen kullanma ehliyetini al ondan sonra ekipmanlar ,
Sağda solda kaza yaparsın ölümlü kazaları düşünemiyorum bile ne kadar ben sürmeyi biliyorum desende boş
Ehliyetsiz kaza yapsan anlarsın ne demek istediğimizi
Birde kullanmaktan kasıt ne ki?
İllaki tepesine oturunca yürütürsün, düz köy yolunda gidersin. Lakin, şehir içinde, ani frenlerde, ani kaçışlarda hakim olabilecekmisin?
İşin aslı D şıkkı. Öyle bir soru sormuşsun ki, okulda profesörün sorduğu sorudan daha zorlandım yeminle
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
bende senin yaşlarında motora başladım ama puf la başladım bence sende başlangıç motorunu,bu yaş da özellikle, bir daha düşün...en iyi başlangıç motoru:hero puch torbo sport,2 vites maximum hızı da 60 ı geçmiyor zaten..
başlayacaksan,inat ettiysen 100 cc üzerine çıkma
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
ıyuncak motorlarla vakit geçirmen dileğiyle ccccccccccccccccccccccccccc şıkkı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)