Müjde kızlar! Yeni yılın ilk benzin zamcığı geldi.
Reklamlar
-
Moderatör
oocan adlı üyeden alıntı
Aldığın ticari aracın faturasına bakıp yüzde 1 ÖTV ödediğini görebilirsin binek bir araç alsaydın bu oran %147 lere kadar varabilirdi biliyorsun değilmi. Bunu niye yazmıyorsun ?
Ticari aracına aldığın her gram mazotun faturasını zaten vergiden düşüyorsun aslında ödemediğin bir vergi için neden şikayet ediyorsunki (Bana açıklama yapmaya çalışma bende esnafım vergi neye göre ödeniyor gayet iyi biliyorum)
Tevkifat ile ilgili yazdığın tam bir komedi. KDV nden 5/10 tutarında kesinti yapılıyor ama sende ay sonunda devlete KDV ni bildirirken aynı kesintiyi yapıyor ve daha az KDV ödüyorsun.
Damga vergileri ile ilgi olarak haklısın , bankaların işlem ücretlerindeki haksızlık gibi damga vergileride anlamsız ve yüksekler işte bunu tartışabiliriz.
Trafik sigortan için kaza yaptığında dua edersin merak etme
Koltuk sigortasınıda bi zahmet yaptırıver insan taşıyorsun canlı hayvan değil (artık onlara bile sigorta yapıyorlar) Kaldıki koltuk sigortası Allah göstermesin bir kaza sonucunda taşıdığın insalara karşı maddi sorumluluğunu bir nebzede olsa azaltıyor sana faydası olan bir durum bu.
Asgari veya azami her ücret vergilendirilmeli. Asgari ücrete sadaka gözü ile bakmaktan vazgeçin . Bu parada bir emeğin karşılığında ödeniyor ve nispeten daha yüksek ücretlere göre daha düşük vergi alınıyor.
%1 Ötv yi mi karşı yazdığıma karşılık argumanınız? ÖTV nin saçmalığından bahsetmiyorsunuz da ticari araç aldığım için %1 ÖTV ödediğim için sevinmeliymişim gibi komik bir gerekçeye sığınıyorsunuz.
Yakıt giderimi tabiki vergiden düşüyorum, zaten yakıt alırken vergi vermiyor muyum?
Tevkifat konusuna gelirsek, devletin peşin peşin aldığını söyledim, ek bir külfet olduğunu belirtmedim.
Sigorta konusuna gelirsek, bir zahmet yaptırıyorum zaten, ama neden iki ayrı poliçe yaptırdığımın mantıklı bir açıklamasını belirtmemişsiniz, belirtseydiniz bizde öğrenmiş olurduk.
Ayrıca asgari ücret sadakadır, bir aylık çalışmanın bedeli 780 lira ise bu işçiye, emekçiye sadaka vermektir.
Cidden böyle nasıl düşündüğünü, asgari ücreti nasıl savunabildiğini anlamakta güçlük çekiyorum abi.
Reklamlar
-
Geldiğimiz , getirilmek istediğimiz nokta da aynı sizin belirttiğiniz gibi Okan bey.
"şükürler olsun ki %46 ödüyorum, ya %60 olsaydı "
Alıştırılmışlik ve sindirilmislik.
"Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."
-
Vergi ile ilgili tabiri caizse amerikayi yeniden kesfetmeye gerek yok, bugun basimizda olanlar da, onlarda oncekiler de, bunlardan sonra gelecekler de aslinda yapilmasi gerekenin ne oldugunu genel olarak biliyorlar. Ben de isin ayrintilarina vakif degilim, aldigimiz vergi dersleri yillar oncesinde kaldi ama genel olarak mantik soyle olmali; sen 100 kisiden 100 lira vergi toplayacagina 500 kisiden 20 ser lira toplamalisin, yani vergiyi tabana yaymalisin, bu sekilde vergi mukellefi sayisini artirip vergi oranlarini asagi cekerek, ayni zamanda da kacaklari onlemek icin daha ciddi onlemler alarak insanlarin vergi kacirmasinin onune gecebilirsin. Bu dediklerim sir degil, gazetede az cok ekonomi sayfasi okumus herkesin bildigi bir gercek, yillardir da boyle ama nedense kimse bunu yapamiyor, ya da yapmaya yanasmiyor. Kim ugrasacak da yeni kanunlar cikarip duzenlemeler yapacak, denetimleri daha fazla yapacak, cezalari artiracak degil mi?
Bir de genel olarak bizim vergi gelirlerimiz de %69 oraninda dolayli vergiler ve %28 oraninda dolaysiz vergiler var, dolayli vergiler dedigimiz bu kimsenin gelir duzeyine bakilmaksizin herkesin ayni oranda odedigi, yani kdv, otv gibi vergiler. Eger bir ulkenin vergi gelirlerinin %69 u dolayli vergilerden olusuyorsa orda cok buyuk bir adaletsizlik vardir, bunu anlamak icin hicbirimizin uzman olmasina gerek yok. Bunlarin onune gecebilmek icin de kayitdisini engellemek, vergi oranlarini dusurerek vergiyi tabana yaymak gerekiyor, yani kisaca kimse vergi kacirmayacak, herkes vergisini verecek, ama bunu ozendirmek ya da kayitdisini engellemek icin senin oranlari dusurmen, dolaysiz vergilere agirlik vermen, yani insanlardan kazanclarina gore vergi alman gerekir. Bu benzin zamlarina bu kadar kufur etmemizin ana sebebi bu, yani ayda 100bin lira kazanan adam da ayni benzini alip ayni vergiyi oduyor, ayda 700 lira kazanan adamda. Hatta bu mevzuyu gecenlerde Ali Babacan da aynen bu sekilde soyledi, bizim vergi durumu pek saglikli degil, gelirlerin buyukkismi dolayli vergilerden geliyor diye. Tahminlere gore bu sene dolayli vergi geliri dolaysizlara gore yine daha fazla artacak, yani herkes sorunun ne oldugunu biliyor ama kimse hala bunu duzeltmek icin ugrasmiyor.
Hala asgari ucretten vergi alinmasini ise aciklayacak kelime bulamiyorum maalesef.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
-
Moderatör
Aslında yazılacak o kadar deyim ve atasözü var ki.
Mesela toplumca silkelenip kendimize gelmek gibi.
Mesela takkeyi önümüze koyup düşünmek gibi.
Mesela tabiri caiz ise eşşek olana semer vuran çok olur gibi.
Ülkeyi kimin yönettiği önemli değil, önceden şöyleydi şimdi böyle demek çözüm değil. Herkesin tek isteği insanca, refah içinde yaşamak. Vergiyi, zammı, terörü, avrupayı, petrolü, enerjiyi, hepsini bi kenara bırakalım. İnsanca yaşayabiliyor muyuz?
Yine eskiden şu şöyleydi şimdi bak bu ne güzel nidaları atmadan, kendi geliriniz ile sorumu cevaplamadan, Türkiye de yaşayan insanların genel kazançlarına bakarak soruma evet insanca yaşayabiliyoruz diyebilecek var mı aramızda?
-
Bence yaşayamıyoruz genel olarak...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
-
'' Bu coğrafyada siyaset, kazıkladığın halka kendini alkışlatma sanatıdır ''
-
sokakta işe giderken bakıyorumda ekonomiden herkez hortlak gibi bakıyor milletin yüz ifadesi değişmiş....
-
Arkadaşla şükür edelim halimize, tecavüzcümüz tecavüzle yetinmeyip canımızı da alabilirdi.
Şükürcülüğün sonu sakat.
Düşünürken bazen aklıma çok ilginç şeyler geliyor.
Örneğin kurtuluş savaşı verilmeyip işgal edilmiş olsaydık biz İzmir'liler Yunan vatandaşı olacaktık, hem AB vatandaşı hem asgari ücreti iyi hem benzini daha ucuz kullanıyor olacaktık.
Yalan mı?
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Arkadaşla şükür edelim halimize, tecavüzcümüz tecavüzle yetinmeyip canımızı da alabilirdi.
Şükürcülüğün sonu sakat.
Örneğin kurtuluş savaşı verilmeyip işgal edilmiş olsaydık biz İzmir'liler Yunan vatandaşı olacaktık, hem AB vatandaşı hem asgari ücreti iyi hem benzini daha ucuz kullanıyor olacaktık.
Yalan mı?
Yahu yangına körükle gitmeyin lütfen, dediğiniz mantıklı olabilir ama sizi yanlış anlayabilirler...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
-
Şükürcülüğün sonu sakat.
Yalan mı?
Paşa Lafların Çok yanlış yerlere gidiyor
Şöyle desek daha Doğru Olmazmı Atatürkün Kurduğu bu Cumhuriyeti Daha düzgün bie şekilde ilerlete bilseydik Şimdi Yaşam Standartlarımız daha iyi olmazmıydı gibi
-
Şükürcülüğün sonu sakat.
Yalan mı?
Ab vatandaşlığından çok sömürge kolonileşme hüküm sürerdi bkz;Fransa - Mali
Ne kadar minnet ve şükran duysak azdır Atatürk'e ve kurduğu Cumhuriyete..
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
ne desek boş, benzin bu kadar pahalı iken, arabalar bu kadar pahalı iken son model araçlar alıyormuyuz ? Alıyoruz. Her yere araba ile gidiyormuyuz ? Gidiyoruz. Sonuçta burda konuştuğumuzla kalıyoruz, yurt dışında bu kadar vergi olsun bakalım insanlar araba kullanıyorlar mı, sıfır otomobil alıyorlar mı (üstelik gelirleri bizden fazla olmasın rağmen). Biz zengin milletiz arkadaş kim ne derse desin, benzini 10 TL yapsınlar acaba trafikde ki araç sayısı çok azalır mı diye sormak lazım... Sabahları işe giderken dikkatimi çekiyor her arabanın içinde 1 kişi var, sonra hem trafik oluyor, hem daha fazla benzin parası çıkıyor, üstelik hava daha çok kirleniyor. Nedeni de belli aslında toplu taşıma ile ilgili de problemler çok, burada ki sorumlu da yerel yönetimler. Tabii toplu taşıma düzgün olsa bile biz kullanırmıyız o da soru işareti...
-
nasıl bir ülkede yaşıyoruz doğduğumdan beridir hep kriz var ve hepte olacak bunada emin olun. yok 2023müş daha iyi olacakmış falan filan hepsi hikaye...
-
Özellikle son bir yıldır herkesin ağzında tek kelime para.
Herkes geçim sıkıntısında, haberleri açamıyorum artık.Medya ayrı bir sapıttı.
Bu zamlar bu şekil giderse, geçim zorlaştıkça hırsızlık, gasp, yolsuzluk, cinnet çoğalır.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
Şükürcülüğün sonu sakat.
Yalan mı?
Abi öyle değil acaba Atatürk'ün dönemindeki Türkiye'nin gelişme hızı korunsaydı bence büyük ihtimalle refah seviyemiz AB'nin çoğu ülkesinden iyi olurdu.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı
Yahu yangına körükle gitmeyin lütfen, dediğiniz mantıklı olabilir ama sizi yanlış anlayabilirler...
eren özer adlı üyeden alıntı
Paşa Lafların Çok yanlış yerlere gidiyor
Şöyle desek daha Doğru Olmazmı Atatürkün Kurduğu bu Cumhuriyeti Daha düzgün bie şekilde ilerlete bilseydik Şimdi Yaşam Standartlarımız daha iyi olmazmıydı gibi
psyche adlı üyeden alıntı
Ab vatandaşlığından çok sömürge kolonileşme hüküm sürerdi bkz;Fransa - Mali
Ne kadar minnet ve şükran duysak azdır Atatürk'e ve kurduğu Cumhuriyete..
haojin2005 adlı üyeden alıntı
Abi öyle değil acaba Atatürk'ün dönemindeki Türkiye'nin gelişme hızı korunsaydı bence büyük ihtimalle refah seviyemiz AB'nin çoğu ülkesinden iyi olurdu.
bu diyor ben demiyorum
Korkmayın arada bir şeytanın da fikrini alın ki farklı bir açıdan olay nasıl görünüyor bilip doğru karar verebilesiniz.
40 senedir satranç bilir oynarım ama tahtaya dışarıdan bakmak gibisi yoktur, ikisinin hamlelerinide hatalarınıda görürsünüz.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
-
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
-Benzin 1 lira olsun,
-köprüler otoyollar bedava
-Üniversiteler parasız
-Vergi olmasın
-Sağlık hizmetleri ücretsiz olsun
-asgari ücret ile ev alınıp kapısına araba çekilebilsin
-Cami yapılmasın
-Deprem olduğunda 10 dakikada devlet orada olsun 1 saat sonra herkese yeni evleri verilsin.
-Sigorta yaptırmayalım
-Motosikletler arabalar vergisizi satılsın herkes alsın
-Okulu bitirir bitirmez hemen iş hazır olsun ama maaştan vergi kesilmesin
-Ha birde bu hükümet gitsin bizimkiler gelsin
Yukarıda yazdıklarım şaka veya dalga geçme amaçlı değil 8 sayfadır yazdıklarınız ,devletten bekledikleriniz bunlar (yada ben öyle anlıyorum)
İşte yukarı alt alta yazdım
Aklınız yatıyormu petrolü olmayan , doğalgazı olmayan , ortadoğunun sınırında ateş çemberinin ortasında başında PKK diye bir bela olan bir ülkede bunların hepsinin aynı anda olabileceğine ????
Dürüst olun , varsa bunu yapabilirim diyen oy vermeyen Okan taş olsun.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
oocan adlı üyeden alıntı
-Benzin 1 lira olsun,
-köprüler otoyollar bedava
-Üniversiteler parasız
-Vergi olmasın
-Sağlık hizmetleri ücretsiz olsun
-asgari ücret ile ev alınıp kapısına araba çekilebilsin
-Cami yapılmasın
-Deprem olduğunda 10 dakikada devlet orada olsun 1 saat sonra herkese yeni evleri verilsin.
-Sigorta yaptırmayalım
-Motosikletler arabalar vergisizi satılsın herkes alsın
-Okulu bitirir bitirmez hemen iş hazır olsun ama maaştan vergi kesilmesin
-Ha birde bu hükümet gitsin bizimkiler gelsin
Yukarıda yazdıklarım şaka veya dalga geçme amaçlı değil 8 sayfadır yazdıklarınız ,devletten bekledikleriniz bunlar (yada ben öyle anlıyorum)
İşte yukarı alt alta yazdım
Aklınız yatıyormu petrolü olmayan , doğalgazı olmayan , ortadoğunun sınırında ateş çemberinin ortasında başında PKK diye bir bela olan bir ülkede bunların hepsinin aynı anda olabileceğine ????
Dürüst olun , varsa bunu yapabilirim diyen oy vermeyen Okan taş olsun.
Sizinle Kesinlikle Polemik yapmıyacağım hatta bana küfür bile etseniz cevap vermiyeceğim Polemik olmasın diye
Ama bu saydıklarınızı Uygulayan ülkeler var İsim ver de bilelim deme araştırıp bulunabilir
Sorun şu: Biz neden yapamıyoruz ?
Cevap: Gene bizleriz suç bizde
+ Olarak Vergi alınsız hatta her ötv de eklensin ama cüzi miktarda böyle 50 liraya aldığın malın %63 vergi olarak alınmasın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)