Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Müjde kızlar! Yeni yılın ilk benzin zamcığı geldi.

REKLAM ALANI
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bor yurtdışına çuvallarla çıkıyor arkadaşlar, yani yine maden ya da türevi olarak gidiyor. boru çıkarmak değil, endüstride kullanmak önemli... biz nerede kullanıyoruz? efendim? duyamadım?
    Bu arada BOR tabiki çuvallarla hatta dökme olarak gemiler dolusu yurtdışına gidiyor. BOR u taşıma yöntemi budur . Eğer görmüşseniz BOR dediğiniz o çuvallardaki toz topraktan o şekilde çıkmıyor , çok ciddi bir proses sonucunda o hale geliyor yani topraktan çıktığı gibi giden birşey yok.

Ve elbette çuvalla gittiğini söylediğiniz BOR un karşılığında çuvallada döviz giriyor kimseye bedavaya verilmiyor. İşin en güzel tarafı BOR konusunda en hatırlı müşteri ekonomisi hızla büyüyen ÇİN ve her geçen gün BOR talepleri artıyor ve buda fiyatların artmasına neden oluyor.

Sevgilerimle

---------- Post added at 14:26 ---------- Previous post was at 14:22 ----------

Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya he herşeyi sen biliyorsun sana kim dedi bordan bir şey üretiyorlar diye. kendin senaryo uydurmuşsun kendin cevaplamışsın. bor katkı olarak kullanıldığı tüm alanlarda yüksek teknoloji gerektiriyor; bizde de o yok. evet madeni yağ sektöründe bolca kullanılıyor 404 katkıları var motoru uçuruyor hay allam ya. yok işte bizde teknoloji yok. anlaşalım.

Adamlar TÜBİTAKı TÜPLÜ yapmışlar darwini çıkarıyorlar kitap listelerinden aselsan mühendisleri sürekli öldürülüyor biz hala çok gelişicez. fazla iyimser değil misin? yapma yahu yapma işte bunu. bu millet en azından haklar gelişim adalet refah gibi konularda ortak bir amaçta anlaşamadığı sürece bütün o söylediklerin hayal! çünkü o boru geliştirmek için harcayacakları parayı polise abidik gubidik silahlar almak için teröre bilmemnerelere yatırıyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------

düzeltildi.
    Sevgili Kardeşim,

Herşeyi ben bilmiyorum. Sadece araştırıyor okuyor inceliyorum. Bunu sende yapabilirsin.

Bana sallamak yerine verdiğim linklere bir göz atsaydın beğenmediğin TÜBİTAK ın bor pili konusunda gerekli çalışmaları çoktan bitirmiş ve patent başvurusunu bile yapmış olduğunu görebilirdin. Sizler önünüze konulan kara tabloya küfür ederken birileri geri planda gecesini gündüzüne katarak bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Anladık hükümete saygınız yok ama TÜBİTAK ta çalışan o mühendislere ve personele bu şekilde hakaret etme hakkınız yok .
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    any - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyice dedikodu kıvamına getirdiniz hadiseyi.
    dost meclisinde dedikodu marifetiyle memleket kurtaracağınıza türkiye tarihinin kara lekelerinden "açık oy-gizli tasnif" kimin işiymiş araştırınız.
    http://www.videoneo.com/abbas-guclu-ile-genc-bakis-sandik-gozetmeni-avukat-bayan-secimlerde-yapilanlari-anlatiyor/

Belki bir şeyler anlarsın...

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    okan kardeşim ben de onu diyorum işte çuvalla gönderiyoruz çuvalla para geliyor sonra da yurtdışına çuvalla verdiğimiz bordan yüzlerce çuval malzeme üretip binlerce çuval paraya bize geri satıyorlar.

bu arada teknik konuşmak istersen yeri burası değil, öğrenmek isteyene öğretiriz. araştırıyorsun aferim ama bir de yorumlamayı öğren. hammadde çıkışını tebrik ederken onların işlenip mamul halinde bize geri geldiğinde ödediğin parayı da hesap edeceksin ki kar-zarar durumunu objektif bir şekilde görebilesin.

Hükümete neden saygım olacak? Hükümetin Tübitak'ı Darwini yayın listesinden çıkarıyor, her davada saçma sapan bilirkişi raporları gönderip masum insanların yıllarca içerde yatmasına sebep oluyor vs vs. Tübitak özerk bir kurumdu şimdi üyelerini Başbakan seçiyor? Başbakan kim ki bilimsel bir kurula atama yapabiliyor? bilgisi ilgisi nedir? Neden ihtiyaç duyduğunu da herkes biliyor.

senin gibiler yanlış işleri eleştirenleri böyle boş yaftalamaya devam ettikçe bizden hiçbir şey olmaz. kimse kimseye hakaret etmiyor. hele bilim adamlarına kisme laf söylemiyor. böyle sebepsiz yere alıngan olmanızın mutlaka bir sebebi olmalı! ama gel gelelim tübitakı değersizleştiren bilim üretmekten uzaklaştıran hükümeti de senin aksine eleştirecek kadar özgür düşünceye sahibiz.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Benzin almaya gittiğimde pompa depo deliğinden içeri girerken acısını içimde hissediyorsam ve benzin zamlarını protesto etmek için kontak kapatma eylemi göremiyorsam ortalıkta evet ben kızım.Bu arada kızlar kelimesinin neresinden aşağılama anlamışlar çözemedim.Fabrikada falan yaygın bir hitap şekli öpülüşümüzün kibarcasının argo kelime karşılığı...

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Yahu Okan Abi herkes sallıyor,atıyor,tutuyor hakikati bir sen biliyorsun
    Bir parti kurup başına geçsen direkt oyumu sana veririm
    Tabi benzine ciddi indirim yapman şartıyla yoksa oyumu da alıp giderim
    ozgurakman bunu beğendi.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Arkadaşlar vergi algı zam derken hazinenin sitesindeki rakamlar beni dehşete düşürdü:
    Özetle 2005yılında 170milyar dolar dış borcumuz , 2012 yılı 3. çeyreğinde 326Milyar dolara çıkmış.

Nasıl ödenir bu borç? Üretim yapmamız lazım ama ithalata dayalı olmamalı bu, herşeyiyle ükemizde üretilmeli, ithal mallarıda almamalıyız.

Türkiye Brüt Dış Borç Stoku (Milyar Dolar)

Kaynak: Hazine Müsteşarlığı
    MilyarUSD2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Ç1 2012 Ç2 2012 Ç3
    TOPLAM: 170,6 208,4 250,4 281,2 269,4 292,0 305,2 317,2 322,1 326,3

Daha önceki yıllara ulaşamadım ama http://bigalioglu.blogcu.com/ daki veriler şöyle:
    Türkiye’nin yıllara göre dış borcu, toplam (milyar. $)

1998 – 96.351

1999 – 103.123

2000 – 118.601

2001 – 113.591

2002 – 129.523

2003 – 144.093

2004 – 160.980

2005 – 169.731

2006 – 207.593

2007 – 249.385

2008 – 277.669

Motosikleti
    F650GS
    arkadaş en pahalı benzini tüketip bir de üstüne tartışıyoruz yemin ederim kusacağım artık. hepimizin sokakta olması gerekirken halen hükümeti seven-sevmeyen tartışması yapmamız da acınacak durumumuzun en güzel göstergesi. yazıklar olsun bize. hepimiz 12 eylülün çocuklarıyız ne de olsa ne bekliyoruz ki kendimizden...

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Bir dur demek gerekiyor bu işe !
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    ne topikmiş be abi 10 sayfayı da okudum ama benim gözler pert oldu ekrana bakmaktan

ne denir ki vergilerle ve yaptığı zamlarla vatandaşın belini bükenleri savunanlar var hala

dikkat ediyorum da bu hükümetin çıkardığı bütün kanunlar özellikle de zam ve vergi arttırımları hep zengin olan ve yandaşları için çıkıyor.çünkü olan hep garibana orta direğe oluyor.orta direk kazandığını devlete yatırıyor.

heryerde ekonominin çok güzel olduğunu ve devletin gün geçtikçe refah seviyesinin yükseldiğini ,dış borcun cumhuriyet son 30 yıla göre en az seviyede olduğunu savunan hükümet soruyorum sana :madem herşey bu kadar güzel de neden hala düdükleniyoruz ?
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

Motosikleti
    F650GS
    hadi benzin pahalı ya raylı sistem? neden raylı sistem hala ana yolun altına ray döşeriz ana yolu rahatlatırız mantığı iel yapılıyor? eskiden 30 küsür hat olan tramvay bugün sadece 3 hatta çalışıyor? neden 3. köprüyü konuşurken duble yolları konuşurken katil hızlı treni konuşurken bitmeyen metroları da konuşmuyoruz? neden bu kadar benzine bağımlıyız, soruyor musunuz kendinize?

Motosikleti
    Hizli tren ne zaman katil oldu , namus meselesimi yoksa tore cinayetimi. Kanlisi vardida onumu vurmus yoksa . Yada bir ihtimal bahsedilen hizli tren degilde hizlandirilmis tren olabilirmi acaba.
    Farkindamisiniz yapilan her olumlu is icin bir yafta yapistiriliveriyor veya uyduruluyor. Hizli tren nasil katil oldu bir anlatsaniza ...

41 kişi mezarında döndü be. Bir gazete okumuşluğun yok mu senin?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pamukova_Tren_Kazas%C4%B1

Cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı-Mavi-Beyaz
    Okan bey, söylediklerimi şahsi algılayin istemem.
    Ancak söylemekte yarar var ki, sadece cevaplayabileceklerinizi cevaplıyor ,
    Haksiz olunan yerleri görmezden geliyorsunuz.
    Simdi elinizi vicdanıniza koyup cevap vermenizi isterim.
    Asgari ücretle çalışan bir işçi olsaydınız ,
    Sizde bu rahatligin zerresine rastlayabilir miydik ?
    mehmettayfur, Lucas, İHTİYAR ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    "Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hizli tren ne zaman katil oldu , namus meselesimi yoksa tore cinayetimi. Kanlisi vardida onumu vurmus yoksa . Yada bir ihtimal bahsedilen hizli tren degilde hizlandirilmis tren olabilirmi acaba.
    Farkindamisiniz yapilan her olumlu is icin bir yafta yapistiriliveriyor veya uyduruluyor. Hizli tren nasil katil oldu bir anlatsaniza ...
    Okan bey bu başlığı açılıdğı günden beri takip ediyorum daha ilk günden beri kim hükümet adına olumsuz bir şey yazmışsa direk savunmaya geçiyorsunuz.İstisnasız hiç kimseyi kaçırmadınız herkese cevap yetişdirniz.Ciddi ciddi Recep Tayyip Erdoğan ile bir akrabalığınız olduğunu hatta Recep Tayyip Erdoğan'ın bu forumda "oocan" nicki ile hesap açıp insanlara cevap verdiği düşünmeye başladım.Tayyip'in öz oğlu olsa bu kadar savunmazdı babasını.Biraz rahat bırakın millet içini döksün.Medyayı ele geçirdiniz özgür medyayı susturdunuz,milleti göz altına ala ala milleti meydanlarda susturdunuz,Polis ordularıyla üniversiteleri basıp öğrencileri susturdunuz(en azından denediniz) bırakın bari millet internette rahat rahat konuşsun.Boş yere kendinizi de yıpratıyorsunuz.

Bu arada konusu açılmışken benim son soruma cevap vermemişsiniz.Tam olarak şöyle bir şey yazmıştım;
    "Tamam sizin dediğiniz gibi petrol az Türkiye'de fazla tüketimi önleyip elimizdeki petrol stoklarını korumak istiyoruz.Peki o zaman neden zaten elimizde az bulunan bu petrolü dışarıya 1.43 TL den satıyoruz?
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22063024.asp"
    İHTİYAR ve cool113 bunu beğendiler.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Cgty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okan bey, söylediklerimi şahsi algılayin istemem.
    Ancak söylemekte yarar var ki, sadece cevaplayabileceklerinizi cevaplıyor ,
    Haksiz olunan yerleri görmezden geliyorsunuz.
    Simdi elinizi vicdanıniza koyup cevap vermenizi isterim.
    Asgari ücretle çalışan bir işçi olsaydınız ,
    Sizde bu rahatligin zerresine rastlayabilir miydik ?
    İyi yakalamışsınız, ben şahsım adına 3 kez sordum, henüz cevap alamadık
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Arkadaşım neden a ke pe yi savunuyorsun ?

OOCAN :

"- Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa bir hükümet sağlık ve eğitim için savunmadan daha fazla para harcadı. " demişsin.

Madem ki eğitim ve sağlığa bu kadar para harcandı cart curt da ben neden hala atanamadım binlerce işsiz öğretmen arkadaşım gibi ? .oku hiç bana atma, başbakan olmak için seçimlerden önce kürsülerde öğretmenleri neden sınava sokuyorsun diye bas bas bağıran tayyip değil miydi ?

"- Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış derslik sayısı kadar dersliği 10 yıllık dönemlerinde yaptılar" demişsin.

Her atama döneminde 100-200 civarında "lazım" olan öğretmen alımı yapılırken 2000-3000 tane imammış müezzinmiş din kültürü ahlak bilgisi hocasıymış, arapça hocasıymış vs alırsa tabi ki de derslik sayısı 10 değil 20 katına çıkar. Yoksa dindar nesil nasıl yetişecek ?

"- Global kriz sırasında işçi maaşlarının yarısını ödeyerek pek çok insanın işinde kalmasını sağladılar." demişsin.

O pek çok insanlar hangileri. Neden kriz zamanında insanlar iflas etti intihar etti ????

"- Deprem felaketlerinde hiçbir hükümetin davranamadığı kadar hızlı davranıp yardımları diğerlerinden önce yerine ulaştırmayı kısmende olsa başardılar ( yetmez ama evet)"

Van gibi bir memlekete yapılan yardımların nereye nasıl ve ne şekilde ulaştığını, kamyonların nasıl yağmalandığını gördük daha neleri gördük neleri.
    Van'ı küçümsemiyorum. ama insanımızın zihniyeti, cahilliği, görgüsüzlüğü ve hatta "kıro" luğunu önemsemeden kamyon kamyon malzeme gitti.
    Nerede plan? nerede düzen ?

"- Deprem konutları hiçbir hükümetin yapmadığı kadar kısa sürede yapıldı ve teslimatlarına başlandı (aksaklıklar mutlaka vardır ama bu kadarını bile yapabilen olmadı bu güne kadar)" demişsin.

Bir sonraki depremde bu konutların yıkılmayacağı nereden belli ? Hep yeşil sermayeye destek. Birilerinin cebi dolsun. Adına da deprem konutu diyelim. Milletin .içi gemicik binsin ben çin malı motora binebilmek için neredeyse kendimi satmak (!) zorunda kalayım. Bu mu dur savunduğun partinin adaleti ?

"- Devlet Üniversitelerinde artık harç ödenmiyor haberiniz var mı ? " demişsin.

Hiç merak etme yakında ilahiyat fakültelerine de sınavsız girilir.

"Yetermi yoksa iki sayfa daha yazayım mı ?" demişsin.

Allah aşkına ne olur yazsana...
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

Motosikleti
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    41 kişi mezarında döndü be. Bir gazete okumuşluğun yok mu senin?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pamukova_Tren_Kazas%C4%B1
    Evet kazayi gayet iyi hatirliyorum.Bu kazayi yapan hizli tren degil "hizlandirilmis tren" di .ikisi arasinda daglar kadar fark var. Ayrica artik hizlandirilmis tren diye bir garabet yok.
    Terimleri karistirarak yapilan en dogru islerden biri olan HIZLI TREN projesinide karalamanin bir anlami yok.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Oocan dostumun basarili buldugu tüm islerin bakanlarini Tayyip görevden aldi.
    Bu da bir baska çeliski.
    Saglikta çag atladik,
    saglik bakani uçtu.
    Egitimde çag atladik,
    milli egitim bakani uçtu.
    Turizmde çag atladik,
    Günay uçtu.
    Ileri demokrasi sahibi olduk,
    içisleri bakani gitti.
    Oocan'in basarili buldugu baska isler varsa, hemen ilgili bakanlara haber verelim bavullari hazirlasinlar.
    Oocan'in çok yasa dedigi iki gün yasiyor çünkü.

ps: Oocan takiliyorum biliyorsun,kizma
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet kazayi gayet iyi hatirliyorum.Bu kazayi yapan hizli tren degil "hizlandirilmis tren" di .ikisi arasinda daglar kadar fark var. Ayrica artik hizlandirilmis tren diye bir garabet yok.
    Terimleri karistirarak yapilan en dogru islerden biri olan HIZLI TREN projesinide karalamanin bir anlami yok.
    "Zerafet" yerine "garabet" kelimesini kullanmışsınız yanlışlıkla.

Motosikleti
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi yakalamışsınız, ben şahsım adına 3 kez sordum, henüz cevap alamadık
    Benim ne kazandigim ,nasil kazandigimin siyasi gorusumle uzaktan yakindan alakasi yok. Kaldiki beni yakinen taniyan Ankara MT gurubundan pekcok arkadas var. Sorunuzun cevabina gelirsek evet asgari ucretle gecinen biriside olsam bu gorusum degismezdi. Kaldiki AKP secmen profiline yakindan bakarsaniz asgari ucretli calisanlarin oraninin diger partilerdekinden cok daha fazla oldugunu gorebilirdiniz.

Konunun basindan beri rakamlar ile belgeler ile konusmaya calisiyorum , sorarim size kac taneniz dedikodu carpitma veya tiraji dugun davetiyemin sayisi kadar olan candas medya alintilari disinda elle tutulur birsey koydunuz ortaya. Ben sessiz cogunlugun cenesi dusuk soytarisi gibi hepinize laf yetistirmeye calisiyorum. Siz ise zerre saygi icermeyen yazilariniz ile durmadan bel altina vuruyorsunuz.

Saygilar

10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)