Sharkın bu modeli bir taşla iki kuş vurmak gibi . Open face yapın bakkala girin alışverişinizi yapın kask kafanızda Full face yapın uzun seyahatlerinizde
Şu ana kadar gördüğüm en güzel çene açılır kask tasarımı sade ve kullanışlı öyle pembe falanda değil .
Bence zaten beyaz alın gece ve gündüz daha görünür olun . Saygılar
selamlar,
ben bir shoei kullanıcısıyım. çok sessiz, havalandırma kanalları çok iyi yapılmış bu nedenle yazın hiç sıkıntı çekmiyorsunuz ayrıca kış için yanında cam buğulanmasını önleyecek bir aparat ta çıkıyor kutusundan. kaskın görüş alanı diğerlerine göre daha geniş. multi composite fiber malzemeden yapılmış bu nedenle hem hafif hem sağlam.
Önce bir dene kafana tam oturmalı. Ne çok sıkmalı nede rahat diye bol olmalı. Kask kafanda iken arkadan öne doğru ittirince ön taraftan alnının olduğu terden bir parmak zor ancak tırnak kısmı girmeli. Biraz sıksın o 8-10 defa kullandıkta sonra açılır. Shoei XR 1100 ve schubertin yeni race kaskının havalandırması çok güzel. Shark o kadar değil tüm havalandırmalar kapalı olsa dahi alttan çok rüzgar giriyor gözlerini yaşartıyor insanın. HJC fs 11 de güzel bunun güneş için içinde ikinci vizörü var. (Türkiye'de ne deniliyor tam bilmiyorum) bu 3ü de bende var ve hepsinden memnunum. Bunlarda pinlock sistemi de var. Kesinlikle buzlanma yok. Ama denemeden sakın alma. Sonra pişman olursun. Kafanı biraz sıksın o açılır zamanla ama sakın bol alma. Benden bu konuda başka tecrübe yok. Ha birde ileride tesbih falan takılırsan oltu ya da kehribar taşı dışında tesbihlere takılma....:-))))))))))
eeeee sonucu çok merak ettim Ne aldınız...
Hadi daha bitmedimi. Yahu bayanları mağazaya sokmamak gerek bi şey tercih edilemiyor
(Not: İşin esprisi - Yoksa bayanlara saygımız vardır... Ve Eşimi Çok seviyorum )
"men dakka dukka"
http://www.feyizoglu.com/FF370-cened...h_47029.html#0
http://www.feyizoglu.com/FF370-cened...z_47030.html#0
Bu kasklar bence güzel , çok yukarılara çıkmaya gerek yok neden derseniz cevaplayım
* Birincisi çeneden açılır kask kapalı kasklar kadar darbeye dayanıklı değildir çünkü çene bölgesinden gelen darbeyi engelleyemiyor.
* Siz zaten yeni başladığınızdan bahsetmişsiniz yani 110+ hızlara çok çıkmayacağınızdan dolayı bu kask size yetecektir.Diğer kaskları yüksek süratlarda rüzgar yalıtımları ona göre olduğu için daha konforlu ve sessiz oluyor.
* güvenlik testinden yukarıda paylaştığım kasklar 4 yıldız almış. O pahalı kaskların bazılarında bu 4 yıldız bile yok.
-- Bu kaskların bir kötü yanı var kışın kullanımında buğu yapması . Bunu önlemek için buğu önleyici spreyler satılıyor.
Artan paraya başka koruma ekipmanlarınızı alabilirsiniz veya ilerde üzerine biraz daha para koyup motorunuzu yükseltirsiniz
Kazasız belasız sürüşler dilerim
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Kiraz ben LS2 (2.tercihinin beyazı) kullanıyorum, buğu sorunu dışında oldukça rahatım, tamam biraz rüzgar sesi var ama o kadarda olur yani, şuan yapacağın hızlara göre gayet uygun bir kask bence... buğuyuda antifogla çözersin, bende öyle yapacağım...
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
Atarlı konuşma mı? Tespih çekmiyorum ama tasarlıyorum hatta birini size verebilirim
Çok teşekkür ederim deneyimlerinizi benimle paylaştığınız için bunları dikkate alacağım
Tespih konusuna gelirsek gerçek inciden güzel bir tane yapabilirim
Daha almadım ! Karar aşamasındayım (karar veremiiiyooorrruummmm !!! )
Öncelikle düşündüm-taşındım kask için 850 tl yi gözden çıkardım ( tabi bu da değişebilir ) e-sipariş olayından ağzım yandığı için bir kere görerek alma taraftarıyım bu yüzden yakın bir zamanda mağaza turu yapıp alacağım o zaman seve seve paylaşırım bu konu altında deneyımlerım ıle bırlıkte.
Haklısınız son derece güzel bir yorumda bulunmuşsunuz dün de babamla bu konu üzerinden küçük bir tartışmaya girdik o da kaska yüksek miktarda para harcamamı istemiyor.
Bende korkuyorum sonuçta ben uslu sürsem bir başkasından zarar gelir,eminim yani kaza yapacağıma Arkadasım da gecen hafta aynısından aldıgı ıcın ınceleme fırsatım da var,değerlendireceğim!
dediğim gibi arkadaşımdan alıp inceleyeceğim ama bu buğu-rüzgar Sürüş zevkini fazla bozmaz mı ? :(
Önümüzdeki hafta uygun bulduğum motosiklet mağazalarını gezip bir de görerek uygun kaskı almayı planlıyorum. Yorum yapan herkese çoook teşekkür ederim.
Nolan ya da shark almayı düşünüyorum. Deneyimlerimi ve görüşlerimi yine bu konu altından sizlere bildireceğim. Umarım konu benden başkalarına yardımcı olur
"men dakka dukka"
LS2 fiyatından dolayı önerisi en bol kask olmuş. Yedek kask olarak aldığım ama rüzgarda yörünge değiştirmesiyle kalitesine hayran ¿ kaldığım yegane kaskımdır. Güzel renkleri, alacalı bulacalı görüntüsü cezbediyor. Uzak durun derim. Ustalarımızın sözünü hatırlayalım; başının kıymeti neyse kaskında o olsun..
Agv benim ilk ve tek önerebilceğim kaskdır.
LS2 yi ben de kullanıyorum,Diamond modelini.Ama hiç rüzgarda yön değiştirme ile karşılaşmadım.Parasına göre gayet makul bir kask. Kafana göre bir numara büyük almış olmayasın ? Tek eksisi kışın biraz buğu yapması,onu da sürüşte camını bir tık aralayıp hallediyorum.
Kafa karıştırmak gibi olmasın ama, çeneden açılır kask çok elzem bir şey değil.
Çene kısmını ne zaman açarız? Bir kere motor ile hareket halindeyken değil kesinlikle. Bu durumda kapalı olmalı.
Onun haricinde, motordan indik, ATM veya bakkala gittik, o anda açılabilir. Gerçi ben bu gibi kısa süreli işlerimi de kapalı kask ile hallediyorum.
Belki yazın sıcaktan dolayı tam kapalı kask ile dayanılmaz olur bu işler ama bunun da çözümü var. 3 saniyeni ayırıp kaskı kafandan çıkartabilir ve yine 3 saniyede takabilirsin.
Bu sebeple ve ayrıca her zaman daha güvenli olduğu söylendiğinden, ben full face bir kask tavsiye ederim.
Birkaç hafta önce ben de kask almak için çırpınıyordum.
İstanbul gibi yerde neredeyse gezmediğim yer kalmadı. Bir kere bu iş internetten araştırarak olmuyor çünkü beğendiğin kaskı bulamıyorsun. Ya bedeni olmuyor, ya rengi istediğin gibi olmuyor, ya bir özelliğini beğenmiyorsun vs... Sanırım ''ölü'' sezon olduğu için raflar ürünlerle dolu değil.
Nihayet AGV K3 alarak sıyrıldım işin içinden. Çok memnunum şu anda. 80-90km hızlarda kaskın içinde hiç rüzgar veya ıslık sesi yok. Göz yaşartan hava akımları yok. Daha yüksek süratleri bilmiyorum çünkü motorum maksimum 110km/h yapıyor.
Kask şu:
AGV veya BELL önerebilirim. Ben ilk başta BELL M1'in bedenini bulmuş olsaydım onu alacaktım. Sonra AGV'yi gördüm işler değişti tabi.
Bütçeyi yüksek tuttuğuna göre bu markaların daha üst modellerini alabilir ve gönül ferahlığıyla kullanabilirsin.
Bu cumartesi bursa motomax a gideceğim hem beden ölçülerimi doğru öğrenmek hemde görerek fikir edinmek açısından.Sonra internetten sipariş vereeceğim.
Nolan ya da shark diyordum ama dün yakın bir arkadasımın agv tavsıyesı uzerıne sabahtan beri agv turu yaptım dıyebılırım. Bana fazlasıyla çekici geldiler
Nolan 104 classic ya da herhangi beğendiğim bir agv kaskı alacağım inşş. tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Motorumun bana sunabilecekleri sınırlı olduğundan çeneden açılır kask alma fikrimi değiştirmiyorum ama racing motora geçtiğimde kesinlikle alacağım kask fullface olur. Bu arada fullface kasta devrim yapmışlar resmen.O renkler ne öyle Bayıldım!
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)