Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

EDS cezası

REKLAM ALANI
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Madde 46'da , araçlarını gerektiği şeritte sürmekten bahsediyor önündeki aracın şeridine yan yana sığışmaktan değil.
    Madde 55'de ise geçilen araç için kural. Geçen ile ilgili değil.

Kurallara bütün olarak bakıldığında şerit arasına girmenin yasak olduğu anlaşılabilse de kabul ediyorum üstüne basa basa direk olarak yasak diye bir kural yazılmamış.
    Çok uzatmak istemiyorum dediğim gibi bir bilene danışırsanız hepberaber doğruyu öğrenmiş oluruz.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madde 46'da , araçlarını gerektiği şeritte sürmekten bahsediyor önündeki aracın şeridine yan yana sığışmaktan değil.
    Madde 55'de ise geçilen araç için kural. Geçen ile ilgili değil.

Kurallara bütün olarak bakıldığında şerit arasına girmenin yasak olduğu anlaşılabilse de kabul ediyorum üstüne basa basa direk olarak yasak diye bir kural yazılmamış.
    Çok uzatmak istemiyorum dediğim gibi bir bilene danışırsanız hepberaber doğruyu öğrenmiş oluruz.
    aramızda yunus polis varsa o kesin biliyodur

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı beypazarlı06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aramızda yunus polis varsa o kesin biliyodur
    Bunlar mı biliyo

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet bunlar :D

Levent68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Emniyet şeridi ambulans, polis, itfaiye içindir. Oda yol tamamen dolu ve diğer araçlar bu tür araçlara yol açamayacak şekilde trafik duruyorsa emniyet şeridi kullanılır. Üç şeritli yolarda en soldaki tam sola orta şeritte ki sağa açılarak ortada bir koridor bırakır ve polis, ambulans, itfaiye aracı bu koridordan geçer. Emniyet şeridi bozulan yolda kalan ve trafik durunca da polis ambulans ve itfaiye nin kullanabildiği bir şeriittir. Bizim burada hayat kurtardığı için kesinlikle hiçbir motorlu araç tarafından kullanılmaz. Bunlara polisler de yukarıda saydığım koşullar oluşmadığı sürece dahildir. İlk ihlalde yüklüce bir para cezası ve bir ay ehliyetten men ikini ve üçüncüsünden sonra komple ehliyet alınıp en az altı ay sonra psikolojik rapordan sonra tekrar ehliyet alınabilir. Şimdi birazda olsa anladınız sanırım emniyet şeridi nedir diye.
    Benli ve ÖzLeMKaYrA bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı Levent68 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyet şeridi ambulans, polis, itfaiye içindir. Oda yol tamamen dolu ve diğer araçlar bu tür araçlara yol açamayacak şekilde trafik duruyorsa emniyet şeridi kullanılır. Üç şeritli yolarda en soldaki tam sola orta şeritte ki sağa açılarak ortada bir koridor bırakır ve polis, ambulans, itfaiye aracı bu koridordan geçer. Emniyet şeridi bozulan yolda kalan ve trafik durunca da polis ambulans ve itfaiye nin kullanabildiği bir şeriittir. Bizim burada hayat kurtardığı için kesinlikle hiçbir motorlu araç tarafından kullanılmaz. Bunlara polisler de yukarıda saydığım koşullar oluşmadığı sürece dahildir. İlk ihlalde yüklüce bir para cezası ve bir ay ehliyetten men ikini ve üçüncüsünden sonra komple ehliyet alınıp en az altı ay sonra psikolojik rapordan sonra tekrar ehliyet alınabilir. Şimdi birazda olsa anladınız sanırım emniyet şeridi nedir diye.
    bilirkişi konuştu beyler

Levent68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilirkişi konuştu beyler
    Bu senin açtığın kaçıncı konu??? Ben bilirkişi falan değilim. Ama bir gün bir ambulansta seninde emniyet şeridinden gitmeye ihtiyacın olabilir bir düşün. Tabii düşünmek ne biliyorsan. Sadece kendin düşünmeyi kast etmedim ama. Sen onu iyi bilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı Levent68 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu senin açtığın kaçıncı konu??? Ben bilirkişi falan değilim. Ama bir gün bir ambulansta seninde emniyet şeridinden gitmeye ihtiyacın olabilir bir düşün. Tabii düşünmek ne biliyorsan. Sadece kendin düşünmeyi kast etmedim ama. Sen onu iyi bilirsin.
    kardeşim sen yanlış anladın kusura bakma möderatörümüz görkem bir bilirkişiyi bulalım o konuşsun yazmıştı yukarda bende onu bilgilendirmek amaçlı senin böyle birşey yazığını belirtmek amaçlı öyle bir cümle kurdum yoksa art niyetim yok tekrardan özür dilerim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı puser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eds'ye yakalandığını nasıl anladın.
    arkamda kamara bardı

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    emniyet şeridi budur diyen arkadaşlara bakıyorum da daha emniyet şeridinin ne olduğu konusunda bile anlaşamamışız. emniyet şeridi sağda olduğu sürece bana mantıksız geliyor çünkü aracı bozulan da mola vermek isteyen de onu kullanıyor ve saydığınız amaçlarla kullanılamaz hale geliyor. o zaman emniyet şeridi de emniyet şeridi olmaktan çıkıyor. sol şeridin soluna mı yapsak acaba. hem kaza tehlikesinde kaçış yeri de olur. nasıl? yarın metrobüsü kaldırıyorum.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emniyet şeridi budur diyen arkadaşlara bakıyorum da daha emniyet şeridinin ne olduğu konusunda bile anlaşamamışız. emniyet şeridi sağda olduğu sürece bana mantıksız geliyor çünkü aracı bozulan da mola vermek isteyen de onu kullanıyor ve saydığınız amaçlarla kullanılamaz hale geliyor. o zaman emniyet şeridi de emniyet şeridi olmaktan çıkıyor. sol şeridin soluna mı yapsak acaba. hem kaza tehlikesinde kaçış yeri de olur. nasıl? yarın metrobüsü kaldırıyorum.
    evet çoğu kişi emniyet şeridinin ne olduğunu hala kavrayamamış

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    edsye yakandım ama ceza gelirmi bilmiyorum eğer gelirse kaç günde gelir

adonis84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    lintex mach, kanuni tiger 250
    size yüzde yüz hakveriyorum öğlen 2 gibi mecidiyeköyden taksime gitmeyi denemeleri tavsiyemdir osmanbeyi kullanarak ...
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu sigorta yüksekte çıksa, emniyet şeridine girip 650tl bayılsamda yine girerim. girmeyeceksem istanbulda motosiklet kullanmanın bir amacı kalmıyor.

birde küçük anımı anlayatım. izmire gitmiştim bir iş için, arkadaş çok trafik var, geç kalabiliriz demişti. taksiye bindik, gideceğimiz yere geldik. dedim hani trafik vardı? vardı ya işte dedi. kırmızı ışıkta oluşan küçük kalabalıktan bahsetmiş izmir kafasıyla istanbulu anlamaya çalışmayın, burası farklı bir dünya.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Lan beypazarlı ilk defa açtığın bi konu işe yaramış

Bi ton yazıp çizmiş herkes hepsini okuyamadım.
    En çok dikkatimi çeken " İzmir - İstanbul farkı " ve " ceza yersen bir daha yapmazsın muhabbeti oldu.
    Şöyle söyleyeyim; 6 ay İzmir'de yaşadım ne iş çıkış saatlerinde, ne hafta sonları bir kere bile emniyet şeridine girdiğimi hatırlamıyorum.
    Ama İstanbul'da durum aynı değil ne yazık ki...
    E-5 te özellikle iş saatlerinde en soldaki boşluğu kullanmadığım gün olmuyor. Emniyet şeridine giremiyorum çünkü 500-1000 metrede bir otobüs durakları oluyor.
    İşe tem den gittiğim zamanlarda da sürekli emniyet şeridini kullanmak zorunda kalırdım otobüs durağı olmadığı için.
    H.sonları gezmeye giderken bile kullanmak zorunda kalıyoruz emniyet şeridini.
    Hatta artık tem e ne zaman girsem emniyet şeridinde çok kısa aralıklarla polisler bekliyor araçların girmemesi için.
    Burada eğer trafik sıkışıksa polis eliyle işaret ediyor emniyet şeridinden gitmem için.

Ceza muhabbeti için de şunu söyliyim, köprüden kaçak geçiş cezası geldi toplamda 55 TL.
    Ama ben hala kaçak geçiyorum. Çünkü ortada adaletsiz bir durum var.
    Emniyet şeridi cezasıyla köprü cezası farklı durumlar. Ancak istediği kadar ceza kessinler yapacak olan yapıyor
    Motosikletli Kaplumbağa...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lan beypazarlı ilk defa açtığın bi konu işe yaramış

Bi ton yazıp çizmiş herkes hepsini okuyamadım.
    En çok dikkatimi çeken " İzmir - İstanbul farkı " ve " ceza yersen bir daha yapmazsın muhabbeti oldu.
    Şöyle söyleyeyim; 6 ay İzmir'de yaşadım ne iş çıkış saatlerinde, ne hafta sonları bir kere bile emniyet şeridine girdiğimi hatırlamıyorum.
    Ama İstanbul'da durum aynı değil ne yazık ki...
    E-5 te özellikle iş saatlerinde en soldaki boşluğu kullanmadığım gün olmuyor. Emniyet şeridine giremiyorum çünkü 500-1000 metrede bir otobüs durakları oluyor.
    İşe tem den gittiğim zamanlarda da sürekli emniyet şeridini kullanmak zorunda kalırdım otobüs durağı olmadığı için.
    H.sonları gezmeye giderken bile kullanmak zorunda kalıyoruz emniyet şeridini.
    Hatta artık tem e ne zaman girsem emniyet şeridinde çok kısa aralıklarla polisler bekliyor araçların girmemesi için.
    Burada eğer trafik sıkışıksa polis eliyle işaret ediyor emniyet şeridinden gitmem için.

Ceza muhabbeti için de şunu söyliyim, köprüden kaçak geçiş cezası geldi toplamda 55 TL.
    Ama ben hala kaçak geçiyorum. Çünkü ortada adaletsiz bir durum var.
    Emniyet şeridi cezasıyla köprü cezası farklı durumlar. Ancak istediği kadar ceza kessinler yapacak olan yapıyor
    eyvallah koç

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SİBİEF150 ŞAKA LA ŞAKA MONDİAL 125
    eyvallah koç
    ulan iyi çocukdu be öldü gitti :(

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Alıntı PENDİKSPORCA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    He ya bende bi acayip oldum şimdi. Başka nick ile kayıt olmuşmudurki şimdi? işin esprisi Herşeyin Hayırlısı demek. Neymiş.. Etme çocukla Muhabbet Küstürürsün ...........

Geçen Haberlerde Sağdan soldan çekilmiş foto eşliğinde ihbar olmadıkça şimdilik dikkate almıyorlarmış ve bir başka sürücü trafiğe gitse bile ilkinde uyarı mektubu geliyormuş diye duyduydum...

Ahanda o Haberler:

Haberin biri
    Buda Haberin Diğer Başka Yerdeni

ve benzeri linkler üretilebilir. Zaten çoğu haber sitesi ctrl-c ctrl-v mantığı
    "men dakka dukka"

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı PENDİKSPORCA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    La beypazarlı nelerle uğraşıyosun, yaşça küçüksün baya ama zihnen biraz büyüsen olmaz mı ? yazık burda böyle harcadığın zamana hatta motosikletlere harcadığın zamana yazık ders çalış ders. oku baban gibi, eşek olma

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Sizi de , Allah ıslah etsin ne diyeyim ki !?
    Valla iki kisi bi 35 lik bitirip sonrasinda nevizadede 2 ser 70 lik bira icip eve bile dondugumuz oldu. Ama islah oldk :d

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)