Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EDS cezası

REKLAM ALANI
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +maltepe-bostancı arası da vardı yanlış hatırlamıyorsam
    Maltepe-Harem arasında zaten soldaki 1 metrelik yerden rahatça gidiliyor. Boğaziçi ve FSM yolunda kamera yok. Orada giriyorum sürekli polislere selam atarak devam ediyorum yoluma. Onlar da göz yumuyorlar zaten. Arabayla 2.5 saatte gittiğim yolu motosikletle 10 dakikada geçiyorum(İçerenköy carrefour-FSM arası) Ama emniyet şeridi ihlalinin 650 lira olmasından sonra gitmedim o taraflara. Dolayısıyla şu anda da göz yumuyorlar mı bilmiyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı Reşit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maltepe-Harem arasında zaten soldaki 1 metrelik yerden rahatça gidiliyor. Boğaziçi ve FSM yolunda kamera yok. Orada giriyorum sürekli polislere selam atarak devam ediyorum yoluma. Onlar da göz yumuyorlar zaten. Arabayla 2.5 saatte gittiğim yolu motosikletle 10 dakikada geçiyorum(İçerenköy carrefour-FSM arası) Ama emniyet şeridi ihlalinin 650 lira olmasından sonra gitmedim o taraflara. Dolayısıyla şu anda da göz yumuyorlar mı bilmiyorum.
    ben gittim, sıkıntı yok
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben gittim, sıkıntı yok
    İyi o zaman devam edelim. Zaten dur derse de durmam

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Klevye başında , gençliğinde vermiş olduğu gazla , "ben uymam , ben giderim , şöyle yaparım , böyle yaparım demesi kolay ! da !!! ,, devlet cezayı yapıştırdımı bu düşünce şekillerinde acilen değişmeler oluyor , devlet istatistiklerine bakıyor ,istenen olmamışsa , tekrar uygulamaya geçiyor , taki bazılarının (örnek teşkil edenlerin ) puanları dolup ehliyetlerini kaptırana kadar , daha da ileri giden olursa "toplumdan tecrit ediyor , hepsi bu !!! ,, ha !! anlamıyanlar veya anlamak istemiyenler tabiyki doğal olarak olacaktır , algılama herkeste aynı değildir malum , pekte önemli değil , anlamaları için zaman var nasıl olsa "cezada var" , bu gün anlamazlarsa yarın anlayacaklar !....
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Bir çok arkadaş iyi dalgalarını geçmiş bizim İzmirli ile. Yapmayın arkadaşlar, baya bir ciddiye alıyor.. Değil motorsiklet kullanırken, lütfen kapıdan dışarı adımınızı attığınızda dahi çok çok dikkatli olunuz. Orası İzmir değil

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Ya gerçekten izmirli arkadaş hariçten guzel okuyacağına bir aylığına istanbula gel bence sen. Sabah 8 de yol çık, köprü geç. Aksam da 6 da çık geri dön. Tekrar konuşalım sonra. Sizin izmir de çevreyolu otoban dediğiniz yer istanbul da şehir içi. ama farklı olarak sizin otoban zannettiginiz yerlerde istanbul da arabalar bile trafik kurallarına karşı gelerek 40km altında kullanıyorlar. Bütün arabalara ceza mı kesmek lazım. Ayrıca buradaki tüm istanbullular emniyet şeridine girmenin yanlış olduğunu bilip, Istanbul da motosikletler için istisna yapılmasını isteyecek insanlar. İzmir de hiç Karşıyaka'dan Alsancak'a 4 saatte gittin mi? Öyle trafik olsa ve emniyet şeridin olsa ne yapardın merak ediyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    runemagickin dediği gibi maltepe - bostancı arasındaki edslere yakalandım bilirsiniz orda trafik çoktu iş dönüşüydü sağ şeritte giderken kendimi dışlanmış gibi hissettim hyundai era geldi bitane direk benim şeride girdi girdim emniyet şeridine adam yaklaşmaya çalışıyım konuşmaya çalışıyım derken bişr baktım kameralar arkamda bu olayı nasıl itiraz edebileceğim ya ne desem anlamazlarkiiii
    Levent68 bunu beğendi.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Alıntı twili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya gerçekten izmirli arkadaş hariçten guzel okuyacağına bir aylığına istanbula gel bence sen. Sabah 8 de yol çık, köprü geç. Aksam da 6 da çık geri dön. Tekrar konuşalım sonra. Sizin izmir de çevreyolu otoban dediğiniz yer istanbul da şehir içi. ama farklı olarak sizin otoban zannettiginiz yerlerde istanbul da arabalar bile trafik kurallarına karşı gelerek 40km altında kullanıyorlar. Bütün arabalara ceza mı kesmek lazım. Ayrıca buradaki tüm istanbullular emniyet şeridine girmenin yanlış olduğunu bilip, Istanbul da motosikletler için istisna yapılmasını isteyecek insanlar. İzmir de hiç Karşıyaka'dan Alsancak'a 4 saatte gittin mi? Öyle trafik olsa ve emniyet şeridin olsa ne yapardın merak ediyorum.
    Geçen sene Konya'dan istanbul'a geldiğimde yuuuuh dedim Trafiğe. ardı ardına 2-3 gün anadolu-avrupa arasına vapur vs geçtikde cidden trafik çilesi bir başka yahu. kadıköy-sultanbelli arası otobüse bindik yahu şehirler arası gibi 1,5 saat yol sürüyor. yahu Konya'da Mevlana - Kampüs arası araçla motorla 20 dakika.
    merkez-Meram arası 10 Dakika. ki 40-45 Km yol neredeyse düz yardırıp gidiyoruz.

İstanbul trafiği berbat. sadece Taksiler ucuzuma gelmişti. Onun haricinde ne olursa olsun motorla bile emniyet şeridine girilmesine karşıyım. motorun iyiyse sol şeritten aralardan yardır git yok araçların temposuna yetişemez küçük birşey varsa sağdan tin tin tin takıl...
    twili ve Benli bunu beğendiler.
    "men dakka dukka"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    +maltepe-bostancı arası da vardı yanlış hatırlamıyorsam
    bende orda yakalandım işte :D
    Levent68 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen sene Konya'dan istanbul'a geldiğimde yuuuuh dedim Trafiğe. ardı ardına 2-3 gün anadolu-avrupa arasına vapur vs geçtikde cidden trafik çilesi bir başka yahu. kadıköy-sultanbelli arası otobüse bindik yahu şehirler arası gibi 1,5 saat yol sürüyor. yahu Konya'da Mevlana - Kampüs arası araçla motorla 20 dakika.
    merkez-Meram arası 10 Dakika. ki 40-45 Km yol neredeyse düz yardırıp gidiyoruz.

İstanbul trafiği berbat. sadece Taksiler ucuzuma gelmişti. Onun haricinde ne olursa olsun motorla bile emniyet şeridine girilmesine karşıyım. motorun iyiyse sol şeritten aralardan yardır git yok araçların temposuna yetişemez küçük birşey varsa sağdan tin tin tin takıl...
    Güvenlik ve kanun gereği katılıyorum. Ama kendin de görmüşsün. İstanbul'da çaresiz gibisin. Ben aralardan gitmeyi de denedim, emniyet şeridini de kullanıyorum. Polisler sağolsun müsamaha gösteriyorlar. Kameralara da yakalanmamaya çalışıyorum. Sen de 2-3 gün çekmişsin bu trafiği. Ben 1996'da B ehliyetimi aldığımdan beri emniyet şeridini hiç kullanmadım. (çocuklarımın doğumu hariç ) Hatta gelenleri engellemek için dayılık yapıp sağ tekerleri emniyet şeridine sokup oradan geçmeye çalışanları engelliyorum. Ama motosiklette durum farklı bana göre. Neyse çok uzatmayayım. Kimsenin kimseyi ikna etmeye ihtiyacı yok. Ama buranın gerçeklerince yaşamadan İstanbul dışı arkadaşların böyle söylemeleri bana ters geliyor. İstanbul'dan bir arkadaş veya eğitmen vs gelip dese, girme emniyet şeridine vs vs diye. Ben girmiyorum yanlış yapıyorsun dese daha farklı dinleriz. Ama İstanbul dışı bir arkadaş burayı yaşamadan (veya yeterince yaşamadan) bence yorum yapmamalı.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Klevye başında , gençliğinde vermiş olduğu gazla , "ben uymam , ben giderim , şöyle yaparım , böyle yaparım demesi kolay ! da !!! ,, devlet cezayı yapıştırdımı bu düşünce şekillerinde acilen değişmeler oluyor , devlet istatistiklerine bakıyor ,istenen olmamışsa , tekrar uygulamaya geçiyor , taki bazılarının (örnek teşkil edenlerin ) puanları dolup ehliyetlerini kaptırana kadar , daha da ileri giden olursa "toplumdan tecrit ediyor , hepsi bu !!! ,, ha !! anlamıyanlar veya anlamak istemiyenler tabiyki doğal olarak olacaktır , algılama herkeste aynı değildir malum , pekte önemli değil , anlamaları için zaman var nasıl olsa "cezada var" , bu gün anlamazlarsa yarın anlayacaklar !....
    mesela burada kestirme yeni bir yol açtılar, tek yön ama tam ters yöne açık olması lazımdı, zaten tersten giden araç sayısı düzden gelenden fazlaydı. neyse bende herkes gibi hep o girilmez yola giriyordum, en son polis yolun sonunda bekliyormuş tabi, yazdılar 72tl ceza, bir dahada geçmedim oradan. uzun olan yoldan gidiyorum artık.
    ama emniyet şeridinde 650 yazarlarsa iki ihtimal var. ya sallamam yine girerim (%99) yada motosikleti satarım, araba alırım.
    neyse, sizin gibi gençleri iş çıkışı e5te görmek isteriz
    twili ve xawa bunu beğendiler.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    o kelamı yine etmek istiyorum.

istanbulda emniyet şeridine motoru sokmasınlar ertesi yıl istanbulda sadece üç tane conconun bindiği vespa kalır. çok iddialı ama anlayana...

aralardan geçin diyene burda (buraya küfür gelecek) şoför çok. biz geçmeyelim diye adam direksiyonu kırıyor ben gidemiyorsam sen de gitme diyor? var mı böyle bir insan tipi anadoluda?
    twili bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Güvenlik ve kanun gereği katılıyorum.--------- emniyet şeridini de kullanıyorum. ------- Kameralara da yakalanmamaya çalışıyorum. -------- Ben 1996'da B ehliyetimi aldığımdan beri emniyet şeridini hiç kullanmadım.---------- Hatta gelenleri engellemek için dayılık yapıp sağ tekerleri emniyet şeridine sokup oradan geçmeye çalışanları engelliyorum. ---------- Ama İstanbul dışı bir arkadaş burayı yaşamadan (veya yeterince yaşamadan) bence yorum yapmamalı.
    "Twili bu yorumuna nasıl bir cevaplama yapılır baya bir uğraşmak lağzım yani !! güvenlik ve kanun gereği katılıyormuşsun fakat sonrası pek belli değil açıkçası . Ayrıca ben İstanbul da 18 yıl görev yaptım desem nasıl bir duyguya kapılırdın ?

bende herkes gibi hep o girilmez yola giriyordum, en son polis yolun sonunda bekliyormuş tabi, yazdılar 72tl ceza, bir dahada geçmedim oradan. uzun olan yoldan gidiyorum artık.
    ama emniyet şeridinde 650 yazarlarsa iki ihtimal var. ya sallamam yine girerim (%99) yada motosikleti satarım, araba alırım.
    neyse, sizin gibi gençleri iş çıkışı e5te görmek isteriz
    "Rrunemagick , arkadaş senin yorumlar iyiydi aslında fakat bu yukarıdaki olmamış gibi hem "72 tl ceza yidim bir daha da geçmedim oradan diyorsun , sonrada emniyet şeridinde 650 yazarlarsa iki yol var , ya geçerim , ya geçmem diyorsun , "Sen araba değil wing dragon 3 alsan , illede emniyet şeridinin üstünde uçarsın bence..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------

Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster

istanbulda emniyet şeridine motoru sokmasınlar ertesi yıl istanbulda sadece üç tane conconun bindiği vespa kalır. çok iddialı ama anlayana...

aralardan geçin diyene burda (buraya küfür gelecek) şoför çok. biz geçmeyelim diye adam direksiyonu kırıyor ben gidemiyorsam sen de gitme diyor? var mı böyle bir insan tipi anadoluda?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------

"Sen başkasının hakkına tecavüz edersen , başkasıda sana tecavüz eder alınacak bir şey yok ki bunda !.Bizim bu güne kadar kimde üzerimize direksiyon kırmadı niye acaba ?!
    twili bunu beğendi.

BİLGİ GÜÇTÜR

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    motorcu emniyet şeridini kullanırken kimin hakkına tecavüz ediyormuş onu bi açıklar mısınız? bence burda tartışma mantığına tecavüz ediliyor. konuyu sapttırmadan düz bir cavap istiyorum kimin hakkına tecavüz ediyorum ki o üstümüze kıran şerefsizler bizi cezalandırma yoluna gidiyor? hayır anlamadım onu da bi açıklayın. sen kimsin ki bana ceza kesiyorsun???? sen hiç arabanın kaputuna kask yemedin herhalde demezler mi adama?
    twili bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Motosikleti
    Bisiklet
    Alıntı beypazarlı06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim işim bitti ozaman allah belamı versin yaaa 650 liraysa babam beni evden atar lan 650 lira gelirse neler olucağını düşünmek bile istemyorum babam beni öldürür lann :(
    Abi okudum gülmekten sandalyeden düşüyodum korkma ya otobüs sıkıştırdıysa kamera onuda çekmiştir herhalde yoksa alır kağıdı gider ilgili yerlere söylersin diğer arkadaşların yazdıklarınıda okudum sanırım cezanın gelme ihtimali az

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Twili bu yorumuna nasıl bir cevaplama yapılır baya bir uğraşmak lağzım yani !! güvenlik ve kanun gereği katılıyormuşsun fakat sonrası pek belli değil açıkçası . Ayrıca ben İstanbul da 18 yıl görev yaptım desem nasıl bir duyguya kapılırdın ?

"Rrunemagick , arkadaş senin yorumlar iyiydi aslında fakat bu yukarıdaki olmamış gibi hem "72 tl ceza yidim bir daha da geçmedim oradan diyorsun , sonrada emniyet şeridinde 650 yazarlarsa iki yol var , ya geçerim , ya geçmem diyorsun , "Sen araba değil wing dragon 3 alsan , illede emniyet şeridinin üstünde uçarsın bence..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------

"Sen başkasının hakkına tecavüz edersen , başkasıda sana tecavüz eder alınacak bir şey yok ki bunda !.Bizim bu güne kadar kimde üzerimize direksiyon kırmadı niye acaba ?!
    Hala sana oradan söylemek kolay derim. Bende farkettigin üzere 16 sene araba kullanıp emniyet şeridine çok önem veren biriyken, ki O zamanda motosikletlere serbest olmasini düşünürdüm, motosiklete geçtiğimde emniyet şeridinin, Istanbul şehir içi için söylüyorum, serbest olması gerektiğini savunuyorum. Hani hepimiz müslümanız ama bilerek yaptığımız hatalar varya. onunda gibi bir şey benim düşüncem.

18 yıllık göreviniz boyunca motorla köprüyü geçerken mesai giriş çıkış olan saatlerde emniyet şeridini hiç kullanmadıysanız ben bugün motoru satacağım.
    "Ya !! o tarihlerde motorum olduğunu nasıl bildiniz ? Tam fiyasko cevaplar , karşınıdakini kendi düşündüğünüz , gibi mi zannediyorsunuz , pes yani !! neyse bu durumunuzu bilseydim , sizede cevaplama yapmazdım !.

BİLGİ GÜÇTÜR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Uçan Teneke ...
    Alıntı ertuğrul66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi okudum gülmekten sandalyeden düşüyodum korkma ya otobüs sıkıştırdıysa kamera onuda çekmiştir herhalde yoksa alır kağıdı gider ilgili yerlere söylersin diğer arkadaşların yazdıklarınıda okudum sanırım cezanın gelme ihtimali az
    inşallah gelmezde hayatıma gine devam ederim şaka maka yapmıyorum babam beni öldürür vallaha

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    Benli kizacak bir şey yok. Sakin sakin tartışıyoruz. sadece kendimizi sana anlatamiyoruz.

Benli kizacak bir şey yok. Sakin sakin tartışıyoruz. sadece kendimizi sana anlatamiyoruz.
    Yok , yok !! kızmam kolay kolayda , konumlar farklı , bakış açıları farklı farklı tabiy ki ! hakaret olmadıktan sonra düşüncelere saygılı olunmasını düşünenlerdenim ! . Birde şu geldi aklıma " çocuğunuz , ailenizden bir fert veya sevdiğiniz kişiyle (Allah vermesin ) ağır kanamalı bir kaza geçirdiniz !!!!!!!! acil hastaneye yetişmeniz gerekli ! sizde yanındasınız yani ambulansta ! her yeriniz kan içinde sizinde ve emniyet şeridi kapalı araçlar yüzünden , nasıl bir tepki verirdiniz ??? hatta bu tıkanıklık yüzünden sevdiğiniz kişi kollarınız da hayatını kaybederse !?

BİLGİ GÜÇTÜR

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)