Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cumartesi Günü Sürüş Sınavı Var

REKLAM ALANI
    albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    19.01.2013 Cumartesi günü sürüş sınavına gireceğim. 3 aydır scooter ile paket servisi yapıyorum ondan öncesi yok. Hiç vitesli sürmedim. Çok zorlanır mıyım? Cuma günü sürücü kursu test sürüşüne çağıracakmış.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Zorlanmazsın zaten bi git gel yapacan bitecek sınav.

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Sürüş deneyimi 0 olan ben geçen hafta sonu uygulamalı sınavdan 90 ile geçtim.Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta motoru çalıştırdıktan sonra debriyaj-gaz ayarını tutturabilmek (Bknz: kavrama olayı ) motor kalktı mı gidiyor zaten Fazla heyecana gerek yok,rahat...

Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Alıntı Kiraz'' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sürüş deneyimi 0 olan ben geçen hafta sonu uygulamalı sınavdan 90 ile geçtim.Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta motoru çalıştırdıktan sonra debriyaj-gaz ayarını tutturabilmek (Bknz: kavrama olayı ) motor kalktı mı gidiyor zaten Fazla heyecana gerek yok,rahat...
    Uygulamalı sınav derken bu sınav farklı zamanlarda mı yapılıyor? Benimki bu hafta sonu olacak.

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Alıntı albaywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uygulamalı sınav derken bu sınav farklı zamanlarda mı yapılıyor? Benimki bu hafta sonu olacak.
    Sanırım öyle ben 15 aralıkta yazılı sınava girdim geçtim geçen hafta sonu çağırdılar 2 günde uygulamalı sınavı geçirdiler inanın sürdüğüm de en fazla 15 dk.
    Bazı koşullardan dolayı sizin uygulamalı sınavı ileri almış olabilirler ( yoğunluk-hava koşulları vs. )

Motosikleti
    henüz yok
    akıllarını al kalkışda ön kaldır virajlarda yan ver gazı biraz fazla aç 85 alırsın :D

Mytap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800R
    Zamanında motor kullanmayı bildiğim için farketmez edasıyla sınava gitmiştim. Karşıma Honda today çıktı . İşin ilginç tarafı ise o motor 4. Kattan düşmüş ve bantlayarak getirmişlerdi :D aynen 90 verdiler. Bunu küçük bir anı amacıyla dedim . Not konusunda sakın korkma. Değerlendiren hocalar MEB tarafından atanan otomatik hocalar. Beni iki tane biyoloji hocası değerlendirmişti. Bu arada ben tamamen fiyasko yaşamışım ya
    Yola çıktığında değil vardığında övün ....

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    cup ise direk 2 ye at sonra yavaş yavaş gazla... gelirkende boşa al duracağında frene bas sağlıklı şekilde dur

bunu çalışma alanında önceden bi dene yap. pratiğin gelişsin.

Fakat tecrübe önemli. ehliyeti alınca basıp gazlama. çoğu konularda yazdığım gibi. şehrini motorunu virajlarını hatta belediyelerin dolduramadığı çukurları iyi tanı. kaçış noktalarını , sürüş tekniğini - öndeki araçla mesafeni vs. iyi koru...
    "men dakka dukka"

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    vala ben motorumla gittim sınava adama bi baktım scuter uzaattı yanlıya yanlıya gittim:D hemen bitti kolay iş dert etme vitesliyide ögren yani bi zahmet
    Motosiklet mucidi

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Geçen cumartesi günü -10 derecede tamamen buz kaplı yolda ybr125 ile girdim sınava. Kaldırırken istemsiz burnout bile yaptım(debriyaj yapışıyordu) . Kesinlikle buzda ön fren kullanılmamalı onu öğrendim, düşmedim ama tırstım. Motoru geri getirdim çıktım sınavıma gittim. Kaç aldım bilmiyorum herkesi geçiriyorlar ne olsa puanın ne önemi var

Araba kullanmayı bilmiyorsan debriyaj ve kavrama mantığını bilmeden sınava gitme derim. Debriyajı hızlı bırakır yada gazı ayarlayamazsan ya motoru tekere getirirsin yada kaldıramazsın. Bir şekilde gitmeden 1 kere vitesli sür derim. Zaten 1 e takar değiştirmeden gelirsin ancak en azından 1-2 kere kaldırmayı dene mutlaka.

Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Otomobil tecrübem çok var debriyaj mantığını iyi biliyorum da motor farklı bir olay. Yarın test sürüşüne gideceğim bakalım burdaki yazıları okuyunca cesaretlendim )

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bizide götürdüler sınavdan önce 5 dubanın arsından geçtim

Tavsiyem kalkarken stop ettirme yeter gaz kolunuda aniden çevirme çok hafif ver gazı acele etmeden yavaş yavaş gel bitiş yerine bas debriyaja elin frende olsun yavaş yavaş durursun zaten
    albaywolf bunu beğendi.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Kavrama arabada olduğundan farklı değil.Varsın fazla bağırsın gazı ver, ama stop ettirme yumuşak sessiz kalkıcam diyerek.Ani hareketlerden kaçın.Zaten hiç sürmemişler geçiyor ben seni şimdiden geçirdim hadi hayırlı olsun.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

kena300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCT 250
    hocam bnde geçen pazar girdim direksiyon sınavına.Bizim grupta 2-3 kişi vardı adamlar scooter kullanmışlar geldiler,gaz vermeden elini debriyajdan çekeni mi ararsın,ön kaldıranı mı ararsın.İmkanın varsa ki vardır kursuna söyle en az 1 saat bi alıştırma yap ders olarak. tavsiyem olarak ise sınav zamannda olabildğince yumuşak bi kalkış yap ve dubaların arasına girmeden 2. vitese at ki dubalar arasında gaz verip bırakırken dengeni bozma. 1.viteste gaz tepkisi dha fzladır 2. vitese göre. şimdiden başarılar...

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Kena güzel değinmiş.Biz unuttuk bu ayrıntıları zamanla.Motosikletsiz olduğum günleri bile hatırlamakta zorluk çekiyorum.Toputopu 4 ay öncesi yani
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

yakamoz7795 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05' Kawasaki Z750S
    Öncelikle Kolay gelsin kardeşim heyecan yapma önüne 10 tane dubalardan koyarlar aralarından sinyal vererek geçersin. bide u dönüşü yaptırırlar geri gelirsin ama illaki sürücü kursunun motoruyla girmene gerek yok kendi motosikletin varsa onlada girebilirsin yada şuanki kullandığın motosiklet ilede girebilirsin vitesli yada vitessiz şart değil sana kalmış birşey.
    Y@K@M02... 4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHUNU TAŞIR... Faswind200R

tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    sınava kendi motorunuzla girebilirsiniz. sürücü kursunuza danışın.
    bizim kursun ramzey scooter i çalışmayınca, benim kendi motorum olduğundan 17. yerine 1. sırada girdim sınava.
    yanımda kask olmadığından 10 puanımı kırmış ama
    sürücü kursunun kaskı da yoğurt kutusundan hallice
    kaskla gidin sınava
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

kena300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCT 250
    Alıntı yakamoz7795 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Kolay gelsin kardeşim heyecan yapma önüne 10 tane dubalardan koyarlar aralarından sinyal vererek geçersin. bide u dönüşü yaptırırlar geri gelirsin ama illaki sürücü kursunun motoruyla girmene gerek yok kendi motosikletin varsa onlada girebilirsin yada şuanki kullandığın motosiklet ilede girebilirsin vitesli yada vitessiz şart değil sana kalmış birşey.
    hocam yanlışsam kusura bakmayın ama dubalar arasnda sinyal verilmiyor.

bahadirce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu anda motorsuz...
    ben ilk defa a2 sürüş sınavında motor sürdüm... :c))
    AB rh (+)Biz rüzgarı hissetmeyi seçtik, klimayı değil...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)