Araç satımında sahibinden orjinal yalanlar !...
Reklamlar
-
Kazalı yada kusurlu bazı araç sahipleri, araçlarını daha iyi bir fiyattan satabilmek için gerçek dışı bayanlarla, adeta 'sahibinden orjinal yalanlar' üretmeye başladı. Diyanet açıklama yaptı.
Aracını, muadillerine göre yüksek bir fiyattan satmak isteyen bazı kazalı yada daha önce hasar almış araç sahipleri, birbirinden ilginç yöntemler geliştirerek araçlarını satmayı deniyor.
Devrilerek kullanılamaz duruma gelen bazı araçlara ''Çıtır hasarlı'', otobüsle çarpışması sonucunda tamir edilerek boyanmasına da ''keyfe keder boyalı'' diyen bazı araç satıcıları, kazasız ve hasarsız ikinci el araç arayan vatandaşlar için ciddi tehlike haline geldi.
Aracın kilometresinin düşürülmediğinin ispatı için, aracı satanın mesleğinin uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen, daha az kilometre yaptıkları düşüncesiyle genellikle ''Memurdan, doktordan satılık'' gibi ilanlar verilirken, aracın titz kullanıldığı imajının verilmesi için de ''Bayandan satılık; Biricik arabamı satmak zorundayım; İlk göz ağrımız; Yıkamacıdan hiç çıkmaz; Ona paha biçemiyoruz ama...'' gibi ifadelere başvuruluyor.
-''İyi niyet suistimal ediliyor''-
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, ''Piyasada ikinci el araç alım satımı yapan bazı kişiler, vatandaşların iyi niyetini suistimal ediyor'' dedi.
Erkoç, ikinci el araç almayı düşünen vatandaşlara da tavsiyelerde bulunarak, şöyle konuştu:
''Beğendiğiniz yada almayı düşündüğünüz ikinci el bir aracı muhakkak kontrol ettirmeniz sizin faydanıza olur. Şöyle ki, keyfe keder boyalı diye tabir edilen bir araç kaza nedeniyle komple boyalı olabildiği gibi, çıtır hasarlı diye tabir edilen araçlar da daha önceden ağır hasarlı olabiliyor. Bunu anlayabilmeniz için, alacağınız aracı bir teste tabii tutmanız sağlıklı olacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın güvenilir kişi ve yerlerden araç aldıkları takdirde de herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim üyelerimizin sattığı araçlar da güvenilir araçlardır.''
-Diyanet: ''Aldatmacadır...Günahtır''-
AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Alo Fetva Hattı yetkilisi de, Peygamber Hz. Muhammed'in yalanın şakasının da ciddi olduğunu ifade ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Peygamberimiz Hz. Muhammed, bir gün hurma pazarına çıktı. Orada, hurma satan bir kişinin hurmanın iyilerini tenekenin üzerine, iyi olmayanlarını da altına koyduğu malum oldu ve bunu ispatladı. Buyurdu ki, 'Bu yaptığınız doğru değil. Bizi aldatan, bizden değildir.' Dolayısıyla çok büyük vebaldir, hesabı vardır, azabı vardır. Yapılmaması lazım, Müslümana yakışmaz.
Biz adamın sözüne güvenip, inanarak arabayı alıyoruz. Halbuki sözü yalan, bizi kandırdı. Müslümana yakışmayan bir şeyi yaptı. Aldatmacadır... Bunun vebali olmaz mı, günahtır.''
Kaynak
AA
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Reklamlar
-
Yapacak bişey yok.Herkesin kendi vijdanı.Allah şaşırtmasın diyelim.
-
Güzel bir Konuya Değinmiş sin Maalesef var böyle vatandaşlarımız En Sağlıklısı Aracı almadan önce hangi marka ise o Markanın Servisine Götürülüp Expertiz Hizmeti Almanız en doğrusu sağlam bi servis aracın neyi var neyi yok km oynanmış mı boya var mı? yada ufak da olsa kaza yapmış mı vs Herşeyi açıkca söylüyor.
Ey kardeşim! Sen fikirden ve düşünceden ibaretsin. Senin varlığın bunlardandır. Geri kalan sinir ve kemiktir ki, onlar hayvanlarda da vardır.
Mevlana
-
bu devirde diyanet dahil hiç bir kuruma ve kişiye güvenmemek en iyisi...çünkü "insanlar,doğası gereği(ne yaparsa yapsın)ilk kendi çıkarlarını düşünen canlılardır"diyor...insan hakları ve kamu özgürlükleri kitabında....
ve birde dipnot düşmek istiyorum arkadaşlar buraya,.türkiyenin en fazla haksızlık yaptığı ve torpille adam aldığı kurumların başında diyanet başkanlığı sonrasında adalet bakanlığı geliyor...konudan çıktık ama idare edin artık bunu bir yere yazmam lazımdı,yazdım rahatladım...admin silmezse tabii...
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
Sıfırından farkı fiyatı diye başlık atıp 5 bin km'de motora sıfırından fazla fiyat çekmenin dahil olduğu yalanlar, genelde honda cbf 150 veya cb125 gibi küçük cc çinli honda kullanıcıları yapar bunu
-
-
Vebal mi kalmış milletde...
Kanını emdiler...
Hala da nerden sıksak biraz daha kan peşindeler...
Vatandaş ne yapsın...Alırken ona da kayıyorlar...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
speed_dream adlı üyeden alıntı
zaman öyle bir hale gelmiş ki zaten temiz malı olan satılığa çıkarmıyor kardeşim.temiz sorunsuz malı olan mecbur kalmadıkça satmıyor.
piyasada satılık ne kadar motor ve araba varsa 2.el %95 inin bir kusuru var ...
sorunsuzunu bulmak neredeyse hayal.
şimdi siz olsanız; çok memnun olduğunuz vasıtanızı niye satarsınız ki durup dururken
Arkadaş nasıl bir mantıktır sendeki illaki bozuk diye mi satılıyor ikinci el motosikletler. Çok memnunum motosikletimden ve satmak zorundayım, evlenme arifesindeyim işten güçten binemiyorum paraya da ihtiyacım var, ne yapayım durdukça değer kaybediyor ve vergi+sigorta masrafları oluyor.
-
cbr125cbr adlı üyeden alıntı
Arkadaş nasıl bir mantıktır sendeki illaki bozuk diye mi satılıyor ikinci el motosikletler. Çok memnunum motosikletimden ve satmak zorundayım, evlenme arifesindeyim işten güçten binemiyorum paraya da ihtiyacım var, ne yapayım durdukça değer kaybediyor ve vergi+sigorta masrafları oluyor.
güzel kardeşim bendeki mantıkta birşey yok ama senin gözlerin bozuk zannımca... yazımı sadece anlamak istediğin gibi anlamış ve yorumlamışsın malesef
orada senin gibi olanlardan da bahsettim yani zorundalık sebebiyle satanlardan...mecbur kalmadıkça derken senin gibi ihtiyaçtan,borçtan ne bileyim işte paraya sıkıştığından satmak zorunda olanları tenzih ettim...
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
-
speed_dream adlı üyeden alıntı
güzel kardeşim bendeki mantıkta birşey yok ama senin gözlerin bozuk zannımca... yazımı sadece anlamak istediğin gibi anlamış ve yorumlamışsın malesef
orada senin gibi olanlardan da bahsettim yani
zorundalık sebebiyle satanlardan...
Güzel Kardeşim tamam işte öyle canım sıkıldı gideyim arabamı ya da motosikletimi satayım diyen insan mı var.?
İkinci el neden satılır, ya paraya sıkışmışsındır (zorundalık dediğin ) ya model büyütürsün ki az değer kaybı ile yenisi ya da sıfırını alırsın. Ya da bir problemi vardır yine paran yetmiyordur, ucuza satıp alan yaptırır biner dersin. Elimdekini başkasına iteleyeyim diyenler %95 olsaydı kimse ikinci el sitelerine bakmazdı, %95 diye bir oran nereden çıktı bilmiyorum ama (tüikte çalışıyor olabilirsin) bu kadar da abartman bana abartı geldi.
-
kardeş motorumu satıcam diyorsun ya ;temennim inşallah istediğin fiyata satarsın ve tez zamanda kendini toparlar yeni bir motor alırsın
amaaa 2. el alacak olursan ne demek istediğimi anlarsın o zaman
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
-
En güzeli sıfır motor almak galiba
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
3 araba 2 motosiklet sattım.Hepsinde ne arıza çıkardıysa neresi değişmişse onu yazdım.Bi motorumuda hurdaya çıkardım.Adamakıllı usta olmadığından dolayı.Satsam onuda satardım ama deymez.alan kişi haybeye dert sahibi olcak.Habire ustaların bunuda yaptıkmı motor on numara olcak lafını defalarca dinleyecekSonuçta istediğim fiyat belli.Ama ben alırken satanlar hiç söylemedi sonradan çıktı hep yalanları.Arabada neyse ama motorda 2. el zor.Bide japonsa 0 fiyatına yakın fiyat çekiyolar oda sinir bozucu.Keşke yıllar önce Türkler bize anlatıldığı gibi dürüst olsa o zaman başka.Ama şu an için uzak durmakta fayda var...
-
arkadaşa motosiklet bakıyorduk, adam bir ilan vermiş böyle benim motorum şöyle benim motorum. ilanı görenin ağzının suyu akar. plakayı bir sorgulattık 3 kere kaza yapmış birisi ağır hasarlı. aradık adamı nasıldır motor bakımlımı kazası varmı diye, adam hiçbir kazası yok bu motor dosta gider diye övdükçe övdü motorunu. dedik plakayı sorgulattık biri ağır hasarlı 3 kazaya karışmış niye kandırıyorsun insanları diye pat kapattı telefonu. birde kapora çetesi var arkadaşlar aman dikkat. diyelimki 600 cc motosiklet alacaksınız açıyorsunuz 2. el sitesini birde bakıyorsunuz o da ne tam istediğiniz gibi düşük kilometre,cillop gibi yüksek model üstelik emsallerinden de daha ucuz. plakayı sorgulatıyorsunuz hiç bir problem yok. tamamdır deyip arıyorsunuz verdiği telefonu. nasıldır, nedir, ne değildir herşeyini söylüyor karşıdaki. tamam arkadaş motor benim başkasına söz verme yarın gelip görücem dediğiniz gibiyse notere gideriz bitiririz işi diyorsun. bu sefer karşıdaki adam diyorki tamam arkadaş motoru sana vereyim ama postaneye şu kadar kapora yatırki başkasına söz vermeyim. işte olay burda başlıyor. tabi sevinç içinde aradığınız motoruda uyguna düşürdüm diyerek istediği kaporayı elemana gönderiyorsunuz. elemana telefon edip kaporayı yatırdım yarın geliyorum diyorsunuz. karşıdakide tamamdır abi motor senin diyor ve telefonu bir daha açmamak üzere kapatıyor. siz ertesi gün geliyorum diye elemanı aramaya kalkıyorsunuz fakat sırra kadem basmış telefon kapalı. işte o zaman jeton düşüyor ve gerçekle yüzleşiyorsunuz. kaporanızda, kurduğunuz hayallerde uçup gidiyor. aman arkadaşlar bu gibi durumlara düşmemek için gözünüz açık olsun.
-
şu dolandırma olaylarına ölüyorum ben,nasıl bişeydir hala aklım almıyor,telefonla irtibata geçiyolar no belli,hesaba para geçiyorsun kimlik bilgilei belli,şikayet ediyosun altından hiç birşey çkmıyor,size bilmem ne çıktı diye aradılar beni,noyu 155 i arayıp verdim,para yatırdınızmı dedi,yok dedim,tmm gerek yok muhatab olmayın diyo,dedim nosu var neden önlem alınmıyor,hangi biriyle uraşacaz deyip kapatıyor,bu şerefsizlerede gün doguyor tabi..
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
-
2 Bin model motosiklet , adam yazmış en ufak bir hata , cizik ,kusur nokta hata yok. Yaw kardeşim hiçmi olduğu yerde yan yatmaz , yolda giderken taş sıçramaz vs. vs.
Tamam bakayım diyorsun yanına gidiyorsun ooo hani çizik yoktu abi ,daha yeni oldu vs. vs.
Bence ; motoru emekliden , memurdan filan alacaksın aslında onlar daha kader kıymet bilir diye düşünüyorum
Keşke herkes bu konuda dürüst olabilse
Size küçük bir hikaye anlatayım
Bir gün Nasrettin Hoca ineğini satmaya karar vermiş.Almaya gelene ineğini anlatmış ;
- az süt veriyor , süt sağarken tekme atıyor , tek gözü görmüyor
falan filan diyince alacak kişiler arkasına bakmadan kaçıyormuş.
Günler günleri , aylar ayları kovalar bizim Nasrettin Hoca halen ineği satamamış.Pazar yerinde bu durumu gören bir adam Nasrettin Hocanın bu durumuna üzülmüş;
Adam;
- Yav Hocam demiş ne zamandır şu ineği satamadın mı ?
Nasrettin hoca;
yok nerde demiş.
Adam ;
-Sen şu ineği bir ver bakayım bana demiş.
Adam başlamış pazar meydanında bağırmaya;
- bu inek çok güzel bir inektir şöyle cinstir , 20 litre süt verir , çok uysaldır falan filan der .
Bir anda herkes ineğe talip olur , almak ister. Hemde Nasrettin Hocanın satmak istediği paranın 2 katı fiyatına...
Heralde bu yüzden satanlar motorlarının kusurlarını söylemiyor , hep pembe bir tablo ciziyorlar
-
diyanet üstüne vazife olmayan işlere karışmış yine.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
kaza yapmış, km si düşürülmüş motorları piyasaya temiz kazasız diye süren şerefsizler çok. kandırma yolu ile satıyorlar. sadece satışta değil kasko meselelerinde de böyle yalanlar söyleniyor. buraya yazmakla bitmez yöntemler. dağda kaza yapan aracını şehirde başka bir araç ile çarpışmış gibi gösterip para alanlar da çok, perte çıkaranlar da. neler neler.
geçenlerde bir tanıdığım 10.000 tl ye bir motor aldı. motoru satan kişi ilk sahibiyim diye satıyor kazası yok boyası yok. km si orjinal diye. tesadüfen başakşehirde motorun üzerinde durduruyor birisi . hal hatırdan sonra adam ben ilk sahibiyim diyor. 30. küsür binde 2006 da sattım diyor. motor şu anda 28.000 de. alan arkadaş satıcıya güvenmiş.
şimdi bazı aklı evveler ne diye güveneceksin , götürüp kontrol ettirseydin diyecektir. iste diyanetin bahsettiği hadis de burada devre yegiriyor.
" şaka bile olas yalan söylemeyiniz"
" aldatan bizden değildir"
ha satan adam müslüman değildir orası ayrı. ama burak müslümana delikanlıya bile yakışmaz arkadaş hile yapmak.
phradrel adlı üyeden alıntı
ne alakası var.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
Lan bunu haber diye yayınlayın ajansların taa...
Bu zaten bilinen bir şey arkadaş. Haber değeri taşıyan bir olayı yok.
Üstüne birde BOD başkanı açıklama yapmış. ''Beğendiğiniz yada almayı düşündüğünüz ikinci el bir aracı muhakkak kontrol ettirmeniz sizin faydanıza olur. Şöyle ki, keyfe keder boyalı diye tabir edilen bir araç kaza nedeniyle komple boyalı olabildiği gibi, çıtır hasarlı diye tabir edilen araçlar da daha önceden ağır hasarlı olabiliyor. Bunu anlayabilmeniz için, alacağınız aracı bir teste tabii tutmanız sağlıklı olacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın güvenilir kişi ve yerlerden araç aldıkları takdirde de herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim üyelerimizin sattığı araçlar da güvenilir araçlardır.''
Vay anasını yaa. Hiç düşünememiştik şimdiye kadar araç alırken test etmemiz gerektiğini.
Böyle gerizekalıca bir habere, aptalca bir röportaj vereceğine, git gerekli yerelere konuyla ilgili yazı gönder, yasal düzenleme talep et.
İnsanları dolandırmaya kalkışan satıcılara cezai işlem uygulanmasını sağla.
Birde diyanet ne ayak?
Yönetim şeklimiz şeriat mı ? (Niye yönetilmek zorundayız orası da ayrı bir tartışma konusu tabi)
Biz adamın sözüne güvenip, inanarak arabayı alıyoruz. Halbuki sözü yalan, bizi kandırdı. Müslümana yakışmayan bir şeyi yaptı. Aldatmacadır... Bunun vebali olmaz mı, günahtır.'' demiş kendileri(!)
Benim buradan anlayacağım, hıristiyan, yahudi vs. yada ateist biri böyle bir şeyi rahatlıkla yapabilir, sakıncası yoktur, kendisine yakışır
Motosikletli Kaplumbağa...
-
phradrel adlı üyeden alıntı
Müslüman bir ülkeyiz. (Şükür)
Fakat bazı konularda Gavurlardan geri kalan yönümüz yok. Yalan Konusunda tefecilik , kart çevirme vs. aldı başını gidiyor. Galericileri görüyoruz. en basitinden sahibinden . com a bakıyorsunuz.
Diyanet , müftülük vs. arada uyarmalı ki milletin aklı başına biraz gelir insaf eder belki. belki haram yememeyi öğrenir. yada haramın çocuğundan çoluğundan çıkacağını düşünür.
vaktinde densizin biri tavuktan kurban olur demiştide onun lafı edilmişti ramazan boyunca.
Şimdi Diyanet uyarınca'mı lüzumsuz oluyor?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)