Ya bizim milletimizdede var . Honda ya mesela CBF lere atıyorum 4-5 bin tl para veriyoruz ama servis parça vs vs işcilik ona göre. e elin çinlisi aynı malı ucuza satıyor , servis Allah'a emanet. olabilirde olmayabilirde. Tamam bir mondial'den honda kadar servis beklemeyeceksin ama müşteride ne kadar ekmek o kadar köftesini düşünecek. Yani verdiği 2-3 bin liralık motordan aman aman bir servis beklememeli.
Ben Bilgisayar - Telefon işi yapıyorum. spot cihaz illaki satıyoruz. normalde 1209'lar vs. kutulu garantili 180 Tl elektro marketlerde. Biz 75 Tl ye sıfır fakat spot telefon veriyoruz. fiyatı yarısından daha az. ama müşterimiz oradaları bırakır gelir pahalı diye 75 tl de indirim ister. 70 deriz son fiyat. yok o zaman kılıfda ver o zaman şunuda ver... yahu sen teknosa vs. oradan alsan ne diyebileceksin. Bazen telefonda sıkıntı bozuk vs çıkarsa ki biz spot telefonları bile iade alıyoruz. müşteri geçen sütün içene düşürmüş 70 Tl ye aldığı telefonu eeee yemin billah ediyo yok birşey yapmadım şuncacık sudan bozulurmu diye. Suistimalde çok müşteride. Al tekno marketlerden bakalım adamlar tamam abi garantiye gönderdik der geçer garantiden olumsuz sonuç gelir - biz bilmeyiz derler geçerler. 100 liralık mal var kalitesi teknik servisi ona göre 200 liralık mal var ona göre.
Forumda çok yazıldı Gopro kamera vs. e bir GopRo alırsan yedek parçası - tamiri vs mümkün.
Ama 20-30 liralık kamera alıpda bozulunca aldığın yeri suçlamak bence salakca bir iş. Sonuçta bir üründen binlerce çeşit üretiliyor. Müşteri kalanlardan seçim yapmalı. Honda ya evet dandik scooterina bile 4-5 bin para veririz
ama adam gibi servis görürüz.
1-2 bin lira düşük alınca yolda kalınca onun parası yavaş yavaş çıkar...