Motora kaç lira ayırdın
daha birikim yapmadım yeni başlıycam elim iş tutuyor allaha şükür çalışır parasını çıkarırım tam bi bütcem yok motor için motordan çok kıyafete önem veriyorum tam takım kıyafet almadan motora binmem
paranın durumuna göre 1.500-3.000tl arası motora para buluruz
aklımda bir model yok hayalımda cbr var
Ben kendi durumu mu anlatayım sana.
Bana çıkarılan fiyatlar 2012 fiyatları.
B+A2 için.
Sana direk A2 yazacağım.
Bana A2 için verilen fiyat şunlardı.
Kurs ücreti 350 lira.
50 lira yazılı sınav.(Bankaya yatacak.)
50 lira direksiyon sınavı.(Kursa verilecek.)
40 liraya rapor almıştım.
Alttaki ücretlere azda olsa zam gelmiştir.
Bende şuan o zamlara takıldım.
A2 ehliyetimi bu hafta sonu gireceğim direksiyon sınavından sonra alıcam.
97 lira vergi dairesine yatacak.
88 lira kart parası.
20 lira şoförler odasına verilecek.
yalnız b ehliyet varsa bu durum değişiyomuş biraz . ve direksiyon sınav ücreti olarak bildiğimiz para aslında kursa gidiyormuş böyle bişey yokmuş eğer MEB e bunu söylersek değerlendiriyolarmış. bizzat sordum ve öğrendim
hım b sınıfı ehliyetim gibi bir söz konusu yok daha a2 yi zor alıcam gibi geliyor hayırlısı hepinizden allah razı olsun
bir sorum daha var yeni bir sistem gelicekmiş stajer ehliyet fln sınavlar zorlaşıcakmış çalışır geçerim sıkıntı deyil önemli olan şu bu yasa içerisinde en az lise mezunu olmak zorunludur gibi bir madde varmı yani lise3 öğrencisi a2 ehliyet alabilirmi bu yasa onu etkiler mi hayallerim suya gitmesin bir bilginiz varmı
teşekür ederim inşallah olmaz
Kanun 17 yaşını doldurana A2'yi alma hakkı veriyor.
O yüzden yok lise bitsin aman yetmez üniveristede okutalım hatta doktora yapsın gelsin falan bunlar tırıvırı işler.
Stajyer ehliyet çok zor bir ihtimal ama gelme olasılığı var.
O gelirse o zaman B sınıfı ehliyet yaşı da düşecek A2 de öyle 1'er yaş gerileyecek.
17 yerine 16 da A2 18 yerine 17 de B alabileceksiniz.
Diğer ehliyetlerde aynı şekilde 1'er yaş düşecek.
Bende başka yerden okudum.
Ama sana sorun olmaz kafana takma 17'yi hallet gerisini koyver gitsin.
bende bu akşam kayıt oldum bana 450 kurs ücreti dediler ki buda bulabildiğim en iyisi,50 tl sınav harcı rapor parası 20tl ile 45tl arasında tutuyo, sonra geriye direksiyon ücreti kalıyo oda 50tl sonra vergi ve kart masrafı oda 200 civarı tutuyor toplam 750 tl yi geçiyor..
Birde şöyle bir durum var artık sürücü kursları yavaş yavaş A2 için elini çekmeye başladılar. Nedeni ise devlet tarafından getirilen yıllık kota miktarı, yani senede bilmem kaç yüz kişilik kontenjan alabilir. gibi bir olay çıktı. O yüzden fazla fiyatta çekebilirler o tarihe kadar. Sen en iyisi yaşını doldur, ardından çevrendeki bir sürücü kursunu arayarak güncel fiyatı öğren ;)
b+a2 için bekliyemiycem
bu arada kurs ücretlerini taksitle yaparlar umarım çok çalımam lazım birde stajer konusunda sanavlar zorlaşıcak 45 dk dreksiyon sınavı olacak fln diyorlar
gerçi bizim sınıf hocamız dreksiyon sınav hocasıymış bir yardımı dokunur umarım
bir de şu lise diploması muhabbeti var. avrupa'da okuma yazma bilmeyen bile alacak neredeyse. tabi biz daha ileri bir ülkeyiz ya amk gazetesi.
abi gazete yazarlarını yakından tanıyorum
bu sınavlarda rüşvet fln alıyorlarmı bizzat gören yada duyan varmı bizim bir akraba 4 kere girdi sağlıktan geçememiş en sonunda kagıta 100tl iynelemiş geçmiş yalan ösöleme olasalıgı %85 palavlacı bir insan
yada sınavdan geciyodu saten 100tl yide hediye etmiş oldu
Dikkat edilmesi gereken konulardan biride senden tüm sınavları geçtikten sonra dosya almaya giderken, dosya ücreti diye ekstra haksız bir ücret almasınlar.Benim gibi peşin peşin konuş tek seferde kursa ödeme yap.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
ilgin varsa ne 45 dk direksiyon sınavını tak, ne de soruları.O istekle geçiyorsun ve o 45 dk keşke daha uzun olsa da gezsek diyorsun
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
alikan kardeşim.. Heyecanını çok iyi anlayabiliyorum. Başlangıç için izlediğin yol doğru bir yol. Ehliyet, kask, giyim, koruma ekipmanları, en son motorsiklet. Ben de lise son sınıftayken almıştım A2 ehliyeti. Bildiğim kadarıyla şu an da lise mezunu olma şartı yok. Direksiyon sınavı ile ilgili Murat 48/30 arkadaşımız çok güzel açıklamış
Sürücü kursu konusunda çoğu yerde sisitem aynıdır. Bence evine yakın bi sürücü kursuna git, güncel fiyatı, toplam masrafları öğren derim. Bir de birçok sürücü kursu taksit yapar (yani Mersin'de yapıyolardı 2008 yılında )
Motorsiklet konusuna gelince. CBR 125 için maalesef biraz daha bütçe ayırman gerekir. Zamanında bana da babam almamıştı CBR 125 Sana alternatif olarak YBR 125 veya CBF 150 önerebilirim. CBR 125'e nispeten fiyatları daha uygun. Hem başlangıçtaki düşme kalkma olaylarını CBR 125'le yapmaktansa bir YBR 125 veya CBF 150'le yapmayı tercih ederdim ben olsam. En azından koruma demiri taktırırsın, motora da kendine de daha az zarar verirsin.
Dikkatı ve güvenliği elden bırakma. Yolun açık olsun kardeşim..
eyw abi sağolasın motor beni taşısın yeter şuan kendimi zorlamıyorum bunu alıcam şuna binicem diye sorun yok yani haklısın
benim için motordan daha önemli şeyler var başta ailem motora korumasızda binmem en azından bi kask eldiven dizlik bunlar şart
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)