Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk Bakım Sonrası Motordaki Tuhaflık..

REKLAM ALANI
    crayz_metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MH Drift
    Bugün gidip 500 bakımını yaptırdım bağcılardaki ikiler mondial'de. Yağı ve bujisi değişti civata ve somunlar kontrol edildi. Fiyatı 28 Lira tuttu. Fakat bakımdan sonraki motordaki tuhaflıklar dikkatimi çekti. Yolda sabit hızda giderken mesela 50 km hızda sabit giderken sanki motorda hafiften bir tekleme oluyor gibi birşey hissettim. Hani birden rüzgar çıkar sizi geriye doğru ittirmeye çalışır sonra rüzgar diner normal seyir edersiniz ya işte onun gibi. Motorla sabit hızda giderken böyle sanki rüzgar çıkmış gibi motoru geriye doğru ittirmeye çalışıyormuş gibi olup tekrar geri bırakıyor. Böyle birşey oluyor. Sebebi nedir bunun neden kaynaklanıyor?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yakamoz7795 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05' Kawasaki Z750S
    Aynı Sorun önceden bendede vardı Büyük İhtimalle sorun bujide iyi ateşleme yapamıyor buji yeni takıldı diyorsunuz fakat sorun buji kafasındada olabilir iyi ateşleme yapamıyor eğer o değilse sorun karbüratördür. benzin yetiştirememe gibi bir problem yaşıyor olabilirsiniz.sabit hızda giderken ileri geri kerkinme ve gaz verdikçe gidiyorsa sorun bu ikisindedir.
    Y@K@M02... 4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHUNU TAŞIR... Faswind200R

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    500 KM deki motorun bujisimi değişirmiş :S ilkkez duydum
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Bujiden kaynaklanıyor gibime geliyor taktıkları buji dandik olabilir ayrıca bir buji en az 5000 km gider benim bildiğim 500 km de değiştirmesi senden para koparması demek

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Bujinin dandikliğinden ziyade modelini kontrol et önce.

Çıkardıkları bujiyi sana geri verdiler mi?? Verdiler ise takılan bujiyi de sök bak, aynı kodlu buji mi takmışlar diye.

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buna da katılmamak mümkün değil... Bizim de 2000 km de değiştirdiler, sesimizi çıkarmadık, hadi neyse dedik. Sonra da "her 4000 de" değiştircez deyince tamam dedim. Birçok marka-modelde kullanım kitapçığında 12.000 de bujinizi değiştirin der. Hadi bilemedin 8.000 felan olsun...
    zenon bunu beğendi.
    #sürenadam

crayz_metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MH Drift
    Alıntı yakamoz7795 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı Sorun önceden bendede vardı Büyük İhtimalle sorun bujide iyi ateşleme yapamıyor buji yeni takıldı diyorsunuz fakat sorun buji kafasındada olabilir iyi ateşleme yapamıyor eğer o değilse sorun karbüratördür. benzin yetiştirememe gibi bir problem yaşıyor olabilirsiniz.sabit hızda giderken ileri geri kerkinme ve gaz verdikçe gidiyorsa sorun bu ikisindedir.
    Aynan bu şekilde gaz verince gidiyor fakat sabitken ufaktan bir tekleme hissi yaratıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Alıntı zenon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değişti işte.. Milletimiz 8 TL ile zengin olmayı planlıyor heralde..

Alıntı designserhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujiden kaynaklanıyor gibime geliyor taktıkları buji dandik olabilir ayrıca bir buji en az 5000 km gider benim bildiğim 500 km de değiştirmesi senden para koparması demek
    Bosh marka buji taktılar ama tam içeriğini bilmiyorum başka bir servise götürücem motoru

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujinin dandikliğinden ziyade modelini kontrol et önce.

Çıkardıkları bujiyi sana geri verdiler mi?? Verdiler ise takılan bujiyi de sök bak, aynı kodlu buji mi takmışlar diye.

Buna da katılmamak mümkün değil... Bizim de 2000 km de değiştirdiler, sesimizi çıkarmadık, hadi neyse dedik. Sonra da "her 4000 de" değiştircez deyince tamam dedim. Birçok marka-modelde kullanım kitapçığında 12.000 de bujinizi değiştirin der. Hadi bilemedin 8.000 felan olsun...

Taktıkları bujiyi bana geri vermediler fakat ben çıkarılan bujinin fotoğrafını çekmiştim toro marka bir bujiydi taktıkları farklı marka motorumda bu sabah birtakım aksilikler yaşandı. Sorunu bu linkteki konu altında anlatıyorum: http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2902249

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bosch buji takıp 8 lira mı yazdılar o bujinin perakende satış fiyatı bile 3 lira zaten, koliyle alsan 2 liraya gelir al sana mis gibi 6 lira kâr. 15 lira da açık yağdan geçirdi 5 liralık yağa 20 lira fiyat çekerek. 21 lira net kâr.
    Eski bujini de vermeleri lazımdı, ben mesela yanımda yedek buji, buji anahtarı taşırım hep.

yakamoz7795 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05' Kawasaki Z750S
    Kardeşim senin motora yanlış buji takmışlar o yüzden yapıyor bunu motosiklet tam devrine cıkacak iken gitmesi gerekirken tam tersine ileri geri kerkinmeye sebeb oluyor buda motosikletin iyi ateşleme yapamamasına neden oluyor. bujiyi değiştirdiğin zaman sorun düzelicektir.
    Y@K@M02... 4 TEKER BEDENİ 2 TEKER RUHUNU TAŞIR... Faswind200R

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)