Arkadaşlar dikkat ediyorum da Nerde Fazer görsem egzosdan acayip bir beyaz duman çıkıyor Havanın soğukluğundan desem diğer motorlarda öyle bir sorun yok anlamadım
Arkadaşlar dikkat ediyorum da Nerde Fazer görsem egzosdan acayip bir beyaz duman çıkıyor Havanın soğukluğundan desem diğer motorlarda öyle bir sorun yok anlamadım
Hep aynı fazer i görüyor olabilir misin ?
Bende de o şekilde ama havanın soğuk olmasından kaynaklanıyordur. Yazın öyle bir durum yok...
"CaRPe DieM"
Duman değil o buhar buhar. O zaman ağızlarımız da egzoz.
Hatta o beyaz duman dediğin yere elini falan tut, ıslandığını göreceksin.
www.motorumla.net
Aha bende de çıktı biraz önce
dört tekerde bedenimi,iki tekerde ruhumu taşırım
sabah erken saatlerde motsikletinizi çalıştırdığınızda bence sizde de çıkıyordur. yukarıda inzell gayet güzel açıklamış soğuk havada hohladığımızda ağzımızdan çıkan buharla burada karşılaştığımız aynı şey. gece ve günüz ısı farklarından oluşan çiğin yoğun olduğu zamanlarda daha belirgin görülür. motor ve akabinde egzosun ısınmasıyla bu durum azalır veya ortadan kalkar. profilinizden gördüğüm kadarıyla ikimizde istanbul'da yaşıyoruz. yani aynı iklim bölgesindeyiz. sabah saatlerinde yeni çalıştırılmış araçlara bakarsanız muhakkak görürsünüz. ben çevrende her sabah görüyorum. ehliyet sınavı için hazırlanan çalışma notlarında da siyah, mavi ve beyaz dumanın nedenleri belirtilmiş ve sınavda genellikle çıkan bir konudur. temel olarak siyah duman zengin karışımı, mavi duman yağ yakıldığını gösterir. beyaz dumanda egzosta biriken nemden olur.enim motorumdan niye çıkmıyor ve ayrıca herhangi bir arabada çıkarken de görmedim
belki fazerlerin egzosları fiziksel yapıları gereği (kıvrımlıdır, genişdir, dardır v.b. bilemiyorum) çok daha fazla nem, sıvı depoluyordur. belki hatta egzosları geç ısınıyordur bu nemi tamamen buharlaştırıp dışarı atması çok zaman alıyordur. eğer susturucu yoksa egzos iç basınç düşeceğinden tam olarak ısınmasını da geciktirir diye tahmin ediyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)