Son zamanda devlet motosiklet sürücülerini sömürmeye başladı.Sigorta 35 liradan 100 liraya çıktı.Vergi desen tabloda zaten belli oluyor.Model düştükce vergi düşer ama saolsunlar bizim vergiler artıyor.Köprüden geçiş ücretlerine hiç girmiyorum.Akaryakıt fiyatları zaten allahlık.Allah sonumuzu hayır etsin
vay be ben hiç bişe vermiycem ozaman senelik 56 lira mı böle giderse satmam valla motoru :D
ne yakıyo ne devlete borçlanıyon nede parçası pahalı dünyanın en mantıklı motosikleti
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
gecen sene 480 di bu sene 517 haşırt a devam
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
Emektar 1300 motorlu arabamla taka 150lik motorumun vergisi aynı.. Çoooooook adaletli bir sistem.. Ne istikrarlı bir ülkedeyiz. Geçen sene de aynıydı. Yanlız 2. dilimi 20 liracık güncellemişler! Az daha 20 lira zarar edecektim ki, neyse motor 7. yaşına girmiş kardayım oh be! Heh hee!
Benzincide uzanmaya devam mı yoksa yerden jilet alma hareketi mi?
lafta ekonomi çok iyi çok güzel ama nedense vergiye zam,sigortaya zam,otoyola zam,akaryakıta zam zam zam
madem ekonomi çok iyi hala neden soğan gibi soyuluyoruz
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
çünkü ekonominin iyiye falan gittiği yok..kimleri uyutabilirlerse kardır diye..tansiyonu yükseltmeden pampişe devam edelim diyorlar..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
azmış yahu,direk motosikleti bıraksaydık? zaten çoğumuzun park yeri sorunu var hem ailelerimizde tedirgin olmaz yine motor tepelerinde diye. azmış azmış evet maliye fena azmış saplayacak vatandaş arıyordu kiiii bizi buldu.. hepimize GEÇMİŞ olsun,geçirenler ve geçirtenler sağ olsun diyorum.
Karadeniz - Giresun.
Tüm harçlar , cezalar ve vergilere yaklaşık %7 zam geldi.
Şu an için en ekonomik motosiklet cbr 250 gibi görünüyor 150 cc ile vergisi aynı yakıtıda az olunca Honda Cbr 250 ye selam ederim
Sıfır km motor aldığımızda motorun yarı parası kadar birde vergi veriyoruz. çok alıyorlar çokk :(
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
İlk defa olmuş gibi şaşıran arkadaşlar var
Her yılbaşında MTV ve trafik cezaları artar zaten, bunun haricinde birçok belediye ve maliye vergi cezalarıda artar.
Bazı arkadaşlar motosiklet için adaletsiz demiş, evet düşük cc için normal fiyatlar ama yüksek cc de artış çok fazla.
cc aralıkları daha farklı çeşitte yapılabilirdi. 651 - 1200 olan kısım 651-1000 yapılabilir, 1000-1300 diye yeni bir sınıflandırma yapılıp geriside 1300 üstü denilebilirdi.
Tabi bunu motosiklet dist. ve üreticileri hükümete fikir vererek baskı oluşturarak yaptırabilir, yoksa neredeyse tüm meclisin motosikeltlerle uzaktan yakından alakası yok diyebiliriz.
Birde otomobil vergilerinde hacime göre vergilendirmenin yanlış olduğunu söylemiş bir arkadaş, kendi ucuz olupda motoru büyük bir aracın kendisinden çok çok pahalı bir araçtan daha fazla vergi ödeme ihtimaline karşın sanırım.
Evet hacime göre vergilendirmek saçma, aslında kasko değerine göre olmalı. Ama bu sistemde de bahsedildiği gibi haksızlıklar olmaması için şöyle bir kural var bilmeyenlere onu anlatayım;
Aracınız 5000 cc klasik bir araç olabilir ama değeri düşük bir modeldir, vergi dilimine göre çıkan vergi aracınızın kasko değerinin %5 inin aşıyorsa hemen bir sonraki vergi diliminden vergi ödeyebilirsiniz.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Vergi dilimleri;
100 - 250 cc
251 - 450 cc
451 - 650 cc
651 - 800 cc
801 - 1000 cc
1001 - 1250(yada 1200) cc
ve +1250 cc
şeklinde olsa, yani 4 yerine 7 sınıf olsa güzel olurdu diye düşünüyorum.
#sürenadam
arabamla motorumun vergisi aynı ikisi de 49 lira halbuki arabaya yılda 3 ay aktif bir şekilde biniyorum kalanını motorla hallediyorum ama neyse yine de ikisini toplasan normal bir araba vergisi etmiyor
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
1000lik ve 1200+ motorlar arasında büyük bir uçurum var.
Vergilendirme iki katından daha fazla.
Örneğin fiyatı aşağı yukarı aynı olan Hayabusa ve Gsxr1000 arasında 700tl vergi farkı var.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)