Düşük model düşük kilometreli motosikletlere inanmayan adamlar öyle şeyler yazıyorlar ki sanırsın 7/24 motor tepesindeler.Biri der 99 model 77.000 km den bile fazla gitmiştir.Biri der senede motor 20.000 km yaparmış.Biri der 10 yaş üzeri motosikletler 100.000'ni devirmiştir.125 cc olsa dahil senede 20.000 km yol yapan adam sadece benzine ayda 300 tl öder ki dar gelirli vatandaşlar için korkunç bir rakam.Büyük cc leri düşünemiyorum.Benim 3.motorum 2 yılda toplam 12.000 km (yaz kış kullanırım)yapmışım.Gerçekten arkadaşlar bazı insanlar fazla km yapmıyor.Dayımın 2006 activası 6.500 te senenin 300 günü odunlukta durur ve arabası 2008 model ve sadece 26.000'de kimse inanmıyor.Babam arabayla senede 5000 km yol anca yapar.Arabalar hep kapının önünde.Gerçekten düşük km'li eski motorlar var arkadaşlar.Motordan anlayan adam motorun km'sini canlı görürse anlar zaten.Ha şimdi profildeki gs 500 görüp ha satmaya yer arıyor düşüncesine girenler olabilir ama durum bu
motor konusunda ise dünyanın en şanslı adamıyım.Suzukimin 2 sahibiyim(motor sahibinden.comda sadece 2 gün durdu) ve motor ilk sahibinin yaşlı bir abi olması ve fazla zorlamadan kulanması nedeniyle resmen bende açıldı Motorun sesi resmen hırçınlaştı ve motoruma verdiğim paranın 1000 1500 tl fazlasını ybr 250'ye isteyenleri gördükçe kanım donuyor.Motor gönül işidir eğer eski bir chopper yada racing görüp içiniz gidiyorsa ve denk getirirseniz ki bu senede 1-2 sefer olur.Alın arkadaşlar içinizde kalmasın zarar edecek dahi olsanız.Resmen araba al sat mantığıyla motorculuk yapıyoruz.Bende zarar edeceğim satarken ama bunu büyük bir zevkle motorumu kullandığıma sayacağım.Birde bisan lifan vardı bende 2009 çıkışlı 2700 km.de idi 2950 tl'ye aldım kışın ortasında km tabiki orjinaldi çünkü sahibi koca gün arabayla dağıtım yapan bir arkadaştı(motor çok temizdi) ve bu lifanı 6700 km.de 2500 tl satabildim hemde 3 ayda neden.Sahibinden.Com hakettiği değer olarak 3.000 tl yazmıştım(4000 tl yazmalıydım) muhtemelen sorunlu diye gelen giden olmadı.Bu noktada anlamıştım ki motorun ederinin bayağı yukarıbir fiyattan satışa sunmam gerekti.200 lik chopperlara istenen fiyatları gördükten sonra...
Yani kısacası motor gönül işidir ve bu zevk için para kaybetmekten gocunmuyorum ve mantığımla değil duygularımla hareket ediyorum çünkü motorcuyum sadece motorun bana sunduğu zevkle ilgileniyorum ve gs 500'ümden çok memnunum.