Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

başlangıç motorları

REKLAM ALANI

beyler akşamlar 16 yaşındayım racing stil motorlara başlamak istiyorum çocukluğumdan beri motor sürüyorum vitesli olarakda yeterince tecrübem var.şimdi racing motorlara başlamak istiyorum hayalim honda cbr 600 rr ama bunun ilk önce eğitim ilk motor olarak cbr 125 almayı düşünüyorum ama hyosung gt 250 r da tercihlerim arasında önceden vitesli olarak tecrübem olmasında hyosung için iyi bir etken nerdeyse her gün trafiğe çıkıyorum ls2 kaskım var birde motorcu ceketi alıcam tam olucak sizce yaşıma göre hyosung çok mu büyük durur ama bu büyüklüğe değil tecrübeye bakıyor yardımcı olursanız sevinirim
    ilk seçeneğim
    hyosung gt 250 r mart ayında alıcam
    ardına 2 sene kullandıktan sonra ehliyetimi alıp 600 cc yi geçmek

ikinci seçeneğim ise
    cbr 125 mart alıcam
    hyosung gt 250 r ağustosta alcam takas yapcam
    2 sene sonra 600 cc ye geçcem ama bu biraz pahalı bir iş yardımcı olurrsanız sevinirim

hyosung başlangıç motoru ama güçlü bir motorr ama tecrübe gerekiyor ilk başlangıç motorum olabilirmi dikkat önceden tecrübem var ama hala kararsızım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX

Sana uygun başlangıç motoru budur, 4 vites manuel debriyajlı 6 beygir motor. Yinede ehliyetsiz motora binmemeni tavsiye ederim. Ha bu arada 3-5 senedir para biriktirmiyosan bu yaşta kimse ortaya para koyup da sana bir cbr125 veya hyo almaz.

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Dostum Hyosung başlangıç motoru değil. Boyun kilon bunu kullanmaya müsait mi tutabilir misin? Oldukça güçlü bi gaza gelip seni asfalttan kazımalarını burada hiç kimse istemez herhalde. Hepsinin üstüne ehliyetsiz motor kullanman da ayrı bi olay. LS2 kaskım var birde motorcu ceketi alıcam tam olucak vs bunları yazdığında bana biraz hayal kuruyorsun gibi geldi.
    SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!

Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.

zaten ilk hyosung demedim cbr 125 de olabilir ama maliyet li oluyorr

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Başlangıç motorun ss olmak zorunda değil hatta ss olmazsa daha iyi olur senin için. Al bi ybr 125 kullan rahatça bi iki sene.
    SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!

Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum ehliyetin yoksa motor alma.Senin için en hayırlı tavsiye bu.Ehliyetini ve komple koruyucu ekipmanlarını aldıktan sonra aç birdahaki konunu.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Önce 2 sene bekle ehliyetini al.Ardından ne istersen onu al.Ama önce ehliyetini al.Tecrübe demek kurallara uymak demektir.16 yaşında trafiğe çıkıyorsan, kurallara uymuyorsun demek,yani tecrüben yok demektir.Bisiklete bin elektrikli zımbırtılara bin ama ehliyet almadan motosiklete binme.

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    dostum yaşın onaltıymış...,bende motora 15/16 yaşlarında başladım ehliyetsiz kullandım tabi yaşım gelene kadar(dağda,taşta,tarlada kullandım trafiğe hiç çıkmadım ama bir kez uzun yola çıkmıştım 200 km yol,hangi akla hizmet çıktım hala anlamadım ama neyse)
    başlangıç motorum aşağıda resimdeki motordu...bu motordan sen de 15 ben deyim 25 kez düştüm ama en fazla 50/60 km hıza ulaştığı için basit sıyrıklarla atlattım her birini...motor işi şakaya gelmez,cbr 125 hiç şakaya gelmez.sen bu motoru(hero puch turbo sport,2 vitesli) 2 yıl kullan gör bak nasıl tecrübe kazanıyorsun...gerçi ben bu motoru 8/9 yıl kullandım,maddi imkanlar el vermedi büyütmeme ama şimdi 200 lük hırçın mı hırçın bir makina kullanıyorum,büyütme işine gelince şimdi 200 lükte yetmiyor,sanırım hayabusa 1300 e kadar çıkarım ama zamanla tabi birden bire değil...

UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

Motosikleti
    henüz yok
    bence bekle benim yaptıgım gibi bak ben önümüzdeki temmuzda kursa kayıt olup ehliyet alıcam kendini düşünmüyosan aileni düşün çoooo....ook tecrübeli bile olsan ışıkta arkadan vurunca yere yapışırsın sen gidersin ailen acısıyla kalır ama ehliyetin olsa bi dava açsalar hiç yoktan geride bi kaç kuruş bırakırsın benim düşüncem bu!.

başlangıç motoru olarak benim tercihim HONDA CBR 125R senin tecrüben varmış ozaman 250r ile de başlıya bilirsin tabi vitesli tecrüben ne kadar onu bilmiyorum debriyaj ayarını ayarlıyamassan şaha kalkarsın forumda abilerimin önerilerine saygı duyuyorum onların zamanında başlangıç motoru deyince akla gelen bunlarmış :D para konusuna gelince aile içinde seviliyosan benim gibi elbet bi yerden toplarsın parayı bence ehliyet alana kadar bi mondial 150zc al takıl okula git gel mahlle arasında dolaş hevesini al belki 1-2 ufak kaza yaparsın anlarsın abilerin ne demek istediklerini ben yazın mondial 150 hs aldım 3 hafta kullandım sonra polis kaptı çalıntı çıktı para yalan oldu
    Murat 48/30 bunu beğendi.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Dostum önce ehliyet daha sonra tam takım ekipman etkili trafik tecrüben yoksa alabiliyorsan eğetim al, alamıyorsan kıyıdan kıyıdan sür.Arkadaşlarında dedikleri gibi en hayırlısı bu olur.Ben sanmıyorumki ehliyet almayan birine buradan tavsiye verilsin.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

debriyaj ayarını biliyorum ne zaman yavaş ne zamn hızlı bırakılcağını benim oturduğum şehirde motorcular var onlar dio ben senin yaşındayken tek teker gidiyorum die bende zaten akşamları çıkcam yollar boş oluyo boş araziler var yaniii serdar abi senin o motoru mondial 4 vitesli nerdeyse her gün kullanıyorum allahımaçok şükür hiç bişey gelmedi ama buda kaza olmaz die bişey yok ama yaşıma göre bir çok kişiye kdar tecrübeliyim

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı rotweiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debriyaj ayarını biliyorum ne zaman yavaş ne zamn hızlı bırakılcağını benim oturduğum şehirde motorcular var onlar dio ben senin yaşındayken tek teker gidiyorum die bende zaten akşamları çıkcam yollar boş oluyo boş araziler var yaniii serdar abi senin o motoru mondial 4 vitesli nerdeyse her gün kullanıyorum allahımaçok şükür hiç bişey gelmedi ama buda kaza olmaz die bişey yok ama yaşıma göre bir çok kişiye kdar tecrübeliyim
    Dostum sen onları dinleme erkeklerin en azından yüzde 50'si böyle hikaye sallamayı çok sever

haklısın ama herkes 125 çok tecübe gerekmiyo diyo

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Boyun kaç ?

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Ehliyet - Ruhsat - Sigorta - Kask - Kıyafet - ve akıl şart...

Sen iyi bir sürücü olabilirsin fakat karşındaki 2 ayaklı öküz çıkar vurursan bile sana yazık olur.
    Sen haklıysan bile sigorta - ehliyet vs olmadığı için sen sıkıntıya düşersin.
    Haklı yerdeysen bile haksız duruma düşersin.

Ehliyetin yoksa küçük ccli elinden gitsede kaza yapsanda (küçük hızlarda) önemsenmeyecek köşeye atabileceğin birşey; mesela bi 50 cc lik scooter yada üstte 4 vitesli mondial vardı o bile olabilir. Ehliyetini al. Sonra büyüğe geç. artık honda 600RR mı alırsın ducati mi alırsın bilemem. Ama kendinide etrafındakinide garantiye al. Şahsen ben kaza yapsam ve karşımdaki ehliyetsiz çıksa *ike *ike motorumuda yaptırırım. Allah korusun kötü birşey olsa hastane masraflarımı bile ona yıkarım. Gerekirse savcılığa vs. kadar uzatırım....

Önce Emniyet.

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Ben 16 yaşındayken MZ 250 ile türkiye turu yapma planımız vardı okul arkadaşımla.. Derslere çalışırken durup bunun muhabbetini yapardık. Tabiki gerçekleştiremedik hayalimizi, aradan 15 sene geçmesine rağmen O zamanlar hep yaparım, ederim, kesim ile geçiyormuş demekki.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Önce ehliyetimi aldım 3 ay sonra gt250r aldım. yaşım 28di ve ilk motosikletimdi
    Tecrübesizliğim sonucu olduğu yerde çok düşürdüm.
    Benzinle beraber 200kg olan bu motoru tartabilecek misin?
    Sağa sola çevirebilecek yokuş yukarı itebilecek misin?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)