Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İkisininde Kaskları Takılıydı Ama !

REKLAM ALANI
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    ikisinin De Kaskı Takılıydı
    İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda motosikletiyle kaza yapan 20 yaşındaki Atilla Coşkun Kulaçatan hayatını kaybetti, arkasında oturan üvey kardeşi 22 yaşındaki Büke Kırkaplan ağır yaralandı. Kaza sırasında iki kardeşin de kasklarının takılı olduğu öğrenildi.
    http://aktuel.mynet.com/galeri/haber.../11198/1186698

allah rahmet eylesin ...
    şuradaki resimdeki püf noktayı görebiliyormusunuz
    düz duran kask ls2 cartoon anladıgım kadarıyla.. yan yatık olan 10 liralık bir kasktır..
    ne kadar güvenli oldugu tartışılır ...
    ls2 elimden düşürüp catlayan bir kasktır kendisi..
    zerre kadar güvenmiyorum e tavsiye etmiyorum..
    bir kask faciası sabah sabah üzüldüm..
    # motosikletle.blogspot

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Kaskı kafasına taktıysa ama kilidini bağlamadıysa ölebilirler kaskları Shoei olsa bile. Bence LS2 gayet güzel GDR, Freem falan yanında çöp.

onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Ls2 cartoon modeli önceki kaskımdı.

Bir arkadaşıma sinirlendim, kaskı olağanca gücümle ( 1.80 boyunda 19 yaşında biriyim küçümsenicek bir güç değildir yani) Asfalta çarptım.Kaska hiçbirşey olmadı, sadece biraz boyası sökülmüştü. Bence sizin elinizden düşürüp çatlattığınız kask bir kaza geçirmiş.

Şuanda Cartoon'un biraz modifiyeli hali olan FF351 modelini kullanıyorum, gayet te memnunum.

Ahanda Sharp testi.

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-mono

Ls2 fiyatına göre iyi bir kasktır ve bence 250 CC ve altı için gayet uygundur.

Bu arada ölen kardeşimizden allahtan rahmet diliyorum, umarım kardeşine de birşey olmaz...
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Haberde ve resimlerde kaza ile ilgili ayrıntı yok.Hangi kaskı kimin taktığına dair kesin bir bilgi yok.Kız kurtulmuş belkide LS2 yi takan oydu.Buna ek olarak kask sadece kafanızı korur,düşme pozisyonuna bağlı olarak isterseniz dünyanın en iyi kaskını takın boynunuzu da kırabilirsiniz vücudunuzun geri kalanına farklı cisimler girmesi sonucu kan kaybından hayatınızı da kaybedebilirsiniz.Bir sürü olasılık var.Ben bu haberde kötü niyet seziyorum."İkisinin De Kaskı Takılıydı" ama bakın ona rağmen öldüler motosiklet kaka pis binmeyin işte böyle kask taksanızda ölürsünüz gibisinden gizli bir mesajı var.Büyük ihtimalle de motosiklet düşmanı klasik yurdumu insanı zihniyeti ile yapılmış haber,nerde bir ölüm dram görseler ballandıra ballandıra millete sunmaya bayılıyorlar.
    serdar37100, Mengu16, tr100a ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    hayatınıza önem veriyorsanız beyniniz değerliyse..
    öncelikle arai
    shoei
    agv
    nolan
    lazer gibi kaliteli kasklar kullanın..
    ben hayatımı araiye borcluyum...
    bir kere lazım olur kask insana
    keşke dememek için bu iyiliği kendiniz ve aileniz için yapın
    parayı yerine koyarsınız, hayatınızı kaybettiniz mi film acı biter
    # motosikletle.blogspot

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Yeterince motosiklete dair içeriği olan bu konunun yeri yanlıştır arkadaşlar.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Baltassar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 250
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir arkadaşıma sinirlendim, kaskı olağanca gücümle ( 1.80 boyunda 19 yaşında biriyim küçümsenicek bir güç değildir yani) Asfalta çarptım.Kaska hiçbirşey olmadı, sadece biraz boyası sökülmüştü. Bence sizin elinizden düşürüp çatlattığınız kask bir kaza geçirmiş.

Şuanda Cartoon'un biraz modifiyeli hali olan FF351 modelini kullanıyorum, gayet te memnunum.

Ahanda Sharp testi.

Bu arada ölen kardeşimizden allahtan rahmet diliyorum, umarım kardeşine de birşey olmaz...
    Büyüttüğüm cümleniz bence yanlıştır. kask motosikletin motor gücünü değil , başınızı korur.
    selamlar
    Imza mi?? Nereye Atayım

Motosikleti
    XMAX250
    Allah rahmet eylesin marka kaskların hepsi iyidir çin malı olanlar kötü tabi arai.shoei en iyisi ama diğerleride can kurtarır farketmez ....

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yere düşen kask kırılabilir normaldir.

Korumadığı anlamına gelmez.

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Bu kaza ile kask kalitesini bağdaştırmanız bence yanlış olmuş. İç kanamadan ölmedikleri ne malum ? Ayrıca kask sadece korucu bir önlemdir, Shoei takınca ölmeyeceksiniz diye birşey yok. Ben bağımsız testlere güveniyorum, sharp testlerine göre ls2 bence kaliteli bir kasktır. Sadece kask takmakta sürücüyü korumaz. Kazanın oluş biçimine göre full ekipman ile 40 km hız ile kaza yapıp ölebilirsiniz.
    RamonRojo bunu beğendi.

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ahanda Sharp testi.

Kardeş o sharpın sitesindeki kaskın satış fiyatı 105 Dolar yani 200 tl ye yakın hemde yurtdışı fiyatı bu türkiyede sence bunun 100 lira 120 lira olma şansı varmı yok o yüzden o sitedeki kask bu bizim satılan ls2 lerden değil çok araştırdım sonuç bu ister kabullen ister kabullenme ayrıca ls2 ler 1350 g yazıyo bizimkilerde bu 1650

hello_moto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle arai
    shoei
    agv
    nolan
    Aslında marka değil de güvenlik testi daha doğru sonuç verir. BMW, Shoei, Arai, Schubert gibi firmaların da güvenlik testlerini geçemeyen kaskları var.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Allah rahmet eylesin

buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero
    Gözümü başlıktan alamadım bu ne abi;
    MOTOSİKLET DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ
    dolar 10 lirayı geçecekmiş.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    2 yıl bir fill ls2 ff350 kullandım. 3 tane -ufak- kaza geçirdim, 3 kere astar/boya/vernik olacak şekilde solvent boya ile boyadım. ancak kasktaki harabiyetin farkına vardığımda tez elden gidip shark s900 aldım... hiç paran yoksa ls2 ff350 iyidir ancak 100 lira daha verip daha iyisini almak lazım. game over olduğunda RETRY seçeneği yok ne yazık ki...
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

cihangir151 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax
    bu marka sharp testinde şu kadar yıldız almış iyidir ya da şu kadar yıldız almış ama basit bi şekilde ikiye bölündü bu nasıl bir test demek doğru olmaz. nihayetinde sharp testi markaya değil o markanın test ettiği modeline bu derecelendirmeyi veriyor. o yüzden testleri kontrol ederken test edilen kaskın hangi model koduna sahip olduğuna iyi bakın. ls2 nin bu testi geçmiş iyi kaskları da vardır geçememiş kaskları da. bunu ayırt etmekte fayda var. kask başına uygun mu, düzgün takıldı mı, kemeri bağlı mıydı, başını nasıl çarptı, neden öldü? bütün bunlar çok önemli faktörler. herşeyi kaska yıkmak doğru değil. iyi bir kaskı doğru şekilde takarsınız ama boynunuz kırılıp ölebilirsiniz. ve çok da zor değildir boynunuzun kırılması. otomobil koltuklarının başlıkları bu sebeple vardır. arkadan bir çarpma durumunda boynunuzun geriye savrulup kırılmaması için, çünkü bu çok basittir. Bir kemiğiniz kırılıp dokuyu parçalayıp dışarı çıkar ve kan kaybından ölebilirsiniz. bunları hafife almayın arkadaşlar adam otomobilin içinde emniyet kemeri bağlı olduğu halde hava yastıkları açıldığı halde ölebiliyor. nolur kasksız (kafanıza uygun ve doğru takılmış kendini ıspatlamış bir kask) yola çıkmayın ve hayatınızı da kaska bağlayıp bu kaskla bana bişiy olmaz demeyin. allah rahmet eylesin. tekeriniz düz bassın.
    Thracian bunu beğendi.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    tsubasa ls2 kullanıyorum. Atın ölümü arpadan olsun. Bi motor parası veremem kaska. Ls2 yi alana kadar ak la karayı seçtim. İnan kıymetinden şehir içi kullanmıyorum bile. Çinli kaskım var onu takıyorum. İşe, bakkala, çakkala giderken. Ls2 yi 10 km üstü yollarda takıyorum. Napam? Arkamızda duacımız olsun yeter. Akacak kan damarda durmazmış. Kafana çelik düdüklü tencere geçirsen nafile.

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tsubasa ls2 kullanıyorum. Atın ölümü arpadan olsun. Bi motor parası veremem kaska. Ls2 yi alana kadar ak la karayı seçtim. İnan kıymetinden şehir içi kullanmıyorum bile. Çinli kaskım var onu takıyorum. İşe, bakkala, çakkala giderken. Ls2 yi 10 km üstü yollarda takıyorum. Napam? Arkamızda duacımız olsun yeter. Akacak kan damarda durmazmış. Kafana çelik düdüklü tencere geçirsen nafile.
    Kimse bir motor parası ver demiyor sana 150 liraya kasklar var 1000 liralık açık kasklardan sağlam sen git bi full face kask al ls2 veya sağlam bir marka tak kafana tedbirini alıcaksın kardeşim.Ama sen kendi kafana 150 liralık bir kaskı takmayacak kadar değersiz düşünüyosun lafım yok sana çok yanlış düşünüyosun yerinde olsam şuan çin kaskı kırardım zorlamana gerek yok 2 metre yukardan bırak 8 parçaya ayrılır zaten.
    Hadi kask almayanları anlamayorum ama onları geçtim sen almışsın takmıyosun bu cimriliğinde ötesinde be kardeşim sonuçta kaskı sen seni korusun diye aldın ve ona zarar gelcek diye korkuyorsun ne diyeyim bilemedim.

allpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Bu aralar yollar çok kaygan, özellikle de sabahları ve akşamları. tedbiri elden bırakıp mantıksız hareket etmeyin, adam gibi sürün. kaskların kemerlerini sıkı tutun, kafandan fırlayıp gittikten sonra bin liralık kask olsa ne yazar olmasa ne yazar.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle arai
    shoei
    agv
    nolan
    Ne saçma yorumdur..
    Taziyeni dile geç...
    Kazada ölmeyi kaskın kalitesine bağlamak yanlış...
    En az 3 tane nolan takıpta ölen tanıdığım var...
    Shoei takıpta ölen arkadaşlarımızı katmıyorum....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)