Tatlı su motorcularına ithafen
-
gözü saatteydi, 9u 10 geçiyordu. işten çıkış saati, iş olmasa bile 22.00a alınmış motorcu amirine dünya üzerinde duyulmamış küfürler ediyordu. kapıdan dışarıya çıktı, bi sigara yaktı. kar hafifçe yağmaya devam ediyordu. telefonunu çıkarıp Malatya hava durumuna baktı. 3 dereceyi gösteriyordu. en azından yollar buz tutmayacağı için içini ferahlattı. çay ocağına gidip bi çay kapıp sıcacık odasına geri döndü.
yarım saat sonra çayın 2. bardağını almaya giderken pencereden tipiye dönüşen karı görünce hemen üstünü giyinip çıkmaya karar verdi.
yağan kar altında motosiklet sürmek güzel dedi içinden. aklında binlerce soru varken yere paralel gelen karlara vuran ön farın ışığı gayet güzel bi görüntü eşliğinde, motur sürücüsü kaskının vizörüne yapışan karları elinin içiyle süpürüyordu. sağa sinyali
ni verir vermez o derin vadiden gelen soğuğu ayak bileklerinde hissedip yeri tutan karı gördükten sonra içinden belediyeye küfrederken helvacıdan başkan yapan halka müstehaktır diye düşündü.
evine daha 5 km vardı. önceleri otomobil teker izlerini takip ederken kar derinliği 3-4 cmyi bulunca 1. viteste ayaklar yerde yaklaşık 3 km yol almak zorunda kaldı. gaz elciğini milim oynatması bile arka tekerin yönünü değişirken evine ulaşma ümidini yitirmemeye çalışıyordu.
evine 50 metre kala o en dik, o en zor yokuşa gelmişti. önce durdu, tepeyi gözden geçirdi. daha yokuşun yoluna dönerken drift yapa yapa motoru dönderdi. gidonla dönmek imkansızdı zaten. hızını aldırana kadar arka teker bi sağa bir sola giderken yanından geçen kara kapaklı "emmi" kendisine gülüyordu.
en sonunda motor hızını alınca o 50 metrelik yokuşu çıkıp evinin ara sokağına dönerken kundurasıyla kaymadan yokuşu çıkmaya çalışan emmiye doğru bakıp bi kahkaha attı en son.
---son---
Reklamlar
-
Elazığ' da da durumlar kötü, dün den bugüne kesintisiz 20 saat kar yağdı. Zorda kalınmadıkça çıkılmaz bu kadar zorlamamak gerek.
-
Bir sabah işe gitmek için uyandım. Pencereden baktığım da kar yağdığını fark ettim. Motosikletle hiç kar maceram yoktu galyana gelip motorla işe gitmeye karar verdim :D. Toplam 14 Km uzaklıkda ki iş yerine 1 saat 45 dk da gidince ve de araçların arasından geçemeyince gururuma çok dokundu :D kar kalınlığı 10 15 cm vardı Ön lastik hafif karla kaplı yere geldiğinde debriyajdan elimi çeker çekmez gaz vermeden lastik dönüyordu sanki dizel araç kullanıyormusum gibi hissetmiştim o zaman. Sonra 3 gün motor iş yerin de yatınca akşamları eve gelip motorumu göremeyince içim cız etti bi daha karlı hava da sürmeyeceğime söz verdim :D
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
-
hadi oralarda kar yağmış, ya bizim tatlı su motorcularına ne demeli.
buralar da çok soğuk yok. kar hiç yok. Salihli motosiklet gurubu olarak her zamanki gibi salı günleri haftalık toplantımızı yapıyoruz. ama bu gün oğlumla alış verişimiz uzun sürdüğünden gecikmiştim toplantıya. tam kapıdan çıkıyordum gurup arkadaşlarım aradı. "hava yağmurlu istersen araba yollayalım seni alsın." bak bak bak. bir motorcuya sırf hava yağmurlu diye araba ile gelmesini teklif ediyorlar.
ben motora binmek için toplantıya gidiyorum. adamlar araba yollayalım mı diyorlar. motora binip gidemeyeceksek ne işim var benim o toplantıda. gittim gördüm ki 4 kişi hariç diğerleri araba ile gelmiş.
çok şükür bizim burada fazla kar olmaz, olsa da akşama bilemedin ertesi güne kaybolur. sırf karda gezmek için dağ a doğru gidiyorum bazen. hakketten de zor en iyisi civili lastık.
-
Biz kuryeyiz evimize karda buzda yağmur da ekmek goturmeliyiz.
-
her turlu hava sartinda mecbur devam. tum gun yagmzr ve karli havada motosiklet kullanmayan kimse anlamaz kuryenin halini.
-
kundurasıyla kaymadan yokuşu çıkmaya çalışan emmiye doğru bakıp bi kahkaha attı en son. ondan sonra motor stop mu etti.
Arkası yarın mı, en heyecanlı yerinde bitti Adam evine vardı mı. Yoksa evde kimse yok muydu. Hanımı babasına mı gitmişti. Haftaya çarşamba yeni bölümde
Güzel yazı, ellerine sağlık. paylaşım içinde teşekkürler.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Kuryelerin işi zor, Allah yardımcıları olsun. Bizim canavar üzerinde branda örtülü vaziyette kapalı garajda uyuyor.
-
Dostoyevski mübarek, hissedebildim tüm o tutku ve soğukluğu vede motosikletlileri aşağalayan insanların madara edilişini.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
19 Aralık 2012, 11:38
Kanım kabardı dışar cıkasım motor süresim geldi :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
19 Aralık 2012, 11:54
ben bu yazıdan sonra hafta sonu motorla bir 100 km yol yapmadan kendime gelemem artık...çok alındım yavv
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
-
19 Aralık 2012, 12:08
maxi97 paylaşım için teşekkürler... Karda kışta yağmurda çamurda güzel ve güneşli havada şartlar ne olursa olsun motosiklete binenlere nice kilometreler dilerim...
İHANET arkadaşlık zincirini karartır, fakat VEFA onu her zamankinden daha parlak yapar.
-
19 Aralık 2012, 12:17
iyi güzel de başlık olmamış.kurye arkadaşları seviyoruz saygı duyuyoruz ayrı konu.şimdi onlar mecbur karda kışta motora binmek zorunda olunca motorcu,binmeyenler tatlı sucu mu oldu yani.adamın işi gereği mecburiyeti var ki karda biniyor motora.zevk içinde karda motor sürebilir.ben şimdi o havada çıkmıyorsam tatlı sucu oluyoruz yani.kategorize etmemek lazım haddi zatında.motorcu motorcudur.
-
19 Aralık 2012, 12:30
roman tadında güzel bir özet olmuş
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
19 Aralık 2012, 12:50
ipsiz adlı üyeden alıntı
iyi güzel de başlık olmamış.kurye arkadaşları seviyoruz saygı duyuyoruz ayrı konu.şimdi onlar mecbur karda kışta motora binmek zorunda olunca motorcu,binmeyenler tatlı sucu mu oldu yani.adamın işi gereği mecburiyeti var ki karda biniyor motora.zevk içinde karda motor sürebilir.ben şimdi o havada çıkmıyorsam tatlı sucu oluyoruz yani.kategorize etmemek lazım haddi zatında.motorcu motorcudur.
katılıyorum
-
19 Aralık 2012, 13:05
ipsiz adlı üyeden alıntı
Garip olan ne anlamadım? Küfür değil sonuçta tam olması gerektiği gibi bir tabir. Ayrıca soğukta/karda sadece kuryeler motor sürer gibi bir anlam çıkartmaya çalışmışsın sanki ama asıl yanlış olan bu.
-
19 Aralık 2012, 13:12
Ben katılmıyorum...Sezonluk muhabbeti bana ters.Soğuktan korunmak için gereken her türlü kıyafet,Termal içlik,neopren dizlik,Full koruma vs. onun tadı bi başka.Buzda zaten gidemezsin.Ama yağmur,çamur farketmemeli.Bunlar bahane olmamalı bence.Anlayacağınız sadece bahar ve yaz aylarında motora binen insanlardan olamadım gitti.16-17 yaşlarında bile evden çıkarken motor gözüme iliştiğinde hava şartlarını bi türlü ipleyemedim.İçimden gelmiyor yaw.Şu anda da kış şartları ne kıyafet ve ekipman gerektiriyorsa hepsini aldım.Trakyada kış 9 ay sürüyor.9 ayda motor çürür aga...
-
19 Aralık 2012, 14:02
Taşrada yaşıyorsanız şemsiye+mp3 player,kulaklık motora yeğdir yağmur için konuşuyorum güneyde kar yağmaz zaten.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
19 Aralık 2012, 15:15
Yaş ilerledikçe, vücut bazı özelliklerini kaybettikçe, refleksler yavaşladıkça, bakış açısı, fikirler ve düşünceler değiştikçe, hareket ve davranışlar da değişiyor...Ben bir tatlı su motorcusu olarak yazınızı çok beğendim, çok güzel bir tarz da ifade etmişsiniz...Ancak bir de yazım kurallarına dikkat etseydiniz, çok daha güzel olacakmış...
Sabih TÜZEM
Lifan Emisol 150
-
19 Aralık 2012, 15:51
çok iyi bravo gençliğim geldi aklıma
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)