Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Köpeksavar bu durumda etkili olur muydu?

REKLAM ALANI
    Reşit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer bisikleti kendine siper etmeseydi paramparça olmuştu. Benim de başıma geldi ama 2 köpeğe karşı koydum. Bu adamın her yerini sardılar, çok zor bir durum. Adamın korkusu zaten ses tonuna yansımış. İzlerken kanım dondu. Kimsenin başına gelmemesi dileğiyle. Bu arada bas kaç diyorlar da. Hani yavaş kaçsın lafı vardır. O laf burada gerçek anlamında kullanılır. Çünkü kaçmak istese yavaş kaçacak ve yem olacak

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Köpek kovucu aletler çok faydalı..Bizzat denedim... Duyan köpek yönünü değiştiriyor....
    Yaklaşık 20-30 metreden uyuyan köpeği sıçratarak uyandırıyor o tiz ses..
    Artık nasıl bir sestir se

Bir tane yaşlı bir köpek vardı ama... Uyurken nerdeyse kulağına soktum cihazı tınmadı bile...
    Onlarda insanlar gibi demekki... Yaşlandıkça duymuyorlar....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    burdaki köpekler onu yemiyor hacım
    bak o köpeklere dikkat et sahibi gelince hepsi sustu ve adama saldırmadılar
    buradakiler sahibi gelince cesaretlenip o adamı parçalardılar
    Benzeri bir yolda 4 köpek yürürken saldırmıştı, üstümdeki mont salya içinde kaldı ama sakin sessiz yürümeye devam ettim, bir dakika havlayıp, ısırmaya kalktılar, sonra bırakıp gittiler. Başıma geldiği için ne yapılması gerektiğini biliyorum. Burada adamın tek yaptığı köpekleri daha da heyecanlandırıp agresifleştirmek. Bağırması köpekler tarafından meydan okuma olarak anlaşılıyor, korkutucu veya caydırıcı hiçbir faydası yok. İzledikçe adama daha da sinirleniyorum, daha ilk köpeği gördüğü gibi bağırmaya başlıyor. Bir de tabi havlayan köpek ısırmaz sözü var. Çok doğru bir söz, adamı parçalamak istese havlamakla vakit kaybetmez.

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Buna benzer bi durum yaklaşık 10 sene önce motorla değilde arabayla geldi başıma motorum çalınmıştı gece saat 3.5 ta Kütahyanın arka mahallerinde (hırsızın uğursuzun ikamet ettiği mahallelerde ) motorumu arıyodum arabadan indim evlerin bahçelerine göz atıyordum bunun gibi 8-10 it sardı etrafımı silahımı çekip havaya bir el sıktım it mit kalmadı etrafta hepsi kayboldu tabi bende arabaya atladığım gibi kayboldum oralardan silah esastır bu durumlarda birde (eğer varsa ) taş yerden aldın (tabi o çevikliği gösterip alabilirsen) birinin burnunun üzerine bi kondurdunmu onun acı feryadı üzerine her biri çil yavrusu gibi dağılıveriyor -bizzat tarafımca denenmiştir bu yöntemde- lakin köpeğin sahibi(genelde çoban yada çobanlar) yakınlardaysa o zaman Allah yardımcınız olsun direk av tüfeği saçmasıyla totoşun kevgire dönmesi ihtimali var yani -onu yaşamadım çok şükür-
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

braingulp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Su an yok, en son gsx600f (katana)idi
    Köpek kovucu aletler nerden alinabilir?

Alıntı mehmettayfur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ömrüne bereket kardeşim,akşam akşam çok güldürdün beni,Allah da seni güldürsün inş.Bu konu benim de dikkatimi çekmişti.Sana yamuk yapan arabaya hidrolik,saldıran
    herife hidrolik,hidrolikle toplum düzenini sağlayıp milleti hizaya sokuyorsun.Sanki hidrolik firmalarının promosyonu gibi.
    aynen kardeşim, adamlar koca bi toplumun ayarını hidrolikle veriyorlar. biri önüne mi kırdı direksiyonu ver hidroliği, yan mı baktı ona da hidrolik, motoruna zarar vermiş adama da hidrolik. kezzap atanı duymuştuk da hidrolik işini burada öğrendik. zaman değişti tabi bunlar da okul okudular adam oldular kezzap da hidrolik oldu o da modern artık..
    mehmettayfur ve banno1957 bunu beğendiler.

mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık yok
    Av malzemeleri satan dükkanlar,internet hepsiburada vs.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------

Alıntı braingulp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpek kovucu aletler nerden alinabilir?
    Av malzemesi satan dükkanlar,internet hepsiburada vs.

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Yalnız köpek kovucu yanımda diye aşırı güven duymak yanlış olur. Kulak enfeksiyonu v.b. nedenlerle işitme sorunu olan köpeklerde etkili olmaz. Bazı köpekleri dört nala kaçırırken bazısı da tınmıyor. Bir de pili zayıflamışsa etkili olmuyor. Tecrübeyle sabittir.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    arkadaşlar köyde elektrik sayacından numara yazan abi anlattı kaç kere çoban köpekleri kovalamış istemişler onlarda şirketten, şimdi diyor çiftliğe gidiyorum çoban köpekleri önce karşıdan koşuyr bi basıyorum valla gelen ters dönüp kaçıyor diyor bizim burada yayla filan çok ki bende motora bndiğimde o taraflara çok giderim geçen tam virajda 3-4 tanesi bi koştu gaza yüklenemiyorm yol toprak çakıl kayacak filan diye paçadan kapıyordu bir tanesi allahtan viraj bitti kurtuldum
    Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...

mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık yok
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalnız köpek kovucu yanımda diye aşırı güven duymak yanlış olur. Kulak enfeksiyonu v.b. nedenlerle işitme sorunu olan köpeklerde etkili olmaz. Bazı köpekleri dört nala kaçırırken bazısı da tınmıyor. Bir de pili zayıflamışsa etkili olmuyor. Tecrübeyle sabittir.
    Doğru.Sağır köpeklere etkisi yok.Gerçi köpeklerdeki sağırlık oranı da insanlardan pek farklı değil,yani oldukça düşük.Ama artık kısmetine,sağır köpeğe denk gelirsen belki hidrolikçi arkadaşlar aranabilir.

Aslında bunların hiçbirine gerek yok.Köpekler de bizim gibi sosyal yaratıklardır.Onlar bizim gibi,ne altımızdaki
    motorun modelini,ne de üstümüzdeki kıyafeti kıskanırlar.Onlar,sadece bulundukları bölgeyi,genetik kodları gereğiyle en iyi şekilde korurlar.Yanlız çok önemli bir
    olay,köpekler korkunun kokusunu çok iyi alır.Korkan insan farklı bir hormon salgılar,en toy yavru köpek bile bunu algılayıp,1.90 lık izbandut gibi bir adamı havlayarak korkutup kovalayarak rezil edebilir.Bunun da çaresi,meditasyon gibi,zihnini kontrol ederek,kendine telkin yapıp,köpek korkunu yenmektir.Şayet bunu deneyip yaparsan,10 köpeğin arasından rahatça geçersin.Beni de küçükken köpek kovalamıştı,çok korkmuştum,sonra çok köpek yetiştirdim,onların insanlardan pek farklı olmadığını gördüm.Aynen insanlardaki gibi;korkup sinerse üstüne gidersin,direnir,aldırmazsa bunun bir sağlam bir şeyi falan mı var
    diye daha ağırdan alırsın.

Bu söylediklerimin,hemen uygulanamayacak bir olay olmadığının bilincindeyim.Aynen,güvenli sürüş,kontra tekniği vs.gibi zihin egzersizleriyle,beyindeki korkuyu zaman içinde sevgiye dönüştürerek,bu olayı aşmak gerek.Siz kendi eviniz,ya da bahçeniz,arazinizde tehlikeli olabilecek bir yabancı görürürseniz ne
    yapıyorsanız,köpek de onu yapar.Korku hormonu salgılıyorsan,demek ki sende bir yanlışlık vardır.Güvenle gidiyorsan,onun bölgesinden geçene kadar sana
    gözdağı verir,hırlar,havlar,biraz usulen kovalayabilir.Bölgesini geçince,yatıp uykusuna devam eder,ama önceden geçeceğin bir sonraki arazinin köpeğine
    havlayarak alarm verir.Sonra diğer köpek seni karşılar,vs..

Bu anlattıklarım,1993 yılında bisikletle yaptığım Ege turu deneyimlerimden.Çadır,uyku tulumu,çanta vs.toplam 25 kg ağırlığındaki bisikletle,hiç bir köpek beni
    ısırmadı.Onlar görevini yaptı,ben yoluma devam ettim.Bilirsiniz,en hızlı koşan hayvan Çita 95 km/saat.Köpeklerin hızı max.50 km/saat o da bir kaç dakika.
    (Km. saati ile kontrol ettim) Hepimizin altındaki motorlar rahatça,en az bunun iki katı hız yapar.

Toparlayayım;kırlar,tarlalar vs.onların mekanı,yani onlar ev sahibi bizler misafiriz.Misafir bir yere usulu,adabıyla gider,adabı oranında ağırlanır.Haddimizi bilirsek,yaradanın yarattığı diğer varlıklara anlayış,saygı ve sevgi ile yaklaşırsak,alem ile uyum içinde olmaya gayret edersek,yolumuz açık olur.

Konuyu uzattığımın farkındayım.Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın.
    braingulp bunu beğendi.

ses cikartmadan hareketsiz dursa suscak kopekler.

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    kız arkadaşımla dolaşırken başıma geldi 2-3 tane köpek saldırdı ben genelde alışık oldugumdan pek aldırış etmedim fakat artçım yerinden zıpladı resmen dengemiz bozuluyordu. kedi ve köpek motorsikletler için tehlike olarak görüyorum haberın linkini bulamıyorum ama hatırlarsanız haberlerde cıkmıstı kediye çarpıp kawasaki z 750 ile kafasını kaldırıma vurarak ölen bir kişi vardı. haberlerde gördügüm kadarıyla korumalıklarıda tamdı boynu kırılmıştı. allah kimsenın başına vermesin bir kedi adamın canına mal olmuştu.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    ite uyacağına dağı dolaş..
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Halil Karamanoğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    göz yaşartıcı sprey köpeklere de etki eder mi acaba
    hidrolikçiler gelir şimdi hidrolik dökün kafalarına derler onlar da
    Ben sprey kullanıyorum. Bir defa kullandım çok etkili. İki ayaklı itlere karşı da kullanabilirsiniz.

Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Bu gibi durumlarda sogukkanliliginizi koruyup, ani hareketler yapmadan, sakin bir sekilde oradan uzaklasmalisiniz. Kopekler kendi bolgelerine giren bisikletli adama tepki vermisler, havlayarak ve onu taciz ederek yapmaya calistiklari sey adami oradan uzaklastirmak. Bu durumda ufak ufak isirik alabilirler sizden Bunu saldirganlikla karistirmamak lazim, yani o adam orda yere dusse, ya da ordaki sahipleri oldugunu dusundugumuz insanlar olmasa oracikta bisikletliyi parcalarlardi, oldururlerdi gibi dusunmeyin, en fazla bir iki ufak isiriga maruz kalirdi. Onca kopegin ona verecegi zarardan kat be kat fazlasini tek bir kopekten gorebilir. Dikkat edin kopekler, koylerdeki at gibi coban kopekleri disinda, genel olarak insanlardan korkarlar, burada da adamin etrafini sariyorlar ama kimse cesaret edip de adamin uzerine atlamiyor, sadece bu bile olayin cok ciddi olmadiginin gostergesi olmali sizin icin. Saldiracak kopek havlamasiyla da, vucut hareketleriyle de size kendini belli eder, bu mevzulardan anlamasaniz bile, onu gordugunuz zaman eger aha simdi z..tik diyosaniz bilinki karsinizda size saldiracak bir kopek vardir Eger is geregi koylerde ya da kirsal alanlarda dolaniyorsaniz, ya da ne bileyim bu tarz yerlerde geziyorsaniz kopek kovucu urunler kullanmaniz bence mantikli olur. Hatta en kotu ihtimali dusunun, kocaman bir kangalin size saldirdigini, bu gibi durumlar icin de yaninizda su elektrik soku veren zimbirtilardan tasimaniz yararli olabilir. Gerci sadece kopeklere degil, zor durumda insan da dahil her canliya karsi kullanabilirsiniz. En mantiklisi ve ilk olarak yapmaniz gereken bu tarz durumlardan kacinmak olmali tabii ki. Burda kopekler adami isirmiyor ama adam panik yapip dusup kendini yaralayabilirdi, motordan dusup daha kotu yaralanabilirsiniz, o yuzden mumkunse kopekleri gordugunuz de yanlarindan gecmeyin, illa gececekseniz de yavas yavas gelip, sizi kovalamaya basladiklarin da hizlanabilirsiniz, sadece bunu yapacam derken dusmeyin
    tinerci bunu beğendi.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Mytap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800R
    Geçen haftasonu hava güzel diye çıktım Üsküdar dan sahilden tokat köy e kadar gittim 2 kere kovaladılar ( ilk başta 1 adet sonra 3 adet kovaladı ) 2 kere de gitmek istediğim yerden döndüm yolun ortasını işgal ettikleri için. Yahu Türkçe den tam anlasalar harbi konuşucam. Ben sizi ve türünüzü seviyorum siz beni neden sevmiyorsunuz arkadaş ? diye :D
    Yola çıktığında değil vardığında övün ....

007mac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 25 2020 alacağım
    Teleskopik çelik cop köpeklerden korunmamızda etkili olabilir mi?
    Full koruma + Fulll dikkat...

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Büyük konuşmayım ama bana denk gelse, aralarından bir tanesini seçerim. diğerleri beni ısırken bende seçtiğimi parmaklarım. en azından bir tanesi hayata küser
    belkide onun yaşadığı olaydan ötürü diğerleri kaçar yada orda çok daha kötü şeyler olur , Şaka bi yana biber gazını tek geçerim. 2 tanesi cıyakladım mı bak diğerleri nasıl ortadan kayboluyor.
    Isırcak köpek havlamaz. Dişi gösterir. kabarık zaten direk dalar. Öyle uzaktan nağra yapmaz.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

250-MaCiT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modenas GT 135
    O bisikletçinin yapacağı en doğru hareket sessiz ve sakince beklemek,köpekler bir süre sonra teker teker oradan uzaklaşacaklar,zira çoban köpeği türündeki köpekler bulunduğu mıntıkayı koruma iç güdüsü ile hareket ederler bunlardan çok azı ciddi manada saldırganlık yapar(kurt sürüleri ve ayı ile karşılaşmış çoban köpekleri gibi)amaç göz dağı verip tırsıtmaktır..Ama tabiki insan psikolojisi üzerindeki etkisi büyük oluyor,özellikle motorluyken daha soğukkanlı olmaya çalışmak gerek..
    Yüksek yüksek devirlerde redline görmesinler
    Aşrı aşrı motorlara gaz vermesinler
    Babamın bir hayabusası olsa binsede gelse

007mac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 25 2020 alacağım
    Alıntı 250-MaCiT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O bisikletçinin yapacağı en doğru hareket sessiz ve sakince beklemek,köpekler bir süre sonra teker teker oradan uzaklaşacaklar,zira çoban köpeği türündeki köpekler bulunduğu mıntıkayı koruma iç güdüsü ile hareket ederler bunlardan çok azı ciddi manada saldırganlık yapar(kurt sürüleri ve ayı ile karşılaşmış çoban köpekleri gibi)amaç göz dağı verip tırsıtmaktır..Ama tabiki insan psikolojisi üzerindeki etkisi büyük oluyor,özellikle motorluyken daha soğukkanlı olmaya çalışmak gerek..
    vallahi biz onlardan önce tırsıyoruz...
    Full koruma + Fulll dikkat...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)