?
Bu markanın şu anki modellerini halihazırda pahalı bulmuyor musunuz?
Artık, Ferrari fiyatlarına mı satsınlar motorları?
Zaten Ferrari'nin 2 tekerleklisi Ducati adı altında fahiş fiyata, el yapımı satılmıyor mu?
Bu arada belki bilinmiyordur hatırlatalım, dünyada seri üretimi yüksek rakamlarda yapıp, en büyük karşılığı hedefleyerek kurulmuş bir firmadır Honda.
Ve her sene milyonlarca üretip satarak işe başladığı motorda malum C50 Cub'dır.
Şimdi bütün kuruluş felsefesini, küçük, kolay sürülen, çok üretilip, çok satılan bir skuterle dünyaya ilan etmiş bir firmanın Ferrari olmasını beklemek...hatta istemek?
Ben mi getireyim?
Madem o kadar eminsiniz, siz bir ithalat yapın, satacağını bu kadar garanti gördüğünüz modellerden.
Bol bol Hornet, Shadow, Transalp satın da Honda utansın.
Geçen Mayıs'ta, Altın Elbiseli Adam projesine ilk başladığım silah arkadaşlarımdan yönetmen Kerem Hornet almak istedi.
Var mı yok mu diye bayileri ararken öğrendik ki, artık Hornet gelmeyecekmiş.
Araştırdık, soruşturduk, bayilerin çoğu geçen sene gelen 11 tane Hornet'i satana kadar akla karayı seçtiklerini, Bağdat caddesinde kilitsiz bırakılsa çalınmayan, bütün dünyada çok tutulmasına rağmen ülkemizde kimsenin yüzüne bakmadığı bir model olduğunu anlattılar.
Şimdi haydi buyrun kalkın getirin.
Geçen Ağustos'ta gördüğüm kadarıyla, bizde lüks sayılan otolar/motolar oralarda zebil gibi.
Ve evet oralarda hali vakti yerinde olan herkes bizde trilyonerin bindiği arabayla geziyor.
Çünkü hepsi bizden çok daha ucuz.
Çünkü bizden çok daha iyi kazanılıyor.
Ve oradaki 250cc üzeri motosikletler bizden çok daha ucuz olduğu için bayide kalma, satılmama çok daha az oranda.
Üstelik adamın bir bayisi senede satıyor 1000 motosiklet.
Elbette o adama malı çeşit çeşit yığar üretici.
Yabancı kur, Japon Yeni, parite gibi mevhumların olmadığı bir dünya ne güzeldir?
Hiç zam da olmaz, kurlar oynamaz, mal ve hizmetler el değiştirmez.
Bu arada Scarabeo, 10 senede koca Türkiye'de 100 tane zor sattı.
Bu mudur sizin çok satmak anlayışınız?
Bence de Honda kurnazlık ve ketempere peşinde.
Sırf Türk insanını kandırmak için bazı modelleri ürettirdiği söyleniyor
.
Sorumluluk alıp, gidip milletvekilinizle ÖTV'leri konuşmaktan, haydi onu da geçtim, en azından mail yoluyla bir dilekçe göndermekten kaçınıp, ancak, sürekli "Honda tüh, Yamaha kaka"yla geçen, "Bu Barkın da Honda'dan para yemiş, bu filanca da Honda sempatizanıdır, zaten bize hep kötü malları layık görüyorlar" hezeyanlarıyla bir ömrü klavye başında yemek de mümkün.
Mesajınızdan Avrupa, ABD, motosiklet, otomotiv, pazar ekonomisi, dünya ve Türkiye siyaseti gibi konulara oldukça hakim olduğunuzu anlıyorum.
Umarım yazdıklarımı bir kez daha okursunuz.
Özellikle bu başlıktaki 2. mesajımı.
Belki bir hareketlenme olur ya da...
Boşveer, sallayalım gitsin, bu Japonlar hinlik peşinde ben sana diyeyim, bunlar var ya bunlaaar...
Slmlr,
Brkn
Not: Hiçbir şey yapmayıp sadece şikayetle, hiç bir şey bilmeden her konuda fikir sahibi olunarak (eğri-doğru neyse) bir ömür nasıl geçer ben de öğreneceğim inşallah.
Fakat, sizin gibi düşünen/davrananları dinleseydim Altın Elbiseli Adam hiç olmazdı.
İşte bu yüzden diyorum, kendiniz için, çok sevdiğiniz motosiklet için, ülkeniz için ŞİKAYET ETMEYİ BIRAKIP BİR ŞEY YAPIN ARTIK!!!