1.80 boyum var 75 kiloyum Daha önceden tecrübem var sizce hangisi aklımda tvs apache 150 var ama sizdende fikir almak istedim,
1.80 boyum var 75 kiloyum Daha önceden tecrübem var sizce hangisi aklımda tvs apache 150 var ama sizdende fikir almak istedim,
Yasadışı işlerle uğraşacağına paranı biriktir, ehliyetinle daha iyisini al. Abi ceza yemekten falan fişman korkmuyo musunuz yahu anlamıyorum sizi.
SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!
Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.
Tecrüben ne kadar var bilmiyoruz.Sen mi alacaksın baban mı?Ehliyet yaşını doldurana kadar yeni modeller çıkma ihtimali yüksek.Şimdi alacaksan tamamda,yok abi ben ehliyetimi alıp kanunlara göre hareket edicem,adam gibi bilinçli motorcu olacam dersen şu an için bi tavsiye gerekmez.
Motosikletli Kaplumbağa...
Sevgili Kardeşim ,
Yasal olarak bu yaşta motor ile trafiğe çıkman mümkün değil. Trafik harici alanlarda( ya pistte yada kırsal alanda toprakta ) motora binebilirsin(ehliyetsiz olarak trafiğe çıkmak yasaktır , trafik dışı alanlarda motora binmek değil) bu nedenle Apache 150 uygun bir seçim değil. Benim tavsiyem ehliyetini alana kadar kırsal alanda , toprakta binebileceğin bir motor edinmen ve uygun koruma ekipmanlarınıda kullanarak toprakta bolca binerek sürüşünü geliştirmen olacaktır.
Küçük yaşta toprakta motor kullanmayı öğrenen kişilerin ileride trafiğe çıktıklarında kazaya karışma oranları oldukça düşüktür.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
tavsiye alabilirsin ama motor alamazsın az daha bekle
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
17 yaşından önce motor kullanılmaz diye birşey yoktur ama bu yasa dışı bir iştir eğer ben motor kullanayım yasa önemli değil cezasıda neyse öderim dersen motosiklet sana kalmış bir iş ben 17 yaşında neredeyse senin ölçülerine yakın biriyim ama moped kullanıyorum çünkü ehliyeti hala alamadım karar senin cezaları göze alıyosan bi cinliden yana tercihini kullan ehliyet aldığında al tvs apacheni sonra tüm yollar senin.
DİKKAT:Kaskını tak.Fazla trafiğe çıkma!!!
Herkes tavsiyede bulunmuş herkesden allah razı olsun okumuyorum calısıyorum işe gidip gelirken kullanıcam sadece uzaklıgı 5 dakıka , 17 yaşıma kadar da beklemeyi düşünmüyorum hiç değilse 50 cc alıcam işe gidip gelirken kullanıcam kaskım , montum , pantolonum eldivenlerim falan hepsi var daha öncede motora biniyordum 12 yaşından beri vitesli motor kullanıyorum şu zamana kadar hiç bir ceza yemedim allaha şükür şimdi ise ehliyet alana kadar 50 cc lik bişi düşünüyorum
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Bisiklet al,150-200tl lik ucuz bir model olsun ,zaten 2 yıl bineceksin.Hem yasalara uyarsın, hem spor olur sağlıklı olursun, hem para biriktirir iyi bir motor alırsın.Bir taşla 3 kuş.
Seni anlıyorum yaptığın yanlış olsada. Bende 18 i bekleyemeden çinli bir tane almıştım. Sana tavsiyem mondial 50 tt al vur kır parçala kendine ve başka insanlara zarar vermeden sürmeyi tam manasıyla öğren hem ehliyet alırken faydası olur . Fazla trafiğe girmemeye çalış polislere dikkat et zamanı gelince de ehliyetini alır paşalar gibi binersin.
2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.
Allah'a çok şükür ceza yemedim ne demek ya :D sen bu şansla zaten hiç yemezsin o ayrı ehliyetin olmadan tavsiye alman da ayrı ona bakarsan ben de 9 yaşımdan beri kullanıyorum motor ve ehliyetim elime geçene kadar sürücü kurslarının pistlerinden dışarı adımımı atmadım. Diyeceğim o ki sen ehliyetini al ondan sonra tavsiyenin de Kralı'nı alırsın kardeşim. Kendine iyi bak.
Yola çıktığında değil vardığında övün ....
tamda düşündüğüm gibi herkes 17 yi bekle demiş
kemal anladığım kadarı ile bilinçli bir sürcüsün çünkü
pantolon eldiven mont kask apaçi olsan bunları saymazdın.yasal olrak evet 17 bekle ehliyetini al kullan daha iyi olur.fakat benimde ehliyetimi bugüne kadar soran olmadı eğer bir taşkınlık yapmazsan ben sormadı dedim ama 2 kere radara girince mecbur soruyorlar ama dediğim gibi taşkınlık olmazsa soran yok.
Apacilere karşıyız :D ya bütün takımım hazır sadece eksigim motorsiklet onuda sağolsun forumdaki arkadaşlar fikrimi değiştirmeyi başardı şimdi 17 yaşına kadar para biriktiricem sadece
Tebrik ederim kardeşim
SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!
Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.
ben olsam en az 600 cc alırdım nede olsa 12 yaşından beri motor kullanıyorsun apache sana cılız gelir
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)