Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

HGS Şikayet Kampanyası

REKLAM ALANI
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Benden Birtane...
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Alıntı Erhan Erdil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu ile ilgili karayolarından bilgi istemiştik. Bize aşağıdaki cevabı gönderdiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri hesaplanırken; 14 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede
    yayınlanan “Geçiş Ücretleri” yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Ağırlığa göre geçiş ücreti
    belirlenmesi yoktur. Ayrıca; ağırlık olarak bakıldığında lastik başına düşen yükle kıyaslandığında
    otomobilden daha fazla basınca neden olan motosikletler bulunmaktadır.
    aga hangi motormuş o? düz hesap en düşük kilolu araba 800 kilo olsa teker başına 200 düşer 2 tekerden 400 küsür kiloluk motor mu var? ayrıca evet sadece ağırlık olmamalı ölçüt, aks aralığı, karbondioksit salınımı, büyüklüğü falan filan hepsi olmalı ve hepsinde de arabanın en çok yarısı kadar değerler veriyor motor ama gönülleri yok işte.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı Erhan Erdil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu ile ilgili karayolarından bilgi istemiştik. Bize aşağıdaki cevabı gönderdiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri hesaplanırken; 14 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede
    yayınlanan “Geçiş Ücretleri” yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Ağırlığa göre geçiş ücreti
    belirlenmesi yoktur. Ayrıca; ağırlık olarak bakıldığında lastik başına düşen yükle kıyaslandığında
    otomobilden daha fazla basınca neden olan motosikletler bulunmaktadır.

Abi lütfen bu konunun üstüne gidelim. Resmen dalga geçer gibi bir cevap vermişler.
    Nerdeymiş lastik başına otomobilden daha fazla basınç uygulayan motosiklet? Külahıma anlatsın. Kendileri de inanmıyor verdiği cevaba.
    En ağır motosiklet hangisi Goldwing mi? Şimdi baktım 413kiloymuş (oha!) lastik başına 200kilo. Hah ne mutlu işte buldular bir tane araba kadar basınç uygulayan motosiklet. E iyi de hani ağırlığa göre hesaplanmıyordu?

Arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın. Motosikletin teşvik edileceği filan yok. Çünkü motosiklet trafik sorununu çözer. Ama trafik sorununu çözmek isteyen kim? Tam tersi, trafik sorunu hiç bitmesin istiyorlar bana kalırsa. Trafikte geçirilen onca saat, litre litre yanan benzin. İstasyonlara koşan vatandaş ve devletin cebine giren katmer katmer vergiler. Hal bu olunca motosikleti teşvik etmek mi?
    xawa bunu beğendi.

para hesabi yapilirken yola verdigin hasari baz aliyorlar, bunu anliyorum. sonucta egsozdan nekadar gaz ciktigi asfalti etkilemiyor.
    fakat boyle mantiksiz bir cevap olmaz. asfalta uyguladigin toplam basinc onemli, lastik basina basinca bakarsan.. tirda kac lastik var biliyormusun? kesin oda arabaya yakin basinc uyguluyodur lastik basina boldugun zaman.
    araba 1 tonsa asfalta uyguladigi basincta okadardir, yok lastik basina sukadar falan cahilcene cevap bence.
    sunu soyleseler anlicam eyvallah dicem; arkadaslar sistemlerimiz motosikleti algilayacak kapasitede degil, paralel olarak tekerlek sayiyoruz biz.
    onden arkaya sirali 4 tekerlegimiz olsa, oyle bir tasarim yani, tir parasi alirlar, cunku sistem yetersiz, cok buyuk ihtimal bilmemne mezunu muhendis kadrosuda bu kadarini becebiliyor.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    HABERTÜRK

1 Ocak 2013 itibariyle köprü ve otoyollarda KGS'nin yerini HGS alacak. Ancak HGS sorunları da beraberinde getirdi. Sistemin tam anlamıyla başlamasından önce HGS'si olan bazı araç sahipleri kaçak geçiyormuş gibi görünüyor. Kartları okunmayan sürücüler bu duruma tepki gösteriyor.

Haberin devamı için http://www.haberturk.com/yasam/haber...-cilgina-dondu

Haberin altında bir yorum var: Misafir12 Aralık 2012 Çarşamba 21:57
    hgs sistemi avrupada yillardir var. laga luga yapmayinda birakin devletimiz gelissin. baslangicta olur acemilik ve ayarlarda sorun. gidin yapin SIKayetinizi olay cozulsun. herseye takilirsaniz gelecegimizin vay haline. Demiş vatandaşın biri.

Ah be ahmak vatandaş, bu devlete adil ve hakkaniyetli olması için vergi üstüne vergi veriyoruz, 90 yıllık bu devlet acemi oğlan mı ki, iki eliyle bir köprü ve otoyol geçiş işlemini düzenleyemiyor. Üstelik parasını aldığı halde.

Kocaman yüce devletim diye ortada gezineceksin, kahvede meydanda şöyle delikanlıyım böyle geçmişim var diyeceksin ama iş gerdeğe girmeye gelince acemilik edeceksin, yok yaaa...

Sonra bütün dünya döner de güler!!!

İngilizi Fransızı İtalyanı Yunanı idare etseydi memleketi ancak bu kadar kötü idare ederdi yani.

Vallahi dişlerim sıkmaktan dökülüyor tansiyonum çıkıyor billahi!!!

Dost acı söyler böyle biline.
    35emre35 bunu beğendi.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Hesaba bak yahu....
    Sanki herkeste goldwing var ...
    Yazık yahu bu sisteme...
    Bir de okumuş adamları mühendis diye oturtuyorlar ...
    Yaparsın girişte toplam ağırlık ölçen kantarı...
    Araç durmadan tartar 2 ye bölersin....
    En ağır motorun 400 kg olduğunu var sayarsak bunun altındaki araçları motosiklet sınıfına sokup ücretlendirmek o kadar mı zor....
    Vatandaşa geçirme üzerine yaptıkları çalışmaların 10 da birini yapsalar çözerler bu işi de...

İşlerine gelmiyor...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    ...güncel...
    Motosikletli Kaplumbağa...

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Arkadaşlar kgs geçiş kartım var, postaneye gittim hgs ile değiştirmek için potane iade alıyor yazıyor internetteki bilgilerde karayollarından köprüden değiştiriliyor dediler, başka bir ücreti varmıdır yine kartmı veriyorlar bilen vamıdır?

---------- Post added at 13:26 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Birde avrupa yakasındayım ben en yakın nereden değiştirebilirim?

---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

Telefonla aradım önce hgs alacaksınız dediler sonra kgs nizdeki bakiyeyi çamlıcadaki otoban girişinden ve mahmutbey avcılar gişelerinin ordan aktarma yapabilirsiniz dediler.Yani mecbur alınacakmış hgs...

hedef 2015 SBS sebest geçiş sistemi
    Aprilia RS 250 GP Nº1

35emre35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf250 L
    sadece MT'de Binlerce üye varken, imza atanların sayısı daha 1400lerde seyretmesi çok acı. şikayet etmekten, ses çıkarmaktan korkan bir milletmi olduk acaba??
    serdar37100 ve İHTİYAR bunu beğendiler.

serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    bende destekde bulundum bu konuyu duyurmak gereklı herkese motosıkletı olana da olmayanada

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bu konuyu güncel tutmak gerekiyor en azından bu forumdaki herkesin kulanması şart 1500 lerde hadı hayırlısı.. işini yapmayan kolaya kaçan insanlar yüzünden bir topluluk gurup fazla ücrete, haksızlığa tabi olmamalı..

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    ben de 2 defa imzeladım değişik pc den girip atın imzanızı
    ama oradaki rakam bana çok az geldi koskoca türkiyede okadarcık mı motorcu var yani
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)