Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Ramzey Star 150 L'yi tavsiye eder misiniz?

Katılımcı sayısı
15. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

5 33.33%
  • Hayır

10 66.67%

Ramzey Star L scooter motosiklet almayı düşünüyorum yardım eder misiniz?

REKLAM ALANI
    obk11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yaza inşallah
    Ramzey Star 150 L

Merhaba arkadaşlar tam 1 haftadır bu motor hakkında bakmadığım forum kalmadı ama hiç bir yerde adam akıllı bir bilgiye rastlamadım. Arkadaşlar benim bütçem(2500) bu kadar neden çin malı alıyorsun bunu alasıya kadar 2. el motor alın demeyin lütfen!!
    Şurada en fazla 3-4 sene bineceğim bu yüzden sıfır motosiklet tercihim...
    Arkadaşlar benim bu motordaki sorularım şu:
    1-100 km de kaç tl benzin harcar?
    2-Çok arıza çıkarır mı?
    3-Parçaları ucuz mudur yoksa pahalı mı?
    4-Genellikle tek kişi bineceğim çekişi nasıldır?(Düz yolda kaç basar - Rampalarda zorlanır mı - max 90 kg'yim)
    5-Uzun yol için kullanılır mı? (hiç durmadan 50-60 km)
    6-Şehir içi kullanım rahat mıdır?

Arkadaşlar çok soru sordum sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum
    Şimdiden bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim eminim bu motor hakkın da bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlar bana yardım edeceklerdir yine teşekkür ederim saygılar......
    Biz motorcular 2 bacağa değil 2 tekerleğe aşık oluruz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Hayırlısı olsun diyelim ve gelelim cevaplara.
    100 km de bu tarz motorların ortalama yakıt sarfiyatı 2,5 - 3 lt civarı.
    Arıza çıkartma olasılığı kullanıcı unsuru etkili olmakla birlikte normal seviyede. Sorunsuz değil, berbatta değil.
    Parçaları gayet ekonomik. Çin mallarını bundan seviyorum. Her yerde parça var. Bakkal Hasan'da bile parça var.
    Çekişi iyi, gidişide fena değil. Şöyle örnek vereyim, seri kalkar hızlı ivmelenir bir noktada kalır. 90 kğ birini rahat taşır. max 100 km hız yapar.
    Uzun yolda dip gaz gitmediğin sürece durmadan sen yorulana kadar gider. 50 60 km kısa yol.
    Şehir içinde kullanım için biçilmiş kaftan dır kendileri.
    Not: Bakım unsuru kullanıcı unsuru tam olursa seni uzun yıllar üzerinde götürür.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

Motosikleti
    Yaza inşallah
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı olsun diyelim ve gelelim cevaplara.
    100 km de bu tarz motorların ortalama yakıt sarfiyatı 2,5 - 3 lt civarı.
    Arıza çıkartma olasılığı kullanıcı unsuru etkili olmakla birlikte normal seviyede. Sorunsuz değil, berbatta değil.
    Parçaları gayet ekonomik. Çin mallarını bundan seviyorum. Her yerde parça var. Bakkal Hasan'da bile parça var.
    Çekişi iyi, gidişide fena değil. Şöyle örnek vereyim, seri kalkar hızlı ivmelenir bir noktada kalır. 90 kğ birini rahat taşır. max 100 km hız yapar.
    Uzun yolda dip gaz gitmediğin sürece durmadan sen yorulana kadar gider. 50 60 km kısa yol.
    Şehir içinde kullanım için biçilmiş kaftan dır kendileri.
    Not: Bakım unsuru kullanıcı unsuru tam olursa seni uzun yıllar üzerinde götürür.
    ben zaten öyle kullanıcılardan değilim!!! ben öğrenciyim, bu bozulunca başka motor alırım diyemem, öyle olsaydı giderdim 250 cc maxi scooter yada chopper alırdım.. ama para yok işte bakımlarını zamanında yaptırır, rodaj dönemindeki uyarılara dikkat ederim!! uzun süre binerim die düşünüyorum ama allah korusun kaza gelirse başımıza bi şey diemem!!

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    valla kardeşim sana 2. el al demek istemiyorum ama şimdi göz göre görede çin malını almana gönlüm razı değil..Şimdi diyeceksin seni bağlarmı bağlamaz hatta seni hiç tanımam bile ettiğin edeceğin masraflar umrumda bile olmayacaktır ama emin ol kaliteli bişey alırsan ülke ekonomisine bile faydan olur yinede ilgilenmezsen Heeeee de geç şimdiden hayırlısı nasip olsunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasit...03847230/detay
    Araç sahibini tanımıyorum
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    Yaza inşallah
    valla gerçekten doğru söylüyorsunda ben 3-4 sene bineceğim çin malı olsun iyi bakayım bana yeter bütçe en fazla 2.500 tl olduğu için

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı obk11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla gerçekten doğru söylüyorsunda ben 3-4 sene bineceğim çin malı olsun iyi bakayım bana yeter bütçe en fazla 2.500 tl olduğu için
    Al o ilandaki motoru yada ona benzer birşey 4 sene degil 10 senede bin sabırlıysan sıkılmazsan ama çinliye giripte motosikletten tiksinme seçim senin benden bu kadar..

Motosikleti
    Yaza inşallah
    kalıp olarak küçük bide cc 100 bu bana yetmez 90 kiloyum

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla kardeşim sana 2. el al demek istemiyorum ama şimdi göz göre görede çin malını almana gönlüm razı değil..Şimdi diyeceksin seni bağlarmı bağlamaz hatta seni hiç tanımam bile ettiğin edeceğin masraflar umrumda bile olmayacaktır ama emin ol kaliteli bişey alırsan ülke ekonomisine bile faydan olur yinede ilgilenmezsen Heeeee de geç şimdiden hayırlısı nasip olsunhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasit...03847230/detay
    Araç sahibini tanımıyorum
    Egzozu biraz çabuk paslanmış, yazın trafiğe çıkmış bir motor için fazla yıpranmış. Hadi egzoz boğazı paslansa neyse egzozun ucunda pas var ya. Ne japonmuş ama.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı obk11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ramzey Star 150 L

Merhaba arkadaşlar tam 1 haftadır bu motor hakkında bakmadığım forum kalmadı ama hiç bir yerde adam akıllı bir bilgiye rastlamadım. Arkadaşlar benim bütçem(2500) bu kadar neden çin malı alıyorsun bunu alasıya kadar 2. el motor alın demeyin lütfen!!
    Şurada en fazla 3-4 sene bineceğim bu yüzden sıfır motosiklet tercihim...
    Arkadaşlar benim bu motordaki sorularım şu:
    1-100 km de kaç tl benzin harcar?
    2-Çok arıza çıkarır mı?
    3-Parçaları ucuz mudur yoksa pahalı mı?
    4-Genellikle tek kişi bineceğim çekişi nasıldır?(Düz yolda kaç basar - Rampalarda zorlanır mı - max 90 kg'yim)
    5-Uzun yol için kullanılır mı? (hiç durmadan 50-60 km)
    6-Şehir içi kullanım rahat mıdır?

Arkadaşlar çok soru sordum sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum
    Şimdiden bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim eminim bu motor hakkın da bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlar bana yardım edeceklerdir yine teşekkür ederim saygılar......
    1-100 km'de 3-3,5 litre yakar.
    2-Arıza çıkarabilir de çıkarmayabilir de bilmiyorum.
    Bu biraz da sana bağlı.
    3-Parçaları ucuzdur,bu çinli scooterların grenaj hariç hemen hemen tüm parçaları uyumludur.
    4-Motor 9.9 hp'imiş,bakımına bağlı olarak iyi de gider.
    5-Uzun yolda aşırı sıkıştırmadıkça her yere gidilir,4 zamanlı,bakımları tam bi motosiklet için 50-60 km çerezdir.
    6-Şehir içinde scooterlar bence oldukça rahattır.

Fakat 2.500 bütçeyle daha güzel şeyler alınabilir.
    Hakkında hayırlısı olsun.

Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egzozu biraz çabuk paslanmış, yazın trafiğe çıkmış bir motor için fazla yıpranmış. Hadi egzoz boğazı paslansa neyse egzozun ucunda pas var ya. Ne japonmuş ama.
    o pas değil güzel kardeşim boya atması denebilir genelde krom kaplama olmayan tüm eksozlarda olası bişeydir senin pas dediğin olay genelde mondial marka motosikletlerde sıklıkla görülür karıştırmış olabilirsin bilgini kontrol et derim

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o pas değil güzel kardeşim boya atması denebilir genelde krom kaplama olmayan tüm eksozlarda olası bişeydir senin pas dediğin olay genelde mondial marka motosikletlerde sıklıkla görülür karıştırmış olabilirsin bilgini kontrol et derim
    Boya atınca altı pas olmuyomu güzel abim. Mondial'lerde de görülür suya sokunca ama bizim egzozumuz 50 lira be abi.

Motosikleti
    Yaza inşallah
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-100 km'de 3-3,5 litre yakar.
    2-Arıza çıkarabilir de çıkarmayabilir de bilmiyorum.
    Bu biraz da sana bağlı.
    3-Parçaları ucuzdur,bu çinli scooterların grenaj hariç hemen hemen tüm parçaları uyumludur.
    4-Motor 9.9 hp'imiş,bakımına bağlı olarak iyi de gider.
    5-Uzun yolda aşırı sıkıştırmadıkça her yere gidilir,4 zamanlı,bakımları tam bi motosiklet için 50-60 km çerezdir.
    6-Şehir içinde scooterlar bence oldukça rahattır.

Fakat 2.500 bütçeyle daha güzel şeyler alınabilir.
    Hakkında hayırlısı olsun.
    evet doğru söylüyorsun 2.500 tl verip daha güzel motorlar alabilirim ama vites ile uğraşmak istemiyorum sevmiyorum daha doğrusu...
    bide arkadaş motor göstermiş japon işi olsunda ister hurda olsun ister başka birşey yine söyleyeyim ben 90 kilo biriyim 100 cc beni nasıl çeksin öyle olsaydı gider bir cub motosiklet alırdım... ama beni rampada çekecek max90-100 km/h yapacak kalıplı motosiklet lazım ben demişim 90 kiloyum diye adam getirmiş 0-100 cc motor tavsiye ediyo ben başka motor sormuyorum hangisini alayım demiyorum ben Ramzey Star 150 L hakkında iyi kötü şeyler duymak istiyorum Ramzey Star 150 L : 150 cc , 9,9 hp

ersin90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano WOLF S
    vitesli al ,çinlinin viteslisi daha sorunsuz olur hemde daha ucuzdur ,garenaj da olmadığı için kırılanı döküleni göstermez ;)

selland - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter
    Konuyu hortlatığımın farkındayım fakat konuyu güncel tutmak istedim. Ramzey bu motorları hala sıfır olarak üretip satmakta geçen gün bayide gördüm. Kullanan arkadaşlardan tecrübe etmek istiyorum bu motorların kalitesinde artış varmıdır, yoksa yıllar önce olan sorunlar bu yeni modeller içinde geçerlimidir. Açıkçası şehir içi için kullanışlı ve fiyatı makul geldi bu konuda yardımlarınızı rica ederim arkadaşlar. Saygılarla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------

Konu günceldir arkadaşlar

Motosikleti
    TVS Jupiter
    Konu günceldir arkadaşlar.

Motosikleti
    TVS Jupiter
    Ramzey firması neden olduğu belli olmadan kapandı sanırım, internet sitesine de erişim yok. Dolaysıyla star 125L modellerinin şuanda sıfır fiyatı 2500 TL ile 2700 TL arası bayisine göre değişmekte. Son kullanıcılar, yani bizler için avantaj ve açıkçası model tasarım olarak çok hoş duruyorlar. Uzun süre bajaj boxer alırım diyordum vitesli olması ve çoğunlukta şehir içi kullanacağımdan dolayı bu modelleri uygun fiyata görünce ciddi ciddi düşünmeye başladım. Aynı modelden aktif olarak kullanan arkadaşları (Eğer varsa ve kaldıysa tabiki ) fikir vermesi açısından buraya davet ediyorum. Kısmetse yarın bayisine uğrayıp bizzat görüşücem. Sonuçta şehir içi kullanım için amacına yönelik olarak bakıldığında biçilmiş kaftan. Bakım aralıklarını biraz sık tutup rodaj kurallarına uyulduğunda uzun yıllar kullanılabilir gibi duruyor. Hayırlısı bakalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    ramzey battı

Motosikleti
    TVS Jupiter
    Artık battımı yoksa kasıtlı batırıldımı bilemiyorum, Fakat elde kalan modeller gayet uygun fiyatlara verilmekte, Ben şöyle düşünmekteyim; Bu motorlarda zaten geçmişten günümüze garanti anlayışı ve kaliteli servis hizmeti yoktu, bunca yıl kullanıcılar kendi imkanlarıyla bakım onarım yaptılar. En küçük fabrikasyon hatalarında dahi kullanıcı hatası denildi. Halada çin menşeili yerli firmalar tarafından denilmekte sanıyorum. O yüzden garantili olması yada üretici firmanın kapanmış olması benim açımdan dezavantaj oluşturmayacağı kanaatindeyim. Bu modelden zaten piyasada farklı markalar altında bolca aynı model/tip motor mevcut. Hepsinin parçaları üniversal-birbirine uyumlu oldu artık. Yani parça sorunuda mevcut değil. Amacına yönelik kullanıldığında eli anahtar tutan ve motosiklet dilinden anlayanlar için fırsat aslında.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)