18 yaşına gelmeden araç ehliyeti alınıyormuş motor içinde geçerlimi?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar bügün arkadaşımdan duyduğum bir şey var 18 yaşına gelmeden araba ehliyeti alınıyormuş fakat bir kağıt veriyorlarmış belge gibi yani ama oturduğun semt ve (otobana çıkmamak şartıyla) diğer yakın olan 1-2 semte gidebiliyormuşsun bu ehliyetle belgede yazılan semtlerin dışında yakalandığında falan ceza yazıyorlarmış.Ben böyle duydum arkadaşım ''benim arkadaşımda var 1-2 kere çevirdiler fakat bir sorun çıkmadı'' dedi.Şimdi benim sorduğum gerçekten böyle bir şey var mı?ve böyle bir şey motor ehliyeti içinde varmı?
Şimdiden zaman ayırıp okuyan ve cevaplayan tüm MT üyelerine teşekkür ederim...
[I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]
Reklamlar
-
bir yaşıma daha girdim, öyle birşey olacağını sanmıyorum. ilk kez duydum.
-
Benim uzaylıyla birebir sevişen arkadaşım var.
-
O dedikleri uzay araçları için geçerli...
Atmosferin dışına çıkamıyorsun...
Çıkınca cezayı Cylon lular veriyor...
Direk patlatıyorlar ufonu....
Yok..Senle dalga geçmişler...
O uygulama daha yeryüzünde yok yahu...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Her sene aynı muhabbetler.
-
bahsettigin uygulama turkiyede baslamis olsaydi gazetelerde ve internette mutlaka bir yerlerde okumus olurduk . Bahsettigine benziyen uygulama amerikada mevcut belli bir yasa kadar yaninda bir buyugun oldugu surece arac kullanabiliyorsun. Birde eski araclar icin mesela benim cabrio bir golf aracim vardi onun eyalat sinirlari disina cikaramiyordum eski oldugu icin Sadece eyalat sinirlari icinde kullanmama izin vardi
Senin bahsettigin uygulama su an sadece elektrikli bisikletler icin mevcut hic bir belgesiz rahat rahat sehir icinde dolasabiliyorsun .
-
Hocam yani hani dalga niye geçiyorsunuz anlamadım.Ben böyle duydum acaba doğrumu diye birde sizlere sorayım dedim siz dalga geçiyorsunuz.benim duyduğum geçici ehliyet gibi bir şey 16 yaşında veriliyormuş 18 inde normal ehliyete ceviriyormuşsun.Mesela motor ehliyetinde için şöyle bir şey duymuştum bu forumda lise bitirme zorunluluğu getirmişler 17 yaşında ehliyetini alıyormuşsun ama belge olarak liseyi bitirdiğinde direk normal ehliyet veriyorlarmış bende bunun gibi bir şey olabilir diye düşündüm.
-
-
eren özer adlı üyeden alıntı
Hocam takip değil belgede belli semtler var yani oturduğun semtin yakınıdaki semtler belgede yazan semtin dışına çıktığında ve çevirmeye yakalandığında ceza kesiliyormuş otobana çıkmamak şartıyla dememden kastım belli yerler vardır otobana çıkmadan gidilen yakın semtler bunu kastedmiştim ve otobana çıkman falan yasak yani otobanda yakalanırsanda cezai işlem var bunu demek istemiştim.
-
06 Aralık 2012, 01:19
MotorHstası adlı üyeden alıntı
Hocam yani hani dalga niye geçiyorsunuz anlamadım.Ben böyle duydum acaba doğrumu diye birde sizlere sorayım dedim siz dalga geçiyorsunuz
.benim duyduğum geçici ehliyet gibi bir şey 16 yaşında veriliyormuş 18 inde normal ehliyete ceviriyormuşsun.Mesela motor ehliyetinde için şöyle bir şey duymuştum bu forumda lise bitirme zorunluluğu getirmişler 17 yaşında ehliyetini alıyormuşsun ama belge olarak liseyi bitirdiğinde direk normal ehliyet veriyorlarmış bende bunun gibi bir şey olabilir diye düşündüm.
Hayır Ehliyet Lise Seviyesine yükseltilmedi sadece ilk Okul kalkdı yani eski 5 Yeni Orta Okulla birleşen İlk Öğretim oldu ilk öğretimini bitirimiş 17 yaşına girmiş birisi A sınıfı ehliyetini alabilir
bu forumda lise bitirme zorunluluğu getirmişler 17 yaşında ehliyetini alıyormuşsun ama belge olarak liseyi bitirdiğinde direk normal ehliyet veriyorlarmış bende bunun gibi bir şey olabilir diye düşündüm.
Bundanda Bişey anlayamadım Nasıl 17 yaşında alıyormuşsun (17 zaten A sınıfı ehliyet yaşı )liseyi bitirince direk normal alıyormuşsun anlayamadım
Şöyle diyorsan yaş geriği liseyi bitirince zaten 17 ye girdiğin için Yaşın tutuyordur Onumu demeye çalıştın
-
06 Aralık 2012, 01:23
Hocam takip değil belgede belli semtler var yani oturduğun semtin yakınıdaki semtler belgede yazan semtin dışına çıktığında ve çevirmeye yakalandığında ceza kesiliyormuş otobana çıkmamak şartıyla dememden kastım belli yerler vardır otobana çıkmadan gidilen yakın semtler bunu kastedmiştim ve otobana çıkman falan yasak yani otobanda yakalanırsanda cezai işlem var bunu demek istemiştim.
Nirden duydun ?....
-
06 Aralık 2012, 01:27
eren özer adlı üyeden alıntı
Hayır Ehliyet Lise Seviyesine yükseltilmedi sadece ilk Okul kalkdı yani eski 5 Yeni Orta Okulla birleşen İlk Öğretim oldu ilk öğretimini bitirimiş 17 yaşına girmiş birisi A sınıfı ehliyetini alabilir
bundanda Bişey anlamadım Nasıl liseden önce alıyomşun liseyi bitirince direk normal alıuyormuşsun anlayamadım
Orasını bende tam hatırlamıyorum ama bir belge namiyetinde bilgiler yazan bir kağıt varmış ve lise bitimine kadar bu ehliyet yerine geçen belge ile dolaşıyormuşsun lise bitiminde ise bildiğimiz normal kart şeklindeki ehliyet veriliyormuş.Forumda araştırıyorum eğer bulabilirsem linkini yazıcam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Nirden duydun ?....
Bu gün bir arkadaşım söylede böle böle bişey var hatta ben alacaktım ama babaö izin vermedi fln dedi.Daha olmadı en yakın bir sürücü kursuna gidip sorucam.
-
06 Aralık 2012, 01:27
Ibrahim senin icin biraz da ben arastirdim , bakanligin sitesinden ve cesitli forumlardan Amerikada yaninda bir buyuk ile kabul edilen yasa hakkinda sadece bir akilli ortaya bir dedikodu atmis herkez uzerine yorum yapmis . Yani hayalini kirmak gibi olmasinda ama su anki kanunlara gore 18 ine basmis olman gerekiyor . Bahsettigin uygulama daha yururlukte degil uzgunum . Zaten yeteri kadar tehlikeli 4 teker surucusu var birde yaninda ebeveyn ile dolasan genc arkadaslar trafikte ciddi sorunlar yasatir.
Motorsikletci arkadaslar icin yeni bir tehlikeye yol acar ! ! Umarim boyle bir kanun cikmaz.
-
06 Aralık 2012, 01:28
Yok öyle bir olay....
TC ' nde reşit olmadan (18 bitmeden) B sınıfı alamassın....
17 ni bitirip 18 den gün almadan da A sınıfını alamassın...
-
06 Aralık 2012, 01:29
Orasını bende tam hatırlamıyorum ama bir belge namiyetinde bilgiler yazan bir kağıt varmış ve lise bitimine kadar bu ehliyet yerine geçen belge ile dolaşıyormuşsun lise bitiminde ise bildiğimiz normal kart şeklindeki ehliyet veriliyormuş.Forumda araştırıyorum eğer bulabilirsem linkini yazıcam.
Yok İbrahimcim Öyle şeylere inanma 17 yaşında( 18den gün alcak ) A Ehliyet sınıfını İlköğretim Bitirmiş Sağlıklı herkez alabilir aynı şekilde B sınıfını 18 yaşında E sınıfınıda 22 Yaşında İlköğretimi bitirmiş herkez alabilir bunun dışında geçici ehliyet diye bişey yoktur Yok yaşın gelene kadar felan hikaye onlara inanma
-
06 Aralık 2012, 01:33
Hmm demek öyle ozman bizde dişimizi sıkıp 2013 mart ayında motor ehliyetine gireriz
-
06 Aralık 2012, 01:35
şu abi arkadaşım ekolü kaç kişinin canını yaktı ya...
genç dimağları böyle zehirliyolar işte...
-
06 Aralık 2012, 01:42
Komşunun oğlu 13 yaşında ehliyet aldı.Sadece el arabası sürüyormuş yeni kanun çıktı.
-
06 Aralık 2012, 01:43
emrb adlı üyeden alıntı
Komşunun oğlu 13 yaşında ehliyet aldı.Sadece el arabası sürüyormuş yeni kanun çıktı.
O yaşta anca su yürür zaten...
-
06 Aralık 2012, 01:51
... ceviriyormuşsun.Mesela motor ehliyetinde için şöyle bir şey duymuştum bu forumda lise bitirme zorunluluğu getirmişler ....
keske “bu foruma da liseyi bitirme zorunlulugu getirseler˝
not:liseliyim son sinif
dipnot :liseli liseli sorular sormuyorum
en dip not:birisi çıkıpta benim eski gonderilerimi okur buraya yazar diye korkmuyor da değilim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)