arkadaslar bugun 125lik scooterımın karburator temızlıgını yapıyım dedım fakat karburatoru elıme alınca bı de ne gorıyım buji kapagı acılmıyor ust kapak. vidalar yalama olmus uyuz oldum barı dedım bosuna ugrasmıs olmıyım alt kapagı temızlıyım. temızledım neyse monte ettım sonra karburatoru deftere not ettıgım halıyle eskı halıyle montesını yaptım fakat otomatık jıkleyı montelerken tutundugu vıdalar kırıldı. dedım noluyo sonra jıkle gerı geldı ben de gormemıstım tabı vıdanın kırıldıgını jikleyi ittim biraz sonra jklenin ucu kırıldı o da elımde kaldı jiklenin karburatore tutundugu metal kısım ve jıkle lazım bana. bı sıtede gordum 15tl 2side satılıyor ama benım burdakı ramzey yedek parcacısında var mı bılmıyorum inşallah vardır yok burdakı ustalar karburatoru degıstırcen bıle dıyebılır bakalım nolcak. ılk defa elıme aldım karburatoru cok ıyıydım sacma sapan bı jıkle yuzunden bır suru ıs oldu.
ve arkadaslar bu jıkle sonradan kırıldı motoru calıstırmaya calısıyodum calısmadı falan kırıldıgını gormedım ve benzin hortumlarını yanlıs taktım herhalde dıye onların yerını degıstım. defterı de atmıstım zaten sayfayı koparıp. bu yuzden elımde eskı halıne gore bırsey kalmadı. karburatorun ayarlarını bozmus olabılırım ama onda sıkıntı yok ayar basıt ıs benzın-hava ayarı. yanı bunu neden anlattım esas konuya gelıyım 125cc scooter karburatorunun hortum baglantıları resımlı olarak lazım. 3 tane hortum baglantısı var sanırm. cok karıstı bugun kafam valla dedım nerden dokundum bu karburatore.
herneyse arkadaslar bu resımlı anlatım bana yarına lazım motorsuz 1gun gecıremem bınmesem bıle calısmıyo olması moralımı bozuyor bu yuzden yarın hemen yapıcam. yarın 3e kadar yazabılırsenız gercekten cok ama cok sevınırım sımdıden tesekkur ederım