Güvenlik şeridi ihlaline 650tl ceza
Reklamlar
-
07 Aralık 2012, 18:47
cluuberzone adlı üyeden alıntı
hangi akla hizmet E-5 ortasına yaparlar hala anlayabilmiş değilim
Eğer E-5'in sağ veya soluna yapsalardı yanyollardan bağlantı imkanı olmazdı. bu yüzden ortadan. 
Ama ben buraya gelipte emniyet şeridi motosikletlere yasak olmalı diyen arkadaşları anlamıyorum. Evet şu an yasak ve belki de öyle kalacak. Ama emniyet şeridi olan yerde kullanılmasına herkes göz yumuyor. Keşke bir düzenleme ile motorculara serbest olsa. Ben bugüne kadar bana yaklaşabilen bir ambulans görmedim. Ki ben agresif kullanmmam. Arkasından ambulans gelipte kendisini geçen arkadaş varsa da hayret ederim. Burada herkesin ümidi bir şekilde motosiklet kullanıcıları da trafik kuralları ve düzenlemeleri sırasında dikkate alınmak.
HGS yapılır motor sınıfı olmaz. 100-200kg aracımızla 1000-2000kg arası araçlarla aynı ücreti öderiz.
Şeritten gitsen şerit arasından git veya emniyet şeridinden git diye sıkıştırırlar.
Şerit arasından veya emniyet şeridinden gitsen şerefsiz, serseri ve bilimum sıfatlara layık görülürsün. daha dün psiko bir camlar karartılmış eski mercedes tamponumun dibinde sürüyordu. üstelikte gerekçesi emniyet şeridinde önünde sürüyor olmam.
Motosiklet kullanıpta diğer arabalarla aynı haklara sahip olmamız diyen arkadaşları anlamıyorum. o zaman araba kullanın gerçekten ıslanmazsınız stres yaşamazsınız. en fazla biraz geç gider o süreci de arabada sigarınızı içerek, cep telefonunuzdan oyun oynayarak geçirebilirsiniz.
ceza konusuna gelince de muhtemelen bu cezaya rağmen polisler bize müsamaha göstermeye devam edecek. ama keşke bir düzenleme yapılsa da müsamaha yapılmasına ihtiyaç duymasak.
Reklamlar
-
25 Aralık 2012, 20:40
Arkadaşlar herkes kendine yontmuş işi.
Bende motorcu olucam kısmetse 1-2 sene içersinde.
İstanbulda yaşıyorum senelerdir.
Ehliyetsiz motorda kullandım araba da.
Bir arkadaş demiş ki bizde öncelikli araçlar arasına alınmalıyız.
Kusura bakma arkadaşım o zaman biri çıkar derki bunlar sadrazamın sol şeysi mi?
Diğeri der bunlar giriyorsa bende girerim.
Diğer daha başka birşey söyler ve bu böyle uzar.
Köprü ücretleri konusunda gerçekten devlet zibidilik yapıyor.
Alt tarafı en ağır motor bol keseden atalım.
250-350 kilo arası.
Bununla arabayı 1 tutmak gerçekten saçmalık buna bende katılıyorum.
Fakat şunu yine unutuyorsunuz.
Sanki İstanbulda tek motor süren sadece sizmişsiniz gibi davranıyorsunuz.
O emniyet şeridi bu seferde aman normal şeritte uğraşmayayım da burdan gideyim diyenler tarafından doldurulacak.
Cezalar mümkünse daha da yükselsin.
Sonuç olarak sende motor olarak bir araçsın.
Polis izin veriyorsa gir ona birşey diyemem.
Ama şunu da unutma bu polis izin verdi diye diğeri seni görmezden gelir diye birşey yok.
Hadi girdin polis izni ile gittin bir yere kadar.
Başka bir polis ekibi seni yakaladı ve durdurdu ve sordular sana neden emniyet şeridinden gittin diye.
Ne diyeceksin diğer polis ekibi izin verdi ondan girdim en fazla bunu söylersin.
Adam da sana derki evrakları ver ceza kesicem ve olay biter.
Ne kadar dil döksende o polis sana onlar beni bağlamaz sende normal şeridinden gitmek zorundasın babanın yolumu orası dediği zaman ne diyeceksin?
Sadece boş boş bakıcaksın.
En temizinden 650 lira cezanı da eline verecekler ve yoluna devam.
Motor zevktir rahatlıktır.
Fakat sen kendine ayrıcalık istediğin zaman herkes başlar ayrıcalık istemeye.
O zaman ne olacak bu işin sonu.
Ayrıca aslında dikkat edilmesi gereken ve en büyük ama en büyük sorunu unutuyorsunuz.
İstanbuldaki insan sayısı İstanbul'un kapasitesini çoktan geçti.
Aslında en büyük sorunda burda başlıyor.
İstanbul en fazla 10 milyon insan kaldırır.
Bugün İstanbulda resmi evraklara göre 15-20 milyon arası insan var.
Ama bunlar resmi ben size gayri resmi sonuçları vereyim en kötü 25 milyon insan var.
Haliyle şehir kaldırmıyor.
Alt yapı yetersiz yollar yetersiz.
Adam akıllı ileriye dönük çalışmalarda yapılmıyor.
Haliyle şehir şiştikçe şişiyor.
Sonra aman sel bastı trafik sıkıştı o oldu bu oldu vs vs.
Haliyle önce bunları tartışana kadar bu şehre daha fazla insanın gelmesini engellemek gerek.
Bu da en iyi artık İstanbul'a fabrikasyon tarzı yatırımları durdurup diğer şehirlere yönelmek gerek anca bu şekilde herkes istediğini alabilir.
İstanbul'a olan göç anca böyle engellenir.
Başka da şansınız yok zaten.
-
25 Aralık 2012, 21:09
ben de şunu anlamıyorum "herşeyi kendinize göre yontuyorsunuz"
kendime yontmayayım da kimi yontayım? allah aşkına imtiyaz istediğimiz alet motosiklet! yani iki tekerli vücut hareketlerinizle yön verdiğiniz düştüğünüzde, sert bir frende ya da birine çarptığınızda ölme olasılığınızın demir kafestekilere göre 4-5 kat yüksek olduğu bir aletten bahsediyoruz. yaya gibi, bisiklet gibi motosiklette trafikte korunmalı ve geçiş üstünlüğü dahil akla, mantığa uygun imtiyaz sahibi olmalı.
padişahın sol şeyi değiliz ama altımızda da çelik bar, hava yastığı, tampon vs taşımıyoruz.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
25 Aralık 2012, 21:21
phradrel adlı üyeden alıntı
ben de şunu anlamıyorum "herşeyi kendinize göre yontuyorsunuz"
kendime yontmayayım da kimi yontayım? allah aşkına imtiyaz istediğimiz alet motosiklet! yani iki tekerli vücut hareketlerinizle yön verdiğiniz düştüğünüzde, sert bir frende ya da birine çarptığınızda ölme olasılığınızın demir kafestekilere göre 4-5 kat yüksek olduğu bir aletten bahsediyoruz. yaya gibi, bisiklet gibi motosiklette trafikte korunmalı ve geçiş üstünlüğü dahil akla, mantığa uygun imtiyaz sahibi olmalı.
padişahın sol şeyi değiliz ama altımızda da çelik bar, hava yastığı, tampon vs taşımıyoruz.
Mesajımın tamamına bakmamışsınız.
Neyse önemli olan bir taraf ayrıcalık istiyorsa eğer diğer tarafta ister.
Haliyle herkese ayrıcalık uygulayacak alt yapımız ve yolumuz yok.
Alt taraflara doğru da demişim ki şehir gereğinden fazla kalabalık.
Öncelikle bu kalabalığın artışını durdurmamız lazım demişim.
Gerekirse öyle şeyler yapmalıyız ki millet memleketine geri dönmeli.
Onları da sıralamışım.
Ondan sonra İstabul rahatladığında zaten bunları istemenize gerek kalmaz.
Ücretle ilgili birşey yine demiyorum o konu da zaten haklısınız bende sizden yanayım ücret konusunda.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)