motorunuzu ne amacli kullaniyorsunuz? gezmek,turlamak mi, yoksa her isiniz icin mi? yilin tamami kullaniyor musunuz? ortalama yillik yaptiginiz km nedir? yillik ortalama bakim icin odediginiz ucret? bebek ile ( 12ay-48ay arasi) motora bindiniz mi? hic dustunuz mu? dusme niyetiniz var mi?
ben hic iki teker tecrubem olmadan basladim motora, acikcasi kucuklugumden beri de bisiklet ilgimi cekmezdi, sadece motor, ilk bindigim motorda vitesli minsk125 idi, hic bilmeden sadece arkadasin tarifi ile sehiricinde bindim, sadece 1 ile kullan dedi ama cok rahat kullandim, sonraki gun bir baska arkadasin mz301 ine bindim, zaten o andan beri mz askim bitmedi, o gunden beri de cesit cesit motorlara bindim, hic dusmedim, dusme gibi niyetim yok zaten, hersey kafada bitiyor acikcasi, forumu okudukca sasirip kaliyorum, yeni motor alacak olana yada tavsiye de bulunan herkes, yok iste cbr 125 alma nasilsa duseceksin, grenajlari pahali, alacak kisi de nasilsa dusecegum uygun kasali falan, dusmeyi dusunmek bile tedirgin olmaniz icin yeterli, kafanda ne cizersen onu yasarsin. Kiz arkadasima da ogretmistim hic tecrubesi yok iken tvs apache ile, gayet guzel kullandi, ablama scooter ile ogrettim, binmeden duserim duramam falan korktu, gercekten de ikinci kez binmemesi daha hayirli geldi, dusmedi ama benim kosmaktan canim cikti. ikinci sasirdigim husus ise cok kararsiz ve kim ne derse onu almak isteyenler, ybr mi cbf mi, apache mi gibi turlu turlusu, seni ne mutlu edecekse onu al, forumdan yardim cikmaz, her malin seveni olacaktir ki normali de budur, dusuk cc uzun yol yapar mi diye konular acilir, elbette yapar, ben yazin sicaginda kymco ck125 ile 700-800km yaptim 12-13saatte, cinlilere gelince onlari da kucumsemeyin, adamda cinli scooter var cukura dalarak, tumsegi ucarak gecer, 10tllik yag alir, digerinde pcx var, dikkatli biner, servis 4000kmde yag degistir der, adam 1500de degistirir, bakimini duzgun yapsan da dokulur bir sure ama bezdirmez seni cinli, en azindan motor hevesini aldirir.