İzmir'de ikamet ediyorum.
Yakın zamanda motosiklet dünyasına adım atacağım. Motosikletimi almadan önce, techizadımı (kask,mont,pantolon,eldiven,bot)almam gerektiğini kitaplardan,dergilerden ve forumlardan okudum.
Bu nedenle İzmir'de bulunan motosiklet ve aksesuar satıcılarının pek çoğunu gezdim. Fakat hayal kırıklığına uğradım.
İzlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle müşteriye karşı ilgisizliğin bu sektörde moda haline geldiğini üzülerek belirtmek istiyorum.
Anladığım kadarı ile ya satışlar iyi olduğu için bir doygunluk hali var ya da bu işin rajonu böyle
Satıcıların çoğunun sattıkları mallar hakkında ki bilgi eksikliği de çok dikkatimi çekti.
Örneğin kask almak istediğimi belirtiyorum. Dükkanda tüm raflar değişik marka model ve fiyatta kask ile dolu.
Satıcıya söylüyorum "şu marka kask almak istiyorum diye" Kaskları gösteriyor. 200 -300- 500 - 1000 TL vs.
Bu neden ucuz bu nedenle pahallı, fiyatı ne belirliyor? Tatmin edici bir cevap alamıyorum. Kaskın imalat tarihini soruyorum. Kimisi böyle bir şeyi ilk defa duyduğunu, kimisi mağazamızda sirkülasyon çok fazladır, eski mal bizde olmaz diyor. Bazısı kaskı alıp bakıyor içine 2005 diyor. "kaskların 5 yıl ömrü varmış" dediğimde. Biraz indirim yapabilirim diyor Katalog varmı diyorsun? İnternetten bakabilirsiniz diyorlar. 5 dk da eve gidip oradan belirleyip tekrar satıcıya gelmem gerekecek
Montlara bakıyorum. %80 ni açıkta duruyor. O kadar tozlanmışlar ki insan üzerine giyip denemekten çekiniyor.
Hoş denemek istediğinde de bu seferde satıcıların bin bir nazla askısından elbiseleri çıkarıp "ne var işte görünüyor giyip ne yapacaksın tarzı tavrıyla karşılaşıyorsun.
Bedenime yüzde yüz uyacağını bilsem tüm alışverişlerimi internetten yapacağım ama cesaret edemiyorum.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum.
Arkadaşlar sizden istediğim şey, şu.
İzmir'de müşterisine karşı ilgili, bilgili, nazlı olmayan bir motosiklet aksesuar satıcısı var mı? varsa tavsiyeleriniz ?