Hocam bende devlet memuruyum diğer fz serisini pek bilmem fakat 2 yıldır 2007 mod fz6 fazer kullanıyorum. Yakıt tüketimi sizi fazla yormaz özellikle hafta sonları bir kaç yüz km ve senede birkaç uzun yol için. Subapları ayarlı, hava filtresi temiz kısacası bakımları yapılı bir fz6 fazerin yakıt sarfiyatı kullanım tarzına göre değişkenlik göstersede çok fazla değildir.
Kendi motosikletimde uzun yolda 90-120 km/s hızlarda 100km lik mesafede tüketim ortalaması 4.5 litre, şehir içi kullanımda ışıklara trafiğin yoğunluğu ve dur kalklara göre min 5 max 6 litre , uzun yolda 120-170 değişken hızlarda yine 5.5-6.5 litre civarı bir tüketimi var bence fazer sürüş keyfi için çok değil.
Şu ana kadar en çok tutulan modeller fz6 fazer ve abs ilavesi olan 600cclik modellerdir. İki yıldır rutin bakımları dışında hiç bir parça ihtiyacı gerektirmediğinden yamaha fazer parçası konusunda henüz tecrübe edinemedik
Servis ağı fena değil birkaç aydır Ankara'dayım daha öncesinde Van'da bulunuyordum oradada servis vardı ve hizmet kaliteside oldukça iyiydi.
Temiz bir fz6 fazer bulursanız kaza vb. hasar durumu hariç uzun süre parça ihtiyacınız olmayacaktır. Umarım faydalı olmuşumdur.