Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Fazer karmaşası???

REKLAM ALANI
    leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    İyi akşamlar arkadaşlar... çift silindir az yakmasını istediğim Kawasaki er6n ' yi parça ve yetkili servis sıkıntılarından dolayı takip etmeyi bıraktım. Memur olmam ve motosikleti keyif olarak hafta sonları binebilmemden ötürü 4 silindirin beni yakıt olarak pek zorlamayacağını düşünmeye başladım.
    Merak ettiğim;

-4 silindir motosikletler arasında yakıt tüketimi diğer 4 silindirlere göre biraz daha düşük, vergi diliminde yüksek kısma girmeyen, parça ve yetkili servis sıkıntısı olmayan marka ve model tavsiye edebilir misiniz? (Ne kadar para o kadar köfte hesabına uymuyor ama. ne yaparsınız arayış işte)

-Asıl konu ilgimi çekmeye başlayan 4 silindir olan Yamaha FZ 1, FZ1 Fazer, FZ6, FZ6 Fazer, FZ6 Fazer ABS, FZ6 Fazer S2, FZ6 Fazer S2 ABS ve FZ8 modelleri arasındaki fark nedir? En çok tercih gören hangi modeldir? (Bir de Yamaha' nın Türkiye pazarındaki parça ve yetkili servis ağı nasıldır. Kawasakinin sıkıntılı olduğu gibi bir durum var mıdır?) Kullanıcılardan yorum alabilir miyim?

İlginizden dolayı teşekkürler arkadaşlar... Yardımlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    altın albiseli adam fz8 i devirli kullanımda 8 litre yaktığından bahsetmişti.

ÖMER FARUK İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Retired Rider
    Ben fazer6 98 bg kullanıyorum. Ara hızlanmalar hariç 100-120 arası seyahat ediyorum ve 4.8 lt civarı yakıyorum. Bu saydığınız modellere bakarak tarzınızı belirlediğinizi
    sanıyorum. Ekonomik olarak sıkıntı yoksa elbette fazer8'i tavsiye ederim onun da yakıt tüketiminin bu civarda olduğunu biliyorum. Yoksa temizini bulmak kaydıyla
    fazer6 tavsiye ederim. En fazla tercih edileni budur. Yine bu modelde parça sıkıntısı yaşamazsın. Ve gerçekten yakışıklı motordur. Kazasız sürüşler

pctechnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 XA'13 Red
    Cihan54 göreve dostum.. Görev beklemez :D
    cihan54 bunu beğendi.
    Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, en kötü zamanda ters gider!
    Edward A. Murphy, jr.

Motosikleti
    Retired Rider
    Bu arada sürekli redline giderseniz bu rakamlar 2'ye katlayacaktır.

pctechnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 XA'13 Red
    FZ1 1000 cc, FZ8 800 cc diğerleri 600 cc. FZ6 ların bir s2 modeli birde fz serisi var. s2 abs li ve abs siz, FZ6 abs li ve abs siz modelleri var. Model model de grenaj farkları var bildiğim kadarıyla. FZ 8 ler de eksozu yandan geliyor çok iğrenç bir görüntü fazer a gitmemiş kanımca.
    Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, en kötü zamanda ters gider!
    Edward A. Murphy, jr.

VIA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660R- Afrika twin 1000L
    Hocam bende devlet memuruyum diğer fz serisini pek bilmem fakat 2 yıldır 2007 mod fz6 fazer kullanıyorum. Yakıt tüketimi sizi fazla yormaz özellikle hafta sonları bir kaç yüz km ve senede birkaç uzun yol için. Subapları ayarlı, hava filtresi temiz kısacası bakımları yapılı bir fz6 fazerin yakıt sarfiyatı kullanım tarzına göre değişkenlik göstersede çok fazla değildir.

Kendi motosikletimde uzun yolda 90-120 km/s hızlarda 100km lik mesafede tüketim ortalaması 4.5 litre, şehir içi kullanımda ışıklara trafiğin yoğunluğu ve dur kalklara göre min 5 max 6 litre , uzun yolda 120-170 değişken hızlarda yine 5.5-6.5 litre civarı bir tüketimi var bence fazer sürüş keyfi için çok değil.

Şu ana kadar en çok tutulan modeller fz6 fazer ve abs ilavesi olan 600cclik modellerdir. İki yıldır rutin bakımları dışında hiç bir parça ihtiyacı gerektirmediğinden yamaha fazer parçası konusunda henüz tecrübe edinemedik Servis ağı fena değil birkaç aydır Ankara'dayım daha öncesinde Van'da bulunuyordum oradada servis vardı ve hizmet kaliteside oldukça iyiydi.

Temiz bir fz6 fazer bulursanız kaza vb. hasar durumu hariç uzun süre parça ihtiyacınız olmayacaktır. Umarım faydalı olmuşumdur.

Motosikleti
    peki dört silindir tavsiye edilebilecek model var mı aklınızda arkadaşlar...

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    son 2-3 yıldır fz6 ların yerini fazer 8 ler aldı...fz6, fz6 fazerın kafa granajı olmayanı..fz6 s2 ise çok ufak tefek bir kaç değişikliğin yapıldığı bir model..2008 yılında çıkmış olabilir net değilim..dikkat etmen gereken nokta bazı yıllarda 78 ve 98 beygir olarak üretildi...78 model olanı çok tutmuyo..ilanlarda dikkat edersen hekes 98 bg diye belirtir özellikle...

benim tavsiyem ise fz6 fazer ABS...15-16 civarı fiyatları var...

Motosikleti
    Alıntı ÖMER FARUK İ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben fazer6 98 bg kullanıyorum. Ara hızlanmalar hariç 100-120 arası seyahat ediyorum ve 4.8 lt civarı yakıyorum. Bu saydığınız modellere bakarak tarzınızı belirlediğinizi
    sanıyorum. Ekonomik olarak sıkıntı yoksa elbette fazer8'i tavsiye ederim onun da yakıt tüketiminin bu civarda olduğunu biliyorum. Yoksa temizini bulmak kaydıyla
    fazer6 tavsiye ederim. En fazla tercih edileni budur. Yine bu modelde parça sıkıntısı yaşamazsın. Ve gerçekten yakışıklı motordur. Kazasız sürüşler
    7

Genelde hızım 100-120 civarıdır kullanımım bu şekilde olur. fazer6' ın son yılı 2009 üretimi galiba. Peki merak ettiğim yıllık ne kadar vergi ödüyorsunuz?

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı leon99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki dört silindir tavsiye edilebilecek model var mı aklınızda arkadaşlar...
    4 silindir içerisinde çok tutulanlarda fazer serisi, suzuki gsr 600, honda cbr 600f ve nispeten kawa z 750...onun dışında honda cbf600, honda hornet..

Motosikleti
    Retired Rider
    Benimkisi 4-6 yaş yıllık 142tl 7-11 yaş 92tl. yani gerçekten az. Bu arada 4 silindirler içinde benim bilidiğim en az yakan motor.

Motosikleti
    Alıntı VIA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bende devlet memuruyum diğer fz serisini pek bilmem fakat 2 yıldır 2007 mod fz6 fazer kullanıyorum. Yakıt tüketimi sizi fazla yormaz özellikle hafta sonları bir kaç yüz km ve senede birkaç uzun yol için. Subapları ayarlı, hava filtresi temiz kısacası bakımları yapılı bir fz6 fazerin yakıt sarfiyatı kullanım tarzına göre değişkenlik göstersede çok fazla değildir.

Kendi motosikletimde uzun yolda 90-120 km/s hızlarda 100km lik mesafede tüketim ortalaması 4.5 litre, şehir içi kullanımda ışıklara trafiğin yoğunluğu ve dur kalklara göre min 5 max 6 litre , uzun yolda 120-170 değişken hızlarda yine 5.5-6.5 litre civarı bir tüketimi var bence fazer sürüş keyfi için çok değil.

Şu ana kadar en çok tutulan modeller fz6 fazer ve abs ilavesi olan 600cclik modellerdir. İki yıldır rutin bakımları dışında hiç bir parça ihtiyacı gerektirmediğinden yamaha fazer parçası konusunda henüz tecrübe edinemedik Servis ağı fena değil birkaç aydır Ankara'dayım daha öncesinde Van'da bulunuyordum oradada servis vardı ve hizmet kaliteside oldukça iyiydi.

Temiz bir fz6 fazer bulursanız kaza vb. hasar durumu hariç uzun süre parça ihtiyacınız olmayacaktır. Umarım faydalı olmuşumdur.
    sizin kullandığımız 2007 model kaç km' de acaba üstad. Ben de Çankırı' dayım yani yedek parça teknik servis işini Ankara' da çözmem gerekecek. Peki kilometreler genelde fazla model için bir sorun yaratıyor mu sizde? merak ettiğim bir periyodik bakımın ücreti ne tutuyor bir de vergi yıllık ne ödüyorsunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

hocam verdiğiniz değerler fazer6 98 beygir modeli için geçerli değil mi? Genel olarak sıkıntılı bir motosiklet değil sanırım. Peki serinin en yeni üretimini almak istiyorum 2009 var sanırım.

Motosikleti
    Retired Rider
    2009 isterseniz 98 bg olarak s2 var bizim kasalar 78 bg

Motosikleti
    8 lt beni zorlar. en fazla 4,5-5 lt dostum.. yine de sağolasın. (merianne)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

ya kusura bakma usta uğraştırdım ama beygir değişince vergi oranı farklı olacak sanırım değil mi? (Ömer Faruk İ)

Motosikleti
    Retired Rider
    değişmez önemli olan cc. Yani mesela nc 700x 670cc 50 bg motordur, fz6 fazer 98 bg 600cc olduğundan daha az vergi. nc700x yılda 480 tl vergi öder.

Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı leon99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]ya kusura bakma usta uğraştırdım ama beygir değişince vergi oranı farklı olacak sanırım değil mi? (Ömer Faruk İ)
    vergi cc ye göre alınır...

Motosikleti
    hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Sıra geldi temiz kazasız fazer 6 bulmaya.... Herkese hayırlı geceler...

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Dünya pazarında hiç tutulmayan bir motor nasıl oluyorda bizde bu kadar tutuluyor anlamıyorum!!! (FZ6 için konuşuyorum yoksa avrupa FZ1 e bitiyor!!) ama namussuz haydut çok güzel görünüyor benimde gözüme FZ6 candır hocam..
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Honda Necati 700 verelim vergisi yüksek ama

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)