Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Böyle polisler varken yenen cezalara şükretmek gerek herhalde!

REKLAM ALANI
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    telsizi var telefonu var , adam 140 km hıza polisin dibinde çıkmıyor ki zaten hızlı geliyor çekilsin kenara ben olsam kaçarım kenara alabilirsem plakayı alırım işime devam ederim.

neyin peşindeyse polis kardeşimiz enteresan hareketler bunlar.

nasıl bir zihniyet hızlı gelen bir motorcuya dubayla vurmayı düşündürürki insana.

motorcu arkadaşta enteresan hareketlerde...
    olacak olacak...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    kaçan terörist de olsa katil de olsa "ondan bir farkının olması için" önce dur diyeceksin!

ha bir de neymiş kurallara uyacakmışsınız. ulan afedersiniz de trafikteki apaçilerin sizlerin bizlerin olduğunu bilmesem inanıcam ha
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Kasıtlı olarak cinayete teşebbüs bu ...
    Hala polisi savunanlar var... Yok motorcu hızlıymış ....
    Hızlıysa hızlı... Cezası var..Öder geçer...
    Yok terörist olabilirmiş... Olabilir... Ya değilse?...
    Boku bokuna mı yiyecek dubayı kafaya ?....
    La arkadaş adam heyecandan gaz kapatmayı unutabilir, gaz teli takılabilir...
    Freni patlar...

Ama yok illa armut gibi indirmekte haklı diyorsanız daha söze gerek yok...
    Hatta o dubayla indiremesse arkadan roket atsın...
    Varsa hukukçu arkadaşlar öğreniriz kanunları...
    35emre35 bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    DAELİM S3 ADVANCE 250
    Bende kawasaki yarış motoru olsun hiç durmam plakayıda saklar bilgisayar oyunu gibi kaçarım....polis durduruyorda ne oluyor ki?
    lütfen polisi savunmayın herşeyiniz tam olsa bile eğer o gün emir geldiyse cezayı yazıyor...
    belki sadece merhaba beyefendi (hiç polisin bi motorcuya beyefendi dediğini duymadım görmedim) deyip rutin kontrol yapacak ama bu ihtimal az olduğu için hiç riske girmem....köklerim gazı....bide ön kaldırırım..stopie yaparım.....devaaaaaaam
    scorpions_59 bunu beğendi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Her cümleden anlaşıldığı üzere polisimiz öyle başa böyle tarak yapıyor
    Bence de haklılar.

Bu arada polis aynı polis ama bana selam veriyorlar genelde. Daha çevirenine rastlamadım. Bir kere muayeneden ceza yedim. Onda da sesimi bile çıkarmadım zaten haklı adam.

Bu arada cezası neyse öder geçer arkadaşlara aynı mantıkla başka bir araç çarparsa burada yazdıklarınızı hatırlayıp hiç ses çıkarmazsınız artık.

Nedense polis bu hale kendi kendine gelmiş havası var ortamda.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

O dubayı kaldırmış ama 142 ile geçen araca isabet ettiremez o , boşuna heveslenmiş.

Kontrolde durmak önemli, özellikle arkadan ateş açıp öldürme olaylarını duyduktan sonra hiç gereksiz riske değmez. Geçen jandarma trafiğin radarına girdim. Birçok kaçan motosiklet oluyor dedi, jandarma durduğum için teşekkür etti. Hız biraz fazla ölçülmüş dedim, bir bakabilir miyiz, bunun üzerine radar aracına gidip sorabilirsin dedi. Neyse sonra uygulama bitimine az kaldı diye aracı yanımıza getirip hızımı gösterdiler. Cezayı yedik tabi ama tavırları falan iyiydi.

Trafik polisiyle de sıkıntı yaşamadım ama tavır olarak çok daha kendini beğenmiş oluyorlar. O yüzden jandarma trafik > polis trafik. Yine de iyileri var, geçen kontrolde ruhsatı ikinci montun cebinde unutmuşum, neyse ki polis sıkıntı çıkarmadı, bir daha olmasın deyip bıraktı.

Bir de ruhsatsız, ehliyetsiz hatta plakasız motorun trafikte ne işi var? Polis elbette ki durduracak, durmazsa ateş de açar. İran'daki gibi bombacı motorculardan mı neyin nesi belli değil çünkü.

Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    '

Sen kim oluyorsunda şerefsiz diyorsun ? Allah mı polis ? Sen Antalya'da racing kullanda kim şerefsiz o zaman yorumunu bidaha almak lazım.Biz nelerden ceza yedik , hepsinide ehliyetli kasklı yedik , plakayı az sport takarım motoru bağlar , 2004den beri üzerinde duran egsozla gezerim , git orjinalini bul der ; susturucu takar sesi keserim , olmaz der git orjinalini tak ; kulağıyla ses ölçer , genç görür zengin piçi der , ben böyle şerefsizlere durmam arkadaş.Evet genelde güçlü motoru olanlar durmaz ama bende eskiden farklı düşünürdüm , ne zaman ottan boktan cezalar ve hakaretler yedim ogünden beri durmuyorum.İşleri güçleri motorculara sarmak Antalya'da bunların.Sizin oraları bilemem burada ki racingcilere bir sor bakalım polisler ne çektiriyor.Banada bir keresinde elindeki feneri fırlatır gibi yaptı , ceza kesmeyeceğini bilsem o feneri onun g.tune sokarılmda sonrası malum nezaret , hapis dava bir sürü uğraş.
    Helal parayla motora biniyoruz , vatan haini muamelesi yapıyorlar , racing nedir bilmeden yok orası böye şurası böyle ; bu arada aynalarım kaskım herşeyim tamdır apaçi gibi gezmem merak etme.Ben yunus ile ne bakıyon muhabbetinden ceza yemiş adamım.Durup dururken adam ne bakıyosun diye ceza kesti , bakamazmıyım Allah mısın sen deyince iyice kudurdu trafiği çağırdı.

Vatandaşa da aynı bunlar geçen arkadaş yaya haldeyken soru sormuş bana anlatıyor , oğlum bunlar hastamı diyor noldu dedim ; sigorta ile ilgili birşey sordum diyor adam dövecek gibi cevaplar falan abi iyimisin sen kavga etmeye gelmedim ben olay yok merak etme diye cevap verdim diyor sonra biraz yumuşadı diyor.

Böyle şerefsizler varken , sen kim oluyorsunda durmayana şerefsiz diyorsun , bu dediğini bir daha düşün hala ısrarcıysan insanları tanımadan şerefsizlik dediğin için asıl şerefsiz sensin.
    yaptığın yorumları okudum çok artistsin asıyorsun kesiyorsun polis le diyaloglarında bi atar kendin yazmışsın biraz sorunu kendinde ara sen polisi göre göre hız yap bide yanından geç şerefsizliği kabul etme yok öyle birşey efendi gibi sür motorunu polis den zarar gelmez bi sen mi motor sürüyorsun tüm forum motor sürüyor şehir içinde neler yaptığını bilmem ama suçlusun ki polis le takışıyorsun varsa rahatsızlığın gider şikayet edersin farzet baban polis ve onu göz göre göre umursamadan geçiyorsun ve akşam baban eve gelince bugün şerefsizin biri durmadı insanların hayatını tehlikeye attı vs vs diyor ne dersin babana ? eğer bi polisin hareketlerinden rahatsızsanız gider dilekçe sikayet vs vs vs iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır hocam öyle klavye den yazmaya benzemez asmak kesmek şu sitede bi tane polis varsa gider şikayet eder bak gör neler oluyor bence yazdıklarına dikkat et derim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

150 ile radara girsen dursan polis abi yapma etme gözünü seveyim bu seferlik affet desen ve polis tamam hadi git dese en büyük polis demeyi bilenler polis haklı iken sen durmazsan duba yı da fırlatır gerekeni de yapar sen o hızla efendi giden bi arabanın yanından geçip kaza yaptırsan ne olacak ?

Motosikleti
    sym gts 250
    arkadaşlar genel olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz. ss motoru olan plakayı istediği gibi kapatır, isteyen kask takmaz, kuryeler deli gibi gider vs.vs
    ben arabalardan değil motorlardan korkuyorum valla. 110 la sağ şeritten giderken ss motoru olan bir arkadaş benim hayatıma kast edebiliyor. Kanun var nizam var, 100 metreden motorun geldiği duyulacak egzozları takan adam beni rahatsız ettiği için ceza yiyor kimse kusura bakmasın. PLAKANIN BİRAZ SPORT TAKILMASI DİYE BİR MANTIK NASIL OLUR??
    benim canıma kasettiğin zaman seni nasıl görücem. bir olaya karışsan bu ülkeye asayiş nasıl sağlanacak!!!.

Johnizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    bu gorev askiyla yanip tutusan caanim polis memurlarimin dereye dusen cocuga hayvan gibi balik gibi olta attiklari goruntu geldi birden aklima. o dereye atsaydin ya kendini motorlarin onune atlamayi bilen memurum. can almak, silah tasimak, vergilerimizle bizden toplanan paralarla karnini doyurup, kabadayiliktan magandaliktan baska bir icraatine rastlamadim.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı Phoenixs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaptığın yorumları okudum çok artistsin asıyorsun kesiyorsun polis le diyaloglarında bi atar kendin yazmışsın biraz sorunu kendinde ara sen polisi göre göre hız yap bide yanından geç şerefsizliği kabul etme yok öyle birşey efendi gibi sür motorunu polis den zarar gelmez bi sen mi motor sürüyorsun tüm forum motor sürüyor şehir içinde neler yaptığını bilmem ama suçlusun ki polis le takışıyorsun varsa rahatsızlığın gider şikayet edersin farzet baban polis ve onu göz göre göre umursamadan geçiyorsun ve akşam baban eve gelince bugün şerefsizin biri durmadı insanların hayatını tehlikeye attı vs vs diyor ne dersin babana ? eğer bi polisin hareketlerinden rahatsızsanız gider dilekçe sikayet vs vs vs iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır hocam öyle klavye den yazmaya benzemez asmak kesmek şu sitede bi tane polis varsa gider şikayet eder bak gör neler oluyor bence yazdıklarına dikkat et derim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

150 ile radara girsen dursan polis abi yapma etme gözünü seveyim bu seferlik affet desen ve polis tamam hadi git dese en büyük polis demeyi bilenler polis haklı iken sen durmazsan duba yı da fırlatır gerekeni de yapar sen o hızla efendi giden bi arabanın yanından geçip kaza yaptırsan ne olacak ?
    Birincisi ben asıp kesmiyorum , çevremde gayet efendi bilinirim.
    İkincisi şerefsiz sensin.Adam akıllı konuş asabımı bozma benim.Sen benim şerefime laf edemessin.
    Üçüncüsü klavyeden yazmıyorum , ben kimseye yalakalık yapmam ben polislere değil bana şerefsizlik yapan polislere laf söylüyorum her zamanda çekinmeden söylerim.
    Dördüncüsü ceza yazmadımı abi kralsın yazdımı küfür edicek kadar karaktersiz değilim.Ki bunu polisle yan bakmadan bile ceza yediğimden anlayabilirsin polis vatandaş ayırmam benim gözümde insan insandır.Kimse kimsenin Allah'ı değildir.
    Son olarak motorumu nasıl süreceğim seni ilgilendirmez , bu forumda bu yazdıklarımdan şikayet edecek olan polis , vatandaş varsa gitsinler şikayetini yapsınlar , açık adresim gerekli herşeyi adımı soyadımı telefon numaramı ne gerekiyorsa veririm.

Artistte sensin ben değil.Seninle yüzyüzede bu şekilde konuşurum klavyeden yazmam ile birşey değişmez.
    scorpions_59 bunu beğendi.

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de dokuz anımı anlatayım.

Son 4,5 yılda dokuz defa çevirmeye girdim. Dokuzunda da evraklarımı verdim, kontrol ettiler, iyi günler dilediler.
    O kadar yazdım evrak ceza olayına mı takıldın ?
    Mevzu kontrol değil yöntem hayvan durdurmuyorsun karşındaki insan ki belki senden daha değerli ve faydalı vatana millete ki herhangi bir tehlike arz etmeyecek şekilde seyrediyor.Motorun önüne atlamak ney lan arabaların arasından çıkıp hırsızlık mı yaptık ta kaçıyoruz sanki adam gibi işaretini koy durmazsam en adiyim hadi süratli olsam ona ciddi şekilde zarar versem yada bu bana zarar verse,kimse kusura bakmasın herkesin canı kendine değerli benim hiçbir idiot için incitecek tırnağım dahi yok ve buna tolere edemem ama sırf yalakalık olsun diye tüm yazdıklarımdan senin sorunsuz kontrollerini alıntılarsan ben bunda art niyet ararım.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Öyle başa böyle tarak diyip polisi haklı gören arkadaşlara tek söyleyeceğim,
    142 değil kendileri 40-50 km ile giderken kafalarına bir şey yediklerinde ,
    Akıllarına gelecek en son şeyin polis olması temennisiyle...

Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    Alıntı sysroot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birincisi ben asıp kesmiyorum , çevremde gayet efendi bilinirim.
    İkincisi şerefsiz sensin.Adam akıllı konuş asabımı bozma benim.Sen benim şerefime laf edemessin.
    Üçüncüsü klavyeden yazmıyorum , ben kimseye yalakalık yapmam ben polislere değil bana şerefsizlik yapan polislere laf söylüyorum her zamanda çekinmeden söylerim.
    Dördüncüsü ceza yazmadımı abi kralsın yazdımı küfür edicek kadar karaktersiz değilim.Ki bunu polisle yan bakmadan bile ceza yediğimden anlayabilirsin polis vatandaş ayırmam benim gözümde insan insandır.Kimse kimsenin Allah'ı değildir.
    Son olarak motorumu nasıl süreceğim seni ilgilendirmez , bu forumda bu yazdıklarımdan şikayet edecek olan polis , vatandaş varsa gitsinler şikayetini yapsınlar , açık adresim gerekli herşeyi adımı soyadımı telefon numaramı ne gerekiyorsa veririm.

Artistte sensin ben değil.Seninle yüzyüzede bu şekilde konuşurum klavyeden yazmam ile birşey değişmez.
    haklısın hocam kusursuzsun bugüne kadar 1 kere bile şehir içinde hız yapmadın bi kere bile devir kesici ye girmedin bi kere bile şehirler arası hız limitini aşıp insanların hayatını tehlikeye atmadın motorun ekstra hiçbirşey takmadın yasal olmayan %100 haklısın ben diyecek birşey bulamıyorum gerçekten

bunun dışında şahsına hiç küfür etmedim sen şerefsiz kelimesini üstüne alındın istersen tüm yazıyı baştan oku konuyu uzatmaya gerek yok

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı scorpions_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    telsizi var telefonu var , adam 140 km hıza polisin dibinde çıkmıyor ki zaten hızlı geliyor çekilsin kenara ben olsam kaçarım kenara alabilirsem plakayı alırım işime devam ederim.

neyin peşindeyse polis kardeşimiz enteresan hareketler bunlar.

nasıl bir zihniyet hızlı gelen bir motorcuya dubayla vurmayı düşündürürki insana.

motorcu arkadaşta enteresan hareketlerde...
    Hangi plakayi alacak polis? Plaka acik ve gorulur olsa o adam zaten kacmaya cesaret edemez.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı psyche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar yazdım evrak ceza olayına mı takıldın ?
    Mevzu kontrol değil yöntem hayvan durdurmuyorsun karşındaki insan ki belki senden daha değerli ve faydalı vatana millete ki herhangi bir tehlike arz etmeyecek şekilde seyrediyor.Motorun önüne atlamak ney lan arabaların arasından çıkıp hırsızlık mı yaptık ta kaçıyoruz sanki adam gibi işaretini koy durmazsam en adiyim hadi süratli olsam ona ciddi şekilde zarar versem yada bu bana zarar verse,kimse kusura bakmasın herkesin canı kendine değerli benim hiçbir idiot için incitecek tırnağım dahi yok ve buna tolere edemem ama sırf yalakalık olsun diye tüm yazdıklarımdan senin sorunsuz kontrollerini alıntılarsan ben bunda art niyet ararım.
    Art niyet aramaya ne meraklısınız! Belki benim şansımdır, hiçbir çevirmede polis bana "sen" demedi, hep "siz" diye hitap ettiler. Senli benli konuşan polisle de çok karşılaştım, o ayrı; ama çevirmede öylesi bana denk gelmedi.

Bu arada hatırladığım kadarıyla 9 kontrolün biri Mahmutbey otoban girişindeydi, dördü köprü yolundaydı, biri Yalova'da ıssız bir yoldaydı, biri Fethiye'deydi, ikisi de İstanbul trafiğindeydi. Köprü hariç hepsi tamamen alakasız trafik ekipleriydi.

Dediğim gibi, belki ben şanslıyım; belki de otoban dışında pek 140'la gitmediğim için böyle polise denk gelmemişimdir.

Tabii hiçbir zaman plakayı "biraz sportif" (ne demekse) takmadım, Fazer aldığımın ertesi günü üzerindeki gürültülü eksozu söküp orijinalini taktım, evraklarım hep tamam olduğu için polisten kaçma ihtiyacı da duymadım. Umarım şansım (?) devam eder.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bosu bosuna bir tartisma oluyor.
    Aslinda meselenin özü sudur.
    Trafik kurallarina uyacaksiniz.
    Yani bu kurallari polis var diye degil, kendi hayatiniz ve baskalari için yapacaksiniz.

Polis dur dediginde durmak da sizin vatandaslik göreviniz.
    Böyle ögretti egitim sistemi.

Simdi gayet mantikli yorumlar var.
    Mesela bir çok arkadasimiz su yorumu getirmis.
    Ya motosikletli teröristse?
    Ya o polis noktasindan kaçip, ileride bir kaç kisinin canina mal olacak bir eylem gerçeklestirirse
    Dogru yani.
    Hak vermemek elde degil.

Ama
    Bir de isin su yönü var.
    Ya o adamlar polis degilse?
    Polis kiyafeti giymis teröristler ise!!!
    Beni durdurup öldürecekler, soyacaklar ise!!!

Yani hiç bir önerme, hemen reddedilip üzerinde düsünmeden geçilecek önermeler degildir.

Bu nedenle polis kontrollerinin nizami olmasi vurgusunu tekrar yapiyorum.
    Yani polis kontrolü denilen sey belli kurallar dahilinde ve nizami yapilmalidir.

Bu motosikleti kullanan arkadas o polise çarpip öldürseydi,
    Mahkemede,
    birden önüme firladi duramadim çarptim diyecekti.
    Kanit olarak da o polisin birden önüne firladigi videoyu (ki bu fotograf videodan alinmis) gösterecek,
    asiri hizdan ceza yiyip baska hiç bir ceza almadan kurtulacakti.
    Polisin mezar tasina,
    Aslinda sen hakliydin
    yazabiliriz tabi ama bu onu geri getirmez.

Burada yaptigimiz degerlendirmeler, motosikletçiden yana ve polise karsi gibi degerlendirilebilir ama öyle degil.
    Hiz sinirini asan ve az sonra benim hayatima bile kast edebilecek oldugunun farkinda olmayan hiyarlardan yana olmam mümkün degil.
    Ama polisin eline duba alarak yol ortasina firlamasini da görmezden gelmem mümkün degil.
    Bu o polisin hayatini da düsündügüm içindir.

Polise nasil bir egitim veriliyorsa artik,
    kanunda suç diye tanimlanan herseyi sahsi olarak üstüne aliniyor.
    Halbuki suç ve ceza devletin meselesidir.
    Yani o adamin asiri hiz yapmasi ya da kirmizi isikta geçmesi,
    hatali sollamasi,
    polisin sahsi meselesi degildir.
    Bu nedenle gelisen olaylara sahsi tepki degil, devletin çizdigi çerçevede tepki vermeli ve gôrevini de ayni çerçevede yürütmelidir.
    Bu sahsi tepkiye, isini sahiplenme gibi bir yorum yapacak arkadaslar da olacaktir.
    Ama isini sahiplenmek her meslek gurubu için takdir edilecek bir davranis degildir.
    Mesela mezar kazicilari.
    Hani benimki de bir yorum.
    Yaniliyor da olabilirim ama olmayabilirim de.
    35emre35 bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Alıntı Phoenixs adlı üyeden alıntı Mesajı göster

herkezi kendin sanma

---------- Post added at 04:44 ---------- Previous post was at 04:41 ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öyle başa böyle tarak diyip polisi haklı gören arkadaşlara tek söyleyeceğim,
    142 değil kendileri 40-50 km ile giderken kafalarına bir şey yediklerinde ,
    Akıllarına gelecek en son şeyin polis olması temennisiyle...

saçma demekki senin aklına, kafana balonla vursalar bile polis geliyor

---------- Post added at 04:46 ---------- Previous post was at 04:44 ----------

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bosu bosuna bir tartisma oluyor.
    Aslinda meselenin özü sudur.
    Trafik kurallarina uyacaksiniz.
    Yani bu kurallari polis var diye degil, kendi hayatiniz ve baskalari için yapacaksiniz.

Polis dur dediginde durmak da sizin vatandaslik göreviniz.
    Böyle ögretti egitim sistemi.

Simdi gayet mantikli yorumlar var.
    Mesela bir çok arkadasimiz su yorumu getirmis.
    Ya motosikletli teröristse?
    Ya o polis noktasindan kaçip, ileride bir kaç kisinin canina mal olacak bir eylem gerçeklestirirse
    Dogru yani.
    Hak vermemek elde degil.

Ama
    Bir de isin su yönü var.
    Ya o adamlar polis degilse?
    Polis kiyafeti giymis teröristler ise!!!
    Beni durdurup öldürecekler, soyacaklar ise!!!

Yani hiç bir önerme, hemen reddedilip üzerinde düsünmeden geçilecek önermeler degildir.

Bu nedenle polis kontrollerinin nizami olmasi vurgusunu tekrar yapiyorum.
    Yani polis kontrolü denilen sey belli kurallar dahilinde ve nizami yapilmalidir.

Bu motosikleti kullanan arkadas o polise çarpip öldürseydi,
    Mahkemede,
    birden önüme firladi duramadim çarptim diyecekti.
    Kanit olarak da o polisin birden önüne firladigi videoyu (ki bu fotograf videodan alinmis) gösterecek,
    asiri hizdan ceza yiyip baska hiç bir ceza almadan kurtulacakti.
    Polisin mezar tasina,
    Aslinda sen hakliydin
    yazabiliriz tabi ama bu onu geri getirmez.

Burada yaptigimiz degerlendirmeler, motosikletçiden yana ve polise karsi gibi degerlendirilebilir ama öyle degil.
    Hiz sinirini asan ve az sonra benim hayatima bile kast edebilecek oldugunun farkinda olmayan hiyarlardan yana olmam mümkün degil.
    Ama polisin eline duba alarak yol ortasina firlamasini da görmezden gelmem mümkün degil.
    Bu o polisin hayatini da düsündügüm içindir.

Polise nasil bir egitim veriliyorsa artik,
    kanunda suç diye tanimlanan herseyi sahsi olarak üstüne aliniyor.
    Halbuki suç ve ceza devletin meselesidir.
    Yani o adamin asiri hiz yapmasi ya da kirmizi isikta geçmesi,
    hatali sollamasi,
    polisin sahsi meselesi degildir.
    Bu nedenle gelisen olaylara sahsi tepki degil, devletin çizdigi çerçevede tepki vermeli ve gôrevini de ayni çerçevede yürütmelidir.
    Bu sahsi tepkiye, isini sahiplenme gibi bir yorum yapacak arkadaslar da olacaktir.
    Ama isini sahiplenmek her meslek gurubu için takdir edilecek bir davranis degildir.
    Mesela mezar kazicilari.
    Hani benimki de bir yorum.
    Yaniliyor da olabilirim ama olmayabilirim de.

aga sen yazınca önemle okuyorum ama çok genel ve tarafsız cevap yazmışın sanki yada bana mı öle geldi bilmem ki

motorcu terrst olsa ne olur davul zurna lazım dimi hheeee
    olacak olacak...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı scorpions_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saçma demekki senin aklına, kafana balonla vursalar bile polis geliyor

[/COLOR]

Sen kendi kafana bak...
    Benimkini boşver....

Boş boş yazıyorsun...

baysamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir deli kuyuya taş atmış yüz akıllı çıkartamamış. Ne çok devlet düşmanı varmış böle.
    Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin

Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Arkadaşlar konunun sadece ilk ve son sayfasını okudum bu nedenle yaptığım yorum önceden yapılmışsa kusura bakmayın.
    O hızla giden bir motora o duba atıldığında/vurulduğunda o motorcu profesyonel bir motorcu olsa dahi yere düşer ve sürüklenir yüksek ihtimal ölür en iyi ihtimal yaralanır.
    Konuyu açan arkadaşta o nasıl bir insanlıktır ki bunu yapmaya vicdanı el veriyor demek istediği kanaatindeyim.
    O hızla o motorcu yere düştüğünde (ki bariyerlere yakın bir noktadan geçiyor motor) sürüklenerek bariyere girmesi çok yüksek ve bariyere girdiğinde %90 ölür.
    O polis onu yapacağına plakayı alıp cezayı evine yollasaydı ne o polis bu yorumları alırdı nede motorcunun ölme ihtimali olurdu ben bu kanaatteyim.
    Bu ülkedeki çoğu insan zaten motorcuları nasıl görüyorsa artık hep bir sıkıştırma hep bir şekilde yaralama/öldürme çabası içinde anlayamadım gitti yani.
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)