Böyle polisler varken yenen cezalara şükretmek gerek herhalde!
Reklamlar
-
Kontrolün ne şekilde yapıldığı hakkında bilgi sahibi değiliz. Nizami olan çevirme de var olmayan da.
Neticede ya polisin dur ihtarına uymayan sürücü süper zeki ya da biz aptalız. Hatalı uygulamaları konuşmuyorum, prensiplerden bahsediyorum.
Sonra da bursadan araba çalan, kayseride çevirmede durmayan adam nasıl gidip memleketin öte ucunda bomba patlatıyor diye bakakalırsınız ekrana.
Bu arada konuyla çok alakasız ama sırf merakımdan soruyorum 16bin sayısıyla ilgili bir kaynak gösterilirse sevinirim.. senede 16 bin..
Reklamlar
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
ben olaya mesleki sıfat yönünden bakmıyorum.
eğer ki ben yaya iken yanımdan bu kadar yakın bir mesafeden ve kasden gecen biri olursa kafasını gözünü yarmak isterim.
burada motorcunun yaptığı iş şey "bakın ben ne yapıyorum" diyerek karaktersizliğini fotoğrafa dökmesidir.Başkasının hayatını hice sayanların değer verilecek insani bir sıfatı olamaz.Hayvan bile açlığını giderme güdüsü dışında başkaları icin tehlike yaratmaz.
Onun gibiler yüzünden bizler serseri motorcu oluyoruz,canı değersiz insanlar,trafik canavarları oluyoruz.
insanlar önyargılıdır ve genelleme yapmayı çok severler. şimdi aranızda kaç kişinin anası babası veya karısı motora onay veriyor? çoğunluk vermiyor vermeme nedenleri ise tehlikeli olması veya ss kullanan kardeşlerimizin tek teker gitme çabası veya insanları korkutacak hareketlerde bulunması bence..
ben bile arada bu seslerden korkuyorum yolda giderken düz trafik sesi varken yanınızda birden bi egsoz sesi e bende 2 teker kullanıyorum ama dikkatimi dağıtabilryor bu ses? daha ilginç olanı ise şehir içinde bağırtmaları yani ordaki amaç ne cidden kavramış değilim.
şimdi abi apaçi gerçekliği var plaka kullanmak istemeyen devamlı hızlı gitmek isteyen veya neyden keyf alıyorsa motordan onu yapmak isteyen. abi git pistte göster kendini insan hayatnı neden tehlikeye atıyorsunki?
(konuyu biraz farklı bi yere taşıdım ama :p )
-
ya olayı biraz büyüttü bence buradaki arkadaşlar. Polisi sevip sevmemek herkesin kendini bağlar. Ama hepimiz gerçekten bir kareye bakıp, ona anlamlar yüklüyoruz. Belki polis soteye yattı gelen ilk motorcunun kafasına çakayım diye bekledi, belki uzaktan sesini görüp hazırlık yaptı. Belki radar sonrası henüz yeni kukaları taşırken böyle bir poz çıktı, belki kendini savunmak kaygısıyla yaptı. Ama fotografta net olan tek bir şey var. Motorcu kardeşimizin 2 polisin arasına 142 km/h ile dalmış olması. Benim ve diğer motorcu arkadaşlarımın adını lekeleyen bu ve bunun gibi APAÇİ'lerdir. Yarası olan gocunur. Burada bu arkadaşın yaptığını savunabilecek biri varsa zaten hayatta öğreneceği çok şey var demektir. Mümkün mertebe benden de uzak dursun. Bugüne kadar iyisiyle kötüsüyle bir sürü polisle konuştum. Hiçbir zaman aşağılayıcı vs bir tavırla karşılaşmadım. Haklı olduğumda da haksız olduğumda bir şekilde orta yolu buldum. Her gün de güzergahımda 4-10 kontrol noktasından geçiyorum. Bugüne kadar durdurup plakama bakmak veya ruhsat ehliyet kontrolü dışında bir şey yapanla, arıza çıkaranla, laf sokanla karşılaşmadım. 1996 dan beri trafikte olduğuma ve 500.000 km araba ile de yol yaptığıma göre tespitlerimi genel geçer kabul ediyor ve polisle sorun yaşayan arkadaşların önce iğneyi kendilerine batırmalarını diliyorum.
-
Ben de pek sevmem polisleri, ama buradaki polis bence haklı.Polisin yerinde olsanız siz de aynısını yapardınız ben de yapardım.Motorla aynı şeyi ben yapsam bana da aynısını yapması gerekirdi.O hızla adamın üstüne motoru sürmenin herhangi bir açıklaması yok.
Find what you love and let it kill you.
-
daha öncede dediğim gibi ayıdan post polisten dost olmaz mantığıyla yola çıkarak senin çevirmeye yetkin varsa bende durmama hakkımı kullanırım sonuçlarına katlanarak o dubayı atmak hiç bir polise düşmez sağlam birine denk gelirsin o dubayı adama oturak yaparlar ben durmuyorsam o zaman senin yetkilerin girer devreye düşersin peşime durdurursun veya yazarsın 3-4 madde ceza adrese gelir
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Moderatör
Apaçi tanımlamasına neler girer bilmem de, hiç biriniz radar uyarı levhası olmayan bir yolda radarı sonradan farkedip nerden kaçsam acaba diye düşünmemiş, hatta aklından bile geçirmemiş paşa paşa cezasına razı gelmiş demekki.
Yada hiç kimse plaka nasılsa arkada ceza gelmez diyerek yolunu değiştirmemiş.
Yasal hız limitlerine hepimiz uyuyoruz, hepimiz motorumuzun yakıt değerlerini forumda paylaşırken hep 90 km sabit hızda bilmem kaç litre yaktı diye yazıyoruz zaten. Kimse motorunun son hızını paylaşmıyor forumda ayrıca.
İnsanız nihayetinde, hata yapabiliriz, bizim can güvenliğimizi sağlaması gerekenlerin de hata yapabileceği gibi.
-
140 km/h uygulama noktasına dalacaksın, adam öldürmeye teşebbür olmayacak;
Sana duba fırlatılınca adam öldürmeye teşebbüs olacak.
Gerçekten çok mantıklı düşünceler var forumda...
"Adım, Admin..."
-
skrc adlı üyeden alıntı
140 km/h uygulama noktasına dalacaksın, adam öldürmeye teşebbür olmayacak;
Sana duba fırlatılınca adam öldürmeye teşebbüs olacak.
Gerçekten çok mantıklı düşünceler var forumda...
140 la gidiyorsun... Ve karşına birden bir adam çıkıyor.. Polis olduğunu bile anlamak güç...
Daha gerisini bilmiyoruz...
Uyarısı varmı yokmu...
Biz foto üzerinden fal bakıyoruz...
Ve adamın yüzündeki nefret o kadar çabuk yansımış ki...
Eee... O polis dubayı vursa idi, hemen yanındaki mesai arkadaşına patlasa idi motorlu...
Ne bok bu iş...
İlla durduracak mı?...
Anonsu var, telsizi var, telefonu var...
Bir sonraki ekip durdursa ne olur?...
Ama polis abimiz rambo...
En azından durdurmasa bile hırsını alıcak
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Bu da iyiydi !
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
140 la gidiyorsun... Ve karşına birden bir adam çıkıyor.. Polis olduğunu bile anlamak güç...
Uyarısı varmı yokmu...
Eee... O polis dubayı vursa idi, hemen yanındaki mesai arkadaşına patlasa idi motorlu...
Ne bok bu iş...
İlla durduracak mı?...
Herşeyi boşver yolda iki tane inek olsa yine o hızda oraya girermisiniz.
Polis olması çokmu önemli yolda insan var ve o adam bunu çok uzaktan görmüştür ama belkide polis olduğunu anlayınca daha da gazlamıştır. NAsıl bir sebebi vardır kim bilir.
Hala yolda bir yaya varken ne yapmamız gerektiğinden haberimiz yok. Ki otobanda bile motosiklet için hız sınırı 140 dan daha az.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Uyarısı varmı yokmu...
Ne bok bu iş...
İlla durduracak mı?...
hiç otobanda çevirme görmedim(ciddiyim bu konuda belki oluyordur ben bilmiyorumdur.) 90km hız çevrende neyin olduğunu görebileceğin bi limit. sanırım o yolda otoban değil 140km hızla gidiyorsun. polis değil kedi köpekte çıksa o hızda adam zaten kaza yapacak?
-
coq adlı üyeden alıntı
Ben kim hakli tartismasindan ziyade ortadaki durumla ilgili bir yorum yapmak isterim.
Resimden de anlasiliyor ve günlük hayatta da bir çoklari tarafindan kaniksandigi için olaya bir polis kontrolü temeliyle yaklasiliyor.
Halbuki ortada kontrol falan yok.
Polis resmen tuzak kurmus.
Bizim ülkemizde kontroller maalesef böyle yapiliyor.
Öyle olunca da yasanan bu durum normal kabul ediliyor.
Halbuki polisin derdi kontrol etmek olsa, bunu yapmanin daha akillica yollari var.
Öyle armut gibi yol ortasina dikilip araç durdurulmaz.
Bir gün freni patlamis bir kamyon asfalta yapistirir, biz de sehitler ölmez vatan bölünmez diye bagirarak cenaze namazini kilariz.
Amaç sürücüleri tuzaga düsürmek degilde, gerçekten kontrol etmek olsaydi polis söyle davranirdi.
En az bir km önce bir tabela koyardi.
Dikkat Polis Kontrolü!!!
Yavasla!!
gibi
Sonra dubalarla veya barikatla seridi teke düsürüp,sürücünün mecburen kendisine dogru gelkmesini saglardi.
Böylece ne kendi hayatini, ne de baskasininkini tehlikeye atardi.
Ama yapmazlar.
Yapmazlar çünkü bizdeki uygulamalar kontrol degil, tuzaktir.
Bu nedenle resimde kimin suçlu oldugunu merak ediyorsaniz,
önce bu isin nasil yapilmasi gerektigini anlamalisiniz.
o eskidendi, eminim ki 1km once radar levhasi ve polisten 50 100 m once kontrol noktasi levhasi vardir. koymak zorundalar bu levhalari ben her yerde goruyorum hele ki sehir disinda.
radar levhasi olmasa bile polis varken 142 ile gecmesinin sebebini kim aciklayabilir?
-
orada bekleyen ve görevini yapan polislere biraz saygılı olup oradan uygun hızda geçmek gerektiğini düşünüyorum. Tabiki bu polisin hızla giden bir motora veya arabaya böyle bir hareket yapmasını haklı kılmaz. Ama sonuçta etki tepki meselesi birazda
Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler
-
motosiklet sürücüsü suç işlemiş tamam bu belli. kanunun gereği neyse yapılır. arkadan ceza gider savcılığa suç duyurusunda bulunur savcılığa oradan da mahkemeye sevk edilir cezası neyse verilir.bir kanun adamına yakışmıycak davranış. burada polisi haklı görenlere soruyorum. ozaman mahkemeleri savcıları hakimleri kaldıralım;her suç işleyeni polis sokakta veya karakolda cezalandır sın.polisi savunanlar bunuda savunuyor ozaman. böyle bir düşünce olamaz.kanunları bilmeyen birsürü kanun adamları cezaevinde bunu biliyormusunuz.ABD de durmayanları vuruyorlarmış evet ama her yerinde değil . orası eyalet sistemine göre yönetilmekte.her eyalette farklı kanunlar var. ingilterede bir kısım poislerde silah dahi yok.kanun adamlar topluma örnek olmalı. polis o adama vursa dengesini kaybedip düşse mtr yerlerde sürüklenip hiç suçu olmayan yolda yürüyen bir kişiye vurup öldürse daha mı iyi olur. bir kanun admı böyle davra namaz arkadaşlar. o adamı düşürünce türkiye daha güzüel bir ülke mi olucak. hayat aynı şekilde devam edicek.bence polis cahil. daha da ötesi yok. iyilik meleklerin oynamaya gerek yokkk arkadaşlar.
-
Hala itiraz ediyorlar...
Biz motorcuyu savunmuyoruz...
Haklı da demiyoruz...
Ama polsin yaptığı saçmalığın daniskası...
Sanki adam terörist...
Şimdi diyecekler '' belki terörist, bomba koydu kaçıyor ''
Ama bilmiyoruz..Poliste bilmiyor...
Polisin yaptığı tamamen kişisel bir tepki...
Belliki hırsını çıkaracak...
Hayır şehir içindede aynı şeyleri yapıyorlar...
Birden atlıyorlar önüne..
Araba olsun motor olsun bir bakıyorsun önünde biri sağa sola kol bacak sallıyor...
Lan çekil kenara,
Fren patlar, görmem, belki hızım yüksek,
Yok ama..düşünmek yok...
Atlıyorlar insanın önüne....
Daha geçen gün gördüğüm olayı anlatayım...
Yunuslar kontrol yapıyor... Bana işaret etti devam et diye...
Tam kalktım , karşıdan 2 tane apaçi.. Cup a binmişler far yok, kask yok,
durdurmadılar ama geçerken arka koltuktaki tekmeyi yedi...
Hareket halindeki motorun üzerindeki insanlara tekme atmak...
Nasıl bir psikolojidir?...
-
Bende çevirme hikayemi anlatayım madem bu kadar polis yanlısı adam var burada;
Olayımızın kahramanları sokak arasında yolun sağına soluna saklanan 2 tane göbekli bodur çoban üniforma altında kaplan evinde kedi polislerden ibaret,şehir içi olduğu için henüz 2.vitese atmıştım ki altımdaki commuter 30 bilemediniz 40 kmh süratla seyrediyorum hoop göbeklinin biri mario daki gibi sağdan bir arabanın arkasında saklanmışken önüme atladı tabi abs yok ne kadar panik freni yapsamda ayağına hafif çarptım duramadım ki o durumda duracak insanoğlu yeryüzünde yoktur herhalde,hatta biraz daha süratli olsam ya ayağı kırılır yada kopardı sonra soldan eküri diğer göbekli mario daha ne olduğunu anlamadan kontağı kendi çıkarıp havada sallayıp diğer pusudaki arkadaşlarına işareten sallıyor,ayağına çarptığım pantolonu kirlenen göbekli amcamız fevri bir kaç harekette bulundu bende karşılık verince arkadaşı araya girdi.Tabi biraz itişme kalkışma oldu.Uygulama herhangi bir işaret,gösterge olmaksızın dar bir sokakta yapıldı ve köşeye saklandıkları için yırtık dondan çıkar gibi çıkıyorlardı.
Ödeyebileceğim maksimum cezaya tabii tutuldum ki buna itirazım yok ama sanırsınız dağdan inen teröristim yada kaçak.Bunun gibi onlarca olayım var bu adamlarla gökten inseler gene saygım olmaz bu adamlara.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
oh olsun. ben radar yiyeceğim diye saçma da olsa yargılamayıp kurallara uyuyorsam, (ki makul olanı budur) herkes uymalı. kaçan bir terörist de olabilir. ya da katil...
ayrıca o motora öyle binebiliyor ve insanların canını tehlikeye atabiliyorsa sonuçlarına katlanmalı.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
oh olsun. ben radar yiyeceğim diye saçma da olsa yargılamayıp kurallara uyuyorsam, (ki makul olanı budur) herkes uymalı. kaçan bir terörist de olabilir. ya da katil...
ayrıca o motora öyle binebiliyor ve insanların canını tehlikeye atabiliyorsa sonuçlarına katlanmalı.
Bknz 2 üst mesaj....
-
psyche adlı üyeden alıntı
Bende çevirme hikayemi anlatayım madem bu kadar polis yanlısı adam var burada;
Olayımızın kahramanları sokak arasında yolun sağına soluna saklanan 2 tane göbekli bodur çoban üniforma altında kaplan evinde kedi polislerden ibaret,şehir içi olduğu için henüz 2.vitese atmıştım ki altımdaki commuter 30 bilemediniz 40 kmh süratla seyrediyorum hoop göbeklinin biri mario daki gibi sağdan bir arabanın arkasında saklanmışken önüme atladı tabi abs yok ne kadar panik freni yapsamda ayağına hafif çarptım duramadım ki o durumda duracak insanoğlu yeryüzünde yoktur herhalde,hatta biraz daha süratli olsam ya ayağı kırılır yada kopardı sonra soldan eküri diğer göbekli mario daha ne olduğunu anlamadan kontağı kendi çıkarıp havada sallayıp diğer pusudaki arkadaşlarına işareten sallıyor,ayağına çarptığım pantolonu kirlenen göbekli amcamız fevri bir kaç harekette bulundu bende karşılık verince arkadaşı araya girdi.Tabi biraz itişme kalkışma oldu.Uygulama herhangi bir işaret,gösterge olmaksızın dar bir sokakta yapıldı ve köşeye saklandıkları için yırtık dondan çıkar gibi çıkıyorlardı.
Ödeyebileceğim maksimum cezaya tabii tutuldum ki buna itirazım yok ama sanırsınız dağdan inen teröristim yada kaçak.Bunun gibi onlarca olayım var bu adamlarla gökten inseler gene saygım olmaz bu adamlara.
Ben de dokuz anımı anlatayım.
Son 4,5 yılda dokuz defa çevirmeye girdim. Dokuzunda da evraklarımı verdim, kontrol ettiler, iyi günler dilediler.
-
O değil de herkes polise saydırmaya ne kadar meraklı. PKK tarafından şehit edilen 10larca polis de zaten keyfinden öldü dimi yada polis bize biber gazı sıktı diyosunuz mesela biber gazı sıkıp sonra içine maskesiz dalan polisler de oluyor tv'da görüyoruz adamlar her koşulda sonucu kendi zararına olabilme ihtimali olsa bile vatan için hizmetini yapıyor burda bi fotoğrafa bakıp polisi suçlu çıkarmaya çalışıyorsunuz adamın o kukayla ne yaptığı bile kesin belli değil.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)